Dodaj do ulubionych

straszne skurcze nóg - macie?

26.07.05, 10:48
Dziewczyy, normalnie rycze jak mnie łapią te okropne skurcze, już nie daję
rady, to tak boli, że nie wiem co ze sobą zrobić sad( nigdy ale to nigdy tak
nie miałam a teraz to co noc. Biorę magnez, ale nic nie pomaga. Najgorsze, że
wyłażą mi potem żyły i... nie widze by kwapiły się do schowania się
spowrotem sad
HELP bo nie daje już rady
Obserwuj wątek
    • kasikk Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 11:27
      oj... biedna sad(
      mnie magnez pomógł, chociaż zauważyłam, że jak nie biorę regularnie (zapomnę)
      to spwrotem się odzywa...
      może zapytaj lekarza, czy możesz łykać więcej?
      a może to potasu brak nie magnezu?
      • smeagoul Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 12:12
        Mnie skurcze nie łapią no może z 3 razy ale kiedyś pytalam prewencyjnie mojego
        gina i powiedział, że skurcze sa równiez spowodowane małą iloącią białka.
        Spróbuj jeść wiecej nabiału lub pij wiecej mleka.Ja piję dużo mleka (ok 1 litr
        dziennie raz więcej raz mniej)poza tym nie łykam i nie łykałam dodatkowo żadnego
        magnezu i skurczy nie mam.Dzidzie teraz szybciej rosna wiec spróbuj- może to
        właśnie to czyli niski poziom białka.
        Ania
        • aisza24 Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 12:16

• madelaine6 Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:40
          smeagoul napisała:

>kiedyś pytalam prewencyjnie mojego
          > gina i powiedział, że skurcze sa równiez spowodowane małą iloącią białka.
          > Spróbuj jeść wiecej nabiału lub pij wiecej mleka.Ja piję dużo mleka (ok 1 litr
          > dziennie raz więcej raz mniej)poza tym nie łykam i nie łykałam dodatkowo >żadnego magnezu i skurczy nie mam

Zgadzam sie z tym w 100%
          Kika,ja tez mialam straszne skurcze i bralam magnez reguralnie,dopiero
          zaczelam brac wapn 300mg i podwoilam ilosc nabialu w swojej diecie i...
          jak reka odjal!dzialaj szybko,bo dla Twoich zebow i kosci to niedobrze!
          • kika_kika Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:45
            no tak sad tylko kurcze... jak to się ma do fenoterolu i isoptinu?/ sad tam
            własnie jest wyraxnie napisane, żeby nie brac preparatów z wapniem i wit d i a :
            (
            Magnez łykam....
            • kika_kika Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:47
              i jeszcze jedno.... koleżanka piła litr mleka dziennie i z nią wszystko było
              ok, ale... teraz jak karmi to nie może nic z nabiału jeść bo dzidzia ma
              uczulenie na krowie mleko sad
              • smeagoul Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:53
                no wiesz... niby tak się dzieje -podobno uczulaja jogurty z dużych koncernów i
                mleko z kartoników. Polecam mleko z woreczków a nie z kartonów-podobno te zwykłe
                lepsze. A jak się karmi to wcale nie trzeba pic mleka, bo to nie ma zwiazku z
                pokarmem w organiźmie kobiety. A jakie piła Twoja kolezanka? Zapytaj jeśli
                możesz. Ja staram się pić te zwykłe pasteryzowane, bo tak mi polecono a do tych
                kartonowych jakoś od poczatku mam wstręt jak i do jogurtów- mimo tego,że
                wczesniej oba produkty uwielbiałamsmile kto wie moze to sam organizm wybiera to co
                lepszesmile)
                • kika_kika Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:59
                  Asiek piła kartonowe łaciate no a teraz to nawet odrobinki serka nie może zjeść
                  bo Zuzek ma wysypki sad . A ja mam zapas "białego"... i na 3 dni 2 kartony
                  wypijam... no cóz.. zwiększe ilośc - 1 karton - 1 dzień... hmmm a wczym jeszcze
                  jest białko? (oprócz nabiału)
                  • smeagoul Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 14:10
                    mięso, ryby, drób, jaja, produkty zbozowe, warzya straczkowe, soja.
            • smeagoul Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:48
              ja bym odstawila na jakiś czas preparaty wapniowe i zabrała się za bialko
              ja naprawde nie łykam dodatkowo ani magnezu ani wapnia i bialko wystarcza.
              Powodzenia!
              • madelaine6 Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 14:56
                Ja mleka w ogole nie pije,natomiast jem jogurty,
                serki homogenizowane,ser bialy,duuuzo ryb.
    • ala77a Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 13:03
      Ja biorę na skórcze Aspargin, powinnam brać 3x2 dziennie, ale zmienszyłam sobie
      dawkę do 2x2 dziennie i pomaga, jak zapomnę brać regularnie to zaraz czuje to
      w nogach, także łykam i pomaga.
      Pozdrawiam.
    • anetary Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 22:16
      Też miałam skurcze, pomógł mi Maglek B6, ale staram się też rozciągać łydki :
      stań przodem do ściany połóż jedną stopę na drugą i zbliżaj się oparta na
      rękach do ściany powtóż z 8 razy i zmiana nóg. Czuje się naciąganie, słyszałam,
      że rowerek stacjonarny tez pomaga. Spróbuj może... smile
    • antoszki Re: straszne skurcze nóg - macie? 26.07.05, 22:31
      W tej ciąży na razie złapał mnie skurcz dopiero raz, ale w poprzedniej miałam
      je bardzo często. W chwili kiedy już mnie bolało pomagało wyprostowanie nogi i
      pchanie pięty do przodu - nie wiem czy ten zapis jest jasny - chodzi o to żeby
      nie obciagać palców w dół (pozycja baletnicy) tylko odwrotnie.
      Pozdrawiam Maryna
      • kika_kika Re: straszne skurcze nóg - macie? 27.07.05, 12:55
        gdyby to były tylko skurcze łydki z tyłu to byłoby ok... najgorsze są te z
        boku, z przodu i śródstopia. Dziś jedynie pomogło bezruchowe stanie na bacznośc
        przez 20min sad przy ścianie...
        jak robiłam to ćwiczenie o którym piszesz (przy normalnych skurczach jest ok) -
        to zaraz skurcz łapał mnie z drugiej strony łydki i to dopiero był ból.... mam
        nadzieję, że wkrótce to minie - jem duzo magnefaru b6 i piję mleczko....
        • beta755 do kika-kika 27.07.05, 14:00
          Możesz napisać mi ile łykasz tego magnefar b6, od pewnego czasu mam skurcze
          łydki a moja gin stwierdziła, że nie ma na to lekarstwa i ustąpi dopiero po
          ciąży. Mam te tabletki w domu a tam jest napisane w ciąży zażywać tylko po
          konsultacji lekarskiej uncertain napisz mi ile zażywasz bo raczej magnefar nie
          zaszkodzi...
          • kika_kika Re: do kika-kika 27.07.05, 14:11
            biorę 3x2 i tak mam brać az ustąpią skurcze a potem 3x1
    • e-go Re: straszne skurcze nóg - macie? 28.07.05, 11:27
      hejka smile
      coz, tez mnie nachodza te paskudne skurcze sad ale w zasadzie od poczatku ciązy
      mialam z tym problem i moj gin stwierdzil, ze to brak magezu... do tego niskie
      cisnienie i niski poziom glukozy i... zastanawial sie jak ja wogole
      funkcjonujesmile)) biore magnez z wit B6 + ten aspargin, bo podobno magnez w
      obecnosci potasu lepiej sie wchłania; ale ostatnio, po moim biadoleniu ze "ja
      juz nie moge z tymi skurczami !!" stwierdzil, ze niektore kobietki tak mają,
      tzn bardzo niski poziom magnezu ze względu na niskie wchlanianie i ze czasami
      nie pomagaja tabletki, tylko trzeba by dozylnie, w szpitalu, "namagnezowac"...
      poniewaz skora mi cierpnie na mysl o szpitalu, to szybko pobieglam (czytaj jak
      to tylko mozliwe z tak duzym brzuniem smile do apteki kupic kolejne opakowania
      magneB6 i asparginusmile
      pozdr
      Gosia & Jupik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka