Dodaj do ulubionych

Jaki biustonosz?

24.02.05, 15:06
Jeszcze w poprzedniej ciąży zakupiłam sobie dwa staniczki z odpinanymi
miseczkami - takie do karmienia. Bawełniane, milutkie.... ale co? do dupy
były obydwa i tyle! To miejsce gdzie materiał powinien się pokrywac mi się
rozjeżdżało i kawał piersi było widać. Poza tym w ogóle nie podtrzymywały
moich ogromnych piersi - 115cm w obwodzie. Męczyłam się z nimi strasznie aż w
koncu wyrzuciłam na śmietnik i był spokój. Używałam zwykłego, nie było
wygodnie ale nie miałam wyjścia.
Już niedługo będę musiała znów cos kupić i nie wiem jaki wybrać? Chciałabym
taki z drutami bo ładnie podtrzymuje ale gdzieś czytałam, że mogą przez to
być niedrożne kanaliki.
To, że ramiączka muszą byc grube to pewne... ale czy kupic taki z odpiananą
miseczką całą? wtedy nie będzie tych pokrywających się materiałów, a co za
tym idzie nie będzie się tworzył otwór.
Widziałam taki w sklepie - fajny ale z takiego hmmm jakiegoś bardzo
elastycznego materiału, na pewno nie bawełna to była. Musi byc bawełniany czy
nie?
No i jeszcze są w sklepach takie fajne biustonosze sportowe, bez drutów, z
bardzo grubymi ramiączkami i dużo materiału jeszcze jest pod biustem. Wygląda
to troche jak krótki t-shirt na ramiączkach.
Dobre to do karmienia? gdzieś słyszałam, że dobre ale jak z tamtąd cycka
wyciągnąć?
Kurde, poradźcie cos dziewczyny... co na takie wielkie cycki ubrac po
porodzie?
Kupujecie juz cos? macie jakies sprawdzone? Może jakieś zdjęcia, linki? Oby
nie kosztowały więcej niż stówę bo mnie na droższe nie stać.
Obserwuj wątek
    • romilka Re: Jaki biustonosz? 24.02.05, 16:12
      Na teraz to polecam serdecznie staniki w H&M takie całe bawelniane ze Snupim,sa
      czarne,czerwone,białe i błekitne.Kosztuja 39 zl a sa naprawde
      rewelacyjne.Idealnie trzymaja biust sa ładne i wogole nie maja szwow na
      miseczcce!!Polecam!!
      • koleandra Re: Jaki biustonosz? 24.02.05, 16:21
        ale odpinane czy nie? bo ja nie chcę na teraz, ja chcę do karmienia. Na teraz
        to noszę Triumpha i jest ok ale czy do karmienia będzie tez ok? czy taki zwykły
        się nada?
        • romilka Re: Jaki biustonosz? 24.02.05, 18:13
          Niestety nie jest odpinany sad Jest wygodnu bo nie ma szwow i zadnych koronek a
          przy tym jest bardzo słdki!!Pozdrawiam!!
          • lolo09 Re: Jaki biustonosz? 24.02.05, 22:34
            ja mialam do karmienia ale tez byl do bani smile))))
            uzywalam i teraz tez bede zwyklych, tylko wiekszychsmile nawet ramiaczka nie musza
            byc odpinanae. wazne zeby nie mial sztywnych miseczek. material zawsze mozesz
            zalozyc za piers i juz. moim zdaniem taki jest i wygodniejszy i zdecydowanie
            lepiej lezy
            smile)))))))))))
    • monika_oli Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 09:15
      Ja też mam spory biust i kłopot z biustonoszami. Początkowo po urodzeniu
      starszej córeczki używałam zwykłych staników. Później zaczęłam kupować te z
      odpinanymi miseczkami - przetestowałam najróżniejsze (z tańszych) i z
      większości niestety biust 'ucieka'. Najgorsze są te z czystej bawełny - po
      kilku praniach nie nadają się do niczego. Lepsze są z dodatkiem lykry, ale ja
      mam trudności ze zdobyciem rozmiaru na mniesad Trafiłam za to na allegro dwa
      świetne staniki Mothecare - takie z odbinnymi na zameczek miseczkami. Jestem z
      nich zadowolona, jeśli chodzi o podtrzymywanie biustu są super, trochę trudniej
      jest mi się przyzwyczaić do tych zameczkówsuspicious
      m.
      • koleandra Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 09:50
        Moniś, daj no linka! co?
        • monika_oli Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 10:42
          Niestety nie był to zakup od 'etatowego sprzedawcy'. To były takie 'rodzynki' -
          dziewczyna dostała od kogoś z zagranicy, ale były za duże i dlatego je
          sprzedawała. Sama bym jeszcze kupiła ze dwa na zapas, ale niestety już nie masad
          Ale nadal z nadzieją przegladam oferty - może trafię jeszcze na coś podobnego.
          m.
    • martucha1 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 10:30
      Ja mam zle doswiadczenia z biustonoszami. Rowniez rozjedzala sie czesc odpinana
      z reszta.
      Podobno rewelacyjne sa Triumpha ale nie probowalam
      Marta
      • mamagocha Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 10:46
        Ja już teraz mam problemy z biustonoszami bo wydaje mi się, że wszystkie źle
        trzymają biust. Mam bardzo duży i boję się co będzie dalej. Jeśli znajdziecie
        jakiś wygodny i dobrze podtrzymujący "namiot" błagam dajcie znać!!

Pozdrowionka
        • koleandra Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 11:24
          Na teraz to noszę Triumpha i są rewelacyjne. Świetnie podtrzymują biust i w
          ogóle... z tym, że kosztują w granicach 100zł.
        • strzala04 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 11:31
          Ja mam też niestety gigantyczny biust. Miseczkę E lub F (zależy od modelu i
          firmy) niewiele firm jest w stanie utrzymać w prawidłowych ryzach. To znaczy
          tak aby biust był stabilny, nie bolał, nie był uciskany, bo przy dużej
          wrażliwości piersi w ciąży to jest bardzo istotne. Kupiłam 2 biustonosze w
          Mothercare. Są naprawdę solidne. Mają wprawdzie bardzo szerokie ramiączka, ale
          to powoduje ich dużą stabilność. Szef w miseczce jest uszyty ponad sutkiem,
          więc go nie drażni. Biust się nie deformuje. Biustonosze usztywniane i z
          fiszbinami niestety w związku z idącym do góry i rozrastającym się brzuszkiem
          są niewygodne i muszę odczekać swoje. Nie wiem jaki kupić biustonosz do
          karmienia. Czy te z ciaży nadadzą się po porodzie, ale jeśli nie to znowu udam
          się do Mothercare.
          Pozdrawiam
          P.S. Te biustonosze w promocji kupiłam po 9 zł.
          • mamagocha Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 11:37
            Dzięki dziewczynki, jak się wykuruję to ruszam na poszukiwania. Od kilku dni
            muszę używać zasypki miedzy piersi, bo mam odparzeniesad(
            • rosanna Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 12:06
              Ja mam miseczke B, teraz pewnie C, ale najwygodniej mi bez stanika.
              • mamagocha Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 12:09
                duże C miałam przed ciążą.... to były czasysmile)
                teraz to ja mam chyba Ż smile
                • martucha1 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 13:36
                  hi hi hi smile)))
                  • mamagocha Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 13:45
                    Martula, Ty się śmiejesz a Ja musze je nosić....hihihi... Ufam, że będzie ok i
                    wrócą do normy. Tylko, że ja to moje maleństwo przygniotę przy karmieniu.Biedne
                    Maleństwo.
                    • ewucha28 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 18:12
                      Dziewczynki ja przed ciązą nosiłam 75D teraz w prawie 7 miesiącu nosze 80F.Wiem
                      jak wazny jest biustonosz,aby miec ładny biust takze po ciązy (samo karmienie
                      nie zniekształca piersi,ale nie dbanie o nie podczas ciąży-to prawda uwierzcie
                      mi)Przy tak duzym biuście jak moj i tak powiekszającym sie w czasie ciązy musze
                      o niego bardzo dbac i odpowiednio dobrany biustonosz to podstawa.Dobry dla
                      siebie znalazłam no niestety tylko triumpha,gładka miseczka,rozciągająca
                      sie,idealnie dopasowywująca do piersi oto opis
                      opis-SoftShaper R-
                      Biustonosz na fiszbinie z niezwykle miękkimi, bezszwowymi miseczkami. Fiszbiny
                      z mini teleskopami dopasowują się do każdego ruchu i zapewniają wysoki komfort
                      noszenia. Model jest wykonany z gładkiej dzianiny, bez dodatkowych ozdób dzięki
                      czemu jest niewidoczny nawet pod obcisłym ubraniem. SoftShaper podkreśla to co
                      w kobiecie najpiękniejsze - piękno kobiecej sylwetki.
                      Skład: 70% poliamid, 30% elastan.
                      Kolor: karmelowy,waniliowy
                      Rozmiary:75D,75E,75F,75G, 80D,80E,80F,80G,85D,85E,85F, 85G,90D,90E,90F,90G,95D,
                      95E,100D,100E
                      daje linka do tego jak wygląda
                      img60.exs.cx/img60/9804/cycki.png
                      mam takie dwa cielisty i waniljowy,polecam z całego serca,tylko cena jest ostra
                      130zł za sztuke.

a to link do strony z biustonoszami,moze cos dla siebie znajdziecie.
                      www.e-bielizna.pl/go/_category/index.php?idc=id_19&page=2
                      • koleandra Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 18:22
                        Dzieki ewucha! Ten z Triumpha jest super! I chyba do karmienia bedzie niezły,
                        łatwo będzie wyciągnąć pierś.
                        Tak tak, poznałam jak wazny jest biustonosz w utrzymaniu ładnego kształtu
                        piersi.
                        • ewucha28 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 18:35
                          Ja juz sprawdziłam odchyla sie super,mozna spokojnie wkładać wkładki
                          laktacyjne,powiem Wam ze po pierwszej ciąży miałam 2 biustonosze z odpinanymi
                          miskami i nie były ani wygodne ,ani dobrze nie trzymały.Te co pokazałam są
                          gładkie wiec przy karmieniu nie drapią buziaczka maluszka,a teraz mnie nie bolą
                          piersi w przeciwieństwiie do pierwszej ciaży gdy miałam wrazenie ze mi
                          szpilkami ktos nakuwa sutki,za nim nie kupiłam tego biustonosza tez tak
                          miałam.Mam dwa na zmiane i jestem bardzo zadowolona.
                    • martucha1 Re: Jaki biustonosz? 25.02.05, 21:40
                      Podsmiewam sie troche z zawisci wink
                      Mam male B, w ciazy nic nie przybywa a przy karmieniu C ale tylko gdy mam
                      wkladki laktacyjne w srodku.
                      Marta
                      • jola-kropek Re: Jaki biustonosz? 26.02.05, 20:43
                        juz w szkole sredniej mialam spory biust ... i problemy ze stanikami. 65-70/C D..
                        potem jakos spadly, nie wiem, po rpostu sie zmniejszyly i juz byly BC... a
                        teraz? wracaja do czasow mlodosci swojej heh... z czego wcale sie tak naprawde
                        nie ciesze, bo w zaden swoj zwykly stanik nie wchodze, zakupilam jeden wiekszy-
                        75D i juz mi jakos ciasnawo w nim, mam nadzieje ze to tyle z tego rosniecia. a
                        jak bedzie z karmieniem????? nie mam pojecia, chyba bez stanika po prostusmile
    • monika_oli duże biustonosze - allegro 02.03.05, 13:59
      Właśnie znalazłam namiary na sprzedawcę który ma w swojej ofercie między innymi
      duże staniki do karmienia o podobnym fasonie do tych moich Mothecare.
      Ja na razie nie kupię, bo u mnie aktualnie cienko z kasą, ale jeśli któraś z
      Was by chciała, to wklejam link:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2774291
      Te staniki poleca dziewczyna na innym forum, mam nadzieję że to nie podpucha.
      Jeśli któraś w Was kupi, to bardzo proszę o opinię, bo ja jak się wzbogacę, to
      też bym chciała sie jeszcze w przynajmniej ze dwie sztuki zaopatrzyć.
      m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka