orgovana 14.04.05, 09:25 Witajcie wczoraj zadzwonili ze mam natychmiast przyjac na jeszcze jeden test przeciwcial bo pierwszy wyszedl zle no i sie martwie teraz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: Wyszly mi PRZECIWCIALA :(((((( 14.04.05, 09:51 No to nie najlepiej, ale trzeba być dobrej myśli A ja własnie byłam oddać krew tez miedzy innymi na przeciwciała, wrr nie lubie nakłuwania... Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Wyszly mi PRZECIWCIALA :(((((( 14.04.05, 09:52 ojej, no ale... w tych czasach chyba da się z tym jakoś walczyć co?? Rób ten drugi test i zobaczysz, będzie ok. Trzymamy kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
filimoni Re: Wyszly mi PRZECIWCIALA :(((((( 14.04.05, 10:22 Jestem ignorantką i nic nie wiem dlatego proszę uświadomcie mnie o jakie przeciwciała chodzi. Pozdrawiam-Ania Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Wyszly mi PRZECIWCIALA :(((((( 14.04.05, 11:24 No właśnie o jakie przeciwciała chodzi, bo ja robiłam kilka! Jeśli masz dodatnie anty-D dostaniesz immunoglobulinę D dla ciężarnych i będzie dobrze. Jeśli masz dodatnie toksoplazmozy, to pytanie które IgG czy IgM? Jedne dodatnie świadczą o tym, że kiedyś byłaś chora, drugie, że właśnie jesteś chora. Toksoplazmozę w ciąży się leczy, bo szkodzi dzidzi nie leczona świeżo nabyta w ciąży, a nie przechorowana kiedyś. Jeszcze robiłam p. cytomegalii, ale tutaj nie mam jeszcze wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
orgovana Re: isia_50 14.04.05, 13:55 Witaj , lekarz jeszcze nic mi nie chcial powiedziec ale jak popatrzylam na wyniki ukradkiem to wydaje mi sie ze wszystkie 3 byly dodatnie a teraz musze czekac do poniedzialku w niepewnosci czego nie znosze Odpowiedz Link Zgłoś