Dodaj do ulubionych

czerwcówy, ile juz przytyłyście???

• je Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 15:00
      poczatek 21tc, +5 kg
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 04.02.05, 11:14
        Byłam wczoraj u lekarza,licze kg. wg. jego wagi i teraz w 23 tc mam 6,5 na
        plusie nie wiem gdzie to jest bo nie przytyłam nigdzie tylko mi brzuszek
        rośnie,moze troche sie zaokrągliłam ale jak ktos nie wiem ze jestem w ciązy to
        nie poznaje zwłaszcza teraz gdy chodze w luźnych sweterkach,no chyba ze wkładam
        dopasowane ciuszkiwink))
        • lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 04.02.05, 11:20
          Dzisiaj skonczony 20 tyg i 4 kilogramy na plusie .
    • romilka 21 tydzien!! 06.02.05, 09:44
      i...4-5 kg do przodu!!BBoje sie ze jak teraz sie ruszy to...szok!!Oby nie
      przytyc zbyt wiele bo ruszac sie nie bede mogła!!

Romi-Dzidzia
    • asteroid2000 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 06.02.05, 12:22
      skonczylam 20 tc i przytyłam az 5 kg, brzuch juz calkiem spory, pocieszam sie
      tym ze w poprzedniej ciąży bylam cała naokrągło a teraz tylko widac brzusio wink)
      pozdrawiam wszystkie brzuchatki wink)))
      • karolona84 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.02.05, 15:25
        A ja około 9 kg.

src="lilypie.com/days/050603/3/22/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker"
        border="0" /></a>
        • hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.02.05, 16:28
          Załamka.Ważę juz 56kg.Czyli 6 kg doprzodu.Nie jem słodyczy,pieczywa tylko co
          kilka dni-kromke,dwie.Generalnie jem jak przed ciążą,tyle,ze wiecej owocow i
          pijam soki,ale tez bez przesady.Wyniki mam super-jak to kreslil mój gin:"jak
          żołnież w Iraku".Czytalam,ze jak sie tyje 0,5 kg na tydz.,to ok,ale mi sie
          zdaje,ze ja tyje kg na tydz....Jestem w 23t.c.,przede mna 16tyg.czyli jeszcze
          16kg do przodu??????????Ratunku........nie wierze,ze az tak bedzie........
          • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 17:03
            Przepraszam, a jak sobie wyliczylaś jeszcze 16 kg????.... dzidzia przytyje
            jeszcze najwyżej 3 kg, 1kg wody plus 1kg macica...FINITosmile))

pozdrawiamsmile
    • maral97 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 11:46
      25 tc +7 kg.
      • lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 11:49
        23 tydzien - niestety juz +6 kg
        • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 16:59
          NIestety???
          Ja już przytyłam 8 kilosad((
          • anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 21:18
            Tydzień temu na wizycie (końcówka 23 tygodnia) +8kg do przodu, przy czym 4 w
            ciągu czterech ostatnich tygodni (od poprzedniej wizyty). To chyba efekt
            testowania nowego nabytku jakim jest piekarnik elektryczny - rogaliki,
            szarlotka, sernik... robi swoje. Teraz muszę trochę ograniczyć i wrócić do
            poprzedniego wzorce czyli ok. kilogram na miesiąc. Ostatecznie nie chciałabym
            przekroczyć 12 kg. (ewentualnie 14, ale to już się robi sporo).
        • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 17:06
          Pocieszam się jedynie faktem, że straszny przyrost wagi miałam między 15 a 18
          tc. Od ponad czterech tygodni waga stoi w miejscu i ani drgnie. Oby tak dalejsmile)
        • lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:47
          Juz mialam nadzieje ,ze moze tak duzo nie przytyje. Teraz 25 tyg i +8 kg .
          Ostatnie dwa tygodnie to dwa kilogramy w tym tempie to ja przytyje jeszcze 15
          kg !!!!!!!!!!!!!
          • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:52
            Bez przesady 8 kg to nie dramat,jak wiecie pod koniec II trymestru przybiera
            sie dość szybko i najwięcej,potem sie to zatzryma ok 25-28 tygodnia mozna
            przybrac ok 5 kg.
            Ja średnio przybieram 1 do 1,5 kg na 4 tygodnie
    • martyna122 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 18:19
      23tc i już + 6kg
      Ratunku!!! Co będzie dalej?????????
    • rene41 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.02.05, 18:35
      Witajcie!!
      przed ciaza waga wachala ok 50-53kg, teraz jestem w 23tc i waze juz 59.5kgwiec na +6.6-9.9kg pocieszam sie ze wszystko w normie nawet waga.
      Zalecany przyrost masy ciala.(POLECAM)
      www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=64
      • hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 12:20
        Teraz jestem w 23 tc i przytylam 7,5 kg.
        Lekarz mowi, ze jest ok. Byle tak dalej.
        • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 12:23
          24 tydzien i 7,5 kg o przodu sad Szok!!

Romi-Dzidzia
          • lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 14:42
            ja zaczelam 27tc i +7kg, czyli teraz od polmetka srednio 1kg/2 tyg.
            jak tak dalej pojdzie to moj przyrost bedzie idealny smile))))))
            tylko ze juz mi strasznie ciezko a jeszcze z 6 kg przedemna smile)))))
            • jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.02.05, 20:47
              koncze 23ci tydzien i juz 4,5kg na plusie. troche ciezko zaczyna sie robic,
              szczegolnie denerwuje mnie to, ze jak budze sie w nocy i chce sie przewrocic na
              drugi bok to czasem nie mam sily, tak mnie bola plecy... na szczescie jeszcze
              nie puchne... czasami obudze sie z "uspiona" reka, ale zdarzalo mi sie to nawet
              bez ciazy... smile urok niskocisnieniowcow... a tak przy okazji, nie wiecie jak to
              z tym cisnieniem? caly czas mam ponizej setki (jakies 97/58 przy pulsie 80-90)
              nie zaszkodzi to maluchowi? zapominam zapytac lekarza o to za kazdym razem jak u
              niego jestem... jak mi w gabinecie mierza cisnienie, to zawsze jest troche
              wyzsze, jakies 108/60, wiec to dla nich nic niepokojacego...
    • hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.02.05, 12:16
      Hello!
      Wczoraj zaczelam 25 t.c.,ważę 58 kg,czyli utyłam 8 kg.Mam chyba za mało
      ruchu,bo pogoda niezbyt sprzyja spacerom,boje sie bym sie nie przeziebila,wiec
      unikam łażenia po miescie.Niektore z Was b.malo tyją,szok,ja jak
      warchlaczek,waga pięknie pnie sie w góresmileNo ale najwazniejsze zeby dzidzius
      byl zdrowiutki!!!
      Jak myslicie,ile mniej-wiecej mi jeszcze przybedzie i kiedy jest najwiekszy
      skok wagi???
      Pa smile))
      • magdasg1 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.02.05, 18:49
        Normalnie się załamałam!!!!! Jestem w 23 tygodniu ciąży a przytyłam 7 kg. Tyle,
        że przed ważyłam 47 i nawet jestem zadowolona ze swojej nowej figury. pozdrawiam
    • jancze Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.02.05, 13:24
      Właśnie zaczęłam 23 tc. Ważę 60 kg. Jestem na plusie 6 kg. W pierwszej ciąży
      doszłam do 65 kg (i dociągnęłam do 10 miesięcy). Teraz pewnie będzie więcej
      niestety tych kg.
    • atatar 24 tydzien i 62 kg czyli 10 na plusie 25.02.05, 19:13
      w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, ale później powróciłam do wagi z przed
      ciąży...
    • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.02.05, 19:18
      Zaczełam 25 tc i + 6 kg. Brzuch mam naprawde spory!!!!smile)
      • rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 09:59
        24 t.c i 8 kg do przodu, waze teraz 58,
        wszystko poszlo w brzuszek, jest naprawde duzy.
        W pierwszej ciazy przytylam tylko 10 kg, teraz na pewno
        bedzie duzo wiecej, ale co tam, zrzuce natychmiastsmile
      • mamagocha Re: 10 kg na plusie.... 07.03.05, 20:46
        Czy duzo? może, nie wiem. Wszyscy zachwycają sie moim wyglądem. .... Pewnie
        kłamią szuje jednesmile)))
        Mam nadzieje, że dużo mi nie przybędzie przez te następne trzy miesiące.
    • magdalenka77 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:24
      U mnie 24tc i +6kg. Mam nadzieję, że uda mi się nie zaszaleć za bardzo do końca
      ciąży, bo i tak zaczynałam z nadwagą, więc te kilka kilo rezerwowego tłuszczyku
      na okres karmienia juz miałam na starcie i myślę, że więcej nie potrzeba smile))

Pozdrawiam
      Magda
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:38
        Ja teraz 26-27 tydzień ciąży i 7,5 na plusie,lekarz nie ma zastrzezen do
        przyrostu,powiedział ze dobrze rosne wink)))))))))))))
        • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 11:39
          dodam ze jestem bardziej leżąca-przykaz lekarza.
    • strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 26.02.05, 16:44
      Przez ostatni miesiąc przytyłam 1,5 kg. Uff trochę chyba dużo. W sumie od
      początku ciąży 2,5 kg (ale tylko dlatego że pierwszych miesiacach nie mogłam
      jeść i schudłam). Teraz boję się mojego wilczego apetytu.
      • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 07.03.05, 21:33
        No strzala jestem pełna podziwu!! Ja zaczynam miec doła w zwiazku z dodatkowymi
        10 kg chociaz wszyscy mi mowia ze wygladam bardzo ładniesmileCiekawe!!Mamagocha
        widze ze idziemy łeb w łebsmilePozdrawiam!!
        • jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 08:01
          koncze 25ty tydzien i jakies 5kg na plusie. nie wiem jak moja mama zdolala
          przytyc ze mna tylko 7kg. zostalo mi jeszcze 15 tygodni wiec raczej bedzie
          wiecej niz 2 dodatkowo... z drugiej strony pocieszam sama siebie faktem, ze
          jestem od niej duzo wyzsza smile 175cm, a ona 165. nie wiem czy to ma cos do
          rzeczy, ale mowie sobie ze tak wink))))))))
          pozdrowionka!
        • strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 08:44
          I przed ciążą niczego mi nie brakowało, więc trochę się pilnuje, ale to
          trudne...
          • hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 08.03.05, 10:52
            Prawidlowy przyrost wagi podczas ciazy-wg."Claudii"-dodatek z 2002 r.
            3,5 kg-dziecko
            3 kg-krew i dodatkowe płyny
            2 kg-warstwa tluszczu na posladkach,udach i biodrach
            1 kg-powiekszona macica
            1 kg-piersi
            1 kg-wody płodowe
            1 kg-łożysko
            razem:12,5 kg
            "Przyjmuje sie,zekobieta ktora ma ok.170 cm wzrostu,podczas ciazy powinna
            przytyc od 10 do 12 kg.Najlepiej bedzie jesli do polowy ciazy przytyjesz ok.6
            kg.Jesli do konca 8 mies.przybedzie ci mniej niz 7 kg.,oznacza to,ze dieta jest
            niewystarczajaca i dziecko czerpie skladniki odzywcze zgromadzone w twoim
            organizmie,np.wapń z zebow i kosci."
    • kasia754 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 09.03.05, 11:50
      ja mam 6 kilo na plusie
      przy pierwszej ciązy przytyłam tylko 13kg
      zobaczymy jak bedzie teraz smile
      KTOS CHETNY DO ROZMÓW MOJ GG 5515758 ZAPRASZAM ...
      • lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 09.03.05, 11:56
        A U MNIE 29 tc i +9 kg!!!!!! zatem przez ostani miesiac +3, no ale mlody wazy
        juz 1,5kg smile))))))))))
    • mamalgosia 26 tc - +6 kg 09.03.05, 14:08
    • elza78 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.03.05, 14:45
      9,5 kilo od poczatku ciazy, w ostatnich 5 tygodniach osiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      niezly mrok indifferent
      a ja sie dziwie skad rozstepy na tyleczku smile
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.03.05, 21:08
        nie wiem ile ostatnio ,ale wiem ze mam wilczy apetyt,tyle ze jesc nie moge
        przez płytki oddech i zgage;-///
        • elyzabeth4 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 15.04.05, 12:27
          Witam!!!
          U mnie 29tc i 3,5kg na plusie i naprawdę z dzidzią się nic nie dzieje tz
          rozwija się prawidłowo i cieszę się że jest tak mało bo weźcie też pod uwagę
          wzrost ja mam tylko 158cm jak bym miała tak 10 lub więcej na plusie to już bym
          się toczyła a do szczuplutkich nie należę więc cieszę się że nie tylko ja tak
          mało przytyłam, a jem normalnie nawet pozwalam sobie na słodycze zwłaszcza
          czekoladę POZdrAWIAM!!!
        • jancze jeszcze 31 tc 27.04.05, 12:44
          i 9 kg do przodu. Jakoś czuję się słonikowato a poruszam wdzięcznym ruchem
          kaczki.
      • guleranda Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 22.03.05, 20:55
        nie liczac schudniecia na początku ciązy to przybyło mi 6,5kg-wszystko przez
        ostatnie 2 miesiace.Jeszcze nie dobiłam do 55kg,ale i tak cięzko sie robi.
        zastanawiam się jak ja chodziłam, biegałam i cwiczyłam gdy ważyłam 61kg?(a był
        taki okres w moim zyciu, i to nie była ciążasmile)
      • jancze Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 28.04.05, 16:37
        31 tc, i 9kg na plusie. I dopada mnie kilka razy w ciągu dnia wcale niemały
        głód. Dziwne, że tak godzinę po posiłku. Jak nie zjem, to mi przechodzi.
        • anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 28.04.05, 19:34
          Dane z dzisia - 33 tygodnie za mną i 11 kg. Całkiem przyzwoicie.
          Od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przytyłam 600 gramów, z czego 500 przybrał
          Piotruś i osiągnął magiczną dla mnie wagę 2kg.
          • serducho_m Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.04.05, 02:13
            33tygodnie i 2 dni => ok 14kg na plusie. poprzedniej ciazy przytylam
            wszystkiego 16 i zgubilam 14 wiec nie bylo zle (zwlaszcza ze to bylo niecale 2
            lata temu tongue_out), mam nadzieje nie przytyc wiecej niz 18kg.
      • jezzmam Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 10.05.05, 21:26
        A ja na szczęście tylko 17.5 kilograma - oczywiście od początku ciąży.Rozstępów brak.
      • vikas Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.05.05, 08:58
        Nastepne parę trzy przybyło co w sumie daje
        13 kg w 35/36 tc nieżle!Chyba bęę musiała przystpować
        choć tych kg po mnie nie widać to kręgosłup
        się buntuje.Dziś wizyta i wiele się wyjaśni.
        • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.05.05, 09:39
          prawie 15 kg na plusie i.....36/37 tcwink))Ale ja jestem wysoka i jakos mi sie
          to rozklada po calym ciele no i biust to chyba z 1kg więcej wazywink))
          • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 12.05.05, 16:39
            34 i 15 kg do przodu, niestety nie jestem wysoka ale za to biust to chyba ze
            3kgsad( Boję się, że po porodzie będę wyglądała jak żona wodza wioski murzyńskiej
            (biust po kostki)!!
            Teraz gdy stanę nago przed lustrem wyglądam jak bożek płodności i to dokładan
            kopiasad((
            • jola-kropek 36ty tc 21.05.05, 07:32
              36ty tc i dobilam do 10ciu kg na plusie.
    • romi Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 11.03.05, 11:31
      27 tydzień i 9 kilo na plusie.Najszybciej tyłam w ciągu pierwszych miesięcy (zero wymiotów)i miałam spory apetyt.Ponoć nie wyglądam,bo wszystko poszło w brzuch i piersi,na które już nie mogę dostać staników.Lekarz mówi,że nie jest źle,ale jak czytam,że teraz to bedę tyć w ekspresowym tempie to pewnie dobiję do 20 kilo,choć jem niewiele i raczej nie jem słodyczy.Ale co tam. Mam nadzieję,że szybko wrócę do formy po porodzie
      • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 16.03.05, 16:23
        A ja przybieram i to ostro!!!Zaczynam sie martwic!!28 tydzien i juz ....11 kgsmile
        • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 20:25
          Romilko, faktycznie idziemy równiutko. Ja też już 11 kgsad( Oj co to będzie dalej!!!
    • anna.michal Re: koniec 27 tygodnia 16.03.05, 14:08
      i 9 kg do przodu, tylko w brzuszku (a przynajmniej tak mi się wydaje smile )
      No i pojawiły się pierwsze rozstępy koło pępka - pamiątka z koncówki pierwszej
      ciąży.
      • ewucha28 30 tydzien rozpoczęrty 16.03.05, 16:07
        Ja myślałam ze tez tylko w brzuszku przytyłam i w piersiach ,postanowiłam
        zmierzyc pare ciuchow na lato bluzeczki sięgaja nad pępek,a w biuście są
        opięte,ale spodnica letnia przez biodra ledwo wchodzi ,wazyłam sie wczoraj 10
        kg mam na plusie w pierwszym dniu 30 tygodniawinkDuzo,ale przestałam juz na to
        zwracac uwage ,jem nadal racjonalnie nie wciskam słodyczy jem częściej ale
        mniejsze porcje widocznie tak ma być,w pierwszej ciązy przytyłam ok 15 kg teraz
        myśle bedzie podobnie ,wiem jak to szybko spada potem.
    • maral97 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 16.03.05, 21:31
      28tc i + 10kg!
      • rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 09:21
        28 t.c. i 9 na plusie!
        Wszystko poszlo w brzuszek, ale jakos tak zgrabnie sie
        rozeszlo, tylko ciezej mi z tym bagazemsmile
        Mam tez apetyt na slodkie, ptasie mleczko itp. uwielbiamsmile)
        • mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 15:14
          27 tydzień i plus 11 kilosmile Poszło w brzuszek i cycki, reszta zgrabnie
          rownomiernie rozłożona, jestem w sumie b. zadowolona z wyglądusmile Cera piękna,
          wlosy też, paznokcie mocne jak nigdy (!), tylko buty ciężko włozyćtongue_out
          • hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 15:50
            U mnie troche wiecej, bo 26 tc i 10 kg, ale szczerze mowiac tez jestem
            zadowolona z wygladu. Nie porozlazilo sie to na boki, wiec nei wygladam
            jak "szfa". Ostatnio wlasnie zauwazylam, ze biuscik cos miurosl, dzisiaj to
            nawet mialam maly klopot z zapieciem koszuli.
            Cera i wlosy w porzadku, wszyscy mowili, ze bedzie synek (te powiedzonko, z
            ejak corka, to zabiera urode mamie :o)), bo tak ladnie wygladam...nie chwalac
            sie...hahaha

POzdrawiam
            • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.03.05, 19:52
              Poczatek 28 tc i 8 kg na plusie. Czuję się dość ociężale, bo nie dość, że
              brzuch mam spory, to jeszcze mam obrzęki nóg. Do czerwca jednak coraz bliżej, a
              potem wszystko w kilka tygodni powróci normy.
            • mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 14:40
              hayet napisała:

wszyscy mowili, ze bedzie synek (te powiedzonko, z
              > ejak corka, to zabiera urode mamie :o)), bo tak ladnie wygladam...nie chwalac
              > sie...hahaha
              >
              > POzdrawiam

Hehe mi też tak mówili i jak ogłosilam po USG połówkowym, że na 100 procent
              dziewczynka, to nadal twierdzą, że na pewno się po porodzie okaże, że chlopiec.
              Ale mojej mamie tez tak mówili, a urodziłam się jasmile))
              • hayet Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 14:59
                MI tez mowia, ze to niemozliwe i ze i tak bedzie chlopak. Zobaczymy pod koniec
                czerwca, albo na jeszcze jednym USG.
                • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 18.03.05, 20:28
                  Mnie też wszyscy mówią, że będzie synek. Ale trzech lekarzy plus przeczucia moje
                  i męża - nie mogliśmy sie tak pomylicsmile)
                  • pocahontas_kw Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.03.05, 15:25
                    28 tydzień, oscyluje wokół 8 kg na plus, rozchodzi sie niby i nie ma
                    tragedii,ale czuje każdy z tych kilogramów...., rozstepów nie ma, ale cholerny
                    cellulit i owszem,a w dodatku, póki co nic z tym cholerstwem nie da się
                    zrobić, dbam o siebie, ale mimo to zaczynam się czuć ociężała, a przez to
                    raczej mało atrakcyjna.... dziecko bardzo aktywne, kopie szturcha przewala
                    się... apetyt w normie, ale rośnie...niestety. Oby do czerwca.

pocahontas
      • lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 21.03.05, 18:19
        rowno 30tc i +10 kg. na szczescie przez ostatnie 2 tyg tylko +1kg. pewnie
        skonczy sie znow na +16 smile))))))0
    • oliwe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.03.05, 17:31
      27 tydzień i 8 kg.
    • aga76311 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 17:38
      Cześć. 29 tc 4 kg na plus. Pa
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:55
        tylko 4kg?- o matko mało.
        • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:59
          Ewka, jestem z Tobąsmile))
          • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 19:30
            hehehehewink)))))))))))))))))))
            • jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 20:05
              4 kg!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez tak chce! a tu niestety... 6 na plusie juz...
      • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 18:57
        Takie posty 29 tc i plus 4 kg normalnie mnie załamują. Składam formalny wniosek
        o nie wpisywanie się chudzielców w tym wątkusmile)) Oczywiście to żart. A ja na
        razie nie waże się, bo to mnie wprawia w bardzo zły nastrój. Jem cały czas tyle
        samo a kilogramy normalnie same mi wskakują ostatnio. Jeszcze jakies 2 - 3 kg i
        osiagne wage z końcówki poprzedniej ciąży. W tej chwili 29 tc zaczynam z około
        8-9 dodatkowymi kilogramami. Normalnie czuje się jak king-kongsmile)
    • aga76311 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 24.03.05, 20:33
      Hej!W pierwszej ciąży przytyłam ok 9 kg, więc teraz pewnie też tak będzie,
      córka ważyła 3100, a ja przy wypisie tyle co przed ciążą. Narazie tylko 4 ale
      brzuszek mam spory. Pa.
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 09:33
        Szczęściara,ja tez tak chce wychodzic ze szpitala i ważyc tyle co przed ciążą o
        matenko to i problemow z zaakceptowaniem siebie bym nie miała-zazdroszcze.
        • hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 18:12
          Hello!
          A ja od pon.zaczynam 30 t.c. i 9 kg na plusie.Norma to 12,5 -13 kg,wiec nie
          przesadzajmy ,Dziewczyny,bez paniki!Moja kolezanka jest w 32 t.c.i ma 15 na
          plusie,a po pierwszym dziecku wygladala jak szczypior,kiedy ja poznalam jej
          mała miala 2 latka,a ona-chuda i koscista.Wiec to zalezy od wielu
          czynnikow.pozdrawiam!!!
          • mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 19:04
            Pewnie, że nie ma się co przejmować, czasem 15 kilogramów szybciej spadnie niż
            4. Zresztą za mało przytyć też niedobrze:0 Dopóki się mieścimy w normach to
            jest OKsmile))
    • gumecka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 25.03.05, 19:56
      U mnie 27tc i narazie 10kg do przodu.
    • lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 14:45
      A jak tam po swietach , ja jestem przerazona , wyszukalm swoje odpowiedzi z
      tego watku i nie wyglada to najlepiej
      12 tyg - 0 kg
      20 tyg - 4 kg
      23 tyg - 6 kg
      26 tyg - 8 kg
      28 tyg - 10!!! kg
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 21:33
        lesia bo w tym etapie ciązy tak sie tyje,a to przypadek ze akurat świeta sie
        zbiegły z tym okresem,najwięcej i najszybciej przybiera sie od 7 miesiąca
        dziecko tez rośnie ,ej dziewczyny nie przesadzajcie.
        • mamagocha Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 30.03.05, 10:27
          Ja przytyłam 11,5kg i z punktu widzenia dobra mojej dzidzi to się cieszę, bo ma
          naprawdę komfortowe warunki. Luźniutko i swobodniesmile)
          Co innego oczywiście moje samopoczuciesad
          Ale nic to. Dziecko najważniejsze!!

A co do 4kg na plusie...hmm... czy nie szkoda dziecka?? My szybko schudniemy ale
          czy dzidzia zdrowia nagle po porodzie nie dostanie??!!
    • olga06 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 17:58
      Witam!
      29 tc i +6kg. Mam nadzieję, ze to nieprawda, ze w ciągu ustatnich 10 tygodni
      może dojść nawet 5kg!!
      No cóż, będziemy wytapiać potem tłuszczyk na słoneczku - a ma być gorąąąąąąące
      lato.. smile

Olga i Roch www.lilypie.com/cache2/22/07622001.png
      • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 19:27
        29 tydzien ciazy i 13 kg na plusie!!Taka mniej wiecej okolo 13!!Chyba jestem
        rekordzistka!!
        Trudno!!Hipopotamek!!
        • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 21:31
          romilka głowa do gory juz niewiele zostało do 20kg. nie dobijesz,ja Cie dogonie
          za pare dni wink))))Wazne aby było wszystko ok,jesli sie nie objadasz a tyjesz
          bo tak masz to nie ma sie czym przejmowac,to zalezy od budowy i innych
          rzeczy,zresztą te roznice między nami nie sa takie duze 1-3 kg.(pomijam jedną
          szczesciare co 4 kg tylko przytyła)to nie tragedia,niektore kobiety tyja ze 20
          jak nie więcej i co one biedaczki moga powiedziec?
    • rene41 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.03.05, 18:25
      Czesc dzis zaczynam 29tc a na wadze juz 11kg na + oczywiscie.
      Pozdrwaina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka