Dodaj do ulubionych

Jeszcze nie urodziłam!!

11.09.05, 14:01
To ja proponuje watek dla mamus które nie urodziły. Wchodzę na forum i widze że ciągle ktoś rodzi. Gratuluję mamusiom. Z drugiej strony przykro mi że ja czekać muszę. Jak widze kobietki z wózkami tez się wściekam bo mój synek uparty.
No nic watek nie urodziłam dla mam nie rozdwojonych by nie czuły się osamotnione
Obserwuj wątek
    • kasikk Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 14:35
      to ja się dołączam...
      już gdzieś pisałam, że mi przykro trochę
      a z drugiej strony szczerze się cieszę ze szczęścia dziewczyn, które mają już
      po drugiej stronie brzuszka maluchy...
      • paulinka84 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 15:08
        Ja chociaz termin mam na 17 również nie moge się doczekać. Od czasu kiedy minął
        tydzień od którego można "bezpiecznie" rodzić cały czas zadaję sobie
        pytanie "kiedy wreszcie?". Wczoraj odszedł mi czop śluzowy, wieczorem skurcze
        przepowiadające, ale niz poza tym.... Jutro idę do gina. Chciałabym żeby
        dzisiaj się już zaczeło. Myslałam też o tym, aby poprosić lekarza o
        przyspieszenie porodu, ale myślę, że lepiej będzie jak Maleństwo samo zdecyduje
        kiedy chce przyjśc do nas. Póki co od kilku dni przestałam się oszczędzać -
        sprzatam, piore, prasuje.... Pozdrawiam wszystkie mamusie te rozdwojone i te z
        Dzieciątkami w brzuszkachsmile
      • asia9617 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 15:09
        No to ja sie dopisuje termin mam na 22 wrzesnia,ale kto wie kiedy dzidzia
        zdecyduje sie na przyjscie na swiat,na razie ciesze sie ostatnimi dniami
        swobody,całymi nocami przespanymi i tym,że jeszcze można wszystko wcinac
        (jeszcze przed porodem bigos sobie zaserwuje i może pizze) a co bede sobie
        załowaćbig_grin
        Pozdrawiam was i zycze wytrwałosci smile
        Asiasmile
        • malina.majka Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 15:15
          Witam,jak mam termin juz na jutro!dzis w nocy przez 1,5godz byly dosyc
          regularne skurcze z towarzyszacym bolem jak na okres,ale...minelysad Co prawda
          brzucho twardnieje co jakis czas ale mala sie chyba zbuntowalawink Czekamy z
          niecierpliwoscia!Pozdrawiamy wszystkie Mamusie!Malina i Maya
          • zitke Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 15:26
            Ja termin jak myslalam mialam na 20 wrzesnia ale lekarz mnie oswiecil ze jednak
            na 25 wrzesnia ... juz nie moge sie doczekac stosowanie metod typu sprzatanie,
            sex, herbatka z lisci malin nawet olej rycynowy na nic sie nie zdaly . Czop
            odchodzi mi od prawie tygodnia malymi kawalkami szyjka miekka zero rozwarcia
            dziwne klucia od czasu do czasu jakis skurcz , mala byla spokojna dwa dni (
            myslalam ze to przed porodem) a dzis znow dala czadu i NIC ! Pozostaje tylko
            czekac kiedy mala gwiazda zdecyduje sie opuscic brzuszek mamusi smile ale jak
            narazie to jej tam chyba bardzo dobrze i nie ma takiego zamiaru.
            Pozdrawiam wszystkie brzuchy smile
            • smeagoul Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 16:00
              to ja też się wpisuję!
              termin na 14 lub bardziej przwdopodobny 25 września. niby to tylko 2 tyg. ale
              jakoś strasznie się dłużą. Cała ciąża sybciej mi minęła niż te ostatnie dnismile
              Ania i bobo 38 tydz.
            • kaliaa Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 17:38
              To i ja sie dopisuje, termin na 17 wrzesnia, czop juz mi od ponad tygodnia na
              raty wylazi, skurczyki male nieregularne, rozwarcie jest i cisza...
              Najgorzej u mnie z chodzeniem, bardzo bardzo mi ciezko, ucisk na spojenie
              lonowe mam taki, ze ledwo nogami powlocze, zas mala czasem tak sie wypina i
              wygina ze az wytrzymac nie moge. Chcialabyum juz miec to za soba choc z drugiej
              strony bardzo sie boje sad
              We wtorek mam wizyte i ktg wec zobaczymy co tam sie dzieje?
              • monismonis Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 19:21
                i ja sie dopisuje! Termin na 22 wrzesnia a tu żadnych objawów porodu. Skurczy
                chyba ne ma (przynajmiej nie potrafie ich rozpoznac), czop nie odchodzi, brzuch
                nie opadł, i po ostatnim badaniu lekarz powiedział że jeszcze nic nie zapowiada
                sie na poród. A juz tak bardzo bym chciała sad( Tez z zazdrością patrze na
                wszystkie mamy z wózeczkami sacerujące! Ale dziewczyny juz mało nam zostało tak
                trzeba sobie tłumaczyć i czekac!!!! Pozdrawiam!
                • alfa36 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 22:24
                  Termin 22, nic się nie dzieje. Cierpię na bezsenność i znów rozpiera mnie energia. Czy jeździcie jeszcze samochodem (w sensie za kierownicą)? Bo mi M nie bardzo pozwala i w związku z tym mam stracha, a wybrałabym sie gdzieś jeszcze w odwiedziny (gdzieś blisko, ale sama, kiedy M w pracy).
                  • agaoswiecim Re: Jeszcze nie urodziłam!! 11.09.05, 23:07
                    Więc i ja się dopisujęsad Mój Bartuś jeszcze siedzi w brzuszku. Termin na 16,
                    czop już dawno odszedł, skurcze są często dochodzą nawet do 5- cio minutowych
                    ale po godzinie lub zmianie pozycji ustępują. We wtorek idę do gina, mam
                    nadzieję że mi powie "Pani ma 4 cm rozwarcia proszę jechać na porodówkę" ha,hasmile
                    Te ostatnie dni się okropnie ciągną!
                    • gosia152 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 07:48
                      to ja też się dopiszę; termin na 24, i nic się jeszcze nie dzieje, ciężko mi
                      chodzić ciężko siędzieć ciężko mi leżeć bo dzidziuś ciśnie z różnych stron;czop
                      nie odszedł skurczy zero, na ktg dochodziły do 40 i tyle;pocieszam się że z
                      pierwszym dzieckiem jeszcze dwa dni przed porodem mówili ze nic się jeszcze nie
                      szykuje...
                  • kaliaa Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 07:49
                    Ja jeszcze caly czas prowadze, ale rzeczywiscie w traski zadne juz sie nie
                    wybieram tylko bardziej "lokalnie" smigam, troche mam stresa jak wsiadam, ale
                    wszystko jest ok, ja sie smieje do meza ze on bedzie tak przerazony i
                    zestresowny tym jak sie akcja porodowa zacznie, ze nie bedzie w stanie
                    prowadzic auta i sama sie zawioze do szpitala smile
                    • jim100 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 08:32
                      ja też jeszcze cały czas prowadze autko, i lepiej mi sie jeździ niż chodzi wink
                      poza tym codziennie odwożę synka do przedszkola, ale tez sama nie wybieram sie
                      poza miasto, wolę z mężem
                      Monika - termin 24.09
                  • smeagoul do alfa 36 12.09.05, 19:18
                    Ja jeszcze jeżdżę samochodemsmileWolę jechać swoim autem niż autobusem miejskim i
                    tramwajem- wydaje mi się to bezpieczniejsze, nie jeżdżę szybko więc raczej co ma
                    mi sie stać. Tydzień temu jechałam sobie do mamy przeszło 50 km w jedną
                    stronę.Wszscy stukali się po głowach ale ja nie posłuchałam i wszystko było ok.
                    Do pracy też jeździłam -do dziś, bo zdecydowałam sie na L-4 ale to już w
                    granicach Gliwic tylko. Poza tym to mykam sobie autkiem na zakupki(taka mała
                    rozrywka) Mąż na szczęcie mi nie zabrania-ale zawsze mam mieć komórkę przy sobiesmile
                    Pozdrawiam Ania i bobo 38,1 tyg.
    • szyman33 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 10:17
      No to i ja sie dopisuje. Termin na 1.X wiec moze i to byc juz w pazdzierniku,
      ale mysle ze moze jednak szybciej.... Skurcze sie pojawiaja ale przechodza,
      brzusio opadł i to sporo, czop odchodzi juz od 2 mies i nic.... Nie wiem kiedy
      maluszek zdecyduje sie ujawnic, bo nawet nie wiem czy corcia czy syn. Oj chciala
      bym juz miec to malenstwo przy sobie, ale trzeba czekac i maaluszki ucza nas juz
      teraz cierpliwosci smile
    • zuzia81 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 10:56
      Witajcie!
      i ja sie dopisuję, bo już nie mogę sie doczekac kiedy moja córcia zdecyduje sie
      opuscic moj brzuszek.Termin mam co prawda na 23.09 ale 25.08 odszedl mi juz
      czop a od zeszlego pon. mam bardzo bolesne skurcze przepowiadajace!!!Najlepsze
      jest to ze przez pare godzin potrafia byc regularnie co 5 minut i sa okropnie
      bolesne tak ze az plakac sie chce. Bylam juz dwa razy w szpitalu na ktg i caly
      czas slysze ze moge urodzic w kazdej chwili...albo i nie!!!Najgorsze jest to ze
      mecza mnie okrutnie w nocy i chodze juz na rzesach...
      Z drugiej strony lepiej by bylo dla mojej malej jakby u mnie jeszcze troszke
      pomieszkala bo wazy niecale 2700 g...I takie o to moje dylematy...
      Pozdrawiam wszystkie mamusie
      • gusia-81 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 11:01
        Ja też jeszcze nie urodziłam.. do terminu 7 dni, pod koniec sierpnia doktorka mowiła: "Pani Agnieszko, dzidzia pieknie urosła, około 5-7 września już może byc po" I CO??? nic.. nadal czekam. Już mi się nie chce być w ciaży, chcę urodzić.. a objawy.. szkoda gadać. Jutro idę na wizytę, zobaczymy jak tam sytuacja na froncie smile

Pozdrawiam wszystkie mniej i bardziej zniecierpliwione Brzuchatki smile
        • 1kinia1 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 11:10
          to i ja się dopiszę. a jednak trochę nas jeszcze zostało. mam termin na 28.09,
          rozwarcie na 0,5 cm..,w nocy prawie nie śpię - nie wiem czy to skurcze czy nie -
          w każdym razie brzuch robi się twardy i troche boli...dzidzius ma ok 3334 gr
          wiec do malutkich nie należy...a jeszcze 3 tyg..
          pozdrawiam
          • smeagoul do kinia 12.09.05, 19:24
            moje maleństwo 31 sierpnia wazyło 3501g! a tu jeszcze 2 tygodnie- cos czuję, że
            nie będzie łatwo urodzić tego koloska. do tego sama przytyłam jeszcze 2 kilo i z
            12 zrobiło sie 14 na plussad
            Ania i bobo 38,1 tyg.
    • nero.st Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 11:11
      Ja też ciągle czekam. Termin na 15 i żadnych oznak. Czop na miejscu, żadnych
      skurczy, żadnych bóli. A tak bym nie chciała przenosić. Już mogłoby być po
      porodzie, ja spokojna, że lekarze nic nie spieprzyli i synuś z nami cały i
      zdrowy. Oby tak było...
      • aisza24 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 11:37

• malina.majka Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 13:34
          Nadszedl Wielki dzien-termin porodu-a tu nic!!!Skurcze mam w miare regularne
          ale zwykle mecza od wieczora poprzez cala noc,by ustapic nad ranem.Potem sa juz
          troche rzadsze i niebolesne.Boli mnie tez krzyz,w ogole odczucia podobne jak
          przed okresem,ale i tak najgorszy jest strach ,ze M nie zdazy z pracy dojechac
          do szpitalasad Juz sama nie wiem,czy chce rodzic juz,zaraz,natychmiast czy
          znow,jak ostatnio,czekac na kolejny weekendwink A Maya jakby szaleju sie
          najadla,mam wrazenie ze w ogole nie spi,czyzby pakowala walizki?
          • doso1 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 13:43
            U mnie dzis tez ten wielki dzien, ktory pewnie w efekcie sie nim nie stanie sad
            A objawow mam jeszcze mniej niz Ty. Wszelkie nocne i nie tylko bole brzucha,
            klucia w kroczu itp. skonczyly sie kilka dni temu i od tamtej pory cisza. Tylko
            tak jak u Ciebie maly potwornie rozrabia. Dzisiaj rano na KTG to czasami nie
            bylo slychac jego serducha, bo tak sie tlukl. Tylko ciagle to robi w
            nieodpowiednich kierunkach - moglby wreszcie troche ponapierac na szyjke, moze
            wtedy by wreszcie cos t tego bylo...
            Pozdrawiam
            Dominika
            • agnieszkaela Termin na dzis 12.09.05, 14:13
              Ale to czekanie jest dobijajace... Termin na dzis, wg wszystkich wyliczen, ale
              objawow brak. Wszyscy zaczynaja sie niecierpliwic. Do kogo nie zadzwonie musze
              zaczynac od zdania-jeszcze nie rodze. A juz mi ciezko...
              Do dzis dalam szanse naturze- wieczorem zaczynam stosowac naturalne
              przyspieszacze, moze cos pomoze.
              • doso1 Re: Termin na dzis 12.09.05, 14:23
                Ja przyspieszacze stosuje juz od jakiegos czasu i jak widac z marnym skutkiem :-
                ( Juz przestalam wierzyc w ich skutecznosc. Synus sie zaparl i w nosie ma
                temin. A mi sie po prostu juz nic nie chce i zaczynam popadac w jakies dziwne
                otepienie. Nie mam sil juz dluzej czekac!
                D.
    • doso1 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 13:37
      No to jeszcze ja sie dopisuje. Termin z OM na dzisiaj, ten z USG minal przed
      kilkoma dniami i nic sad No i po dzisiejszej wizycie w szpitalu moge sie juz
      chyba z czystym sumieniem zaczac nazywac przeterminowana - KTG plaskie, szyjka
      zamknieta na glucho, lozysko i przeplywy jak ta lala... Maly widocznie nie ma
      najmniejszego zamiaru pojawic sie na tym swiecie sad A ja juz nie mam sily!!! I
      juz nawet nic do posprzatania w domu mi nie zostalo! I powoli chyba juz
      zaczynam swirowac...
      Pozdrawiam serdecznie wszystkie jeszcze 2w1, a szczegolnie te juz
      przeterminowane
      Dominika
      • maggie2229 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 14:37
        ja mam termin za 2 dni - 14.09 i co? nic nie czujesad
        zadnego czopa, zadnych bóli, kłucia - czasem 2-3 sek jakby dretwienie w okolicy
        pachwiny, ale co to jest-nie wiem...i rzadko, czulam moze 3 razy przez ostatnie
        4 dni
        macie coś takiego?
        brzuch obniżony juz od 3 tygodni, jazdy samochodem zaprzestałam jakieś 1,5 tyg
        temu i od tego czasu już swiruje z nudów;
        DZIDZIA WYCHODŹ, CZEKAMY NA CIEBIE, MASZ JESZCZE 2 DNI I WYCHODZ BO MAMUSIA SIE
        POGNIEWAsmile
        apetyt mam jak cholera i rosnie brzusio-Boze jak ja ją urodzę, jak ona tam
        rośnie i rosnie?
        i pytanie, wywoływać czy nie, podobno wywoływane skurcze bardziej bolą?

z tego wszystkiego nawet torby nie mam spakowanej, wszystko poukladane, lista
        obok, ale w torbie nicsmile
        caluski dla wszystkich 2w1 i 3w1 obysmy jak najszybciej zasiliły post i
        statystykę "urodziłam"
        • maggie2229 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 14:39
          i ja tez odbieram od soboty telefony i smsy, co slychać, juz urodziłaś? i muszę
          odpowiadać, ze jeszcze nie i że oczywiście dam znać, jak tylko dzidzia pojawi
          się na świecie, wrrr..........
          • mala67 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 15:34
            ja tez sie dopisuje termin dopeiro na 28 wrzesnia ale po wyjeciu krazka moze
            byc szybciej chociaz pewnie nie znajac zlosliwosc losu.
            samochodem jezdze, na imprezki chodze, tydz temu rzowarcie na 1cm, klucie w
            okolicy szyjki, dzis w nocy bol brzucha jak na miesiaczke, zeby czop odchodzil
            nie zauwazylam
            ale za to mala tak szaleje ze mam wrazenie zeprawie nie spi-mam tylko nadzieje
            ze w miedzyczasie sie znowu nie przewroci dupka do wyjscia
            ewa 38tydz
            • malina.majka Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 19:32
              A wiecie co najbardziej mnie wkurza? Te wszystkie "nagle" telefony (tudziez
              smsy,gg i maile)i zainteresowanie ludzi,czy JUZ urodzilam.Dopiero teraz
              zaluje,ze powiedzielismy im kiedy termin bo ja tu siedze w wielkiej nerwowce i
              wyczwkiwaniu,a taki ktos,z lekka rozbawiony wylatuje z tekstem "i co?juz?
              urodzilas?" .Ile razy mozna takim ludziom powtarzac,ze dam znac jak tylko
              zacznie sie akcja?! Wrrrrr,ale jestem zla,do tego boli mnie jak na okres i nie
              moge chodzic.Oswajam sie z mysla,ze musze czekac,5% kobiet rodzi w terminie!
    • patoga Re: Jeszcze nie urodziłam!! 12.09.05, 19:37
      Ja też jeszcze nie choć jak trafiłam po raz 3 do szpitala (tym razem z
      krwawieniem) to twierdzili że poród lada moment bo rozwarcie już na 3 cm i mnie
      przez tydzień nie chcieli wypuścić. W końcu ordynator mnie zbadał i kazał iść na
      zakupy do hipermarketu smile
      Teraz jednak akcja nie mile widziana bo dopadła mnie grypa w szpitalu i muszę ją
      wyleczyć sad
    • aniapatryk Re: Jeszcze nie urodziłam!! 13.09.05, 12:39
      No to super ze nas jest troszke, możemy ponarzekac, a jak widze moj podpis w
      suwaczku to az mnie szlak trafia , kurcze jakie huuura smile
      • gusia-81 Re: Jeszcze nie urodziłam!! 13.09.05, 12:52
        idę zaraz do doktorki..jestem bardzo ciekawa co tam u tego brzdąca..wprawdzie do terminu jeszcze kilka dni, ale jakoś nie narzekam na nadmiar objawów. uncertain

mam cichą nadzieję, że będe jedną z tych Brzuszków, gdzie dlugo cisza cisza, a potem nagle hop siup i już smile Ale... nadzieja...
        • jim100 i ja czekam 13.09.05, 13:03
          wczoraj miałam przez godzine skurcze co 10 minut i wieczorem poleciałam do
          gina - a on mi, ze szyjka nadal zamknieta, nie ma rozwarcia, a te skurcze to są
          przepowiadające i mam do nich sie przyzwyczaić wink
          a ja myślałam, ze to już... i byłam spanikowana troche, ale dzięki temu wkońcu
          spakowałam torbę (bo cały czas zwlekałam)
          jeszcze tylko musze spakować ubranka synka - na pobyt u dziadków

i cały czas nie wiadomo w jaki sposób urodze - synka rodziłam przez cc (4 lata
          temu), a teraz gin mówi, ze wszystko zależy jak będzie akcja postępować.
          I raz myślę, ze wszystko będzie dobrze, że dam sobie radę przy porodzie
          naturalnym, a pózniej panikuję, ze nie wytrzymam.
          Ale wiem, ze zmiennne nastroje to u nas normalne smile

Monika - córeczka 24.09
          • agaoswiecim Re: i ja czekam 13.09.05, 16:52
            Właśnie wróciłam od gina. Ujście otwarte na 1,5 palca, główka nisko prawidłowo
            ułożona, dzieciątko waży około 3100. Teraz tylko czekać na akcję porodową.
            Termin na piątek (16), jeżeli nic się do tego czasu nie wydaży to właśnie w
            piątek na KTG i zobaczymy co dalej ze mną będzie. Mam nadzieję że jeszcze w tym
            tyg. urodzę!
            • bulbulina Re: i ja czekam 13.09.05, 21:20
              ja mam termin na 17. i zadnych objawow.wrocilam do pracy bo w domu chyba bym
              zwariowala...
              • gusia-81 Po wizycie... 14.09.05, 09:24
                wczoraj byłam u doktorki, wszystko ok, szyjka miękka, rozwarta na 1 palec, główka nisko, prawidłowo..

Termin na 19, a w piatek idę na KTG i wtedy zobaczymy co dalej.. ale caly czas mam nadzieję, ze już nie będzie co "patrzeć" bo dzidzia będzie z Nami smile

Czekamy...
                • gosia152 a mi przyplątała się infekcja... 16.09.05, 08:07
                  muszę brać nystatynę dopochwowo, nie wiecie czy w takim przypadku można
                  samodzielnie przyspieszać poród, czy infekcja jest groźna dla dzidzi?
                  • tosia.ru Re: a mi przyplątała się infekcja... 16.09.05, 09:17
                    Gosiu mnie ta infekcja meczy od samego poczatku ciazy! Przed ciaza mialam
                    drozdzaki ze 2 razy po antybiotykach. A w ciazy zaczela sie jazda.... czego
                    tylko mi lekarze nie przepisywali... pierwszy trymestr - rumiankowe plukanki
                    pochwy i czopki laktobakterii, pozniej nystatyna i natamycyna (Pimafucin) i
                    srednio co 3 tygodnie powrot drozdzakow, zwlaszcza po ingerencji dopochwowej
                    (np. badanie ginekologiczne). Smarowalam masciami na wszelki wypadek meza,
                    pozniej zabronilam mu sie zblizac.
                    Teraz znowu walcze ale z nowym lekiem. Za tydzien (23) mam termin, lekarz
                    przepisal mi niemiecki lek Neo-Penotran, mowi ze pomoze i ze moge probowac
                    przyspieszac porod, ale czy mial na mysli seksik czy herbatke z lisci malin to
                    nie wiem. Mi poki co czop nie odszedl wiec nie obawiam sie ze w jakis sposob
                    zaszkodze Synkowi. Natomiast sama infekcje leczyc trzeba i nawet kosztem
                    przyspieszenia porodu, bo istnieje ryzyko zarazenia dziecka, a jak moj lekarz
                    mowi latwiej jest leczyc mame teraz niz potem dzidziusia (wg statystyk 2 na 5
                    dzieci sie zaraza drozdzakami). Tak wiec bierz nystatynke i w ramkach
                    przyspieszenia porodu masuj cycuchy.
                    Pozdrawiam i zycze aby candida nigdy nie wracala.
                    • gosia152 do tosia.ru 16.09.05, 09:26
                      dzięki bardzo za odpowiedź, mamy podobny termin;czyli rozumiem, ze z sexiku to
                      nici?ale to nie jest wskazanie do cesarki np?
                      • tosia.ru Re: do tosia.ru 16.09.05, 09:35
                        z tego co czytalam na temat drozdzakow (a bylo tego!) to nie, a poza tym
                        cesarka nie daje gwarancji ze nie zarazisz dziecka (tak czytalam, w jakims
                        artykule) ale szczerze mowiac nie bardzo wiem dlaczego. W kazdym razie z tego
                        powodu nie tna, tym bardziej, ze dziecko wyleczysz w ciagu 2 tyg.
                        A co sie tyczy seksiku...
                        ja meza wygonilam na podloge bo mi ciezko z nim spac - za malo miejsca. I teraz
                        jak go prosze zeby polezal troszke ze mna przed snem, to mi odpowiada ze
                        wytrzymam bez niego jakis czassad On sie chyba juz boi, a mi sie chce ale nie
                        mam silysmile
    • gosia152 do tosia.ru 16.09.05, 09:48
      ale poradziłaś sobie jakos ze swędzeniem?
      • tosia.ru Re: do tosia.ru 16.09.05, 11:12
        przemywaj sie woda z cytryna, woda musi byc kwasna,
        ja sie do tego smarowalam pimafucinem w kremie, a poza tym jak juz masz
        nystatyne to obiecuje ze na drugi dzien po zastosowaniu swedzenie przejdzie
        Wcinaj jogurty z zywymi kulturami bakterii i spytaj lekarza czy powinnas po
        kuracji uzywac czopkow z laktobakteriami.
    • kretoszczurek Re: Jeszcze nie urodziłam!! 16.09.05, 11:20
      U mnie nadal nic. JUż coraz rzadziej to zaglądam bo trochę mnie przybija to że ktoś urodził a ja musze no mojego szkrabka czekać
      • tosia.ru Re: Jeszcze nie urodziłam!! 16.09.05, 11:39
        nie martw sie, Tpomysl ze Twojemu Dziecku jest tam tak dobrze (cieplo, karmia,
        ciagle z Mama, nie musi nic a nic robic, nie mecza mokre pieluchy, nie musi sie
        ubierac, itp.), ze Mu sie wcale a wcale nie chce wychodzic. A co czeka na
        zewnatrz? Mama! No tak, ale nie zawsze z Nim, ciezka praca (oddychac, jesc), no
        i jesien idzie. No i do czego sie tu spieszyc???
        Ja tez czekam, ba! prowadze pertraktacje, obiecuje zlote gory, zeby Synek juz
        sobie wyszedl a On nic!!!
        pozdrawiam
        • kretoszczurek Re: Jeszcze nie urodziłam!! 16.09.05, 13:03
          Ja mojemu też obiecuje, tatuś obiecuje, Babcia z niemiec obiecuje kanapę z NICI i inne bajery. Chłopaki wódke chłodzą pić chcą a tu lipa
          • patoga Re: Jeszcze nie urodziłam!! 16.09.05, 13:25
            Ja tam już nic nie obiecuję, choć bym już chciała to jeszcze mamy przecież czas smile
            Tylko te smsy i telefony - czy już? A dzidziol się wierci w najlepsze i ani
            myśli wyłazić. Tak jej tam dobrze a ja tylko narzekam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka