anias05 12.07.05, 14:30 Witajcie Mamuśki! Szukam tych, które zobaczyły pierwszy raz swoje pociechy 05.02.2004,jesteście?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandraantek Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 13.07.05, 21:19 Witam witam! Jestem mamą Antka z 5.02.2004 taki był wtedy malutki a teraz - chłop na schwał! Pozdrawiam ola od Antola Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 13.07.05, 21:33 Witaj! Nie wierzyłam,że ktoś się odezwie, ale fajnie Jak tam Twój "maluszek" Mój już niezle rozrabia, waży 13 kg, nie wiem czy to dużo? Wszystko rozumie ale skubaniec nie chce mówićPo co, widocznie nie ma o czym z nami gadaćNo i jest typowym mięsożernym dzieckiem, nie ma mowy o warzywach a owoce i to tylko te skarby ogrodu trzeba mu wmuszać, jestem załamana.Twój też taki wybredny? Cieszę sie , że jesteście.Skad jesteście? Pozdrawim... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 13.07.05, 21:40 Antek waży ponad 14kg rozrabia strasznie i już widać początki buntu dwulatka (jak to są początki to ja nawet nie chcę myśleć co będzie dalej)! Niestety też należy do dzieci mówiących inaczej hihihi czyli gęba mu się nie zamyka ale tylko ja go rozumiem i tłumaczęna ludzki język! Dla odmiany jada wszystko tzn bardzo lubi mięso ale również owoce i warzywa! Nie jada za to nic z jedzenia słoiczkowego dla dzieci bo nie lubi i nie lubi kaszek dla dzieci - tylko dorosłe jedzenie więc też jest wybredny! A jesteśmy z Warszawy a niedługo przenosimy się pod Warszawę! Ja znam jeszcze jedno dziecko z 5.02 - Tosię! pozdrawiam ola od A Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 13.07.05, 22:08 14 kg? To naprawdę szok, wszyscy mi mówili że mój taki wielki a tu proszęO słoiczkach już nie wspomnę,mój też je tylko to co myJak możesz to napisz mi jaki rozmiar ciuszków nosi Twój"maluszek" My klikamy z Poznania, tzn teraz to ja klikam bo moje serduszko na szczęście już sie oddało w objęcia Morfeusza.Może chcialabyś poklikać od czasu do czasu na gg, to zapraszam:5142624.Jestem tu nowa i łatwiej mi kontaktować się przez gg, rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 13.07.05, 22:59 hej moj mlodszy bo z 05-02-2005 tak tylko napisalam,bo data mi sie spodobala Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 14.07.05, 09:58 WItajcie Równy roczek różnicy, świetnie Jak się ma maleństwo? Nasze już niezle rozrabiają i chcą stawiać na swoim, też Ciebie to czekaA póki co chowaj swoje maleństwo cieplutko, pozdrawiamy Ania&Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 05-02-2005 :) 14.07.05, 22:18 my jestesmy teraz na etapie wprowadzania nowego jedzonka. jak na razie najbardziej przypadla do gustu dynia z ziemniakami...brr /smakuje tak samo ohydnie jak wyglada hihi/.a poczciwym jablkiem i marchewka pluje na razie mam jeszcze spokoj, tam gdzie Mikolaja zostawie tam go znajduje. probuje sie podciagac do siadania. i o raanyy...zaczal wydawac od jakis 2 tygodni koszmarne piski!! czekam tylko kiedy zapukaja do mnie sasiedzi, zeby sprawdzic co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: 05-02-2005 :) 17.07.05, 21:20 Hej! Piski to nic za rok dojdzie wrzask walnie wszystkim w podłogę (lub mamę) i inne równie ciekawe odgósy hihihi ale jest na co czekać ))) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: 05-02-2005 :) 17.07.05, 21:51 hihi nie strasz mnie mam problem, albo mi sie dziecie uczulilo, albo ma potowki. wysypalo go po raz pierwszy, jesli nie liczyc tradziku niemowlecego jaki mial kolo 1 m-ca. i zachodze w glowe co to? nie wiem jak wyglada kazda z tych wysypek. sa to drobniutenkie czerwone kropeczki za jednym uchem (!)- sporo, troszeczke na karczku ,tak jakby na styku wloskow, doslownie kilka kropeczek w zagieciu lokcia. buzia,brzuszek,szyja z przodu i pod kolankami - czyste. w piatek i w sobote dalam mu po 1/2 sloiczka jarzynowki bobovity, podejrzewam marchewke /jesli to uczulenie na pokarm/... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: 05-02-2005 :) 17.07.05, 22:23 No cóż ja też nie rozróżniam tych wysypek bo to są albo potówki albo uczulenie! Moim zdaniem na 99% uczulenie! Mój Antek nie jadał słoiczkowego jedzenia a jak mu dałam raz słoiczek to też dostał uczulenia! Marchew raczej nie powinna uczulać (ja ją dałam jako pierwszy stały pokarm) a w jarzynowych zupach jest por i pietrucha i z tego co wiem to to uczula! Jeśli się mylę to przepraszam że Ci tyle naskrobałam piszę to co wiem jako mama 1,5 rocznaka z alergią choć w tej chwili Antek jada wszystko to na początku bardzo uważaliśmy na jego dietę i wprowadzałam pokarmy zupełnie inaczej niż to jest przyjęte w kalendarzu! Do tej pory Antek dostał 3 razy uczulenia na skórze dwa razy po zupce ze słoiczka (więcej nie próbowałam mu ich dawać) a ostatni raz ze 2 m-ce temu po wędlinie dla dzieci morlin (też już nie daję)! Mam nadzieję że u Was to potówki i trzymam kciuki za dalsze zupki ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: 05-02-2005 :) 17.07.05, 23:10 mnie sie też data spodobałaMam syna z 05.02.1992.Dzieci urodzone w tym dniu są bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: 05-02-1992:) 18.07.05, 23:15 to juz kawal chlopaka hihi mam nadzieje,ze dziewczyny sie nie gniewaja, bo z 2004 zrobil sie 2005 i teraz 1992... Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: 05-02-2005 :) 18.07.05, 14:27 Witaj, a dawałas mu już wcześniej bobovitę, bo mojej siostry maly jest też uczulony na te zupki, oni dodają tam sok winogronowy i to może być przyczyna uczulenia.Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do pięknej skórki Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: 05-02-2005 :) 18.07.05, 23:12 bobovite dalam po raz pierwszy, wczesniej jadl hippa i gerbera. bylam dzisiaj u pediatry i ledwo rzuciwszy okiem stwierdzila, "to mi wyglada na potowki, po tygodniu powinno przejsc". tez mi lekarka ...wkurzyla mnie dzisiaj i tyle... albo wie,albo nie . a poza tym nie chciala dac skierowania na posiew z oka o tym posiewie to tez dowiedzialam sie od innej lekarki,ze cos takiego w ogole jest. ma 5,5 m-ca i po raz piaty przepisane krople do oka. i guzik to daje. na plukaniu kanalika tez juz bylismy , tak kolo 3-go m-ca. musi miec jakas bakterie, moze zalapal przy porodzie? od samego poczatku mu tylko jedno oczko lzawi i ropieje. raz mniej raz wiecej. wiec cos z tym w koncu trzeba zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: 05-02-2005 :) 19.07.05, 11:11 Witaj zbulwersowana mamuśkoNo niestety tak wygląda teraz wizyta u lekarza, chybił trafił i wystawia diagnozę, ręce opadają!No ale żeby było inaczej to musimy my zbulwersowane mamuśki iść na medycynę i coś z tym zrobić.A póki co nie pozostaje nam nic innego jak słuchanie tych konowałów, bez obrazy dla tych w porządku Zawsze pozostaje nam gabinet prywatny ale tam już też są w wiekszości hurtownicy może masz kogoś znajomego albo z polecenia, to jedyna ewentualność żeby się czegoś dowiedzieć o swoim dziecku, niestety...... A z tym oczkiem to nie mam pojęcia, nigdy nic nam się takiego nie przytrafiło, mimo szczerych chęci nie możemy Wam pomóc Skad jesteście, moze mam jakieś informację co do lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: 05-02-2005 :) 19.07.05, 14:16 Hej! Fajnie że tyle 5-to lutowców się znajduje )) A co do okulisty to ja mam dobrego (poleconego) w wawie i niestety prywatnie więc jakbyś była z wawy to też mogę dać Wam namiar! Mój Antek też miał coś z okiem ale przeszło po kroplach i masażu (czyli po tym co zaleciła ta okulistka)! Co do uczulenia to trzymam kciuki żeby jednak ta lekarka miała racje że to tylko potówki! A tak wogle to ja się dowiedziałam od swojej ginekolog że w lecie do wózka dzieciom najlepiej wkładać ręcznik frote wtedy się najmniej pocą - wypróbowałam i naprawdę pomaga )) choć teraz mój Antek wogle wózkiem nie jeździ a jak jest gorąco to nago lata po podwórku (teraz siedzimy u dziadków)! Pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: 05-02-2005 :) 19.07.05, 14:47 niestety z Łodzi, szukam juz prywatnie, bo nie ma innej rady. dzieki za podpowiedz z tym recznikiem, nie omieszkam wyprobowac, bo do tej pory tetre kladlam Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: 05-02-2005 :) 25.07.05, 12:41 Witaj lutowa mamusiu, jak tam Antek mówi troche bo mój nie che z nami gadac.Bardzo duzo rozumie ale wszystko jest aaa.Czekam i czekam a tu nic.Moze jest cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: 05-02-2005 :) 26.07.05, 14:45 Może to u tych z 5 lutego to tak jest że gadać im się nie chce! Mój Antek komunikuje się świetnie tylko co z tego jak słów w tym nie ma! Na podwórku to mi czasem wstyd bo wygląda jak 2 latek a nic nie mówi! Ale ja się nie martwie - w końcu się przeciez odezwie prawda?? Mam chwilę czasu bo facecik śpi więc buszuję po necie! Czy Twój maluch też dużo śpi?? Bo u nas to 12h w nocy i 3 w ciągu dnia! Nikt mi nie chce uwierzyć że mam takiego śpiocha (to po mamusi)! A jak Wam idzie jedzenie warzyw i owoców?? I czy dajesz małemu jakieś słodycze?? Pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: 05-02-2005 :) 05.08.05, 11:03 Witajcie!!!No to mnie troche pocieszylas,przyjdzie pora to zaczna gadac, jeszcze bedziemy mialy tego dosyc))A ze spaniem u Kubola nie jest zle,w nocy okolo 11godz a w dzien 2-3 godz.od 6 miesiecy w koncu sie wysypiam bo wczesniej chodzilam jak lunatyk, maly do 12 miesiecy pil w nocy mleko. A z warzywami jest masakra, czasami wciagnie jakas fasolke szparagowa albo brokuly(pare czytaj 3)nic poza tym.Tez sie tym martwie ale za to bardzo chetnie pije bobo fruty, chociaz tak pochlonie troszke witamin.Z owoców jedynie jabluszka nie jest dobrze ale jak moge to zmienic??? Sorki ale jak widac skopala mi sie klawiatura i strasznie mnie wkurza pisanie,szybko nad tym zapanuje i na pewno sie odezwe.Pozdrowionka dla Antusia i Tatusia)) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: 05-02-2005 :) 22.08.05, 19:14 Hej! Nie było nas bo się wakacjowalismy a teraz od tygodnia jesteśmy chorzy (na nieszczęście Antek bardziej) i co gorsza nie wiadomo co to! Mam nadzieje że tu jeszcze ktoś wpadnie! Pozdrawiam ola od antola Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kp Do aleksandraantek. 02.09.05, 12:55 Przepraszamu za taka prywatę ! Olu prosze skontaktuj się ze mna !!! Koniecznie !!! Czekamy Kasia i Jas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: 05-02-2005 :) 12.09.05, 22:15 Witajcie! jak tam paskudna choroba już Was opuściła?Mam pytanie, jesteś z Antolem w domku czy opiekunka,zastanawam się nad przedszkolem dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 po wakacjach 02.09.05, 21:53 Witam po wakacjach. u nas WIELKIE zmiany...Mikus zaczal sam siedziec, nie podnosi sie sam, tylko podciagany za raczki. na poczatku udawal kiwaka, ale teraz to siedzi, ze ho ho! no a poza tym mamy pierwszy zabek! dzisiaj przy myciu zauwazylam lewa dolna jedyneczke D juz jest, a ledwie we wtorek pani doktor powiedziala,ze haczy... na szczepieniu bylismy - duzy chlopak. 8550 i 72 cm zaliczylismy tez pierwszy wyjazd na lono natury na wies z moja siostra i jej 3-miesieczniakiem. a pozniej dluga podroz samochodem do Wladyslawowa. plaza byla ok, fale z daleka tez. przy blizszym zapoznaniu sie z morzem byl jeden wielki ryk... Magda&Mikołaj /05-02-2005/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23803689 Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: po wakacjach 12.09.05, 22:11 Witajcie w kieracie pracyMój maluszek pierwszy raz zobaczył morze jak miał dwa miesiące i było jeszcze zimno, chba nie za bardzo wiedział jak zareagować Teraz już ma za sobą pierwsze trudne kroczki na ruchomym piasku i średnio mu się podobaNo ale mam nadzieję że w przyszłym roku już opanuje bieganie do perfekcji i w końcu zacznie się tym cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 spacerowka 13.09.05, 23:18 powiedzcie mi co powinna miec dobra spacerowka. niestety jestem ograniczona kwotowo, nie dam za wozek 1000 zl, co najwyzej 400 pare zl. w tej chwili mam wozek wielofunkcyjny Mikrusa. dla dziecka jest wygodny, zaleta tez sa duze pompowane kola w sam raz na nasze drogi. ale pozatym jest okropny - ciezki i wielki. idzie zima, nie wiem czy zmieniac teraz na spacerowke, czy poczekac do wiosny /koniec lutego,marca??/ wy juz to macie za soba, podpowiedzcie mi. znalazlam w sklepie za 329 zl wozek baby dreams model TINY. jest lekki, ma kosz na zakupy, pokrowiec na nozki, rozklada sie na plasko. tylko czy te kolka dadza rade po sniegu?? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: spacerowka 13.09.05, 23:20 za wczesnie mi sie nacisnelo tutaj jest ten model www.babydreams.pl/pl/index.htm ma 1 wade napewno - nie przestawia sie raczki jak w Mikrusie Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: spacerowka 14.09.05, 13:09 Witaj, ciężko mi wybrać dla Ciebie wózek ale mam pare podpowiedzi.Ja właśnie niedawno kupiłam spacerówkę tzw.parasolkę, jest wygodna do składania , mieści się wszędzie i ma rączkę za którą można ją wnieść np po schodach po złożeniu (w jednej wózek w drugiej maluch )Ale ma jedną wadę nie jest za wygodna dla dziecka, jak patrzę na małego jak krzywo w niej siedzi to prawie płaczę gdzie ja miałam oczy.No ale na zakupy do sklepów jest idealna no i ta łatwość składania naprawdę się sprawdza.A zapomniałabym to jest wózek CHICCO Ct.05, kosztuje 439zł ale dla Twojego maleństwa nie polecam , idzie zima a w niej się nie wyśpi może w przyszłym rokuMożesz zajrzeć na www.allegro.pl tam można znalezć coś fajnego i niedrogiego.Życzę powodzenia w szukaniu, pozdrawiamy A&K. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: spacerowka 18.09.05, 14:25 Hej ja mam wózek babydreams ale największego Explorera więc chyba nie o to Ci chodzi )) a zmieniłam na spacerówkę jak Antek miał pół roku i zmieniłam na pegperego pliko p3 jest super ale jego cena już taka nie jest (powyżej 1000zł) nam się udało bo go dostaliśmy w prezencie od dziadków! Ale ponieważ wózek jest godny polecenia to sprawdź na stronie www.arti.pl oni robią model: Travel lub Travel lux który jest wierną kopią wózka firmy peg perego a jest tańszy! To jest spacerówka parasolka ale bardzo poręczna i dla malucha wygodna (rozkłada się na płasko do spania) jedyną moim zdaniem wadą jest to że ma dzieloną rączkę na 2 ale można się przyzwyczaić!!! Jeśli chodzi o firmę babydreams to jest dobra przynajmniej ja z ich wózkiem problemów nie miałam! Jesli zaś chodzi o wózek dla malucha na zimę to bierz pod uwagę z jakiego jest materiału i czy jest ocieplony żeby Twój Krasnoludek nie marzł! Miłych zakupów pozdrawiam olka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: spacerowka 18.09.05, 21:30 dzieki dziewczyny jutro ide z tesciowa do hurtowni wozkow, przyjrze im sie z bliska. moze wpadnie mi cos w oko chociaz juz sie nastawilam na baby dreams, obejrze i Travela Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 30.09.05, 16:11 witaj Madda, jak tam wózek? Udał się zakup? Na jaki się zdecydowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 30.09.05, 23:39 a w koncu na zaden hihi postanowilam zostac na razie przy tym co mam, bo na chlodne dni i sniegi jest dobry. a kupie na wiosne, akurat bedzie roczek w lutym wiec beda wiedzieli dziadkowie jaki prezent wnusiowi kupic. jak na razie caly czas chce beaby dreams model TINY, fajny i maly. no chyba ze mnie przez zime jeszcze cos oswieci... a z nowosci, to mamy juz dwa zabki a nie jeden...i z tego CO SLYSZE ida pewnie gorne..... i dzisiaj przy przewijaniu zobaczylam,ze ma czerwona pupe. i nie wiem po czym-sama sobie jestem winna. dalam mu 2 nowosci: na obiad ze 4 lyzeczki Gerbera od 7 m-ca (warzywa z indykiem i pomidorami) a na deser banany...no i badz tu madry czy to pomidor czy banan? wydaje mi sie ze to pomidor, bo banany w jakis kombinowanych sloiczkach to juz jadl. chyba , ze same mu nie przypadly. a co u Was slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 01.10.05, 13:18 Kubolek już biega i zamiast mama zaczął krzyczeć ama,muszę być na każde jego zawołanie(straszne)od rana do wieczora.Zaczął już sam ściągac pieluchę a na nocnik nie chce,nie wiem jak go mam przekonać.Dobrze by było żeby sie nauczył bo niedługo do przedskola i co wtedy. Właśnie jesteśmy na etapie szukania dla niego jakiegoś przedszkola od 2 latek, ja już z nim nie wyrabiamnarazie znalazłam tylko takie raz w tygodniu na godz.żeby dzieku było łatwiej się potem przyzwyczaić do normalnego,ale co to jest jedna godz.do całego tygodniaNo ale nie poddaję się i szukam dalej może coś znajdziemy w tym naszym Poznaniu. A co do tego wózka to dobrze zrobiłaś, my też teraz jak się już robi chłodniej częściej korzystamy z tego zeszłorocznego,a ja głupia chciałam go sprzedać Poczekamy e sprzedażą do przyszłego roku,puścimy go na allegro A co do czerwonej pupki to może w składzie były winogrona ,one często uczulają maluchy,sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 21.10.05, 22:13 Halo mamuśki jesteście? Co tak cicho u Nas? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 22.10.05, 00:39 hej, jestesmy nic ciekawego sie nie dzieje. kazdy dzien wyglada tak samo...hm. a do tego wszystkiego pogoda sie robi baardzo jesienna /chociaz dzisiaj bylo nawet cieplo/ i musialam wyciagnac rekawiczki, bo mi rece przymarzaly do wozka oczywiscie nie mowie o poludniu, tylko tak miedzy 16-18. Odpowiedz Link Zgłoś
anias05 Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 04.01.06, 20:47 Witajcie. Czy wasze dzieci też tak wymuszają, jak to się u nich objawia? Mój maluch robi to potwornie, wszystko musi być natychmiast i tak jak on chce.Jak się sprzeciwiam to wpada w szał.Albo mnie uszczypnie albo walnie się na podłogę i beczy(tzn krzyczy becząco). Czy to normalne zachowanie czy powinnam zwrócić się z nim do psychologa? Pomóżcie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraantek Re: CZY SĄ TU DZIECI URODZONE 05.02.2004??? 02.02.06, 19:29 Witam po długiej nieobecności z braku netu po przeprowadzce Mój Antek też wymusza i wszystko musi być zaraz tu i natychmiast bo jak nie to złość rzucanie przedmiotami i inne atrakcje! Ale ja mam sposób jak się bardzo zdenerwuje to mu mówię że ma iść do pokoju przemyśleć sprawe po trzech minutach słyszę "mama juź"! Więc się nie martw to chyba normalne u takich maluchów! Pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś