renste 15.06.05, 15:47 Dziewczyny,zastanawiam się nad kupnem laktatora.Po selekcji biorę pod uwagę dwie firmy:Medela lub Avent.Medela jest tańsza i jest elektryczna. Napiszcie jakiego używacie,czy w miarę szybko ciągnie. I który lepszy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamagocha Re: Jakiego laktatora używacie??? 15.06.05, 19:40 Ja jeszcze nie używam ) Kupiłam Aventu. W Smyku jest najtańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: Jakiego laktatora używacie??? 15.06.05, 22:21 A ja używam Aventa i bardzo sobie chwalę. Sciągałam nikm sporo już przy Hance i teraz też mnie uratował w czasie nawału pokarmu Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Jakiego laktatora używacie??? 16.06.05, 09:20 ja tez kupilam avent. z tego co slysze, to dosc dobry sprzet. ale nie uzywam z wiadomych wzgledow... na razie)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: Jakiego laktatora używacie??? 16.06.05, 12:12 ja mialam i mam aventa ale jak na razie nie korzystam (z damianem byl ok) jesli jednak masz zamiar czesciej sciagac mleko niz tylko awaryjnie to chyba elektryczny bylby lepszy (zaoszczedzisz sporo czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: Byle nie Canpol 16.06.05, 14:36 Ja kupię Avent, bo... sparzyłam się na Canpolu! Takiego gówna dawno nie widziałam. Uważajcie i nie kupujcie tego trefnego sprzętu. Na szczęście reklemację uwzględnili i oddali kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Byle nie Canpol 26.06.05, 14:38 kupilam elektryczna Medele i jest wspanialy. Moze troche glosno chodzi silniczek i musze sie sciagac w innym pomieszczeniu niz lezy moj syn, ale sciaga super i bezbolesnie. Po doswiadczeniach ze szpitalnym laktatorem elektrycznym uwazam, ze to rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
renste Do NOSHADOW 26.06.05, 20:19 Czy kupiłaś mini electric?I jak piszesz jest dobry? Czy masz ręczny podpinany do maszynki z wypożyczalni-bodajże lactina się to nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Avent Isis 27.06.05, 09:07 Od soboty używam Avent isis. Jest rewelacyjny! Po poprzednich doświadczeniach z Canpolem to prawdziwa poezja. Szybko i sprawnie można odciągnąć. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka a co z przechowywaniem pokarmu?? 27.06.05, 09:22 Ja tez uzywam aventu i zastanawiam sie co robic z pokarmem ktory sciagam,bo uzywam laktatora zeby pobudzic sutki i zeby je uwypuklic!!A co potem z mlekiem?? Trzymac w lodowce??Ile czasu moze stac takie mleczko?? Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: a co z przechowywaniem pokarmu?? 27.06.05, 09:31 W lodówce do 48 godzin. Pokarm można też zamrażać. Może wtedy być przechowywany do 3 miesięcy. Potrzebne są też do tego specjalne torebki (jeszcze ich nie widziałam). Pokarm wyjęty z zamrażalnika trzeba przez noc rozmrażać w lodówce, a następnie ogrzewać go w ciepłej wodzie i podawać dziecku. Do wyciągania sutek Avent ma specjalne kapturki. Nosi się je pomiędzy karmieniami dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś