edi77 Wszystkiego najlepszego Kseniu!!!!!! 05.07.05, 20:09 samych radosnych dni, duzo duzo zdrowka dla Ciebie i Twoich pociech, zeby Ci sie dobrze chowaly i dawaly duzo zadowolenia Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaa3 Re: sto lat,sto lat!!! 05.07.05, 20:58 Dla xsenny oczywiście !!! Buziaki i całusy dla Ciebie od całej naszej rodzinki ! Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: Wszystkiego najlepszego Kseniu!!!!!! 05.07.05, 21:02 Dołączam się do życzeń,przede wszytstkim radości z dzieciaków i dużo miłości na codzień. A moi rodzice mają dzisiaj 30 rocznicę ślubu ,ciekawa jestem czy też tyle wytrwam . Być może mnie skrytykujecie ale zdecydowałam się na wyjazd do Tunezji z Michasiem we wrześniu, trochę się boję ale naprawdę rozważyłam wszystkie opcje i mam nadzieję że uda nam się uniknąć przykrych niespodzianek. Ktoś mnie kiedyś prosil o przepis na sajgonki: papier ryżowy, dwie pojedyncze piersi z kurczaka, dwie marchewki,grzyby Mun, cztery liście kapusty pekińskiej albo porównywalna ilość naszej kapusty, kiełki sojowe, makaron ryżowy. Kurczaka drobno kroimy i smażymy na oleju,osobno smażymy pokrojoną w paski marchewkę i poszatkowaną kapustę przyprawione wegetą i sosem sojowym(smażymy krótko żeby warzywa zostały dość chrupkie).Makaron sojowy i grzyby mun (po około 1/3 paczki) przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu.Następnie mieszamy kurczaka z kiełkami makaronem grzybami i warzywami i jednym surowym jajkiem doprawiamy solą , sosem sojowym i jak ktoś lubi tabasko.Farsz pakujemy w namoczony papier ryżowy zawijamy jak gołąbki i smazymy na średnio głębokim oleju z obu stron aż będę złociste.Są naprawdę pyszne, ja do farszu dorzucam jeszcze czasem pokrojoną w paseczki cukinię albo boczniaki.UFF długo się pisze ale robi dość sprawnie . Pozdrawiam Aga i Michaś Odpowiedz Link Zgłoś
edi77 Ale mialam wczoraj dzien:( 05.07.05, 20:40 Zaczelo sie w nocy, Mati dostal rozwolnienia nie wiadomo od czego i cala noc zeszla mi na zmienianiu pieluszek. Bardzo sie denerwowalam, nie wiedzialam co mu jest. O 4 nad ranem chcialam mu zmierzyc temp. bo mial cieple czolko. Pech chcial,ze jak mylam termometr to tracilam o zlew (to chyba ze zdenerwowania) i cala rtec rozsypala sie po blacie i zlewie. Zaczelam ja zbierac myjka ale kulki rozpdaly sie na coraz to mniejsze. Czesc rteci poszla z woda reszta zostala w szczelinach. Zrobilam najgorsza rzecz jaka mozna bylo zrobic w tym wypadku i siegnelam po odkurzacz, zeby odkurzyc reszte kuleczek. Troche rteci i tak pozostalo. Rano zadzwonilam na Politechnike (cos mi sie w glowie kolatalo, ze to dziadostwo trzeba zneutralizowac) no i faktycznie. Kazali mi przyjechc po siarke, posypac zlew i blat i zostawic na tydzien! a odkurzacz jest do wyrzucenia, bo rtec osiadla w rurze i przy kazdym odkurzaniu rozpylalaby sie po calym mieszkaniu. Cale szczescie, ze Mati byl w innym pokoju a w calym domu okna byly pootwierane. Na koniec dnia tesciwa mi niechcacy lokciem nacisnela komorke i szlag trafi wyswietlacz. Zaczynam wierzyc, ze pechowy jest 4-ty a nie 13-ty. Na szczescie dzisiaj Mati czuje sie dobbrze, a maz obiecal kupic mi nowa komorke. P.S. Dziewczyny jak rozbijecie termometr to rtec nalezy delikatnie pozbierac papierkiem wszystko do zera a jak sie nie uda to zostaje siarka, zamiast siarki mozna tez kupi cos w aptece ale nie pamietam dokladnie nazwy. Sama rtec metaliczna nie jest szkodliwa tylko jej opary, wiec nie wolno uzywac odkurzacza. Teraz to ja madra jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re:Dzieki wielkie za zyczenia. 05.07.05, 20:55 Maly nawet jakis spokojny.No a z ta rtecia to sie przestraszylam bo kilka tygodni temu tez mi sie stalo,i odkurzylam.Co moze sie stac od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_a Re: czytam i cztam, i czytam.... 05.07.05, 22:27 ...witam po 2 dniach nieobecnosci przyjechala do nas kuzynka meza Dominika 9 lat i ....troszku zmienilo to moj harmonogram dnia ...przyjechala w niedziele i obudzila sie o 7... gdzie ja o 6.30 klade sie spac bo Paulinka wlasnie zasneła po porannym karmieniu....(( koszmarrrrr.... no i tak... - ja tu karmie - ona chce na podwórko - jestesmy na spacerze - ona chce do domu - no i jeszcze mnie troszku przestraszyła - jak byłam w lazience i mylam glowe a tu nagle widok Paulinki na rekach Dominiki, ale sie zlaklam... - dobrze ze mamy kompa i net to cos tam pokloka i zagra... Jedyny plus z tego bedzie to chyba tylko to ze schudne bo nie mam czsu nawt sama zjesc, tu sniadanie Dominice jak Paulinka zasnie to szybko obiad ...no i tak w kólko... buuuu... no i te upały..troszku pada wiec jest fajnie teraz... a co do Paulinki mojego serduszka - obraca sie z plecków na brzuszek ale tylko na lewym boku)) uwielbia to - zwija sie non stop w kłebuszek - oczywiscie piastki lepsze od najpiekniejszej zabawki - juz potrafi złapac grzechotke do dwóch raczek - siedziec to juz by chciala, nie mowiac o staniu)) Jutro idziemy na szczepienie, martwie sie na zapas bo niunia jest drobniutka, wazy ok5kg,troszku ostatnio tak jakbym malo pokarmu mialam (( zobaczymy co pani doktor jutro powie na to wszystko... pozdrawiam paulinka.fajnafotka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: MARCEPANNY I MARCEPANY 06.07.05, 06:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=25926113&a=25927244 Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Dziewczyny...jesli komus ciezko... 06.07.05, 06:55 chcialam Wam to przekazac do poczytania,tak jak zatytuowala autorka postu,ale niechcacy wcisnelo mi sie enter i bez zadnego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 to jeszcze raz ja 06.07.05, 06:58 bo pierwsza tu jestem dzisiaj:o) ciekawe czy jeszcze spicie,ja dopiero zamierzam i u mnie to jeszcze wtorek...milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 u nas środa niestety... 06.07.05, 09:22 te wyjazdy na masaże mnie wykończą... jestem zmęczona tak samo jak wczoraj wieczorem... Ala ma katarek i sie czesto budziła No i chyba nic nie wyjdzie ze szczepienia. Wojtek kazał zanieść Alę do swojego pokoju i gra jej na cymbałkach Chyba jej się to podoba, bo cicho siedzi. )) Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa do Magdek2 06.07.05, 10:14 Madziu, jak już spróbujesz zrobić te proste racuszki, napisz jak wyszły, my się nimi zajadamy. buziaki, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 dziewczyny poradzcie 06.07.05, 11:30 Moja mala od wczoraj trzymana za raczki zamiast podciagac sie do siadu prezy nogi i wstaje.I nie wiem czy to nastepny krok rozwojowy czy ma jakis problem z napieciem miesniowym .Pamietam ze Andzelika stawala po skaczeniu 5 miesiecy a i tak wszyscy mowili ze to za wszesnie.W Angli nie ma latwego dostepu do specjalistow a w Polsce bedziemy dopiero koncem sierpnia. Nie wiem czy sie martwic czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: dziewczyny poradzcie 06.07.05, 12:50 Aga moj juz stoi dobre 2 tyg,tez zamiast do siadu to on do stania. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 komu książkę kucharską dla dzieci ? 06.07.05, 12:47 jesli któras chce to moge wysłać, bo dostałam od dziewczyny z forum, piszczie mail'a bo będzie szybciej i od razu mam adres zwrotny a tutaj moge kogos przeoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re)))) 06.07.05, 12:52 A mnie zalalo,wkoncu mam ciote i moge zalozyc Mirene,mniej stresow bedzie a wiecej zabawy wszak rodzinka w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: komu książkę kucharską dla dzieci ? 06.07.05, 12:52 A moj dzisiaj grzeczny jakos i wczoraj tez Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Grochalcia! CO DZIŚ JEMY? 06.07.05, 12:56 ja zabieram się za potrawkę z kurczaka - nie chce mi się jak nie wiem co, ale mięsko już rozmrożone i nie mam wymówek - no chyba że mały zacznie wrzeszczeć - to zwlniam sie z tego gotowania.. choć i tak będę musiała to zrobić.. Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Grochalcia! CO DZIŚ JEMY? 06.07.05, 13:20 ja te same pulpeciki w sosie pomidorowym co w sobote, mezusiowi tak smakowaly, ze dzis tez chce...tylko czekam az Szymek zasnie, a wcale nie wyglada, ze to zrobi. spi po pol godziny, a zasypia godzine, marudzi..co sie z nim dzieje??niedawno spal po 2, 3 godziny... a wczoraj narobilam dzemu z truskawek na zime))) a dzis bylam u kolezanki, arek zostal z malym troszke moglam odetchnac.kurcze, czemu to dziecko nie chce spac??? Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: Grochalcia! CO DZIŚ JEMY? 06.07.05, 13:24 Grochalcia, moj maly od paru dni to samo - zasypia ponad godzine a spi pol Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Gosiu 06.07.05, 13:32 hmmm, to nie jestem sama...zasnal teraz, ale musialam owinac w kocyk i dac smoka i pieluszke..a jak Mikolaj spi w nocy??? Bo Szymek fatalnie, a od 4 to juz co 15 minut wstawalismy, zeby mu dac smoka bo plakal...wybudza sie jak wypluwa smoka, a wczesniej mu to nie przeszkadzalo.Taki nerwusek sie zrobil..chyba niemozliwe, zeby po szczepionce???? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Cerazette- może głupie pytanie 06.07.05, 14:22 Mam pytanie do dziewczyn, które zażywają cerazette. Lekarz przypisał mi cerazette. Od którego momentu powinnam zażywac tabletki jeżeli nie mam krawienia.W maju miałam małe plamienia i lekarz powiedział mi, że to juz jest miesiączka. W tym miesiącu nic. Mam nadzieję, że nie oznacza to, że jestem....!!!!!Czy mam czekać czy wziąć tabletkę ot tak po prostu.Czy możliwe jest, że krawienie może ustąpić? Karmię cały czas piersią. Jak to naprawdę jest? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Cerazette- może głupie pytanie 06.07.05, 14:40 ja bralam cerazette(teraz Minulet). zaczelam brac juz 3 tyg. po porodzie. Moj lekarz kazal obojetnie jakiego dnia...ja na przyklad miesiaczki jeszcze nie mialam i ciezko byloby zadczynac pierwszego dnia...teraz na przyklad od 3 tygodni krawawie ale to chyba wina tabletek... Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: Cerazette- może głupie pytanie 06.07.05, 14:55 Grochalcie - też krwawiłam tak długo - okazało się, że to tabletki (plus za duża dieta i za dużo ćwiczeń i stres...), tylko ja bralam microgynon, a teraz minulet i jest ok - możesz brać cyclo3fort na wstrzymanie krwawienia - bez recepty.. ale ja mam dziś marude!!!! chyba będzie u nas burza, bo mały się zrobił nieznośny, on tak przed burzą nieznośnieje... aga i krzys Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Cerazette- może głupie pytanie 06.07.05, 15:58 a u nas juz jest burza..tylko moj maly spi od 13.20 z przerwa na kaszke malinowa... Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Jakie jedzonko? 06.07.05, 22:39 Hej! Jak przez pół dnia nie usiadę do komp.to potem już nic nie wiem, co u kogo się dzieje, a to tak miło poczytać o Waszych sukcesach kulinarnych a przede wszystkim o postępach maluchów. Grochalciu, z którego dnia jest Twój synek. My za 6 dni kończymy 4 m i zastanawiam się nad wprowadzeniem mleka następnego.Dziś próbowałyśmy marchewkę.Efekt-wszystko pomarańczowe, a w brzuszku jeden "gryzik", który został oddany po kolacji.A u Was już kaszka. Moze ja mam jakieś opóźnienie w tym jedzeniu. Patrycja w ogóle nie chce jeść. dziś przez cały dzień zjadła 200ml. Zaczyna chudnąć, a pani pediatra mówi że to pewnie upał i zęby. Tylko że upału nie ma przez 2 tg non stop. Dziewczyny napiszcie co i jak jedzą maluchy,a jakbyście dodały jeszcze do tego daty Ich urodzenia byłabym uszczęśliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia hejka 07.07.05, 13:14 moj synek jest z 30 marca, ale ja poszlam sladami agaluby i daje mu juz wszystko, dzis rano nawet miod na probe, hi, hi. jabluszko juz polubil, dzis sprobuje jabluszko z marchewka))) Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: hejka 07.07.05, 19:19 Kasiu miodu niewolno dawac zanim dziecko nieskonczy roczku,bardzo uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: Cerazette- może głupie pytanie 06.07.05, 21:40 Iwona u mnie miesiac temu tez wystapilo plamienie jednodniowe,i nic a dzisiaj to mnie zalalo.Musial to byc okres bo teraz po miesiacu dostalam normalny.Napewno tez dostaniesz,ja tez tylko piersia zadnego dopajania,bylam zdziwiona ze tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: do Grochalci 06.07.05, 20:21 Mikolaj w nocy spi b.ladnie, min. 5 godzin, dzis spal np 8, od 21 do 5. Ale ma niestety problem z zasnieciem, sam nie zasnie po jedzeniu chocby juz padal ze zmeczenia. Tatus musi go usypiac w foteliku bujajac i przeklada do lozeczka. To samo w dzien - ja go bujam i dpiero zasypia. Ale wole to niz usypianie go cycusiem jak kiedys robilam. Balam sie wtedy ze sie nie odzwyczai. A jednak odzwyczail. Teraz mam nadzieje ze kiedys odzwyczai sie od fotelika Mikolaj nerwowy sie robi ok 18, ostatnio mielismy problem z kapaniem go i musielismy przestawic godzine ostatniego karmienia przez to. Te nerwy to tak od paru dni sie zaczely, moze za duzo bodzcow ma przez caly dzien, a moze to ten slynny kryzys 3/4 miesiaca... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Re: Grochalcia! CO DZIŚ JEMY? 06.07.05, 13:28 U nas dzisiaj na obiad sałatka brokułowo-kalafiorowa z sosem jogurtowo-ogórkowo- czosnkowym. Jest bardzo gorąco, nie chce mi się prazyć w kuchni. Moja Nelli tez nie chce spać. Śpi 30 minut i finito. Budzi sie już niezadowolona. Będzie pewnie burza))Jestem teraz z dwójka dzieci i tak jak mamawojtusia nie mam czasu tutaj zaglądać. Dżem i truskawki w cukrze już od 2 tygodni są w piwnicy i czekają na zimę. U nas (Toruń) sezon sie juz prawie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: komu książkę kucharską dla dzieci ? 06.07.05, 12:54 to ja poproszę ) na gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: komu książkę kucharską dla dzieci ? 06.07.05, 13:30 ja tez poprosze Kseniu!!! na arkada... Odpowiedz Link Zgłoś
edi77 ...do Xenny 06.07.05, 14:16 Kseniu, jak juz odkurzalas to trudno. Nie przejmuj sie tak strasznie, bo po pierwsze rteci w termometrze jest malo, a po drugie na pewno mialas pootwierane okna i to co wydmuchal odkurzacz juz dawno sie wywietrzylo. Mi mowili zeby wyrzucic odkurzacz, a na pewno juz worek. Ponoc takie jednorazowe wdychanie rteci nie jest szkodliwe, najgorzej jest jak sie dostanie w szczeliny i paruje latami. A tak w ogole to co osoba to opinia, podaje Ci link do forum chemicznego to sobie poczytaj: groups.google.com/groups?hl=pl&lr=&threadm=9tolt7%246df%241%40okapi.ict.pwr.wroc.pl&rnum=3&prev=/groups%3Fhl%3Dpl%26lr%3D%26q%3Drt%25C4% 2599%25C4%2587%26meta%3D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edi77 Re: do Xenny1 06.07.05, 14:22 Wklejam jeszcze raz, bo tamto wkleilo sie gdzies u gory. Kseniu, jak juz odkurzalas to trudno. Nie przejmuj sie tak strasznie, bo po pierwsze rteci w termometrze jest malo, a po drugie na pewno mialas pootwierane okna i to co wydmuchal odkurzacz juz dawno sie wywietrzylo. Mi mowili zeby wyrzucic odkurzacz, a na pewno juz worek. Ponoc takie jednorazowe wdychanie rteci nie jest szkodliwe, najgorzej jest jak sie dostanie w szczeliny i paruje latami. A tak w ogole to co osoba to opinia, podaje Ci link do forum chemicznego to sobie poczytaj: groups.google.com/groups?hl=pl&lr=&threadm=9tolt7%246df%241%40okapi.ict.pwr.wroc.pl&rnum=3&prev=/groups%3Fhl%3Dpl%26lr%3D%26q%3Drt%25C4% 2599%25C4%2587%26meta%3D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edi77 Grochalcia 06.07.05, 15:00 jak robisz spod pod sernik, bo od dwoch dni za mna chodzi Mam przepis na sernik ale bez spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re:edi77 06.07.05, 16:03 ja mam pyszny przepis na sernik i w nim na dno kaza polozyc biszkopty..i klade i wychodzi super))ja pieklam sernik dwa razy pod rzad i juz mi sie przejadl...choc uwielbiam to ciasto.Pozdrawiam z burzowego ostrowca. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa11123 Jakie zabawy? 06.07.05, 15:00 cześć.Jestem kwietniówką,ale czasem czytam Wasze forum-bo chcę wiedzieć co mnie czeka Mam małe pytanko: Jak się bawicie z dzieciaczkami? i jakie "zabawki" dzieci mają? a czasami nie wiem jak zająć czas małemu?- bo śpi w ciągu dnia rzadko. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Jakie zabawy? 06.07.05, 16:08 ja od pierwszych tygodni kladlam szymka na mate edukacyjna. Jak ma dobry dzien moze sobie na niej lezec nawet godzinke. Pozniej kupilismy łuk z zabawkami Tiny Love i wieszam Malemu na lezaczku, tez mu sie podoba. ale najbardziej lubi bawic sie najzwyklejsza pielucha, a jest tak kochanym dzieckiem, ze nie musze nad nim wisiec i sie z nim bawic. Teraz polubil maskotke z grzechotka w srodku, nie lubi ani gumowych ani plastikowych zabawek, musza byc mieciutkie i przyjemne w dotyku, taki wybredny. a jak ja juz zaczynam sie z nim bawic to robie mu samolocik albo podrzucam lekko do gory-oj, uwielbia to. i laskocze go po calym ciele, ma laskotki po mnie, smieje sie przy tym na glos. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Jakie zabawy? 06.07.05, 16:54 Bartuś tez urzęduje na macie od kilku min. do pół godz. zabawki wiszą tak, żeby je mógł łapać. Ładuje już do buźki zabawki - preferuje plastikowe. Lubi całowanie, "zjadanie" szyjki połączone z chrumczeniem, "szukanie" zębów, wietrzenie męskich klejnotów (spokój i zadowolenie natychmiastowe), huśtanie na rękach z lekkimi podrzutami (oj, czuję te prawie 9 kg), siadanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: obrót z plecków na brzuszek 06.07.05, 16:57 Jak Wasze brzdące przygotowują się do obrotów z plecków na brzuszek. Wydaje mi się, że właśnie o to chodzi Bartusiowi, ale jego poza mnie przeraża. Wygina się w taki dziwaczny pałąk tzn. klatka i rączki są tak, jakby leżał na boczku, główkę mocno wygina do tyłu, a pupa i nogi właściwie pozostają w pozycji wyjściowej. Nie pamiętam takich akrobacji u Natalki. Napiszcie koniecznie, bo mnie to niepokoi. Magdek, dzięki za książkę... nie wiem tylko czy ja otwierać, bo program ostrzega mnie przed niebezpiecznym załącznikiem? Czy tylko u mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: obrót z plecków na brzuszek 06.07.05, 19:35 Ostatnio tylko Was podczytuje, bo nie mam czasu na pisanie( Grohalcia, Ty mnie w kompleksy wprowadzasz... i jeszcze dżem robisz... Anfi, moja Olka robi podobne akrobacje Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re:anfi!!!!!! 06.07.05, 21:34 Nie otwieraj ksiazki u mnie juz za pozno zignorowalam ostrzezenie i komp mi zwariowal. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re:anfi!!!!!! 06.07.05, 21:41 a u mnie w ogóle nie widać załącznika ( aga i krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: obrót z plecków na brzuszek 06.07.05, 21:42 Aniu moj Luis tez takie wygibasy odstawia,Emma miala to samo tylko pozniej,niedluga bedzie sie przekrecal,a zmiana pampersa jest coraz trudniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
annka12 Re: obrót z plecków na brzuszek 06.07.05, 21:46 Moja Louisa robi tak samo juz od kilku tygodni ale nic wiecej Tzn luk i powrot z luku ale sie nie przewraca A z brzuszka na plecy to juz w ogole nie widac zadnych postepow do przewrotki.Podobnie jak inne maluchy chce juz stawac prezac nozki przy podciaganiu i jest bardzo niezadowolona ze jej nie pozwalam Pozdrawiam Anka i Louisa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23918336&a=25640835 Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Pytanie techniczne!! 06.07.05, 22:43 Jak Wy to robicie,że w Waszych postach są takie czerwone odnośniki. Może to głupie pytanie, ale nie wiem jak dołączyć zdjęcia do listów. Kto pyta nie błądzi? Nie ma głupich pytań,są tylko głupie odpowiedzi. I tego się trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Pytanie techniczne!! 06.07.05, 23:05 poczytaj tutaj, dostałysmy podpowiedź jak to zrobić forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=21352713&a=24949003 Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Re: Pytanie techniczne!! 06.07.05, 23:08 W "moim forum" na dole strony jest "sygnaturka". W puste pole wklejasz następujące znaki: <a href="adres na którym znajdują się zdjęcia>To co chcesz wpisać np. Moje słońce</a> i zatwierdzasz. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Pytanie techniczne!! 07.07.05, 11:06 Jestem jakaś hm......... . Wpisuję dokładnie jak mi napisałaś i guzik z pętelką.Mozna nawet sprawdzić na stronie testowej. Ostatnio zrobiłam sie jakaś atechniczna. Ale dzięki za dobre chęci!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 odnosnie książki 06.07.05, 23:08 dziewczyny nie zartujcie, ja mam ją u siebie na dysku i otwierałam kilkakrotnie i nic się nie działo, przecież nie wysłałabym wam wirusa Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 odnosnie książki cd 06.07.05, 23:14 napiszcie dokładnie co się działo z komputerem ? kiedy się cos zaczęło dziać, jak odebrałyście pocztę czy jak uruchomiłyście program ? Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Grochalciu, wysłałam Ci zdjęcia na pocztę gazetową 07.07.05, 00:10 nie mogę ich umieścić w "zobaczcie", bo dostaję info, że za dużo zajmują miejsca, ciągle mam spytać kolegę jak zmniejszyć, ale zapominam stąd mój mail do Ciebie, buziaki, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia anetko, nie dostalam zdjec!!!! 07.07.05, 13:49 wyslij na poczte arkad@blokowe.pl to ci zmniejsze z przyjemnoscia a przy okazji sobie popatrze na Twoja coreczke. Na gazecie zdjec nie ma. Na pewno wyslalas???? Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: anetko, nie dostalam zdjec!!!! 07.07.05, 15:20 Kasia,ale zeby Anetka mogla wyslac do Ciebie,to tez musi pomniejszyc? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: anetko, nie dostalam zdjec!!!! 07.07.05, 18:41 O, widzisz aniu, ja rzadko korzystam z poczty gazetowej i moze sa tu male pojemnosci wiadomosci i nie przejda duze zdjecia..pieron Cie wie...bo z mojej poczty to duzo pojdzie, z twojej tez)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: anetko, nie dostalam zdjec!!!! 07.07.05, 20:34 widzisz Kasia,u mnie duzo idzie zaleznie od wielkosci pixeli(nie chodzi tu o format zdjec),chyba po przeniesieniu na komputer tez musisz kazde pomniejszyc,gdybym nie pomniejszyla,to ani jedno by nie przeszlo,jak jest u Ciebie?Czy cos zalezy od aparatu?ja tam tez sie za bardzo na tym nie znam,co maz nauczyl,to wiem:o) Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba a umieściłam nowe zdjęcia Krzysia w zobaczcie 07.07.05, 21:58 zajeło mi to dziś rekordowo długo... bo 1,5 godziny - jaka sprytna i obrotna ze mnie kobieta.... właśnie opracowaliśmy nowy sposób zasypiania - poniewaz od kilku dni jak kładziemy małego to wrzeszczy nieludzko, pozwalamy mu się wybawić i gasimy światło jak sam pada... ten wrzask był nie do oopanowania.. a tak po 10 minutach dodatkowej zabawy sam grzecznie zasypia... pewnie to niepedagogicznie, ale już nie miałam siły... Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Jutro jadę do mamusi:)))) 07.07.05, 22:35 Jutro wyjeżdżam z córkami do rodziców. Starsza zostaje oddelegowana do rodziców męża, a ja zostaję u mojej mamy. Troszkę sobie odpocznę, nie będę musiała gotować, ani sprzątać. Tylko lenistwo, spacery i ploty z koleżankami z ławy szkolnej. Pakowanie zakończone.Odezwę się z 2 tygodnie, ale znając wasze gadulstwo będę zmuszona czytać posty przez 2 dni. Trzymajcie się dzielnie Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Jutro jadę do mamusi:)))) 07.07.05, 22:42 ale ci zazdroszcze!!!ja tez chce do mamusi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: anetko, nie dostalam zdjec!!!! 07.07.05, 19:06 Kasiu, może teraz dotrą. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: odnosnie książki cd 07.07.05, 09:23 Kiedy otworzyłam wiadomość, program nie pokazał załącznika, tylko ostrzegł, że zablokował dostęp do "niebezpiecznego załącznika". Przyznam, że pierwszy raz zobaczyłam taki komunikat, a poczty dużo odbieram. Może spróbuj jeszcze raz mi wysłać, zobaczymy. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że jesteś perfidnym hackerem, rozsyłającym wirusy pod przykrywką "książki kucharskiej" )). Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: do Margalin 07.07.05, 09:25 Najlepiej wejdź sobie na forum testowe, czyli tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1&t=1120553741112 I stąd przejdź na „moje forum” na górze strony (załoguj się wcześniej)… po wpisaniu czego chcesz w sygnaturce daj „ok” wyloguj się i zaloguj ponownie. Chodzi Ci o wyróżnianie linków na czerwono, tak jak ja podałam wyżej, czy też o dokładną instrukcję zamiany takiego linku na jakieś słowo/słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 09:41 Ja jak wlaczylam,to odrazu mi sie zgralo do komputera i kiedy chcialam ja otworzyc to komp sie mnie zapytal,czy chce bo jest mozliwe zagrozenie(juz mialam takie cos )i poprostu wcisnelam ok.Ksiazka ma tylko strone pierwsza,dalej niewchodzi.Ja oczywiscie wcale sie niekapnelam tylko moj jak wrocil z prazcy odrazu mi nagadal.Juz jest wszystko dobrze.Slawek mi tylko powiedzial ze najpierw powinnam zescanowac, to by sie nic nie stalo a ja i tak sie nie znam.Madzia niedenerwuj sie gdybys wiedziala to napewno bys nam nie podeslala,wszyscy to wiedza.To napewno nawet nie twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 10:07 nic się nie stało - u mnie na pewno nie ) potrawka z kurczaka wyszła rewelacyjnie, choć jest to czasochłonna potrawa i najlepsza następnego dnia jak się przegryzie - ale podaję Wam przepis (kolej na mnie ) 1 pierś kurczaka, 1 duża cukinia, 2 pomidory (bez pestek), 7-8 suszonych śliwek, 10 dkg fasolki szparagowej, 1 marchewka, 1/2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki pindzuru lub koncentrat pomidorowy, przyprawy - ja użyłam harrisy (do kupienia w Tunezji - rewelacyjna przyprawa!!!), oregano, bazylia, pieprz, sól, zioła prowansalskie. wszystko w kostkę pokrojone i podsmażone - najpierw mięsko, potem warzywa - i do duszenia - dusi się ok 20-30 minut po podsmażeniu.. pycha! a mały ma problemy z brzuszkiem.... zdaje się, że to te zęby - wczoraj obsr... wszystko w okolicy, a najbardziej tatusia... mam nadzieję, że to nie po tych przecierach... pozdrawiam porannie - zaraz będziemy się powoli zbierać na gimnastykę ale mój śpioch jeszcze chrapie.. Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 10:44 Dziewczyny..zabieg dziś wczesniej..o 14...trzymajcie mocno kciuki!!!! Marcinek o 10 dostal ostatni posilek-rany jak ja z nim wytrzymam do tej godziny zero?..juz widze (tzn słysze) to zawodzenie!! Pa...jestem kłębkiem nerwów(((( Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 10:47 no to dobrze, że jest ok, ja mam kilka programów antywirusoswych które same się uruchamiają i skanują pocztę, mąż mówi, że kiedys z plikami z takim rozszerzeniem faktycznie były rozsyłane wirusy i pewnie dlatego(to juz moja mysl) programy antywirusowe uruchamiają alert, ja tez miałam alert przy wiadomosci od Xsenny bo nie wpisała tresci tematu wiadomości i wystarczyło zżeby program uznał to z podejrzane, czasami ludzie cos wysyłają i nie wiedza że jest wirus, ale ja mam te ksiazke na dysku i naprawde nic sie nie dzieje, przykro mi ze takie zamieszanie przez to powstało Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 11:25 No ja tez mam ten alert i to wszystko,wiec teraz bede poprostu ostrozniejsza tym bardziej ze mamy nowy komputer.Najgorsze jest to ze ja kiedys ta ksiazke mialam (w starym)i strasznie ja chcialabym miec bo wiem co jest w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: odnosnie ksiazki. 07.07.05, 11:30 No a tak ogolnie to moj Lui,zrobil dzisiaj pierwsza smierdzaca kupke(sorry)Wczoraj dostal troche marchewy.No i jak powiedzialam tutaj,ze zaczynam od jablka,to moja kumpela irlandka spytala sie mnie czy sie nie boje bo jablko jest ciezkie i ma pelno kwasow i ona by zaczela od gruszki!!!Nie wiem ale gruszka wlasnie jest ciezsza.Ona juz w 6miesiacu daje mandarynki.Co kraj to obyczaj ale ja napewno bede stosowala polskie zasady,nieosmiele sie dac pomarancza przed ukonczeniem roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: do Xenn 07.07.05, 12:50 Po jabluszku tez smierdzace kupy ) Ja zaczelam od jabluszka a teraz daje marchewke i zauwazylam ze zdecydowanie bardziej woli marchew. Moze jablka faktycznie za kwasne jak na takie maluchy...Choc sok jablkowy to moj uwielbia, wypilby 100 ml na raz gdybym mu nie dozowala Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia i znów mało snu w nocy. mam dosc!!!! 07.07.05, 13:09 Pomozcie dziewczyny, bo ja juz opadam z sil. Moj Szymek wcale nie chce spac` w nocy. zasypia ze smokiem, wczesniej jak mu wypadl podczas snu, spal dalej. A tetraz budzi sie z placzem i trzeba podejsc do niego i mu podac smoka. czasem to kilkanascie razy w nocy. albo budzi sie i zaczyna machac nerwowo raczkami, nozkami, rzucac glowka na wszystkie strony i jeczy..dlaczego tak sie zachowuje??? Juz potrafil przesypioac do 5 rano, a tu zmiana planu i co pol godzinki pobudka. To nie z glodu, bo nie chcial jesc, zreszta na noc daje mu troszke kaszki albo mleko z kleikiem. To dlaczego on taki nerwowy???Kolezanka mowi, ze jak dziecko spi w lozeczku to tak nerwowo, a jak z rodzicami to spokojnie, ale nie chce mi sie wierzyc, ze to prawda.POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: i znów mało snu w nocy. mam dosc!!!! 07.07.05, 13:36 Grochalcia mój też śpi w łóżeczku i spał już super od 21 do 5 rano i po zjedzeniu dosypiał do 8.Od kilku dni robi mi pobudkę o 3 i o 6 i juz nie chce zasnąć ,mam nadzieję że mu przejdzie i zwalam to na upał i duszne noce. Od wczoraj przerzuciłam się na pampersy 4 bo Michasiowi już się nóżki i dupinka nie mieściły, a tak w ogóle to on wygląda na pół roku ostatnio byli znajomi i ich 2,5 miesiąca starszy synek jest minimalnie większy,ręce to mi się do ziemi wyciągną bo pewnie już pod 8 kg podbija(Anfi ty chyba też masz takiego postawnego chłopa).Dziewczyny karmiące piersią ,czy też już włączacie inne pokarmy , my ciągle na cycu i on tak rośnie ,boję się pomyśleć co będzie po konkretnym jedzonku. Jeśli chodzi o wątek kulinarny to u mnie na obiad zapiekanka z bakłażanem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: i znów mało snu w nocy. mam dosc!!!! 07.07.05, 15:17 kuki77 napisała: Dziewczyny karmiące piersią ,czy też już włączacie inne > pokarmy , my ciągle na cycu i on tak rośnie ,boję się pomyśleć co będzie po > konkretnym jedzonku. > Pozdrawiam my nie dajemy jeszcze zadnych dodatkowych jedzonek i przeczytalam,aby sie nie spieszyc z tym za bardzo,szczegolnie karmiace piersia ,jednym z powodow jest to,aby jak najdluzej i najwiecej dziecko dostawalo to co jest w mleku matki,a wraz z dodatkowym pokarmem bedzie przyjmowac mniej mleka,chyba ze dziecko jest juz gotowe do tego, aby byc karmione dodatkowo lub nie najada sie pokarmem z piersi Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Margalin - oto Twoja sygnaturka 07.07.05, 13:13 Skopiuj cały tekst: Niunia Patunia wklej do sygnaturki, daj "ok", wyloguj sie i zaloguj. Działa, sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Margalin - oto Twoja sygnaturka 07.07.05, 16:52 Zrobiłam jak mówiłaś. Teraz sprawdzam co z tego wyniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Guzik z pętelką. 07.07.05, 16:54 No i nic nie wyniknęło.Skopiowałam czerwony napis: Niunia Patunia, chyba o to chodziło? jakiś głąb ze mnie. A miałam 5 z informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Guzik z pętelką. 07.07.05, 16:57 No i nic. Zrobiłam jak napisałaś, skopiowałam czerwony tekst Niunia Patunia, chyba o to chodziło? Jakiś głąb ze mnie. A miałam 5 z informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Guzik z pętelką. 07.07.05, 16:59 Jakieś opóźnienia, przez to pisałam to samo 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Udało się. 07.07.05, 17:11 No, pokombinowałam i jest. Nie jest ze mną jeszcze tak źle, a już się zmartwiłam. Dzięki Anfi74 - o ile się nie mylę Aniu. Niunia Patunia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 ile może trwac biegunka ? ktoś wie ? 07.07.05, 18:15 dziewczyny ręce mi juz opadają, co jeden lekarz to gada co innego a my dalej zakupkane jesteśmy, chwilę jest lepiej a na drugi dzień gorzej, już nie wiem co robić, może któras wie ile to może trwać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: ile może trwac biegunka ? ktoś wie ? 08.07.05, 10:15 Nigdy nie miałam takiego problemu, ale wydaje mi się, że to powinno już się skończyć... Wojtek jak złapie wirusa rota w tej gorszej odmianie to ma biegunkę przez tydzień. Tylko, że on jest "duży". A mała pupka nie odparza się?.... (( Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: Grochalciu, poszły zdjęcia emailem 08.07.05, 10:18 a ja tez chcę Ala waży 5070 szczepienia wczoraj nie było, bo ma katar... a wcześniej tez nie było, bo była za chuda. Co za pech Ala śpi, Wojtek udaje, że jedzie do pracy a ja zamiast coś robić to znowu grzebię w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Grochalciu, poszły zdjęcia emailem 08.07.05, 10:31 Marzenko, ja Anetce zmniejszalam, dlatego mi przyslala...ale jestem dobra kolezanka i Ci podesle, mysle, ze anetka nie bedzie miala nic przeciwko))). Bedziesz pierwsza, ktora zobaczy Nikole))) Odpowiedz Link Zgłoś
agawalek nowa mamusia 08.07.05, 08:58 Witam wszystkie marcowe dzieciaczki i ich mamusie. Postanowiłam dołączyć do Waszego miłego grona mamusiek. Mój synuś urodził się 22 marca br. z 10 pkt, z wagą 2960 g i 51 cm wzrostu. Poród odbył się znośnie, natomiast dłuuugo dochodziłąm do siebie z powodu liiicznych pęknięć. Ale najważniejsze że teraz czuję się znakomicie - poza zmęczeniem. Synuś ma na imię Filipek. Rośnie jak na drożdżach a ważył ostatnio 23.06 - 5,55 kg. Jest coraz fajniejszy - dużo się uśmiecha i wierga nóżkami. Mieszkamy w Kielcach. Karmię go wyłącznie piersią, ale prwdopodobnie będę musiała iść do pracy od 1 sierpnia (nie wiem jak to zniosę) i będę musiałą wprowadzić mu wcześniej inne pokarmy, a szkoda bo chciałam dotrwać 6 mcy tylko na moim mleku. Przeczytałam wasze posty i ślina mi ciekła jak spoglądałam opis na Waszych cudności kulinarnych. Ja jeszcze na diecie matki karmiącej --wieć tylko mogłam pomarzyć. Mieszkamy z mężem i Filipkiem sami, więc sama muszę zająć się dzieckiem - bo męża nie ma całymi dniami - taka praca - wraca wieczorami.Jestem czasami strasznie zmęczona. Pozdrawima Was wszystkie gorąco. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: nowa mamusia 08.07.05, 09:28 Witam,i podziwialam Twojego synka przesliczny.Nosisz czerwona kokardke w wozku,zeby nikt go nie zauroczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: nowa mamusia 08.07.05, 09:31 Przeraza mnie to co stalo sie w Londynie,i pomyslec ze tam pracowalam.Teraz bede dlugo sie zastanawiac aby tam pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: nowa mamusia 08.07.05, 10:02 Witaj Aga w naszym gronie i pisz, co u Was ciekawego Borówko, jak się czuje Marcinek??? Magdek, oby ta biegunka juz odpuściła Asi, bo to już starsznie długo trwa. Ksenia, mnie tez przerażają takie zamachy, zwłaszcza dlatego, że kompletnie nie da się przewidzieć gdzie zaatakują Ci popaprańcy, współczuję wszystkim, których dotknęła ta tragedia. Trzymaj się, oby juz się w tamtych okolicach nie uaktywniali. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Re: nowa mamusia 08.07.05, 10:12 Witaj nowa mamusiu. Masz ślicznego synka. Pewnie każdy Ci mówi, że ma przecudowne oczy. Widzę, że nasze grono powiększa się i rośnie jak nasze dzieci. Siedzę dosławnie na walizkach. Mąż zaraz zawozi mnie do "mamusi". Xsenna, mnie również przerażą te zamachy. Niby tak daleko nas, a tak blisko... Aż strach gdziekolwiek pojechać. Pozdrawiam Wa jeszcze raz. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: nowa mamusia 08.07.05, 10:08 no to następny przystojniak w naszym gronie Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia agnieszko, mieszkamy niedaleko!!! 08.07.05, 10:19 Bo ja z szymkiem w ostrowcu!!!czyli tylko 60 km dalej. ciesze sie ogromnie, ze w koncu jest tu ktos z moich okolic. witamy serdecznie.kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agawalek Re: agnieszko, mieszkamy niedaleko!!! 08.07.05, 11:43 Grochalcia Ostrowiec jest całkiem blsiko mnie - może wpadnę kiedyś na Twój serniczek -hihii -żartuję. Wszystkim mamuśkom dziękujemy za powitanko Aga Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: agnieszko, mieszkamy niedaleko!!! 08.07.05, 12:13 a czemu zartujesz??? zapraszamy!!!postaram sie nie zepsuc serniczka)))uff, myje teraz okna, a tak mi sie nie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawalek Re: agnieszko, mieszkamy niedaleko!!! 08.07.05, 12:39 Zbieram się a zebrać nie mogę do nauki testów na prawo jazdy - aby to być bardziej niezależną. Jakbym je miała to kto wie może i bym powitała Ostrowiec. A co do porządków w domu to straaasznie u mnie jest. Przyznaję że zaniedbałam ostatnio nasze mieszkanko - a jeszcze mój mąż wyjechał na 2 dni do W-wy to już zupełnie nic nie robię - tylko internecik poza synalkiem oczywiście. Ale obiecałam sobie że dziś koniec laby i trochę posprzątam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: nowa mamusia 08.07.05, 10:20 Moja Ala też się urodziła 22 marca Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 moze to juz koniec ? 08.07.05, 10:10 zrobiła zielone obrzydliwe kupsko, sorki za opis, ale kupa z rodzaju normalnych u niej, oby zakończyło się na tej jednej, bo ja już nie wiem nawet gdzie z nią jeszcze moge iść Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: moze to juz koniec ? 08.07.05, 10:28 oby byl juz w koncu koniec Kasiu!!!to ja Ci powiem inna rzecz...jak przestawilam szymka na butelke, zaczal miec problem z brzuszkiem...i lekarka kazala mu dawac specjalne mleko bebiko ha. Tu w ostrowcu jest dostepne tylko w aptece, jak sprowadza i kosztuje 24 zl...wiec mezus przywozil z warszawy po 16 zl...i nakupilismy tego ha...I moj szymus wali caly czas zielone kuopska, ale go brzuszek juz nie bolal...i ktoregos dnia arek kupil najzwyklejsze bebiko, i po nim zrobil cudna zolta kupke...wyobrazasz sobie>??? od 2 miesiecy katuje dziecko wstretnym mlekiem, a tu zwykle bebiko by pomoglo...szok...a nawet finansowo ile taniej...o, wlasnie na gadu przyslalas wiadomosc... Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_a wycieczka do zoo 08.07.05, 10:34 czesc wszystkim wczoraj bylismy na wycieczce w zoo, w parku chorzowskim.... Paulinka nie mogła sie na dziwic, te wszystkie zwierzeta... tu słoń, krokodyl, żyrafa... ciekawe jak ona je postrzega.... z zaciekawieniem wszystko obserwowała... nawet nie chciała zasnąc )) ...my juz po 2 szczepieniu, nie było zadnych rewolucji tylko płacz przy samym zastrzyku ale potem była dzielna...najlepszym lekarstwem był sen... -----zuch dziewczyna---- waga 5 kg, ale pani doktor powiedziała ze jest drobniutka ale taka jest i tyle... bardzo dobrze, ładnie sie rozwija, jest b.ruchliwa i energiczna... oby tak dalej pozdrawiamy Ola i Paulinka paulinka.fajnafotka.pl Niunia Paulinka Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 witamy nowego Marcepana 08.07.05, 11:08 Jest sliczny ,beda za nim dziewszyny latac. A co do Londynu to mielismy to niszczescie wybrac sie wczoraj do polskiego konsulatu wyrobic Vicki paszport.Poniewaz do centrum gdzie jest ambasada mamy okolo dwoch godzin jazdy (korki )bylismy zupelnie mieswiadomi co sie stalo az do centrum kiedy to kolezance ktora wiedziala gdzie jedziemy udalo sie do nas dodzwonic.zZaraz potem ujzelismy blokade policyjnaizaczelismy sluchac radia. Dzien wczesniej mowilismy rodzicom w Polsce ze jedziemy do centrum i przezyli horror az do 16 kiedy udalo sie nam z nimi skataktowac.Dziekuje Bogu ze nie pojechalismy metrem bo to przeciesz szybciej i zdecydowalismy sie na samochod Mam nadzieje za taka tragedia nigdy wiecej sie nie powtozy. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agawalek Re: witamy nowego Marcepana 08.07.05, 11:52 brrr ale dobrze że wybraliście autko. Przeraża mnie to się dzieje. Dziękujemy nmamuśkom za powitanie.Grochalcia cieszy mnie też fakt że mamy w miarę blisko do siebie - może wpadnę kiedyś na serniczek hihihi. aga Odpowiedz Link Zgłoś
agawalek myślałam ze sie nie wyslalo 08.07.05, 11:54 i troche sie powtórzyłam - wybaczcie ) AgA Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Kochamy maść Emla. 08.07.05, 12:45 Kto jeszcze nie używał polecam. Wczoraj szczepienie dziś pobieranie krwi i nawet się nie skrzywiła.Bardziej martwiła sie pielęgniarka niż my obie. Witamy Pana Filipa. Faktycznie cud chłopisko.Pozazdrościć tych oczu. Grochalciu czekam z utęsknieniem na przepis na klopsiki? Pozdrawiamy w upalny dzionek) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia KLOPSIKI 08.07.05, 13:55 skleroze mam... no to tak. Mielisz sobie pol kilo mieska...pol szklanki bulki tartej zalewasz 3/4 szklanki rosolu, dodajesz zeszklona cebulke, miesko, lyzke posiekanego szcypiorku, 3 kopiaste lyzki startego sera i przyprawy-ja to kupuje juz gotowe mieszanki do miesa mielonego. wyrabiasz, dzielisz na 12 klopsikow, obtaczasz w buleczce i dajesz na pol godzinki do lodowki. w tym czase robisz sosik pomidorowy. Lyzke koncentaratu zalewasz 2 lyzkami bulionu, dajesz szklanke soku pomidorowego szklanke smietany gestej, 2 zabki czosnku i tymianek. Klopsiki smazysz na patelni, przekladasz do formy do zapiekania, polewasz sosikiem i pieczesz 15 minut w 180 stopniach. Dla nas bomba. Klopsiki wychodza pyszniutkie i delikatne. do tego gotuje ryz, ale koniecznie Parboild-czyli taki, ktory sie nie klei po ugotowaniu i robie salatke z pomidorow i sera fety... mam nadzieje, ze dalam wszystko. Przepis mam w kuchni, a wypastowalam podloge i nie moge tam dojsc. jesli cos przeoczylam, to zaraz dopisze. Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: KLOPSIKI 08.07.05, 14:24 no, skleroza totalna...do masy dajesz jeszcze jajko... Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: KLOPSIKI 08.07.05, 16:01 to moja Julcia tez dostala pierwsze szczepionki w nozki,najpierw w jedna a tu za chwile i w druga.Jak ona strasznie plakala,tak strasznie,ze jak to pisze to mam lzy i cos w sercu sciska...a lekarz sie zachowywal,jakby w stol wbijal igle...a za jakies 3 tyg.drugie szczepienie,juz teraz mi sie slabo robi co do wyczynow kulinarnych,to tez sie pochwale,a co:o)wczoraj wlasnie skonsumowalismy pierwsza porcje ogorkow malosolnych,pomimo,ze nie mialam kopru z nasionami,tylko zwykly,wyszly niezle a jesli ktos lubi kombinacje z cukinii,to moge podac przepis na zapiekanke,w sklad ktorej wchodza jajka albo chinskie,slodkawe potrawy-kurczak z ananasem i ryzem,lub salatka z ananasa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: KLOPSIKI 08.07.05, 16:27 a czegos bez ananasa nie masz??? jest tyle potraw z ananasem a ja go nie znosze...czasem Arkowi zrobie salatke z ananasem, bo ja dobra zona jestem, ale patrzec nie moge jak on to je.... Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba mój synek tez... 08.07.05, 16:40 "spotworniał" wrzeszczy od kilku dni!!! do wózka nie daje się włożyć, więc zaniechałam spacerów - bo ostatnio sąsiadka mnie oskarżyła, że mu coś robię - wrzesk był na cały ursynów... nie wiem, czy to ten upał, czy ząbki czy inny powód, ale ja juz fiołkuję z tym wrzaskulem... a tak był grzeczniusi.. czy to jakiś kolejny kryzys, czwartego miesiąca może - jest coś takiego??? Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna cos bez ananasa 08.07.05, 16:45 Kasia a lubisz na ostro salatki,bo mam super.Musisz miec makaron rurki najlepiej(jak ci zostanie po obiedzie)na wrzatek wrzucasz piers z kurczaka,jak sie podgotuje(mozesz tez upiec)kroisz w kostke dodajesz pokrojony seler naciowy z dwie lodygi 2lyzki przyprawy curry, majonez i dwie lyzki smietany.Mieszasz to wszystko doprawiasz sola wstawiasz do lodowki zeby sie schlodzilo.Normalnie pychota.Mozesz sobie skladniki zmniejszac albo zwiekszac.Jak wiecej osob to wiecej wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: cos bez ananasa 08.07.05, 16:56 o, faktycznie ostre..cos dla mojego Arka, bo on na ostro lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: cos bez ananasa 08.07.05, 17:10 Mowie ci niepozalujesz jak to zrobisz jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna o jedzonku 08.07.05, 16:49 Przeczytalam ze dzieci do 4miesiaca zycia nie potrafia przetrawic jedzenia jest to nielada wyzwanie dla ich organizmu.No i ze jesli wystepuja w rodzinie alergie to za szybkie podawanie pokarmow stalych moze takze doprowadzic do alergii u dziecka.Musze to naprawde przemyslec bo u niego wystapilo atopowe zapalenie skory(Emi tez ma)moj dziadek mial astme.Narazie sie wstrzymam z jedzonkiem.NO i Lui jest bardzo niespokojny w nocy po. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: KLOPSIKI 08.07.05, 16:50 mam i bez ananasow,jak bede robila jakies specjaly,to systematycznie bede podrzucala na forum... a Ty Kasia podaj wszystko co znasz z ananasem-to moje przysmaki-robie je dla siebie,maz nie lubi:o) jak bylam w ciazy,to raz w tygodniu robilam spagetti z krewetkami,winem ,pomidorami, cebula i nie pamietam co jeszcze,teraz nie robie za wzgledu na duza ilosc cebuli(karmie piersia),ale gdyby ktos byl zainteresowany,to moge wyszperac przepis a klopsiki to zaraz spisze dzieki Wam,a wlasciwie to chyba Kasik,zaczelam znowu czasami kombinowac w kuchni,bo ostatnio,tzn.od porodu to tylko aby aby,maz nie byl glodny,jakies proste kotleciny,aby szybciej jak cos macie ciekawego na poledwiczke.lub schab,nabylam wczoraj,cos moze z suszonymi pomidorami,cos takiego chodzi po glowie,to chetnie sprobuje zeby nas na kuchnie stad nie wygnali:o) Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Anfi74 08.07.05, 16:53 Wiem co czujesz bo chyba jestem przodujaca w narzekaniu,moze dlatego ze mam juz dziewczynke z ktora nie bylo problemow.Czasem poprostu mysle ze chlopcy sa inni,ale tak na dobra sprawe kazde dziecko i czlowiek jest inny,i kazdy ma rozne humory,wiec tym sobie tlumacze.No i moj Luis tez jest niezla maruda tak poprostu,jak sobie to uswiadomilam to mi lzej a i on jakos poweselal.No i od tego my tu jestesmy zeby sie wspierac i wymieniac doswiadczenia.Jestem z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: KLOPSIKI 08.07.05, 23:48 Dzięki za klopsiki, szkoda,że nie gotowe i na talerzu. Będę musiała znaleźć trochę czasu i przypomnieć sobie, gdzie są garnki w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Kochamy maść Emla. 08.07.05, 13:59 margalin, nie wiem jak u Ciebie ale u nas szczepionka byla w nozke, ku oburzeniu pielegniarewk w innej przychodni, ktore mowia, ze daja w nozki, bo jest im najlatwiej, a tam boli jak licho...jak pierwsza byla w raczke to Szymek sie nawet nie skrzywil..dopiero rozplakal sie przy tej w nozke, ale podobno i nie jeden dorosly by sie przy tym rozbeczal...i nie wiem, czy masc by w tym przypadku pomogla. Bylam wsciekla jak sie dowiedzialam, ze mozna w pupe dawac, tylko sie pindom za przeproszeniem-nie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Kochamy maść Emla. 08.07.05, 23:56 Pati też kłuli w nóżkę. Poprzednio w obie. CZerwona była cała, ryczała wniebogłosy. Żal było patrzeć na maleństwo. DZwoniłam do prywatnego lekarza. POwiedział,że u 4- miesięczniaka mozna w rączkę i zażądał 540zł. Poszłam państwowo i za trochę skojarzoną zapłaciłam 130 + maść. Smarowałam nóżkę i na serio, nawet się nie skrzywiła.Jak krew pobierali, to nie chciało jej lecieć.Pielęgniarka wierciła jej gigantycznę dziurę w rączce, a ta nic, gadała do lekarki z uśmiechem na ustach.Maść, przynajmniej dla nas jest super. O pupie nic nie wiem, widocznie co kraj to obyczaj! Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia76 Re: MARCEPANNY I MARCEPANY 08.07.05, 13:57 Witam, mam pytanie, ostatnio pediatra zwrócił mi uwagę na "nierówne faudki" na nóżkach o mojej córki (4 m-ce), po naciągnieciu nóżek okazało się że ma różnice w długości między jadną a drugą nóżką, różnica jest może pół centymetra, dostałam skierowanie do ortopedy, wizyta w sierpniu, a ja się martwię. Może miała któraś z Was taki problem? Czy moją córkę czeka szyna ortopedyczna? Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: fałdki 08.07.05, 16:23 Wiem, że te nierówne fałdki moga oznaczać problem ze stawami biodrowymi, o róznicy w długości nóżek nie wiedziałam. Bartuś tez ma nierówne fałdki i zwrócę na to uwagę lekarce. Pierwsze USG wykazało prawidłowe rozwinięte stawy, teraz wybieramy się na kolejne, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
edytagolabek Re: do magnolia76 08.07.05, 22:38 Cześć! Jestem majówką, ale po przeczytaniu twojego pota chciałam ci powiedzieć, że nierówne fałdki mogą świadczyć właśnie o tym, że jedna nóżka jest krótsza a to bardzo poważna sprawa. Jeżeli jesteś z Warszawy to podam ci namiary na przychodnię, w której terminy oczekiwania na wizytę są krótsze. Nie czekaj na sierpień, bo to naprawdę ważne. Naczytałam się trochę na forum o dysplazji, bo moja córka też ma problemy z bioderkami. Ale ostżegam cię nie wchodź tam i nie czytaj. Ja do dzisiaj mam ciarki jak sobie o tym przypomnę. Aha zapomniałam dodać: pani doktor jest podobno oschła ale jest dobrym fachowcem. Wklejam ci adres z innego posta: Dziewczyny, polecam dr Klimkowską z przychodni na Kieleckiej. Bardzo dobra i kompetentna. Zajmuje sie naszymi chłopcami i jestem bardzo zadowolona. Nie trzeba czekać na wizyty ( zawsze miałam wizytę w tym samym tygodniu co dzwoniłam często tego samego dnia). Oczywiście w ramach NFZ. Tel do przychodni: 849-78-11 Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia76 Re: do edytagolabek 09.07.05, 21:26 edytagolabek napisała: > Cześć! Jestem majówką, ale po przeczytaniu twojego pota chciałam ci powiedzieć, > że nierówne fałdki mogą świadczyć właśnie o tym, że jedna nóżka jest krótsza a > to bardzo poważna sprawa. Jeżeli jesteś z Warszawy to podam ci namiary na > przychodnię, w której terminy oczekiwania na wizytę są krótsze. Nie czekaj na > sierpień, bo to naprawdę ważne. Naczytałam się trochę na forum o dysplazji, bo > moja córka też ma problemy z bioderkami. Ale ostżegam cię nie wchodź tam i nie > czytaj. Ja do dzisiaj mam ciarki jak sobie o tym przypomnę. Aha zapomniałam > dodać: pani doktor jest podobno oschła ale jest dobrym fachowcem. Wklejam ci > adres z innego posta: > Dziewczyny, polecam dr Klimkowską z przychodni na Kieleckiej. Bardzo dobra i > kompetentna. Zajmuje sie naszymi chłopcami i jestem bardzo zadowolona. Nie > trzeba czekać na wizyty ( zawsze miałam wizytę w tym samym tygodniu co > dzwoniłam często tego samego dnia). Oczywiście w ramach NFZ. Tel do przychodni: > 849-78-11 Dziękuję Edytko, w poniedziałek dzwonię i umawiam się na wizytę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Mamuśka z głową do wymiany :) 08.07.05, 16:07 Margalin, popisałam się nie ma co )) Myślałam, że uaktywniają się tylko linki w sygnaturkach ))))) Teraz wiem, że trzeba było http napisać dużymi i wtedy adres pozostaje nieaktywny. Dobrze, że sama sobie poradziłaś. A z innych moich numerów: próbowałam nakarmić Bartusia ziemniakiem (karmiłam Natalkę), równiez nos chciałam wydmuchać jemu, a nie siostrze. Od rana nie miałam dostępu do sieci i... dom posprzątany, trawa prawie skoszona! Aga, śliczny ten Twój synek i cóż powtórzę się - oczy ma powalające. Mamusie innych Marcepanków i Marcepanien, zbiorczo chwalę wszystkie maluszki, bo na Zobaczcie juz dwa razy wysyłałam pochwały i nie poszły, bo akurat net mi wysiadł, zatem zapobiegawczo chwalę tu . Dziewczyny, muszę chyba spojrzeć prawdzie w oczy - Bartuś robi się strasznie rozdarty, nie poznaję go . Cały czas łudzę się, że to zęby, bo nawet w nocy częściej sie budzi i to z wrzaskiem, no i memla co się da. Nie wiem, juz mu nawet 5-tek szukałam , ale nic! Przy karmieniu często jest niespokojny, tarmosi mnie tak, że kilka razy zakończyłam tę zabawę. Borówko, napisz coś, bo czekamy na wiadomości! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Mamuśka z głową do wymiany :) 08.07.05, 16:25 anfi, moj szymek tez mial taki tydzien ostatnio, ze byl taki rozdarty, ze myslalam, ze oszaleje, tez przy karmieniu plakal i sie rzucal, budzil sie w nocy co pol godziny i przeszlo jak reka odjal. Od wczoraj znow jest moim kochanym aniolkiem..moze te typki nasze tak maja??? Nie wiem, czy Cie pocieszylam, ale Kochana trzymaj sie tego jak ostatniej deski ratunku...bo jesli moje dziecko mialoby byc juz zawsze takie jak przez tem tydxzien to ja sie zwalniam z roli mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Już po zabiegu.... 08.07.05, 18:16 Jesteśmy już po, ufff...kamien z serca...nigdy wiecej takiego bolu i cierpienia dla mojego skarba. Serce mi pekalo, gdy Marcinka zanosiłam pod sale operacyjna...po 50 minutach pzyniesli Synka-ten jego placz z bólu, nieprzytomne oczy...Boze, myslalam ze zwariuje-chcialam krzyczec z bezsilnosci...MAly dostal lek przeciwbolowy i zasnal...nie mogl od razu pic, kwilil jak pisklaczek, sil nie mial...ale z minuty na minute bylo lepiej, w domku uz zaczal sie smiac Spal dobrze, a dzisiaj zabawowy i szczesliwy chlopaczek..jak ja go strasznie kocham... Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 18:32 cieszymy sie, ze masz juz to wszystko za soba. Jest to dla was takie przezycie, jakiego my nie potrafimy sobie wyobrazic. Teraz musi juz byc tylko dobrze. Duzo zdrowka dla marcepana Marcinka i usmiechu dla jego mamy Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 20:59 Szybkiego powrotu do zdrowka.Najwazniejsze ze juz po. Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 21:14 Dzięki dziewczyny...Już powoli emocje wracają do normy, to chyba dzieki "normalnemu" zachowaniu Marcinka. naprawde-nie widac po nim, ze mial zabieg...dzielny kochany chłopczyk!!! Tylko te siniaki na stópkach po próbach założenia wenflonu,, no i opatrunek...ma kciuk włożony w szynę, troche to ciężkie, ale On i tak próbuje te łapkę wsadzać do buzi Najważniejsze, że usmiecha się, gaworzy, je, odpowiednio przetrawia jedzonko i napoje A chirurg zadowolony z malego pacjenta-nie bedzie w przyszlosci sladu...Kurcze-jak sie robi takie zabiegi prywatnie-obsluga super itd...DObrze, ze nas bylo na to stac.stChciałabym juz o wszytskim zapomniec, za jakies 3 tygodnie Marcinek bedzie juz bez opatrunku...A dzisiaj snil mi sie ten jego zalosny placz...nawet teraz mam lzy w oczach jak o tym pomysle...moje Serduszko kochane... Pozdrawiam cieplutko, jestescie naprawde SUPER, bardzo lubie tu z Wami gadac))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 21:35 Krzyś w takim razie ściska Marcinka - na razie w łapke bez opatrunku, ale juz wkrótce uściśnie obydwie ) cieszę się, że wszystko ok! pozdrawiam, Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 22:27 Cieszymy się, że Marcinek jest taki dzielny i życzymy szybkiego zdjęcia opatrunku, co by rączka smaczniejsza była . Całuski dla kumpla przesyła Bartuś histeryk . Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Już po zabiegu.... 09.07.05, 00:04 W prawdzie nie wiem o jaki zabieg chodzi, ale każdemu dzidziusiowi zdrówka życzę.Ważne,że po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: Już po zabiegu.... 08.07.05, 22:30 aż się wzruszyłam... ja do tej pory pamietam krzyk Wojtka w szpitalu jak zanosiłam go do gabinetu zabiegowego na wbijanie welflonu i pobieranie gigantycznych ilości krwi a on wrzeszczał "mama" a ja go tam zostawiałam i wychodziłam ryczeć za drzwi... Dobrze, że juz macie po wszystkim. Pozdrowienia dla dzielnego facecika! Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: Mamuśka z głową do wymiany :) 09.07.05, 00:01 Co do tych wielkich liter to nie iwem jak to jest. Jakoś mi wyszło, ale jak i skąd to wzięłam nie pamiętam. Skleroza nie boli. Co do nieznośności to Pati też sobie ostatnio pozwala. Nie spi cły dzień, a potem usnąć nie może i rzuca sie po łóżeczku i wrzeszczy. Juz mnie struny głosowe bolą od gadania 12 na dobę. A to jeszcze nie kazanie na ambonie tylko żywe słowo + piski, achy i ochy. Chyba sie nagram i będę jej odtwarzać. Ale ze mnie wredna matka Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaa3 Re cztery miesiące 09.07.05, 11:18 Dziś mój mały ma pełne 4 miesiące. Od dwóch dni przekreca się na brzuszek i 4 razy udało mu się przekrecić nawet na plecy z brzuszka!Kochany z niego bobasek ,choć strasznie marudny ostatnio-to pewnie wina zębów,które postanowiły mu już wychodzić. Z aniołka powoli zamienił się w strasznego diabełka-na rękach jest prawie non stop,uśmiecha się i płacze na przemian,ciągle śpiewa aguuu,agee,łee,buu itp... i marudzi oooookropnie! Tak jakby mu wszystko przeszkadzało. Na dodatek pozera w calosci swoje piesci raz nawet omalo nie zwmiotowal.Ale i tak kochany z niego synek... socka2 '' wszystkiego dobrego dla Twojego rowniez czteromiesiecznego malucha!!! borowka'' cieszymy sie ze wszystko jest ok, calusy dla dzielnego szkraba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Re cztery miesiące 09.07.05, 13:21 u nas na forum to niektorew dzieciaczki niedawno skonczyly 3 miesiace a tu juz powoli niektore i 4 koncza!!! fajnie. pusto tu dzis, ja tez biegam, robie salatke z kalafiorem, bo znajomi przychodza..i zurek gotuje dla mezusia. dzidzia spi, w nocy spal by ladnie gdyby nie to, ze sie budzi bo mu smok wypada i zaczyna plakac, trzeba wstac, wlozyc mu i spi dlej. wstawalismy z 4 razy, ale spal ogolem do 7.20 i dopiero wtedy zjadl...no, pierwszy raz!!!ale to chyba dzieki kaszce na kolacje))). Po marchewce dostal paskudnej wysypki, nie bede mu na razie dawac. No to milego dnia dziewczynki. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Daty urodzenia!!! 09.07.05, 14:57 Dziewczyny, litości.Nie byłam z Wami od początku i nie mogę się połapać, kto jest czyj i kiedy się urodził.Niestety nie mam czasu na przeczytanie całych Marcepanien i Marcepanów.(żałuję) Gdyby Wam To nie sprawiło trudności skrobnijcie jednym zdaniem.W tym wieku miesiąc różnicy to kawał czasu i czasami nie wiem czy jesteśmy takie do tyłu czy przeganiami sznurówki. To nie wścibskość!Patrycja jest z 13marca.Miała zdążyć w terminie ale nistety mały poślizg i była o 01.10.Pozdrawiamy z burzowej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 ********* LISTA NARODZIN******* 09.07.05, 15:39 Margalin, mówisz i masz Dziewczyny wklejam naszą listę z "marca 2005", poszukajcie się, sprawdźcie, a jak Was nie ma to dajcie wszystkie dane i się zrobi ps: jest juz "marzec 2006" na "oczekiwaniu" ******** WIELKA LISTA NARODZIN ******** 1)Wanna1999 - termin 1 marzec - 5 lutego urodziła się Amelka - 2630 g i 51 cm 2)Pasmal - termin 9 marzec - 11 lutego urodziła się Klara - 2900 g i 51 cm 3)Zielona_borowka - termin 2 marzec - 17 lutego urodziła się Julia - 3700 g i 56 cm 4)Ullaaa1 - termin 3 marzec - 22 lutego urodziła się Oleńka - 3650 g i 57 cm 5)Dorina1 - termin 9-12 marzec - 22 lutego urodził się Mateuszek - 2950 g i 53 cm 6)Aska1972 - termin 3 marzec - 23 lutego urodziła się Helenka - 3450 g i 55 cm 7)Aniołek78 - termin 2 marzec - 24 lutego urodził się Adrianek - 3750 g i 54 cm 8)Amania - termin 22-23 marzec - 24 lutego urodziła się Matylda - 2780 g i ? 9)borówka78 - termin 8 marzec - 24 lutego urodził się Marcinek- 3250 g i 52 cm 10)Honda1998 - termin 4 marzec - 27 lutego urodził się Tomasz - 3510 g i 56 cm 11)Sula_i_komary - termin 10 marzec - 27 lutego urodzili się: Jaś - 2830 g i 52 cm oraz Wojtuś - 3310 g i 54 cm 12)Karolcia77 - termin 7 marzec - 1 marca urodził się Pawełek - 3080 g i 52 cm 13)Anfi74 - termin 12 marzec - 2 marca urodził się Bartuś - 3970 g i 55 cm 14)Agatha61 - termin 22 marzec - 2 marca urodziła się Majka - 2750 g i ? 15)Hannamay - termin ? - 3 marca urodziła sie Alexandra - 3700 g i ? 16)Ineta - termin 26 marzec - 4 marca urodził się Mateusz - ? 17)Kamea18 - termin 7 marzec - 6 marca urodził się Krzyś - 3600 g i 55 cm 18)Amelia124 - termin 16 marzec - 6 marca urodził się synek (?) - 3600 g i 58 cm 19)Est3 - termin 9 marzec - 6 marca urodziła się Ada ? 20)Alebaba2 - termin 7 marzec - 7 marca urodziła się Marysia - 3595 g i 54 cm 21)A_szczesna - termin 18 marzec - 8 marca urodził się Mareczek - 3700 g i 54 cm 22)Socka2 - termin 26 marzec - 9 marca urodził się Franio - 3530 g i 49 cm 23)Aronka1 - termin 10-15 marzec - 10 marca urodziła się Lidka - 3130 g i 52 cm 24)M_madi - termin 8 marzec - 10 marca urodziła się Julcia - 2900 g i 51 cm 25)Luxfera1 - termin ? - 10 marca urodził się Remigiusz Rafał - 3050 g i 54 cm 26)Kuki77 - termin 17 marzec - 11 marca urodził się Michaś - 3460 g i 56 cm 27)Jagasz - termin 9 marzec - 11 marca urodził się Marcin Jakub - 3470 g i 55 cm 28)Iw82 - termin 11 marzec - 14 marca urodziła się Lenka - 2750 g i 50 cm 29)Iwonaandrzej - termin 11-15 marzec - 17 marca urodził się Antoś - 3200 g i 56 cm 30)Xsenna - termin 23 marzec - 19 marca urodził się Louis Sławomir - 3510 g i 52 cm 31)Agusik25 - termin 18 marzec - 19 marca urodziła się Oleńka - 3180 g i 55 cm 32)Nordynka1 - termin 7 marzec - 19 marca urodziła się Anielka - 3680 g i 52 cm 33)Martiii - termin 14-20 marzec - 19 marca urodziła się Wiktoria - 2820 g i 51 cm 34)Marzena691 - termin 14 marzec - 22 marca urodziła się Sandra - 3050 g i 49 cm 35)Gusja - termin 10 marzec - 22 marca urodziła się Basia - 4420 g i 60 cm 36)Mama_wojtusia2 - termin 31 marzec - 22 marca urodziła się Alicja - 3300 g i 57 cm 37)Mbuk - termin 25 marzec - 22 marca urodziła się Natalka - 2660 g i 53 cm 38)Aga730 - termin ? - 23 marca urodziła się Zosia - 4240 g i 57 cm 39)Ajk74 - termin 25 marzec - 23 marca urodziła się "córeczka" - 4410 g i 59 cm 40)Annka12 - termin 18 marzec -23 marca urodziła się Louisa - 3790 g i 52 cm 41)Magdek2 - termin 30 marzec - 24 marca urodziła się Joasia - 3400 g i 55 cm 42)Anna7777 - termin 28 marzec - 27 marca urodziła się Julka - 3755 g i 50 cm 43)Agnieszka190 - termin 20 marzec - 27 marca urodził się Filipek - 3620 g i 58 cm 44)Niunia44 - termin 26 marzec - 28 marca urodziła się Kalina - 4250 g i 58 cm 45)Ainaw - termin 29 marzec - 30 marca urodziła się Lenka - 3230 g i 54 cm 46)Gonja - termin 29 marzec - 30 marca urodził się Mikołaj - ? 47)Iwonaw.1970 - termin 26 marzec - 31 marca urodziła się Nelli - 3450 g i 52 cm 48)Monikadk - termin 27 marzec - 31 marca urodził się Grześ - 3740 g i 55 cm 49)Alice1 - termin 27 marzec - 4 kwietnia urodził się Kamilek - 3890 g i 60 cm 50)mgg1 - termin 29 marzec - 7 kwietnia urodził się Oskar Jan - 4200 g i 55 cm Odpowiedz Link Zgłoś
magda9945 Re: ********* LISTA NARODZIN******* 09.07.05, 16:51 Jezeli bedziesz kiedys dopisywac to pamietaj omnie.Moja corka Julia ur. sie 17.03 w terminie z OM.Pozdrowionka dla wszystkich udanej soboty,pedze bo zaraz mamm gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
margalin Re: ********* LISTA NARODZIN******* 09.07.05, 17:54 No, to teraz wszystko jasne.(No może nie wszystko, paru maluchów tutaj nie widz e.) Wiele dzieciaczków przed nami i wiele za nami. Taka lista to dobry pomysł, wielkie dzięki. Dopisuję magdę9945 i siebie, a raczej Patrycję. ******** WIELKA LISTA NARODZIN ******** 1)Wanna1999 - termin 1 marzec - 5 lutego urodziła się Amelka - 2630 g i 51 cm 2)Pasmal - termin 9 marzec - 11 lutego urodziła się Klara - 2900 g i 51 cm 3)Zielona_borowka - termin 2 marzec - 17 lutego urodziła się Julia - 3700 g i 56 cm 4)Ullaaa1 - termin 3 marzec - 22 lutego urodziła się Oleńka - 3650 g i 57 cm 5)Dorina1 - termin 9-12 marzec - 22 lutego urodził się Mateuszek - 2950 g i 53 cm 6)Aska1972 - termin 3 marzec - 23 lutego urodziła się Helenka - 3450 g i 55 cm 7)Aniołek78 - termin 2 marzec - 24 lutego urodził się Adrianek - 3750 g i 54 cm 8)Amania - termin 22-23 marzec - 24 lutego urodziła się Matylda - 2780 g i ? 9)borówka78 - termin 8 marzec - 24 lutego urodził się Marcinek- 3250 g i 52 cm 10)Honda1998 - termin 4 marzec - 27 lutego urodził się Tomasz - 3510 g i 56 cm 11)Sula_i_komary - termin 10 marzec - 27 lutego urodzili się: Jaś - 2830 g i 52 cm oraz Wojtuś - 3310 g i 54 cm 12)Karolcia77 - termin 7 marzec - 1 marca urodził się Pawełek - 3080 g i 52 cm 13)Anfi74 - termin 12 marzec - 2 marca urodził się Bartuś - 3970 g i 55 cm 14)Agatha61 - termin 22 marzec - 2 marca urodziła się Majka - 2750 g i ? 15)Hannamay - termin ? - 3 marca urodziła sie Alexandra - 3700 g i ? 16)Ineta - termin 26 marzec - 4 marca urodził się Mateusz - ? 17)Kamea18 - termin 7 marzec - 6 marca urodził się Krzyś - 3600 g i 55 cm 18)Amelia124 - termin 16 marzec - 6 marca urodził się synek (?) - 3600 g i 58 cm 19)Est3 - termin 9 marzec - 6 marca urodziła się Ada ? 20)Alebaba2 - termin 7 marzec - 7 marca urodziła się Marysia - 3595 g i 54 cm 21)A_szczesna - termin 18 marzec - 8 marca urodził się Mareczek - 3700 g i 54 cm 22)Socka2 - termin 26 marzec - 9 marca urodził się Franio - 3530 g i 49 cm 23)Aronka1 - termin 10-15 marzec - 10 marca urodziła się Lidka - 3130 g i 52 cm 24)M_madi - termin 8 marzec - 10 marca urodziła się Julcia - 2900 g i 51 cm 25)Luxfera1 - termin ? - 10 marca urodził się Remigiusz Rafał - 3050 g i 54 cm 26)Kuki77 - termin 17 marzec - 11 marca urodził się Michaś - 3460 g i 56 cm 27)Jagasz - termin 9 marzec - 11 marca urodził się Marcin Jakub - 3470 g i 55 cm 28)Margalin - termin 12 marzec - 13 marca urodziła się Patrycja - 2900 g i 50 cm 29)Iw82 - termin 11 marzec - 14 marca urodziła się Lenka - 2750 g i 50 cm 30)Iwonaandrzej - termin 11-15 marzec - 17 marca urodził się Antoś - 3200 g i 56 cm 31)magda9945 - termin.... - 17 marca urodziła się Julia. 32)Xsenna - termin 23 marzec - 19 marca urodził się Louis Sławomir - 3510 g i 52 cm 33)Agusik25 - termin 18 marzec - 19 marca urodziła się Oleńka - 3180 g i 55 cm 34)Nordynka1 - termin 7 marzec - 19 marca urodziła się Anielka - 3680 g i 52 cm 35)Martiii - termin 14-20 marzec - 19 marca urodziła się Wiktoria - 2820 g i 51 cm 36)Marzena691 - termin 14 marzec - 22 marca urodziła się Sandra - 3050 g i 49 cm 37)Gusja - termin 10 marzec - 22 marca urodziła się Basia - 4420 g i 60 cm 38)Mama_wojtusia2 - termin 31 marzec - 22 marca urodziła się Alicja - 3300 g i 57 cm 39)Mbuk - termin 25 marzec - 22 marca urodziła się Natalka - 2660 g i 53 cm 40)Aga730 - termin ? - 23 marca urodziła się Zosia - 4240 g i 57 cm 41)Ajk74 - termin 25 marzec - 23 marca urodziła się "córeczka" - 4410 g i 59 cm 42)Annka12 - termin 18 marzec -23 marca urodziła się Louisa - 3790 g i 52 cm 43)Magdek2 - termin 30 marzec - 24 marca urodziła się Joasia - 3400 g i 55 cm 44)Anna7777 - termin 28 marzec - 27 marca urodziła się Julka - 3755 g i 50 cm 45)Agnieszka190 - termin 20 marzec - 27 marca urodził się Filipek - 3620 g i 58 cm 46)Niunia44 - termin 26 marzec - 28 marca urodziła się Kalina - 4250 g i 58 cm 47)Ainaw - termin 29 marzec - 30 marca urodziła się Lenka - 3230 g i 54 cm 48)Gonja - termin 29 marzec - 30 marca urodził się Mikołaj - ? 49)Iwonaw.1970 - termin 26 marzec - 31 marca urodziła się Nelli - 3450 g i 52 cm 50)Monikadk - termin 27 marzec - 31 marca urodził się Grześ - 3740 g i 55 cm 51)Alice1 - termin 27 marzec - 4 kwietnia urodził się Kamilek - 3890 g i 60 cm 52)mgg1 - termin 29 marzec - 7 kwietnia urodził się Oskar Jan - 4200 g i 55 cm Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 ********* LISTA NARODZIN******* 10.07.05, 08:27 Dopisuje Ursulę 1)Wanna1999 - termin 1 marzec - 5 lutego urodziła się Amelka - 2630 g i 51 cm 2)Pasmal - termin 9 marzec - 11 lutego urodziła się Klara - 2900 g i 51 cm 3)Zielona_borowka - termin 2 marzec - 17 lutego urodziła się Julia - 3700 g i 56 cm 4)Ullaaa1 - termin 3 marzec - 22 lutego urodziła się Oleńka - 3650 g i 57 cm 5)Dorina1 - termin 9-12 marzec - 22 lutego urodził się Mateuszek - 2950 g i 53 cm 6)Aska1972 - termin 3 marzec - 23 lutego urodziła się Helenka - 3450 g i 55 cm 7)Aniołek78 - termin 2 marzec - 24 lutego urodził się Adrianek - 3750 g i 54 cm 8)Amania - termin 22-23 marzec - 24 lutego urodziła się Matylda - 2780 g i ? 9)borówka78 - termin 8 marzec - 24 lutego urodził się Marcinek- 3250 g i 52 cm 10)Honda1998 - termin 4 marzec - 27 lutego urodził się Tomasz - 3510 g i 56 cm 11)Sula_i_komary - termin 10 marzec - 27 lutego urodzili się: Jaś - 2830 g i 52 cm oraz Wojtuś - 3310 g i 54 cm 12)Karolcia77 - termin 7 marzec - 1 marca urodził się Pawełek - 3080 g i 52 cm 13)Anfi74 - termin 12 marzec - 2 marca urodził się Bartuś - 3970 g i 55 cm 14)Agatha61 - termin 22 marzec - 2 marca urodziła się Majka - 2750 g i ? 15)Hannamay - termin ? - 3 marca urodziła sie Alexandra - 3700 g i ? 16)Ineta - termin 26 marzec - 4 marca urodził się Mateusz - ? 17)Kamea18 - termin 7 marzec - 6 marca urodził się Krzyś - 3600 g i 55 cm 18)Amelia124 - termin 16 marzec - 6 marca urodził się synek (?) - 3600 g i 58 cm 19)Est3 - termin 9 marzec - 6 marca urodziła się Ada ? 20)Alebaba2 - termin 7 marzec - 7 marca urodziła się Marysia - 3595 g i 54 cm 21)A_szczesna - termin 18 marzec - 8 marca urodził się Mareczek - 3700 g i 54 cm 22)Socka2 - termin 26 marzec - 9 marca urodził się Franio - 3530 g i 49 cm 23)Ursulaa - termin 8 marzec - 9 marca urodził się Dominik Franciszek - ? 24)Aronka1 - termin 10-15 marzec - 10 marca urodziła się Lidka - 3130 g i 52 cm 25)M_madi - termin 8 marzec - 10 marca urodziła się Julcia - 2900 g i 51 cm 26)Luxfera1 - termin ? - 10 marca urodził się Remigiusz Rafał - 3050 g i 54 cm 27)Kuki77 - termin 17 marzec - 11 marca urodził się Michaś - 3460 g i 56 cm 28)Jagasz - termin 9 marzec - 11 marca urodził się Marcin Jakub - 3470 g i 55 cm 29)Margalin - termin 12 marzec - 13 marca urodziła się Patrycja - 2900 g i 50 cm 30)Iw82 - termin 11 marzec - 14 marca urodziła się Lenka - 2750 g i 50 cm 31)edi77 - termin 21 marzec - 14 marca urodził się Mateusz - 3110 g i 52 cm 32)Iwonaandrzej - termin 11-15 marzec - 17 marca urodził się Antoś - 3200 g i 56 cm 33)magda9945 - termin.... - 17 marca urodziła się Julia. 34)Xsenna - termin 23 marzec - 19 marca urodził się Louis Sławomir - 3510 g i 52 cm 35)Agusik25 - termin 18 marzec - 19 marca urodziła się Oleńka - 3180 g i 55 cm 36)Nordynka1 - termin 7 marzec - 19 marca urodziła się Anielka - 3680 g i 52 cm 37)Martiii - termin 14-20 marzec - 19 marca urodziła się Wiktoria - 2820 g i 51 cm 38)Marzena691 - termin 14 marzec - 22 marca urodziła się Sandra - 3050 g i 49 cm 39)Gusja - termin 10 marzec - 22 marca urodziła się Basia - 4420 g i 60 cm 40)Mama_wojtusia2 - termin 31 marzec - 22 marca urodziła się Alicja - 3300 g i 57 cm 41)Mbuk - termin 25 marzec - 22 marca urodziła się Natalka - 2660 g i 53 cm 42)Aga730 - termin ? - 23 marca urodziła się Zosia - 4240 g i 57 cm 43)Ajk74 - termin 25 marzec - 23 marca urodziła się "córeczka" - 4410 g i 59 cm 44)Annka12 - termin 18 marzec -23 marca urodziła się Louisa - 3790 g i 52 cm 45)Magdek2 - termin 30 marzec - 24 marca urodziła się Joasia - 3400 g i 55 cm 46)Anna7777 - termin 28 marzec - 27 marca urodziła się Julka - 3755 g i 50 cm 47)Agnieszka190 - termin 20 marzec - 27 marca urodził się Filipek - 3620 g i 58 cm 48)Niunia44 - termin 26 marzec - 28 marca urodziła się Kalina - 4250 g i 58 cm 49)Ainaw - termin 29 marzec - 30 marca urodziła się Lenka - 3230 g i 54 cm 50)Gonja - termin 29 marzec - 30 marca urodził się Mikołaj - 3580 g i 55 cm 51)Iwonaw.1970 - termin 26 marzec - 31 marca urodziła się Nelli - 3450 g i 52 cm 52)Monikadk - termin 27 marzec - 31 marca urodził się Grześ - 3740 g i 55 cm 53)Alice1 - termin 27 marzec - 4 kwietnia urodził się Kamilek - 3890 g i 60 cm 54)mgg1 - termin 29 marzec - 7 kwietnia urodził się Oskar Jan - 4200 g i 55 cm Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: ********* LISTA NARODZIN******* 10.07.05, 10:25 anfi74 napisała: Dopisuje Ursulę 1)Wanna1999 - termin 1 marzec - 5 lutego urodziła się Amelka - 2630 g i 51 cm 2)Pasmal - termin 9 marzec - 11 lutego urodziła się Klara - 2900 g i 51 cm 3)Zielona_borowka - termin 2 marzec - 17 lutego urodziła się Julia - 3700 g i 56 cm 4)Ullaaa1 - termin 3 marzec - 22 lutego urodziła się Oleńka - 3650 g i 57 cm 5)Dorina1 - termin 9-12 marzec - 22 lutego urodził się Mateuszek - 2950 g i 53 cm 6)Aska1972 - termin 3 marzec - 23 lutego urodziła się Helenka - 3450 g i 55 cm 7)Aniołek78 - termin 2 marzec - 24 lutego urodził się Adrianek - 3750 g i 54 cm 8)Amania - termin 22-23 marzec - 24 lutego urodziła się Matylda - 2780 g i ? 9)borówka78 - termin 8 marzec - 24 lutego urodził się Marcinek- 3250 g i 52 cm 10)Honda1998 - termin 4 marzec - 27 lutego urodził się Tomasz - 3510 g i 56 cm 11)Sula_i_komary - termin 10 marzec - 27 lutego urodzili się: Jaś - 2830 g i 52 cm oraz Wojtuś - 3310 g i 54 cm 12)Karolcia77 - termin 7 marzec - 1 marca urodził się Pawełek - 3080 g i 52 cm 13)Anfi74 - termin 12 marzec - 2 marca urodził się Bartuś - 3970 g i 55 cm 14)Agatha61 - termin 22 marzec - 2 marca urodziła się Majka - 2750 g i ? 15)Hannamay - termin ? - 3 marca urodziła sie Alexandra - 3700 g i ? 16)Ineta - termin 26 marzec - 4 marca urodził się Mateusz - ? 17)Kamea18 - termin 7 marzec - 6 marca urodził się Krzyś - 3600 g i 55 cm 18)Amelia124 - termin 16 marzec - 6 marca urodził się synek (?) - 3600 g i 58 cm 19)Est3 - termin 9 marzec - 6 marca urodziła się Ada ? 20)Alebaba2 - termin 7 marzec - 7 marca urodziła się Marysia - 3595 g i 54 cm 21)A_szczesna - termin 18 marzec - 8 marca urodził się Mareczek - 3700 g i 54 cm 22)Socka2 - termin 26 marzec - 9 marca urodził się Franio - 3530 g i 49 cm 23)Ursulaa - termin 8 marzec - 9 marca urodził się Dominik Franciszek - ? 24)Aronka1 - termin 10-15 marzec - 10 marca urodziła się Lidka - 3130 g i 52 cm 25)M_madi - termin 8 marzec - 10 marca urodziła się Julcia - 2900 g i 51 cm 26)Luxfera1 - termin ? - 10 marca urodził się Remigiusz Rafał - 3050 g i 54 cm 27)Kuki77 - termin 17 marzec - 11 marca urodził się Michaś - 3460 g i 56 cm 28)Jagasz - termin 9 marzec - 11 marca urodził się Marcin Jakub - 3470 g i 55 cm 29)Margalin - termin 12 marzec - 13 marca urodziła się Patrycja - 2900 g i 50 cm 30)Iw82 - termin 11 marzec - 14 marca urodziła się Lenka - 2750 g i 50 cm 31)edi77 - termin 21 marzec - 14 marca urodził się Mateusz - 3110 g i 52 cm 32)Iwonaandrzej - termin 11-15 marzec - 17 marca urodził się Antoś - 3200 g i 56 cm 33)magda9945 - termin.... - 17 marca urodziła się Julia. 34)Xsenna - termin 23 marzec - 19 marca urodził się Louis Sławomir - 3510 g i 52 cm 35)Agusik25 - termin 18 marzec - 19 marca urodziła się Oleńka - 3180 g i 55 cm 36)Nordynka1 - termin 7 marzec - 19 marca urodziła się Anielka - 3680 g i 52 cm 37)Martiii - termin 14-20 marzec - 19 marca urodziła się Wiktoria - 2820 g i 51 cm 38)Marzena691 - termin 14 marzec - 22 marca urodziła się Sandra - 3050 g i 49 cm 39)Gusja - termin 10 marzec - 22 marca urodziła się Basia - 4420 g i 60 cm 40)Mama_wojtusia2 - termin 31 marzec - 22 marca urodziła się Alicja - 3300 g i 57 cm 41)Mbuk - termin 25 marzec - 22 marca urodziła się Natalka - 2660 g i 53 cm 42)Aga730 - termin ? - 23 marca urodziła się Zosia - 4240 g i 57 cm 43)Ajk74 - termin 25 marzec - 23 marca urodziła się "córeczka" - 4410 g i 59 cm 44)Annka12 - termin 18 marzec -23 marca urodziła się Louisa - 3790 g i 52 cm 45)Magdek2 - termin 30 marzec - 24 marca urodziła się Joasia - 3400 g i 55 cm 46)Anna7777 - termin 28 marzec - 27 marca urodziła się Julka - 3755 g i 50 cm 47)Agnieszka190 - termin 20 marzec - 27 marca urodził się Filipek - 3620 g i 58 cm 48)Niunia44 - termin 26 marzec - 28 marca urodziła się Kalina - 4250 g i 58 cm 49)Ainaw - termin 29 marzec - 30 marca urodziła się Lenka - 3230 g i 54 cm 50)Gonja - termin 29 marzec - 30 marca urodził się Mikołaj - 3580 g i 55 cm 51)Iwonaw.1970 - termin 26 marzec - 31 marca urodziła się Nelli - 3450 g i 52 cm 52)Monikadk - termin 27 marzec - 31 marca urodził się Grześ - 3740 g i 55 cm 53)Alice1 - termin 27 marzec - 4 kwietnia urodził się Kamilek - 3890 g i 60 cm 54)mgg1 - termin 29 marzec - 7 kwietnia urodził się Oskar Jan - 4200 g i 55 cm 55)agaluba - termin 20 marca - 17 marca urodził się Krzyś - 2950g, 53 cm dopisałam się na końcu, bo nie wiem, jaki jest przyjęty porządek listy.. aga i krzys Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: ********* LISTA NARODZIN******* 10.07.05, 23:15 agaluba napisała: > anfi74 napisała: > > Dopisuje Ursulę > > 1)Wanna1999 - termin 1 marzec - 5 lutego urodziła się Amelka - > 2630 g i 51 cm > 2)Pasmal - termin 9 marzec - 11 lutego urodziła się Klara - > 2900 g i 51 cm > 3)Zielona_borowka - termin 2 marzec - 17 lutego urodziła się Julia - > 3700 g i 56 cm > 4)Ullaaa1 - termin 3 marzec - 22 lutego urodziła się Oleńka - > 3650 g i 57 cm > 5)Dorina1 - termin 9-12 marzec - 22 lutego urodził się Mateuszek - > 2950 g i 53 cm > 6)Aska1972 - termin 3 marzec - 23 lutego urodziła się Helenka - > 3450 g i 55 cm > 7)Aniołek78 - termin 2 marzec - 24 lutego urodził się Adrianek - > 3750 g i 54 cm > 8)Amania - termin 22-23 marzec - 24 lutego urodziła się Matylda - > 2780 g i ? > 9)borówka78 - termin 8 marzec - 24 lutego urodził się Marcinek- > 3250 g i 52 cm > 10)Honda1998 - termin 4 marzec - 27 lutego urodził się Tomasz - > 3510 g i 56 cm > 11)Sula_i_komary - termin 10 marzec - 27 lutego urodzili się: > Jaś - 2830 g i 52 cm oraz > Wojtuś - 3310 g i 54 cm > 12)Karolcia77 - termin 7 marzec - 1 marca urodził się Pawełek - > 3080 g i 52 cm > 13)Anfi74 - termin 12 marzec - 2 marca urodził się Bartuś - > 3970 g i 55 cm > 14)Agatha61 - termin 22 marzec - 2 marca urodziła się Majka - > 2750 g i ? > 15)Hannamay - termin ? - 3 marca urodziła sie Alexandra - > 3700 g i ? > 16)Ineta - termin 26 marzec - 4 marca urodził się Mateusz - > ? > 17)Kamea18 - termin 7 marzec - 6 marca urodził się Krzyś - > 3600 g i 55 cm > 18)Amelia124 - termin 16 marzec - 6 marca urodził się synek (?) - > 3600 g i 58 cm > 19)Est3 - termin 9 marzec - 6 marca urodziła się Ada > ? > 20)Alebaba2 - termin 7 marzec - 7 marca urodziła się Marysia - > 3595 g i 54 cm > 21)A_szczesna - termin 18 marzec - 8 marca urodził się Mareczek - > 3700 g i 54 cm > 22)Socka2 - termin 26 marzec - 9 marca urodził się Franio - > 3530 g i 49 cm > 23)Ursulaa - termin 8 marzec - 9 marca urodził się Dominik Franciszek - > ? > 24)Aronka1 - termin 10-15 marzec - 10 marca urodziła się Lidka - > 3130 g i 52 cm > 25)M_madi - termin 8 marzec - 10 marca urodziła się Julcia - > 2900 g i 51 cm > 26)Luxfera1 - termin ? - 10 marca urodził się Remigiusz Rafał - > 3050 g i 54 cm > 27)Kuki77 - termin 17 marzec - 11 marca urodził się Michaś - > 3460 g i 56 cm > 28)Jagasz - termin 9 marzec - 11 marca urodził się Marcin Jakub - > 3470 g i 55 cm > 29)Margalin - termin 12 marzec - 13 marca urodziła się Patrycja - > 2900 g i 50 cm > 30)Iw82 - termin 11 marzec - 14 marca urodziła się Lenka - > 2750 g i 50 cm > 31)edi77 - termin 21 marzec - 14 marca urodził się Mateusz - > 3110 g i 52 cm > 32)Iwonaandrzej - termin 11-15 marzec - 17 marca urodził się Antoś - > 3200 g i 56 cm > 33)magda9945 - termin.... - 17 marca urodziła się Julia. > 34)Xsenna - termin 23 marzec - 19 marca urodził się Louis Sławomir - > 3510 g i 52 cm > 35)Agusik25 - termin 18 marzec - 19 marca urodziła się Oleńka - > 3180 g i 55 cm > 36)Nordynka1 - termin 7 marzec - 19 marca urodziła się Anielka - > 3680 g i 52 cm > 37)Martiii - termin 14-20 marzec - 19 marca urodziła się Wiktoria - > 2820 g i 51 cm > 38)Marzena691 - termin 14 marzec - 22 marca urodziła się Sandra - > 3050 g i 49 cm > 39)Gusja - termin 10 marzec - 22 marca urodziła się Basia - > 4420 g i 60 cm > 40)Mama_wojtusia2 - termin 31 marzec - 22 marca urodziła się Alicja - > 3300 g i 57 cm > 41)Mbuk - termin 25 marzec - 22 marca urodziła się Natalka - > 2660 g i 53 cm > 42)Aga730 - termin ? - 23 marca urodziła się Zosia - > 4240 g i 57 cm > 43)Ajk74 - termin 25 marzec - 23 marca urodziła się "córeczka" - > 4410 g i 59 cm > 44)Annka12 - termin 18 marzec -23 marca urodziła się Louisa - > 3790 g i 52 cm > 45)Magdek2 - termin 30 marzec - 24 marca urodziła się Joasia - > 3400 g i 55 cm > 46)Anna7777 - termin 28 marzec - 27 marca urodziła się Julka - > 3755 g i 50 cm > 47)Agnieszka190 - termin 20 marzec - 27 marca urodził się Filipek - > 3620 g i 58 cm > 48)Niunia44 - termin 26 marzec - 28 marca urodziła się Kalina - > 4250 g i 58 cm > 49)Ainaw - termin 29 marzec - 30 marca urodziła się Lenka - > 3230 g i 54 cm > 50)Gonja - termin 29 marzec - 30 marca urodził się Mikołaj - > 3580 g i 55 cm > 51)Iwonaw.1970 - termin 26 marzec - 31 marca urodziła się Nelli - > 3450 g i 52 cm > 52)Monikadk - termin 27 marzec - 31 marca urodził się Grześ - > 3740 g i 55 cm > 53)Alice1 - termin 27 marzec - 4 kwietnia urodził się Kamilek - > 3890 g i 60 cm > 54)mgg1 - termin 29 marzec - 7 kwietnia urodził się Oskar Jan - > 4200 g i 55 cm > 55)agaluba - termin 20 marca - 17 marca urodził się Krzyś - 2950g, 53 cm > 56) qcharzowa - cesarskie cięcie planowane, 9 marca zaświeciło słońce w naszym życiu, a to Słonko to Nikola , ciężarek 3020 g , a wzrościk 50 cm; > dopisałam się na końcu, bo nie wiem, jaki jest przyjęty porządek listy.. > > aga i krzys Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: w sprawie listy 09.07.05, 20:36 Margalin, lista dotyczy z założenia "marcóweczek", ale niektóre dzieciaki pospieszyły się i urodziły sie w lutym, a inne wybrały kwiecień. Nasz wątek niby jest "marcepanowy", ale jest taki fajny )), że niektóre mamusie nie chcą sie z nami rozstawać... i dobrze. Dużo mam z tej pierwotnej listy juz się nie udziela, ale może kiedyś się odezwą. Nie ma natomiast mam, które dołączyły później i te prosimy o dopisanie się we właściwym miejscu lub podanie choćby imienia dziecka i daty urodzenia. A Bartuś dzisiaj się "naprawił" (tfu, tfu)... dzięki dziewczyny za otuchę . Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: w sprawie listy, cd. 10.07.05, 08:37 Dziewczyny, Grochalcia na pewno się dopisze, ja próbowałam nas skompletować już w marcu, ale niewiele mam zgłaszało dane do listy, a sama nie byłam w stanie doszukać się wszystkiego. Teraz to już zupełnie nie jestem w stanie przebrnąć przez te posty w poszukiwaniu potrzebnych danych. A brak pewnych osób na liście wynika z tego, że „marcówki” wiodły życie na dwóch wątkach, jeden była na „ciąża i poród”, a drugi na „oczekiwaniu” i to na tym drugim powstała lista. Potem pozwalałam sobie na dopisywanie kolejnych mam, jeśli o takiej się dowiedziałam i była znana choćby data porodu. Teraz mam nadzieję powstanie naprawdę "Wielka lista narodzin", tylko dopisujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: w sprawie listy 10.07.05, 10:19 to ja jako mama, która dołączyła później pozwole sobie sie dopisać mój śpioch śpi grzecznie od siódmej, kiedy to wytrąbił sniadanko ) cudo - własnie tak chciałam, żeby w niedziele można było pospać )) Grochalcia wysłałam Ci wczoraj odpowiedzi, ale nie wiem, co jest, bo wróciło - może teraz się udało.. pozdrawiam słonecznie wszytskie mamy! Aga i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś