merida 28.06.05, 10:51 Proszę poradzcie co wziąść na ból gardła. Moja lekarka ma urlop i nie mogę się dodzwonić. Narazie boli lekko i chcę to zdusić w zarodku!!! Pozdrawiam Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmi7 Re: Boli gardło - co brać??? 28.06.05, 11:00 Najlepsze w naszym stanie są pewnie naturalne metody - czosnek,cytryna, miód, sok malinowy. Ja stosowałam też zewnętrznie olejek "Olbas" (smarowałam nim szyję na noc i rano czułam zdecydowaną poprawę). Jeśli jednak czujesz, ze moze sie z tego wykluć coś poważniejszego, to lepiej nie czekaj i idź do lekarza. Pozdrawiam i życzę zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
aammsstt Re: Boli gardło - co brać??? 28.06.05, 11:27 tantum verde można i tabletki "tymianek i podbiał". Można płukać septosanem. Resztę podpowie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: Boli gardło - co brać??? 28.06.05, 11:43 Kup hascocept (tanszy odpowiednik tantum verde) i plucz 3 razy dziennie gardziołko. ewa 27tydz Odpowiedz Link Zgłoś
p_kol1 Re: Boli gardło - co brać??? 28.06.05, 16:25 Ja płukalam wodą z solą. Na 1 szklanke wody wsyp 5 łyżek stolowych soli i płucz garełko. Jest to okropne w smaku ale mi pomoglo. Po dwóch dniach nie bylo sladu bólu. Płucz 4 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś