kocia_kotna 15.07.05, 05:31 Nikt Cie nie zwolnił z obowiazku pisania z nami)) jako doświadczona Mama gromadki dzieci wspieraj nas swoimi poprzednimi doświadczeniami w ciąży)) bo jak dorwę to skórę złoję ze sobie tak...poszłaś...)) Buziaczki Tęskniaczki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzasia Re: RZASIA!!! 15.07.05, 09:53 Czytam Was i serce mi się raduje jak pięknie Maluszki rosną w brzuszkach. Posiedziałam dwa tygodnie na poronieniach, a teraz "hopsnęłm" sobie do starających się. To tak na poprawę humoru, żeby było trochę optymistyczniej. No i wcale nie mam zamiaru czekać pół roku. O nie! Mogłabym zacząć starania już. Właśnie od dwóch dni szykuję się na pierwszą wizytę do gina. Boję się dlatego to odkładam. Martwię się i już układam sobie odpowiedź na jego odmowę, gdy poproszę o skierowania na badania, takie dla świętego spokoju. Pozdrowionka i głasknięcia brzuszkom. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:23 No..o piatej..obudziłam się o 3 bo nie mogłam oddychać, prawie miałam jechać do szpitala żeby coś na to poradzić ale zrobiłam sobie kawy na rozszerzenia naczyń krwionośnych, bo naprawdę nie moglam złapać tchu. Ale u mnie to jest na tle alergicznym. Zamknełam okno i przez trzy godziny ze mnie to coś schodziło!!! Poza tym bardzo mnie cieszy że łapiesz już optymizm i zabierasz się do dziela:- )) pomogla bym Ci ale.. raczej bylabym bez szans więc będę wspierać duchowo. I zapewne nie tylko ja))) Buziaczki!!)) Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:24 Wizyta nie będzie taka straszna badania powinnaś zrobić,chwilke odsapnąc- rozumiem ale dlaczego pół roku? jakieś medyczne wskazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: RZASIA!!! 15.07.05, 10:32 He he he he byłam na badaniach w drugim miesiący zaraz po skierowaniu, bo mi sie w ciąży lanie z nosa nasililo i wiedzialam czym to za chwilę może "grozić"...no i lekarz w wojskowym szpitalu powiedział - uwaga cytuję - "w ciąży NIC nie możemy poradzić, musi sie pani pomeczyc do porodu a teraz przepiszę pani areozol do nosa". Jak to uslyszalam to padalam. Ale ja jestem alergikiem od malego...przyzwyczailam sie do takich reakcji mojego organizmu, więc...fakt przemęcze się. A Kacper jakego powera dostał po tej porannej kawie to brzuch biegal mi na wszytskie strony) Odpowiedz Link Zgłoś
eliza34 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 11:33 Rzasiu - powodzenia i trzymam kciuki za wizytę i Twoje plany. Ja najczęściej siedziałam do tej pory na forum listopad 2003 (ze względu na moje 1-wsze listopadziątko)i tam też była internetowa koleżanka, która bardzo, bardzo chciała mieć 2-gie dziecko. Najpierw się pochwaliła,ze Ok i jest w ciąży i spodziewa się dzidziusia we wrześniu 2005 - w 13 tyg. coś tam jej wynależli (nie wiem chyba jakiś pusty pęcherzyk czy cos) i koniec ciąży. Oczywiście gino,ze nie wolno jej teraz zajść w następną - a ona mam go w nosie i chyc... teraz jest w kolejnej ciązy i ma termin ...grudzień 2005 (ale znów były problemy i leżała w szpitalu z 3-y tyg.).Tak więc nie przejmuj się opinią ginów,ale patrz na swój stan zdrowia,zeby potem nie było kłopotów w trakcie ciązy tak jak u niej (no i Waszych stresów i rozczarowań) I takim żarcikiem - zajrzyj na ten chiński kalendarz płci z miesiącami poczęcia i swoim wiekiem - u mnie w 02.2003 było S i jest facecik, a w 02.2005 było C i jest panienka (tak powiedział dr. Makowski po USG połówkowym). Więc może "zaplanujesz niunię "- masz czas - czego Ci gorąco życzymy. Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia do Naturelli 15.07.05, 15:23 Właśnie zastanawiam się, bo mam ochotę na wszystkie podstawowe, to znaczy chlamydia, cytomegalia, toxo, posiew z szyjki. Jednak po wizycie pewnie mój gin stwierdzi, że skoro Dzidzia była zdrowa, to nie trzeba żadnych badań i mi ręce opadną. Albo zmienię gina. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi72 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 12:34 witaj fajnie ze wrocilas.ja jestem swiezynka,ale wczoraj przegladalam ogolnie nasze forum i zauwazylam ze ciebie nie ma. zycze powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia Re: RZASIA!!! 15.07.05, 12:39 Kalendarzyków mam z pięć (nawet jakieś z polaryzacją komórek), ale dziewczynka to dopiero musiałaby być robiona w listopadzie. Do tego czasu to ja zwariuję. Odpowiedz Link Zgłoś
eminka1 Re: RZASIA!!! 15.07.05, 15:00 Witam Rzasiu!!! Cieszę się, że się odezwałaś. Nie zapominaj o nas. Tylko patrzeć jak do nas dołączysz. Jak Kochana Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że już lepiej. Brakuje tu Cibie. Bardzo gorąco Cię ściskam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś