Dodaj do ulubionych

Różne pęcherzyki.

23.03.05, 15:18
Która z Was wie, jaka jest róznica między pęcherzykiem ciążowym a żółtkowym?
Obserwuj wątek
    • sabi35 Re: Różne pęcherzyki. 23.03.05, 19:00
      Pęczerzyk ciążowy to przyszła błona (worek) owodniowy, w którym pływa sobie
      zarodek, natomiast pęcherzyk żółtkowy pływa sobie obok zarodka i ma podobne
      funkcje do żółtka w jaju (odżywcze albo coś takiego). Na USG widać pęcherzyk
      ciążowy, w nim pęcherzyk żółtkowy, a potem, od 6tc zarodek.
      • rzasia Re: Różne pęcherzyki. 24.03.05, 09:29
        U mnie właśnie nie widać pęcherzyka żółtkowego. Jest tylko ciążowy, sam biedny,
        pusty. Czy już tak zostanie?
        • joannach1 Re: Różne pęcherzyki. 24.03.05, 10:16
          Rzasiu ja mam jeden malutki samotny pęcherzyk i też bardzo się boję.Tym
          bardziej, że już powiedziałam dyrektorce o ciąży,gdyż musiała zorganizować
          zastępstwo dla mojej klasy.Zastrzegłam jednak, że na razie idę na zwolnienie do
          końca kwietnia.Cała szkoła już się cieszy moją ciążą a ja jestem przerażona i
          nie wiem jak mam się zachować.Najgorsze że nie mam z kim porozmawiać, bo
          rodzice nie wiedzą,koleżankom nie chcę jeszcze powiedzie i gdyby nie wy to
          chyba bym zwariowała. I właśnie dlatego musimy być optymistkami, ja bardzo
          przeżywam każdą wiadomość od was, o pustym pęcherzyku płodowym wiem już
          właściwie wszystko i w ten sposób sama napędzam złe myśli. Muszę z tym
          skonczyć!!!
          Tak więc, mój pęcherzyk jest mały bo miałam późno owu,jest pięknie
          umiejscowiony, ma ładny kształt i wkrótce pojawi się tam malutki, zdrowy
          zarodek!I tak ma być.Będzie dobrze, zobaczycie! smile
          • beettinna Re: Różne pęcherzyki. 25.03.05, 10:52
            Mój termin też wypadałby na listopad,cieszę się że jest to forum!!!
            Dziewczyny u mnie do zapłodnienia mogło dojść najwcześniej 15 lutego,robiono mi
            w szpitalu usg bo dostałam silnych plamień, i okazało się że mam pęcherzyk
            ciążowy, a po 2óch dniach był obok widoczny żółtkowy pęcherzyk! A lekarze mnie
            straszyli czemu jeszcze nie ma pola płodowego??? P. żółtkowy stanowi pokarm dla
            zarodka do 3 mies,potem je to co mama dlatego zaleca się witaminy dopiero od
            2go trymestru-taką wersję słyszałam!!!!
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka