ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 04.02.05, 11:14 Byłam wczoraj u lekarza,licze kg. wg. jego wagi i teraz w 23 tc mam 6,5 na plusie nie wiem gdzie to jest bo nie przytyłam nigdzie tylko mi brzuszek rośnie,moze troche sie zaokrągliłam ale jak ktos nie wiem ze jestem w ciązy to nie poznaje zwłaszcza teraz gdy chodze w luźnych sweterkach,no chyba ze wkładam dopasowane ciuszki)) Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 04.02.05, 11:20 Dzisiaj skonczony 20 tyg i 4 kilogramy na plusie . Odpowiedz Link Zgłoś
romilka 21 tydzien!! 06.02.05, 09:44 i...4-5 kg do przodu!!BBoje sie ze jak teraz sie ruszy to...szok!!Oby nie przytyc zbyt wiele bo ruszac sie nie bede mogła!! Romi-Dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 06.02.05, 12:22 skonczylam 20 tc i przytyłam az 5 kg, brzuch juz calkiem spory, pocieszam sie tym ze w poprzedniej ciąży bylam cała naokrągło a teraz tylko widac brzusio ) pozdrawiam wszystkie brzuchatki ))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolona84 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.02.05, 15:25 A ja około 9 kg. src="lilypie.com/days/050603/3/22/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.02.05, 16:28 Załamka.Ważę juz 56kg.Czyli 6 kg doprzodu.Nie jem słodyczy,pieczywa tylko co kilka dni-kromke,dwie.Generalnie jem jak przed ciążą,tyle,ze wiecej owocow i pijam soki,ale tez bez przesady.Wyniki mam super-jak to kreslil mój gin:"jak żołnież w Iraku".Czytalam,ze jak sie tyje 0,5 kg na tydz.,to ok,ale mi sie zdaje,ze ja tyje kg na tydz....Jestem w 23t.c.,przede mna 16tyg.czyli jeszcze 16kg do przodu??????????Ratunku........nie wierze,ze az tak bedzie........ Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 17:03 Przepraszam, a jak sobie wyliczylaś jeszcze 16 kg????.... dzidzia przytyje jeszcze najwyżej 3 kg, 1kg wody plus 1kg macica...FINITo)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 11:49 23 tydzien - niestety juz +6 kg Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 16:59 NIestety??? Ja już przytyłam 8 kilo(( Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 21:18 Tydzień temu na wizycie (końcówka 23 tygodnia) +8kg do przodu, przy czym 4 w ciągu czterech ostatnich tygodni (od poprzedniej wizyty). To chyba efekt testowania nowego nabytku jakim jest piekarnik elektryczny - rogaliki, szarlotka, sernik... robi swoje. Teraz muszę trochę ograniczyć i wrócić do poprzedniego wzorce czyli ok. kilogram na miesiąc. Ostatecznie nie chciałabym przekroczyć 12 kg. (ewentualnie 14, ale to już się robi sporo). Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 17:06 Pocieszam się jedynie faktem, że straszny przyrost wagi miałam między 15 a 18 tc. Od ponad czterech tygodni waga stoi w miejscu i ani drgnie. Oby tak dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:47 Juz mialam nadzieje ,ze moze tak duzo nie przytyje. Teraz 25 tyg i +8 kg . Ostatnie dwa tygodnie to dwa kilogramy w tym tempie to ja przytyje jeszcze 15 kg !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:52 Bez przesady 8 kg to nie dramat,jak wiecie pod koniec II trymestru przybiera sie dość szybko i najwięcej,potem sie to zatzryma ok 25-28 tygodnia mozna przybrac ok 5 kg. Ja średnio przybieram 1 do 1,5 kg na 4 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 18:19 23tc i już + 6kg Ratunku!!! Co będzie dalej????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 18:35 Witajcie!! przed ciaza waga wachala ok 50-53kg, teraz jestem w 23tc i waze juz 59.5kgwiec na +6.6-9.9kg pocieszam sie ze wszystko w normie nawet waga. Zalecany przyrost masy ciala.(POLECAM) www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=64 Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 12:20 Teraz jestem w 23 tc i przytylam 7,5 kg. Lekarz mowi, ze jest ok. Byle tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 12:23 24 tydzien i 7,5 kg o przodu Szok!! Romi-Dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 14:42 ja zaczelam 27tc i +7kg, czyli teraz od polmetka srednio 1kg/2 tyg. jak tak dalej pojdzie to moj przyrost bedzie idealny )))))) tylko ze juz mi strasznie ciezko a jeszcze z 6 kg przedemna ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 20:47 koncze 23ci tydzien i juz 4,5kg na plusie. troche ciezko zaczyna sie robic, szczegolnie denerwuje mnie to, ze jak budze sie w nocy i chce sie przewrocic na drugi bok to czasem nie mam sily, tak mnie bola plecy... na szczescie jeszcze nie puchne... czasami obudze sie z "uspiona" reka, ale zdarzalo mi sie to nawet bez ciazy... urok niskocisnieniowcow... a tak przy okazji, nie wiecie jak to z tym cisnieniem? caly czas mam ponizej setki (jakies 97/58 przy pulsie 80-90) nie zaszkodzi to maluchowi? zapominam zapytac lekarza o to za kazdym razem jak u niego jestem... jak mi w gabinecie mierza cisnienie, to zawsze jest troche wyzsze, jakies 108/60, wiec to dla nich nic niepokojacego... Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.02.05, 12:16 Hello! Wczoraj zaczelam 25 t.c.,ważę 58 kg,czyli utyłam 8 kg.Mam chyba za mało ruchu,bo pogoda niezbyt sprzyja spacerom,boje sie bym sie nie przeziebila,wiec unikam łażenia po miescie.Niektore z Was b.malo tyją,szok,ja jak warchlaczek,waga pięknie pnie sie w góreNo ale najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowiutki!!! Jak myslicie,ile mniej-wiecej mi jeszcze przybedzie i kiedy jest najwiekszy skok wagi??? Pa )) Odpowiedz Link Zgłoś
magdasg1 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.02.05, 18:49 Normalnie się załamałam!!!!! Jestem w 23 tygodniu ciąży a przytyłam 7 kg. Tyle, że przed ważyłam 47 i nawet jestem zadowolona ze swojej nowej figury. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.02.05, 13:24 Właśnie zaczęłam 23 tc. Ważę 60 kg. Jestem na plusie 6 kg. W pierwszej ciąży doszłam do 65 kg (i dociągnęłam do 10 miesięcy). Teraz pewnie będzie więcej niestety tych kg. Odpowiedz Link Zgłoś
atatar 24 tydzien i 62 kg czyli 10 na plusie 25.02.05, 19:13 w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, ale później powróciłam do wagi z przed ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.02.05, 19:18 Zaczełam 25 tc i + 6 kg. Brzuch mam naprawde spory!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 09:59 24 t.c i 8 kg do przodu, waze teraz 58, wszystko poszlo w brzuszek, jest naprawde duzy. W pierwszej ciazy przytylam tylko 10 kg, teraz na pewno bedzie duzo wiecej, ale co tam, zrzuce natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: 10 kg na plusie.... 07.03.05, 20:46 Czy duzo? może, nie wiem. Wszyscy zachwycają sie moim wyglądem. .... Pewnie kłamią szuje jedne))) Mam nadzieje, że dużo mi nie przybędzie przez te następne trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:24 U mnie 24tc i +6kg. Mam nadzieję, że uda mi się nie zaszaleć za bardzo do końca ciąży, bo i tak zaczynałam z nadwagą, więc te kilka kilo rezerwowego tłuszczyku na okres karmienia juz miałam na starcie i myślę, że więcej nie potrzeba )) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:38 Ja teraz 26-27 tydzień ciąży i 7,5 na plusie,lekarz nie ma zastrzezen do przyrostu,powiedział ze dobrze rosne ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:39 dodam ze jestem bardziej leżąca-przykaz lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 16:44 Przez ostatni miesiąc przytyłam 1,5 kg. Uff trochę chyba dużo. W sumie od początku ciąży 2,5 kg (ale tylko dlatego że pierwszych miesiacach nie mogłam jeść i schudłam). Teraz boję się mojego wilczego apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 07.03.05, 21:33 No strzala jestem pełna podziwu!! Ja zaczynam miec doła w zwiazku z dodatkowymi 10 kg chociaz wszyscy mi mowia ze wygladam bardzo ładnieCiekawe!!Mamagocha widze ze idziemy łeb w łebPozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 08:01 koncze 25ty tydzien i jakies 5kg na plusie. nie wiem jak moja mama zdolala przytyc ze mna tylko 7kg. zostalo mi jeszcze 15 tygodni wiec raczej bedzie wiecej niz 2 dodatkowo... z drugiej strony pocieszam sama siebie faktem, ze jestem od niej duzo wyzsza 175cm, a ona 165. nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale mowie sobie ze tak )))))))) pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 08:44 I przed ciążą niczego mi nie brakowało, więc trochę się pilnuje, ale to trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:52 Prawidlowy przyrost wagi podczas ciazy-wg."Claudii"-dodatek z 2002 r. 3,5 kg-dziecko 3 kg-krew i dodatkowe płyny 2 kg-warstwa tluszczu na posladkach,udach i biodrach 1 kg-powiekszona macica 1 kg-piersi 1 kg-wody płodowe 1 kg-łożysko razem:12,5 kg "Przyjmuje sie,zekobieta ktora ma ok.170 cm wzrostu,podczas ciazy powinna przytyc od 10 do 12 kg.Najlepiej bedzie jesli do polowy ciazy przytyjesz ok.6 kg.Jesli do konca 8 mies.przybedzie ci mniej niz 7 kg.,oznacza to,ze dieta jest niewystarczajaca i dziecko czerpie skladniki odzywcze zgromadzone w twoim organizmie,np.wapń z zebow i kosci." Odpowiedz Link Zgłoś
kasia754 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 09.03.05, 11:50 ja mam 6 kilo na plusie przy pierwszej ciązy przytyłam tylko 13kg zobaczymy jak bedzie teraz KTOS CHETNY DO ROZMÓW MOJ GG 5515758 ZAPRASZAM ... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 09.03.05, 11:56 A U MNIE 29 tc i +9 kg!!!!!! zatem przez ostani miesiac +3, no ale mlody wazy juz 1,5kg )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.03.05, 14:45 9,5 kilo od poczatku ciazy, w ostatnich 5 tygodniach osiem!!!!!!!!!!!!!!!!!! niezly mrok a ja sie dziwie skad rozstepy na tyleczku Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.03.05, 21:08 nie wiem ile ostatnio ,ale wiem ze mam wilczy apetyt,tyle ze jesc nie moge przez płytki oddech i zgage;-/// Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 15.04.05, 12:27 Witam!!! U mnie 29tc i 3,5kg na plusie i naprawdę z dzidzią się nic nie dzieje tz rozwija się prawidłowo i cieszę się że jest tak mało bo weźcie też pod uwagę wzrost ja mam tylko 158cm jak bym miała tak 10 lub więcej na plusie to już bym się toczyła a do szczuplutkich nie należę więc cieszę się że nie tylko ja tak mało przytyłam, a jem normalnie nawet pozwalam sobie na słodycze zwłaszcza czekoladę POZdrAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jancze jeszcze 31 tc 27.04.05, 12:44 i 9 kg do przodu. Jakoś czuję się słonikowato a poruszam wdzięcznym ruchem kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.03.05, 20:55 nie liczac schudniecia na początku ciązy to przybyło mi 6,5kg-wszystko przez ostatnie 2 miesiace.Jeszcze nie dobiłam do 55kg,ale i tak cięzko sie robi. zastanawiam się jak ja chodziłam, biegałam i cwiczyłam gdy ważyłam 61kg?(a był taki okres w moim zyciu, i to nie była ciąża) Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 28.04.05, 16:37 31 tc, i 9kg na plusie. I dopada mnie kilka razy w ciągu dnia wcale niemały głód. Dziwne, że tak godzinę po posiłku. Jak nie zjem, to mi przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 28.04.05, 19:34 Dane z dzisia - 33 tygodnie za mną i 11 kg. Całkiem przyzwoicie. Od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przytyłam 600 gramów, z czego 500 przybrał Piotruś i osiągnął magiczną dla mnie wagę 2kg. Odpowiedz Link Zgłoś
serducho_m Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.04.05, 02:13 33tygodnie i 2 dni => ok 14kg na plusie. poprzedniej ciazy przytylam wszystkiego 16 i zgubilam 14 wiec nie bylo zle (zwlaszcza ze to bylo niecale 2 lata temu ), mam nadzieje nie przytyc wiecej niz 18kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.05.05, 21:26 A ja na szczęście tylko 17.5 kilograma - oczywiście od początku ciąży.Rozstępów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.05.05, 08:58 Nastepne parę trzy przybyło co w sumie daje 13 kg w 35/36 tc nieżle!Chyba bęę musiała przystpować choć tych kg po mnie nie widać to kręgosłup się buntuje.Dziś wizyta i wiele się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.05.05, 09:39 prawie 15 kg na plusie i.....36/37 tc))Ale ja jestem wysoka i jakos mi sie to rozklada po calym ciele no i biust to chyba z 1kg więcej wazy)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 12.05.05, 16:39 34 i 15 kg do przodu, niestety nie jestem wysoka ale za to biust to chyba ze 3kg( Boję się, że po porodzie będę wyglądała jak żona wodza wioski murzyńskiej (biust po kostki)!! Teraz gdy stanę nago przed lustrem wyglądam jak bożek płodności i to dokładan kopia(( Odpowiedz Link Zgłoś
romi Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.03.05, 11:31 27 tydzień i 9 kilo na plusie.Najszybciej tyłam w ciągu pierwszych miesięcy (zero wymiotów)i miałam spory apetyt.Ponoć nie wyglądam,bo wszystko poszło w brzuch i piersi,na które już nie mogę dostać staników.Lekarz mówi,że nie jest źle,ale jak czytam,że teraz to bedę tyć w ekspresowym tempie to pewnie dobiję do 20 kilo,choć jem niewiele i raczej nie jem słodyczy.Ale co tam. Mam nadzieję,że szybko wrócę do formy po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 16.03.05, 16:23 A ja przybieram i to ostro!!!Zaczynam sie martwic!!28 tydzien i juz ....11 kg Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 20:25 Romilko, faktycznie idziemy równiutko. Ja też już 11 kg( Oj co to będzie dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: koniec 27 tygodnia 16.03.05, 14:08 i 9 kg do przodu, tylko w brzuszku (a przynajmniej tak mi się wydaje ) No i pojawiły się pierwsze rozstępy koło pępka - pamiątka z koncówki pierwszej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 30 tydzien rozpoczęrty 16.03.05, 16:07 Ja myślałam ze tez tylko w brzuszku przytyłam i w piersiach ,postanowiłam zmierzyc pare ciuchow na lato bluzeczki sięgaja nad pępek,a w biuście są opięte,ale spodnica letnia przez biodra ledwo wchodzi ,wazyłam sie wczoraj 10 kg mam na plusie w pierwszym dniu 30 tygodniaDuzo,ale przestałam juz na to zwracac uwage ,jem nadal racjonalnie nie wciskam słodyczy jem częściej ale mniejsze porcje widocznie tak ma być,w pierwszej ciązy przytyłam ok 15 kg teraz myśle bedzie podobnie ,wiem jak to szybko spada potem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 09:21 28 t.c. i 9 na plusie! Wszystko poszlo w brzuszek, ale jakos tak zgrabnie sie rozeszlo, tylko ciezej mi z tym bagazem Mam tez apetyt na slodkie, ptasie mleczko itp. uwielbiam) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 15:14 27 tydzień i plus 11 kilo Poszło w brzuszek i cycki, reszta zgrabnie rownomiernie rozłożona, jestem w sumie b. zadowolona z wyglądu Cera piękna, wlosy też, paznokcie mocne jak nigdy (!), tylko buty ciężko włozyć Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 15:50 U mnie troche wiecej, bo 26 tc i 10 kg, ale szczerze mowiac tez jestem zadowolona z wygladu. Nie porozlazilo sie to na boki, wiec nei wygladam jak "szfa". Ostatnio wlasnie zauwazylam, ze biuscik cos miurosl, dzisiaj to nawet mialam maly klopot z zapieciem koszuli. Cera i wlosy w porzadku, wszyscy mowili, ze bedzie synek (te powiedzonko, z ejak corka, to zabiera urode mamie :o)), bo tak ladnie wygladam...nie chwalac sie...hahaha POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 19:52 Poczatek 28 tc i 8 kg na plusie. Czuję się dość ociężale, bo nie dość, że brzuch mam spory, to jeszcze mam obrzęki nóg. Do czerwca jednak coraz bliżej, a potem wszystko w kilka tygodni powróci normy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 14:40 hayet napisała: wszyscy mowili, ze bedzie synek (te powiedzonko, z > ejak corka, to zabiera urode mamie :o)), bo tak ladnie wygladam...nie chwalac > sie...hahaha > > POzdrawiam Hehe mi też tak mówili i jak ogłosilam po USG połówkowym, że na 100 procent dziewczynka, to nadal twierdzą, że na pewno się po porodzie okaże, że chlopiec. Ale mojej mamie tez tak mówili, a urodziłam się ja)) Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 14:59 MI tez mowia, ze to niemozliwe i ze i tak bedzie chlopak. Zobaczymy pod koniec czerwca, albo na jeszcze jednym USG. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 20:28 Mnie też wszyscy mówią, że będzie synek. Ale trzech lekarzy plus przeczucia moje i męża - nie mogliśmy sie tak pomylic) Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontas_kw Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.03.05, 15:25 28 tydzień, oscyluje wokół 8 kg na plus, rozchodzi sie niby i nie ma tragedii,ale czuje każdy z tych kilogramów...., rozstepów nie ma, ale cholerny cellulit i owszem,a w dodatku, póki co nic z tym cholerstwem nie da się zrobić, dbam o siebie, ale mimo to zaczynam się czuć ociężała, a przez to raczej mało atrakcyjna.... dziecko bardzo aktywne, kopie szturcha przewala się... apetyt w normie, ale rośnie...niestety. Oby do czerwca. pocahontas Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.03.05, 18:19 rowno 30tc i +10 kg. na szczescie przez ostatnie 2 tyg tylko +1kg. pewnie skonczy sie znow na +16 ))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
aga76311 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 17:38 Cześć. 29 tc 4 kg na plus. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:55 tylko 4kg?- o matko mało. Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:59 Ewka, jestem z Tobą)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 19:30 hehehehe))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 20:05 4 kg!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez tak chce! a tu niestety... 6 na plusie juz... Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:57 Takie posty 29 tc i plus 4 kg normalnie mnie załamują. Składam formalny wniosek o nie wpisywanie się chudzielców w tym wątku)) Oczywiście to żart. A ja na razie nie waże się, bo to mnie wprawia w bardzo zły nastrój. Jem cały czas tyle samo a kilogramy normalnie same mi wskakują ostatnio. Jeszcze jakies 2 - 3 kg i osiagne wage z końcówki poprzedniej ciąży. W tej chwili 29 tc zaczynam z około 8-9 dodatkowymi kilogramami. Normalnie czuje się jak king-kong) Odpowiedz Link Zgłoś
aga76311 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 20:33 Hej!W pierwszej ciąży przytyłam ok 9 kg, więc teraz pewnie też tak będzie, córka ważyła 3100, a ja przy wypisie tyle co przed ciążą. Narazie tylko 4 ale brzuszek mam spory. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 09:33 Szczęściara,ja tez tak chce wychodzic ze szpitala i ważyc tyle co przed ciążą o matenko to i problemow z zaakceptowaniem siebie bym nie miała-zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 18:12 Hello! A ja od pon.zaczynam 30 t.c. i 9 kg na plusie.Norma to 12,5 -13 kg,wiec nie przesadzajmy ,Dziewczyny,bez paniki!Moja kolezanka jest w 32 t.c.i ma 15 na plusie,a po pierwszym dziecku wygladala jak szczypior,kiedy ja poznalam jej mała miala 2 latka,a ona-chuda i koscista.Wiec to zalezy od wielu czynnikow.pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 19:04 Pewnie, że nie ma się co przejmować, czasem 15 kilogramów szybciej spadnie niż 4. Zresztą za mało przytyć też niedobrze:0 Dopóki się mieścimy w normach to jest OK)) Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 19:56 U mnie 27tc i narazie 10kg do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 14:45 A jak tam po swietach , ja jestem przerazona , wyszukalm swoje odpowiedzi z tego watku i nie wyglada to najlepiej 12 tyg - 0 kg 20 tyg - 4 kg 23 tyg - 6 kg 26 tyg - 8 kg 28 tyg - 10!!! kg Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 21:33 lesia bo w tym etapie ciązy tak sie tyje,a to przypadek ze akurat świeta sie zbiegły z tym okresem,najwięcej i najszybciej przybiera sie od 7 miesiąca dziecko tez rośnie ,ej dziewczyny nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 30.03.05, 10:27 Ja przytyłam 11,5kg i z punktu widzenia dobra mojej dzidzi to się cieszę, bo ma naprawdę komfortowe warunki. Luźniutko i swobodnie) Co innego oczywiście moje samopoczucie Ale nic to. Dziecko najważniejsze!! A co do 4kg na plusie...hmm... czy nie szkoda dziecka?? My szybko schudniemy ale czy dzidzia zdrowia nagle po porodzie nie dostanie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
olga06 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 17:58 Witam! 29 tc i +6kg. Mam nadzieję, ze to nieprawda, ze w ciągu ustatnich 10 tygodni może dojść nawet 5kg!! No cóż, będziemy wytapiać potem tłuszczyk na słoneczku - a ma być gorąąąąąąące lato.. Olga i Roch www.lilypie.com/cache2/22/07622001.png Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 19:27 29 tydzien ciazy i 13 kg na plusie!!Taka mniej wiecej okolo 13!!Chyba jestem rekordzistka!! Trudno!!Hipopotamek!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 21:31 romilka głowa do gory juz niewiele zostało do 20kg. nie dobijesz,ja Cie dogonie za pare dni ))))Wazne aby było wszystko ok,jesli sie nie objadasz a tyjesz bo tak masz to nie ma sie czym przejmowac,to zalezy od budowy i innych rzeczy,zresztą te roznice między nami nie sa takie duze 1-3 kg.(pomijam jedną szczesciare co 4 kg tylko przytyła)to nie tragedia,niektore kobiety tyja ze 20 jak nie więcej i co one biedaczki moga powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 18:25 Czesc dzis zaczynam 29tc a na wadze juz 11kg na + oczywiscie. Pozdrwaina Odpowiedz Link Zgłoś