ariana1 28.08.05, 09:59 Krugerko kochana, no i wkroczyłyśmy dzisiaj w 30 tc Zakładam w tym celu nowy wątek,zebyś się nie martwiła,że ty pobijasz rekordy Jak humorek z tą trójeczką? pzdr. gorąco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uselinka Re: Trójka z przodu :) 28.08.05, 11:32 Ja też dziś wkraczam w 30 tc i jest mi z tym super, bo już coraz mniej czasu zostaje do rozwiązania. Pozdrawiam. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;17;28/st/20051112/dt/7/k/908f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Trójka z przodu :) 28.08.05, 12:59 Bardzo mnie to cieszy,przecież "3" to jedna z magicznych liczb! ps: marzy mi się połączenie "3" i "7" czyli 37tc Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: Trójka z przodu :) 28.08.05, 13:07 ja wam życzę 4 i 0 a nie tylko 3 i 7 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger 30 tydzień ciąży 29.08.05, 04:59 Ruchy dziecka nie są już takie silne i gwałtowne, bo w macicy ma coraz mniej miejsca. Żeby było wygodniej, przyjmuje charakterystyczną pozycję embrionalną: jest skulone, ma skrzyżowane rączki i nóżki. Większość dzieci ustawia się głową w dół i pozostaje w tej pozycji aż do dnia porodu. U chłopców do moszny kanałem pachwinowym zstępują jądra (wędrówka zakończy się za dwa tygodnie). Dziecko waży 1300g i zwinięte w kulkę mierzy 27cm. ZDROWA CIĄŻA "MAMO TO JA" Gdybyś teraz mogła je zobaczyć,przekonałabyś się, że przez skóre nie widać już siateczki naczyń krwionośnych.Zaskoczyłoby cię też pewnie,że Twój maluszek- jeśli nie śpi- ciągle się porusza.Jest już bardzo silny,a zarazem na tyle mały,by mieć w macicy dużo miejsca(długość ciałka osiąga 38centymetrów)Wiele kobiet zauważa,że ich dzieci najbardziej aktywne są około północy.Tak może być jeszcze długo po narodzinach.W pierwszych tygodniach życia pomożesz maluszkowi zrozumieć różnicę pomiędzy nocą a dniem. PS:Jeśli kąpiesz się w wannie badź bardzo ostrożna.Coraz trudniej Ci utrzymać rónowagę,a wychodzenie z wanny to moment,kiedy-według statystyk- ciężarnym zdarza się najwięcej upadków. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: 33 tydzień ciąży 29.08.05, 08:33 to i ja się dołaczam-333 jutro się zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: 33 tydzień ciąży 30.08.05, 00:37 miło mieć 3 z przodu )) a jutro zaczyna mi się 32 tc )) już niedługo... coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.de Re: Trójka z przodu :) 30.08.05, 06:51 Ja też się dołanczam. U mnie OK ale chyba pojawiają mi się huśtawki nastrojów, często płaczę. Martwię się, że mojej dzidzi to zaszkodzi i urodzi się smutna Już nie mogę doczekać się, kiedy ją zobaczę! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 do ania.de 30.08.05, 21:00 ja też tak mam ... te huśtawki nastrojów, bardzo silne... przez całą ciążę spokój a teraz takie skoki, płacze i w ogóle... nerwy... martwię się że dzidzia będzie nerwowa bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi72 Re: Trójka z przodu :) 12.09.05, 10:59 ja dzisiaj 30 tc4d.juz sie nie moge doczekac a humorki powrocily z podwjna moca chyba wraz z 3 trymestrem Odpowiedz Link Zgłoś
moniqua79 Re: Trójka z przodu :) 12.09.05, 21:20 u mnie tez 3 z przodu. 30t i 1 dzien jeszcze tylko troche pzdr monika Odpowiedz Link Zgłoś