ania.de 09.05.05, 10:39 Czy męczą was jakieś nieprzyjemne sny? Ja mam co 2-gą noc koszmar, taki na prawdę nieprzyjemny. I zastanawiam się, czy jest to typowe w ciąży? Dodam, że przed ciążą miałam je bardzo rzadko. A jak jest ze snem u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1monika Re: sny-koszmary 09.05.05, 11:14 Ja tez mam koszmary. Budze sie w nocy spocona z bolem glowy i nie spie juz do rana. Ostatnio snily mi sie straaaaszne glupoty nt. mojej 4 letniej coreczki, kilka razy snilo mi sie, ze mialam krwotok, po ktorym w sedesie plywal malenki czlowiek, a wczoraj chyba najgorsze-dziecko z buzia downa. Czasami mam wrazenie, ze psychika mi nawala, boje sie tego, boje sie nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
vikiko Re: sny-koszmary 09.05.05, 12:38 nie jesteście same,mi parę dni temu śniło się,że siedzę w łazience na podłodze cała zakrwawiona a przede mną leży dziecko również okrwawione z pępowiną w drzwiach stoi mąż nic nie robi tylko się przygląda a moja strasza córka biega z mopem i sprząta tą krew afe ale nie był to męczący sen tylko taki koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: sny-koszmary 09.05.05, 13:56 Wiecie miałam to samo...śniło mi się że ktoś lata za mną z nożem i wyciął mi moje Maleństwo z brzucha a ja nie mogłam nic zrobić. Wiem że budzę się za każdym razem ze łzami w oczach, strachem i bólem głowy. Mogę Was Kobietki podnieść na duchu bo takie sny to NIESTETY norma i zapewne zwróciłyście uwagę że macie BARDZO wyraziste sny i pamiętacie każdy detal. Pozdrawiam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia Re: sny-koszmary 09.05.05, 14:24 Wczoraj w nocnym koszmarze miałam krwotok. Obudziłam się cała zlana potem i łzami. Normalnie płakałam. Przeważnie te zjawiska mam co drugą noc i już od czwartej nie śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: sny-koszmary 09.05.05, 17:12 Ja tylko 1 raz miałam zły sen. Śniło mi się,ze mam plamienie i wręcz czułam wilgoć na piżamie. Ale po obudzeniu okazało się na szczęście,ze to tylko sen. Zdenerwowana od razu poleciałam do łazienki sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia Re: sny-koszmary 10.05.05, 08:39 Dziś miałam pobudkę o 3 rano. Jechałam w wesołym miasteczku kolejką-cyklonem, która spadła z ogromnej wysokośći i wszyscy się zabili, tylko ja się uratowałam. Słyszałam straszny hałas, pisk hamulców, krzyki ludzi... Idąc między tymi nieżywymi ludźmi zobaczyłam ,że jakaś staruszka daje oznaki życia i prosi mnie o pomoc. Nietety nie podałam jej nawet ręki, bo wiedziałam, że jestem w ciąży i nie mogę dźwigać. Po prostu stamtąd uciekłam. Obduziłam się zlana potem, walącym sercem i już nie zasnęłam. Mam takie wyrzuty sumienia, że marzę, by to jeszcze raz mi się przyśniło i żbym mogła pomoc tej kobiecie. Ludzie, przecież w ten sposób to ja sie nigdy nie wyśpię...właściwie, to ja już nawet się boję zasypiać, bo zamiast odpocząć, to się tylko stresuję. Odpowiedz Link Zgłoś
estellle Re: sny-koszmary 10.05.05, 10:53 Jezu, nawet strasznie się to czyta! Słyszałam, że podobno koszmary senne w ciąży to norma. Osobiście śpię jak dziecko, wysypiam się fantastycznie i nie miewam strasznych sennych wizji. Chociaż na początku ciąży(ok. 8tc) śniło mi się, że plamię, ale było to związane z traumatycznymi przeżyciami sprzed trzech miesięcy, kiedy to moja szwagierka poroniła w 9tc(byłam z nią cały czas i wszystko widziałam). Nie wiem nawet, czy istnieją jakieś sposoby, umożliwiające przeciwdziałanie tym sennym koszmarom. Pozostaje mi tylko życzyć Wam, by więcej się nie pojawiały Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: sny-koszmary 10.05.05, 11:51 Jak dobrze że nie jestem sama a juz myślałam że ze mną coś nie tak.Od kilku tygodni nie przespałam ani jednej nocy.Codziennie śnią mi się koszmary.Już dwa razy sniło mi sie że krwawiłam a dziś że była to krew i coś zielonego i szukałam lekarza którego nigdzie nie było.Poczym w śnie myslałam że moze to i lepiej bo będę mogła robić wszystko na co mam ochotę(jeździć na rowerze rolkach itd).Jak dobrze że to był tylko sen. Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: sny-koszmary 10.05.05, 16:52 Współczuję Wam bardzo... Takie sny tak męczą i zamisat odpocząć zregenerować siły to człowiek jest niewyspany i przerażony... Myślę, że to lęki się tak uwydatniają w nocy... Ja też mam takie sny, choć nie przeżywam ich bardzo mocno i nie budzą mnie. Po prostu rano często je pamiętam. Ale nie są aż takie straszne jak Wasze... Kilka razy śniło mi się że plamię, w ogóle krew widzę często. Raz nawet śniło mi się że rozwaliłam jakiemuś gościowi głowę i krew mu tryskała. Ale jest potwór No różne mam sny, al częściej je teraz pamiętam i wyraźniej, są kolorowsze i szczegółowsze. I dlatego potrafią trochę męczyć. Trzymajcie się i nie dajcie sennym marom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: sny-koszmary 10.05.05, 16:58 Ja też miewam cięzkie sny - rzadko koszmary - ale sny są bardzo męczące - ciągle coś w nich się dzieje, wprowadzają niepokój, czasami wręcz budzę się zziajana i chwilę trwa zanim dotrze do mnie, ze jestem w łóżku a to był tylko sen. Zawsze miałam bogate marzenia senne, ale w ciąży zdecydowanie ich nastrój się zmienił i są dużo intensywniejsze - co niestety bywa męczące. A sni mi się naprawde cały cas, nawet jak tylko się zdrzemnę. W pierwzej ciąży też tak miałam, tyle, że ciągle śniło mi się dziecko w różnych odsłonach. Np, że się urodziło, ale miało już ząbki i potrafiło do mnie mówić (to było przerażające - takie nadludzkie)w tej ciąży rzako śni mi się dziecko, ale może dlatego, że to dopiero początek. Krwawienia mi się nie śnią bo krwawiłam naprawdę i chyba już sie oswoiłam z tym stresem (wiem, że nie musi to oznaczać najgorszego). Życzę Wam i sobie troche spokojniejszych snów. pozdrawiam tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: sny-koszmary 12.05.05, 15:23 Dzisiaj mojemu Misiiowi śniło się kalekie dziecko - ale ponieważ mój miś uważa że sny się nie spełnią jeśli się szybko je komuś opowie to obudził mnie w srodku nocy i zdał mi relacje Odpowiedz Link Zgłoś