mariola1315 05.03.11, 13:16 Byłam wczoraj na zebraniu w naszej rejonowej szkole podstawowej. Jakoś przeraża mnie to wszystko jak na razie. Mam nadzieję,że oswoje sie tak samo jak z przedszkolem. Od września Mateusz idzie do I-ej klasy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Czas do szkoły 26.03.11, 09:42 Kornelka jest obecnie w szkolnej zerówce, ale do 1 klasy idzie w nowej szkole, bo zmieniamy adres zamieszkania. Szkoła jest świeżutka ... czynna od 2 tygodni ... przestronna, z szafką dla kazdego dziecka, plac zabaw, sala gimnastyczna, salka taneczna z lustrami, na dworze boiska do kosza, nożnej, i kometki, bieżnia ... no bajka po prostu. Ponieważ na nowe miejsce przeprowadzamy się od kwietnia, to Kornelka będzie miałą kilka miesięcy na poznanie nowych koleżanek i nie będzie czuła się samotna w 1 klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Czas do szkoły 01.04.11, 20:33 moj Szymon chodzi do zerowki szkolnej i w tej samej szkole pojdzie do 1kl. zna juz wszystkie korytarze tej bardzo duzej szkoly,wie gdzie isc do szatni,swietlicy,pielegniarki. wiem,ze na 100% juz sobie poradzi i ciesze sie ze tu poszedl jako 6 latek i nie bedzie pozniej bładzil,bedzie sie pewnie czuł Odpowiedz Link Zgłoś
cadeas Re: Czas do szkoły 02.04.11, 22:33 Cześć, mój synek poszedł jako 6-cio latek. Ja bardziej denerwowałam się od niego.On poradził sobie super i emocjonalnie i programowo. Będzie dobrze zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
cadeas Re: Czas do szkoły 27.04.11, 10:56 Nie napisałam może jasno. Mój synek właśnie kończy I-szą klasę i idzie do II-giej. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Czas do szkoły 08.04.11, 14:24 Moja zna szkołę i niektóre panie, bo brat jest w tej samej szkole. Była na dniach otwartych, w klasie będzie z przyjaciółką z przedszkola, trzymaja się jak papużki-nierozłączki, więc może będzie tak dalej? Uczyc się chce, ale z wytrwałością w tym temacie już gorzej. Może nie będzie tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: Czas do szkoły 06.06.11, 22:11 My również kończymy I klasę (poszedł jako 6-latek do szkoły) muszę powiedziec ze ja bałam sie bardziej niż on, poradził sobie doskonale czym bardzo mnie zaskoczył ale oczywiscie bardzo pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś