15.07.05, 05:31
Nikt Cie nie zwolnił z obowiazku pisania z namismile)) jako doświadczona Mama
gromadki dzieci wspieraj nas swoimi poprzednimi doświadczeniami w ciążywink))
bo jak dorwę to skórę złoję ze sobie tak...poszłaś...smile))

Buziaczki Tęskniaczki!!!!!
Obserwuj wątek
    • rzasia Re: RZASIA!!! 15.07.05, 09:53
      Czytam Was i serce mi się raduje jak pięknie Maluszki rosną w brzuszkach.
      Posiedziałam dwa tygodnie na poronieniach, a teraz "hopsnęłm" sobie do
      starających się. To tak na poprawę humoru, żeby było trochę optymistyczniej. No
      i wcale nie mam zamiaru czekać pół roku. O nie! Mogłabym zacząć starania już.
      Właśnie od dwóch dni szykuję się na pierwszą wizytę do gina. Boję się dlatego
      to odkładam. Martwię się i już układam sobie odpowiedź na jego odmowę, gdy
      poproszę o skierowania na badania, takie dla świętego spokoju.
      Pozdrowionka i głasknięcia brzuszkom. Asia
    • rzasia Re: RZASIA!!! 15.07.05, 09:54
      E..Kocia, Ty to o piątej pisałaś?
      • kocia_kotna Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:23
        No..o piatej..obudziłam się o 3 bo nie mogłam oddychać, prawie miałam jechać do
        szpitala żeby coś na to poradzić ale zrobiłam sobie kawy na rozszerzenia naczyń
        krwionośnych, bo naprawdę nie moglam złapać tchu. Ale u mnie to jest na tle
        alergicznym. Zamknełam okno i przez trzy godziny ze mnie to coś schodziło!!!

Poza tym bardzo mnie cieszy że łapiesz już optymizm i zabierasz się do dziela:-
        )) pomogla bym Ci ale.. raczej bylabym bez szans więc będę wspierać duchowo. I
        zapewne nie tylko jasmile)))

Buziaczki!!smile))
      • r.kruger Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:24
        Wizyta nie będzie taka straszna smile badania powinnaś zrobić,chwilke odsapnąc-
        rozumiem ale dlaczego pół roku? jakieś medyczne wskazanie?
        • kocia_kotna Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:32
          He he he he byłam na badaniach w drugim miesiący zaraz po skierowaniu, bo mi
          sie w ciąży lanie z nosa nasililo i wiedzialam czym to za chwilę
          może "grozić"...no i lekarz w wojskowym szpitalu powiedział - uwaga cytuję - "w
          ciąży NIC nie możemy poradzić, musi sie pani pomeczyc do porodu a teraz
          przepiszę pani areozol do nosa". Jak to uslyszalam to padalam. Ale ja jestem
          alergikiem od malego...przyzwyczailam sie do takich reakcji mojego organizmu,
          więc...fakt przemęcze się. A Kacper jakego powera dostał po tej porannej kawie
          to brzuch biegal mi na wszytskie stronysmile)
          • naturella Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:33
            Rzasia, a jakie badania chcesz robić?
            • eliza34 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 11:33
              Rzasiu - powodzenia i trzymam kciuki za wizytę i Twoje plany. Ja najczęściej
              siedziałam do tej pory na forum listopad 2003 (ze względu na moje 1-wsze
              listopadziątko)i tam też była internetowa koleżanka, która bardzo, bardzo
              chciała mieć 2-gie dziecko. Najpierw się pochwaliła,ze Ok i jest w ciąży i
              spodziewa się dzidziusia we wrześniu 2005 - w 13 tyg. coś tam jej wynależli
              (nie wiem chyba jakiś pusty pęcherzyk czy cos) i koniec ciąży. Oczywiście
              gino,ze nie wolno jej teraz zajść w następną - a ona mam go w nosie i chyc...
              teraz jest w kolejnej ciązy i ma termin ...grudzień 2005 (ale znów były
              problemy i leżała w szpitalu z 3-y tyg.).Tak więc nie przejmuj się opinią
              ginów,ale patrz na swój stan zdrowia,zeby potem nie było kłopotów w trakcie
              ciązy tak jak u niej (no i Waszych stresów i rozczarowań)
              I takim żarcikiem - zajrzyj na ten chiński kalendarz płci z miesiącami
              poczęcia i swoim wiekiem - u mnie w 02.2003 było S i jest facecik, a w 02.2005
              było C i jest panienka (tak powiedział dr. Makowski po USG połówkowym).
              Więc może "zaplanujesz niunię "- masz czas - czego Ci gorąco życzymy.
              Eliza
            • rzasia do Naturelli 15.07.05, 15:23
              Właśnie zastanawiam się, bo mam ochotę na wszystkie podstawowe, to znaczy
              chlamydia, cytomegalia, toxo, posiew z szyjki. Jednak po wizycie pewnie mój gin
              stwierdzi, że skoro Dzidzia była zdrowa, to nie trzeba żadnych badań i mi ręce
              opadną. Albo zmienię gina.
              Pozdrowionka.
    • gabi72 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 12:34
      witaj
      fajnie ze wrocilas.ja jestem swiezynka,ale wczoraj przegladalam ogolnie nasze
      forum i zauwazylam ze ciebie nie ma.
      zycze powodzenia i pozdrawiam
    • rzasia Re: RZASIA!!! 15.07.05, 12:39
      Kalendarzyków mam z pięć (nawet jakieś z polaryzacją komórek), ale dziewczynka
      to dopiero musiałaby być robiona w listopadzie. Do tego czasu to ja zwariuję.
      • eminka1 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 15:00
        Witam Rzasiu!!!
        Cieszę się, że się odezwałaś. Nie zapominaj o nas. Tylko patrzeć jak do nas
        dołączysz. Jak Kochana Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że już lepiej. Brakuje
        tu Cibie.
        Bardzo gorąco Cię ściskam i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka