93beata93 30.06.16, 15:31 Witam, jestem cieżarowka mieszkającą w UK postanowiłam dolaczyc do Was,bo nie ukrywam opieka nad kobietami w ciazy tu rozni się od tej polskiej i czasem po prostu lepiej zapytać kobitki, która przezywa to samo nasz termin to 23/10/2016. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruszik Re: Hej Dziewczyny! 08.07.16, 22:29 Hej. Witamy serdecznie, a przynajmniej ja witam ??. Mam termin na 24/10 więc prawie tak samo To moja 3-cia ciąża, więc coś już w razie czego mogę doradzić. Czym się różni opieka w UK od tej w Pl? U nas co m-c wizyta u lekarza z podstawowymi badaniami krwi i moczu, na początku dodatkowo badanie na wirusy (chyba różyczka, toxo, hiv i cytomegalia), w połowie ciąży test na obciążenie glukozą, plus usg ok 12tc, połówkowe, i ok 31tc. Nie wiem, co się dzieje z forum październikowym, bo już od dawna żadnego wpisu tu nie było. Po cichu liczę, że się jeszcze rozkręci. Czy któraś dziewczyna tu jeszcze zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
anngelaaaa Re: Hej Dziewczyny! 09.09.16, 12:13 Hej dziewczyny Ja tez termin na 24 października i mieszkająca też na wyspach (Irlandia) czyli jeżeli chodzi o opiekę to pewnie podobnie Moja pierwsza ciąża i z niecierpliwością już oczekujemy maleństwa. Ciężko mi powiedzieć czym się różni. Z tego co piszesz to wygląda podobnie. Wszystko tak samo tylko wizyty na zmianę raz w szpitalu raz u swojego lekarza GP. No i nie są zwolennikami badań ginekologicznych Odpowiedz Link Zgłoś