Dodaj do ulubionych

dziwne bóle brzucha

06.04.05, 07:52
W zasadzie ból to chyba złe określenie. Od czasu do czasu czuję jakby takie
lekkie ukłucie w samym dole brzucha, jakby na wysokości wzgórka łonowego.
Brzuch nie robi się twardy. Czy to mogą być skurcze? Jak one sie objawiają?
Wizytę u mojego gina mam dopiero 12 kwietnia i teraz nie jest dostępny nawet
pod telefonem. Trochę się martwięsad
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: dziwne bóle brzucha 06.04.05, 08:56
      Mam podobne bole,a czasami to nie tylko kłucia tylko takie pobolewania, no i
      zaczynam miec wrazenie ze moge tez byc i skurcze. jutro ide do ginekologa. Przy
      1 ciazy nie mialam takich bóli.
      Skurcz to głownie jak twrdnieje brzuch, tzn. tak wstaje
    • anika_o Re: dziwne bóle brzucha 06.04.05, 09:10
      Też mam czasami takie dziwne kłucia, zwłaszcza w ostatnią sobotę i kawałek
      niedzieli, że az sie przestraszyłam. Podobno takie kłucia mogą być związane
      m.in. z tym, ze rozciąga sie macica - czyli dzidzius rośnie, więc może nie jest
      to nic złego.
      ale oczywiscie powiem o tym ginowi na nastepnej wizycie.
    • gdanszczanka2 Re: dziwne bóle brzucha 06.04.05, 09:11
      Niestety ja też to mam od początku ciąży z niewielką przerwą. Wczoraj byłam u
      gin i dostałam no-spę forte do brania w razie bólu i skurczów nie więcej niż 2
      razy dziennie. Słyszałam, że niektórzy mają tak przez całą ciążę. To są chyba
      skurcze Braxtona - Hicksa (czy jak to się pisze) przygotowujące do porodu. Ale
      czy nie za wcześnie?
      • sylvia_w Re: dziwne bóle brzucha 06.04.05, 16:24
        Witam!
        ja wczoraj też miałam taki ból, wzięłam No-Spę i mi przeszło. Z tego co wiem to
        te skurcze zaczynają sie od około 16 tygodnia ciąży, są to tzw. skurcze
        przygotowujące macicę. Wizytę mam 12go więc zapytam się dokładnie mojego
        lekarza co to może być. Pozdrawiam smile
        Sylwia (18tc)
        • youngeva Re: dziwne bóle brzucha 07.04.05, 08:19
          ja mialam przez cale swieta tak silen bole, ze lezalam plackiem i nie ruszalam
          sie. teraz przeszly, ale nadal pobolewa. nie plamie, Junior sie rusza, ale
          jutro ide do gina i zapytam, bo to nie bylo klucie, ale silne bole.
          zobacze co powie..
          pozdr
    • asik301 Re: dziwne bóle brzucha 07.04.05, 11:41
      jak piszesz ze taki bol czy raczej klucie na wysokosci wzgorka lonowego to ja
      tez mialam tak w pierwszej ciazy i lekarz mowil ze to normalne bo wszystko tam
      sie rozciaga, macica moze uciskac a kazdy ma inna budowe. A teraz tez ciagle
      boli mnie brzuch na dole i ciagle latam do ginekologa i wszystko jest OK? ja
      nie wiem dlaczego boli, ginekolog tez nie, ale wszystko ok i to najwazniejsze.
    • hautnah Re: dziwne bóle brzucha 07.04.05, 13:24
      ja tez mam to klucie. czasem jakby ktos mi noz wbijal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka