Dodaj do ulubionych

Glukoza 75 g

01.06.05, 11:48
Dziewczyny! Wyszła mi przekroczona norma przy badaniu na 50 g, więc lekarz
zlecił mi badanie obciążeniem po 75 g. Czy któraś z was wie, czy jeśli przez
tydzień nie będę zupełnie jadła słodyczy to poziom cukru powinien spaść
(miałam tylko trochę przekroczoną normę) i jakie są normy po obciążeniu po 75 g.
Pozdrawiam (27 tydz. trwa)
Obserwuj wątek
    • asia9617 Re: Glukoza 75 g 01.06.05, 15:32
      Cześć Majka

Z tego co wiem to taka dietka nic Ci nie da,ponieważ u zdrowego człowieka
      trzustka produkuje odpowiednią ilość insuliny,ktura zbija cukier,czyli nawet
      wieczorem przed badaniem jak zjesz słodycze, to po ok. godzinie powinnaś mieć
      cukier w normie.Pewnie po drugim badaniu jak coś nie tak będzie to lekarka da
      Ci skierowanie do przychodni diabetologicznej na szczeg. badanie.

Pozdrawiam Asia i 25 tyg. brzusiosmile
      • sylvia_w Re: Glukoza 75 g 01.06.05, 18:44
        Witam!
        Jak zapewne pamiętasz miałam ten sam problem z glukozą 50g co Ty, no i wczoraj
        miałam ponowne badanie ( poniedziałek zwróciłam spowrotem glukozę,wczoraj
        powtórka), przez cały tydzień trzymałam dietę, tz żadnych czekolad,słodyczy
        itd, choć czasami przekąsiłam coś słodkiego bo nie mogłam wytrzymać. Dziś
        odebrałam wynik i wyszło mi na czczo 84, a po 2h po glukozie 75g: 85, norma do
        139, wynik bardzo dobry jak to mój doktor powiedział, no ale wolę dalej mieć
        lekką dietę. Mam nadzieję że u Ciebie też będzie wszystko w porządku.
        Pozdrawiam smile
        Sylwia i 26tyg Krzysiu smile
    • majka.majka Re: Glukoza 75 g 02.06.05, 12:24
      Sylvia! Super! Pocieszyłasz mnie. Idę na badanie w poniedziałek i mam nadzieję,
      że będzie podobnie jak u Ciebie.
      Pozdrawiam (27 tydz. trwa)
      • sylvia_w Re: Glukoza 75 g 04.06.05, 18:25
        Cześć smile
        Jak będziesz miała badanie 75g to weź sobie pół cytryny i wyciśnij całą, bo ja
        za pierwszym podejściem nie zrobiłam tego i strasznie mnie zemdliło i wszystko
        wyszło spowrotem sad, no ale za drugim razem było ok, dobrze jest chwilkę się
        przejść i nie myśleć o tym, Życzę Udanych wyników i daj znać jak Ci wyszły smile
        Pozdrawiam smile
        Sylwia i 27tyg Krzysiu smile
    • majka.majka Re: Glukoza 75 g 07.06.05, 14:47
      No i po badniu i dziecie. Faktycznie dieta czyni cuda. Teraz to mi tego cukru aż
      za mało wyszło, po 1h 145, a po 2h tylko 70. Dlatego trzeba jeść cukier bez
      przesady, ale jeść, no i do szpitalka nie idę. Super
      Pozdrawiam (28 tydz. trwa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka