11.07.05, 15:31
Chyba wszyscy zapomnieli o kapslach... Najlepsze byly "masciaki" po masci
tygrysiej - ale sie nimi gralo, az milo sobie przypomniec smile)). No i te
koszulki na gumowych poduszkach od kapsli - cały Wyścig Pokoju na podworku -
Olaf Ludwig, Uwe Raab, Lech Piasecki... To byly gry z fantazja - a teraz
trzeba dzieciom kupowac gry edukacyjne za kupe kasy, zeby raczyly wysilic
szare komorki i cwiczyly zdolnosci manualne sad((.
Obserwuj wątek
    • wikied Re: Kapsle 11.07.05, 15:34
      Dokładnie popieramsmile człowiek kiedyś nie miał tylu zabawek, gier a potrafił się
      świetnie bawić.
      • tomcio6776 Re: Kapsle 11.07.05, 22:11
        Pamiętam...piękne czasy.To se ne vrati. sad(
    • camel_3d Re: Kapsle 11.07.05, 22:53
      oj to byl y czasy.. tez gralismy w kapsle..i godzinami bujalismy sie na
      trzepakachsmile
    • pjotrzu Re: Kapsle 12.07.05, 23:19
      No pewnie, że kapsle to podstawa !!! Ja osobiście zajmowałem sie "produkcją"
      kapsli o wysokim standardzie smile Wycinałem z atlasu geograficznego flagi
      państwowe (atlas był taki niebieski format A4 - na pewno pamiętaciesmile, wkładałem
      je do kapsli (pasowały idealnie) i zalewałem lakierem bezbarwnym (takim chyba
      stolarskim) Ech ... to były czasy.
      pozdrawiam
    • voytek74 Re: Kapsle 13.07.05, 03:16
      Witam,

Kapsle pamietam jak dzis. Trasy sie na pol podworka rysowalo a wyscigi trwaly
      godzinami. Kupowalem Trybune raz do roku, w maju(?), bo jako jedyni mieli liste
      wszystkich zawodnikow z Wyscigu Pokoju. "Koszulki" w kapslach tez musialy byc
      odpowiedniego koloru: Niemcy z NRD mieli niebieskie z czarno-czerwono-zoltym
      paskiem posrodku, Polacy biale z czerwonym paskiem. Cholera, innych nie pamietam smile

Flagi zdobywalo sie ze wszystkiego, najczesciej cierpial atlas albo
      encyklopedia. Jezeli flaga byla po "obu stronach" to liczylo sia na dwa zbicia.
      W aktach desperacji, Swiat Mlodych drukowal czasami flagi w ramach ratowania
      innych, cenniejszych ksiazek. Wtedy to juz trzeba bylo wstawac wskoroc swit aby
      ta gazete dostac.

A tak pozo tym, to fajne forum.

Wojtek
      woocush1 napisał:

> Chyba wszyscy zapomnieli o kapslach... Najlepsze byly "masciaki" po masci
      > tygrysiej - ale sie nimi gralo, az milo sobie przypomniec smile)). No i te
      > koszulki na gumowych poduszkach od kapsli - cały Wyścig Pokoju na podworku -
      > Olaf Ludwig, Uwe Raab, Lech Piasecki... To byly gry z fantazja - a teraz
      > trzeba dzieciom kupowac gry edukacyjne za kupe kasy, zeby raczyly wysilic
      > szare komorki i cwiczyly zdolnosci manualne sad((.
    • tanasij Kapsle-to była zabawa 16.07.05, 16:52
      Tak jak ktoś napisał - grało się całymi godzinami. Trasy rysowane kredą na
      asfalcie (malowane farbą to było coś!!), patykiem na ziemi. Im więcej przeszkód
      tym ciekawiej... Tylko dlaczego tak wcześnie robiło się ciemno?
      Pozdrawiam wszystkich
    • kasiar74 Re: Kapsle 17.07.05, 00:03
      smile))))) haha
      śiwetny post
      juz prawie zdążyłam zapmniec jak wspanial sie bawilam przy kapslach
      to pstrykniecie zeby wyrobic zakręt
      branie łuków
      super zabawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka