1979ju 30.12.05, 14:48 Kupiłyście już coś? Wiem, ze Monikajacka zakupiła gatki ) A staniki, już cos patrzyłyście? Ja sobie zażyczyłam od Mikołaja gatki takie na brzuszek, bo reszta przedciążowych powoli zamienia mi się w stringi ) Więc jak u Was? Pozdr, Asia - 21 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_maja Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 15:19 Ja przed ciążą miałam właściwie same stringi, a teraz jakoś mi niewygodnie, więc zakupiłam już na początku wygodne majteczki bawełniane i w nich chodzę. A od gwiazdki też sobie zażyczyłam ciążowe na brzuszek - tylko jeszcze nie dostałam. Poza tym zamierzam też kupić ciążowe pod brzuszek - canpol są tanie i wyglądają fajnie. A śpię w bezszwowym topie - bardzo wygodny i biust utzrymuje "na swoim miejscu" (mimo, że nie bardzo mi urósł, to mam obsesję jakąś, żeby nie obwisł i nie sflaczał). Staniki na razie mam te, co przed ciążą, choć zdecydowanie bardziej wypełnione i trochę zaczynają uciskać pod biustem. Ale nie chcę inwestować, póki nie muszę. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 17:13 Ja stringów niestety nie uznaję w zimie )) Ja dostałam gatki na brzuch z Italian Fashion, tez bardzo fajne. Z Canpolu w ogóle nie widziałam. Znając siebe to te pod brzuch będą mnie wkurzać, więc wolę te na... Hehe, tez mam schiza jesli chodzi o biust i od poczatku ciąży pilnuję by nie chodzić po domu bez stanika, co przed ciążą czasem praktykowałam. Miałam 75B, ale teraz kto wie? Chyba dużo nie urósł, bo wg tabeli rozmiarów wychodzi mi 75C, no i niestety musiałam zrobic bieliźnianą selekcję, parę sztuk już się nie nadaje ( a reszta jakos jeszcze da radę. Już powoli oglądam staniki rosnące razem z biustem i od razu do karmienia. A reszta majówek, co bez bielizny pomyka? W dodatku w zimie? ;O))))))))))) Pozdr, Asia - 21 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 17:28 Hej Dziewczyny Aktualnie jetsem w 19tyg i jak do tej pory używam bawełanianych majteczek ale o 1 rozmiar większych. Poza tym dostała na Gwiazdkę majteczki na brzyszek 100% bawełny firmy Canpol i są super. Na razie rozmiar S i są dobre na mnie i brzuszka jeszcze sporo się zmieści (choć aktualnie mam 104 cm w biodrach). Majtusie Canpol kosztują ok 7 - 10 zł. Są na brzuszek lub pod brzuszek- jak kto woli ( mnie się ciągle wydaje, że te pod brzuszek mi spadną z pupy ). Popytaj o nie w aptekach ( moja kumpela kupiła je np. w aptekach sieci EURO- pisze wielką literą bo taka jest nazwa- w Krakowie). Możesz też zaglądnąć na www.allegro.pl - a pod spodem kilka przydatnych linków : www.allegro.pl/show_item.php?item=78524499 www.allegro.pl/show_item.php?item=79509034 A jeśli idzie o staniczki- to moje jeszcze są ok, ale wkrótce będę musiała je wymienić na większe. Polecono mi Triumfa ( takie już też do karmienia) oraz Triumfa, które "rosną" z biustem. Elastyczne- rozciągliwe, oglądałam je w jednym ze sklepów ciążowych w Krakowie i są naprawdę extra i kosztją 44zł, więc jak na tą firmę to naprawdę niedrogo. Pozdrawiam Sedecznie Was i Wasze Brzusie Renia z Brzusiem Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 17:58 Hej dziewuszki) ale fajnie ze napisalayscie o tych majteczkach Canpol- bo ja nie mialam zielonego pojecia ze takie tanie mozna majteczki kupic. mnie rowniez coraz gorzej chodzi sie w tych sprzed bo coraz bardziej uciskaja brzunio (dzidziunia), ja kupilam sobie trzy pary biodrowek bawelnianych z intimisimi, sa swietne, pelne na pupie i sa bez szwow, ale niestety kosztuja prawie 30dyszki wiec od dzis bede pamietac- Canpol!!!pzdr tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- NASZA PEREŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 18:34 Jak dla mnie stringi i tylko stringi. Jedna ciaze juz przechodzilam i teraz w drugiej tez tego nie zmienie. Widzialam w Mothercare 5pak za 10 funtow , co jest bardzo tanio, wiec wkrotce sie wybiore Oj a z biustonoszami to zawsze klopot, teraz wystarczylo kupic dwa o rozmiar wieksze i jest ok, a z reszta poczekam do porodu, biust sie wtedy najbardziej zmienia, oj bedziecie zdziwione! Ja juz postanowilam ze tym razem zrobie zdjecie na pamiatke po 3 dniach od porodu, kiedy pojawia sie mleczko ))) Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: bielizna ciążowa? 30.12.05, 19:03 majteczki canpol można kupić też większych sklepach (centrach) "dzieciowych", typu smyk czy entliczek - kosztują ok 8 zl (pod brzuch) i 12 (na brzuch) - na allegro, owszem, są, ale w porównywalnej cenie jak w sklepie - a trzeba jeszcze zapłacić poczcie polskiej, nie ? A co do rozmiaru - zalecają generalnie taki sam rozmiar ciuchów ciążowych jak przed ciążą - chyba że się jakoś nietypowo tyje. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: Canpol super! 30.12.05, 20:37 Właśnie przedwczoraj lub wczoraj sobie je kupiłam. Pisałam chyba na wątku dniowym. Przymierzyłam po kąpieli i są świetnie, miłe, zakrywają brzusio (te wybrałam bo jestem okropnym zmarzluchem) i kosztowały mnie 10 zł. Kupiłam w Geant, na wylocie z Wrocławia do Warszawy. Polecam. Postanowiłam sobie jeszcze dokupić 4 pary, na brzusio i pod brzuch. Mi wystarczył rozmiar M. Bo te sprzed ciąży już nie pasują, a stringi w zimę... brrrrr... Z biustonoszami to kłopot miałam od razu, jakoś tak szybko biust skoczył mi o 2 rozmiary i szybko szukałam większych. Wtedy trafiłam do sklepu z ciuchami ciążowymi, gdzie odnośnie biustonoszy z odpinanymi miseczkami pani powiedziała mi, że lepiej je kupować pod sam koniec ciąży, bo wtedy przed przyjściem pokarmu biust się jeszcze zmienia. To tyle, papatki Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Canpol super! 30.12.05, 21:34 Tak sie "ucieszylam" tymi majteczkami canpol, ze pognalam do tesco do apteki i na hale ale niestety nie ma, buu. szkoda, moze jutro sie wybiore do smyka, chociaz ten dzisiejszy sniezek nie nakazuje podrozowac zbyt duzo)pzdr acha, a w geant-cie to na hali mozna dostac te majtusie? tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- NASZA PEREŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: Canpol super! 30.12.05, 22:10 Droga Vanilio25 W Tesco w Kraku ich nie dosztaniesz. Mogę Ci powiedzieć, gdzie kupiła je moja ciocia, od której ten prezent dostałam. Na ul Kalwaryskiej jest taki sklepik z ciuszkami ciążowymi. Niestety nie pamiętam pod którym numerem . Pamiętam że trzeba wejść w bramę i tam jest ten sklep. Ja sama kupiłam tam rajtki ciążowe za jesdyne 12 zł - 60 den. Spodnie firmy Torelle za 90zł, no i tam widziała staniczki które rosną razem z biustem, i nie służą do karmienia(znaczy nie mają odpinanych miseczek). Nie wiem jak w Geant w Krakowie-czy są te majteczki tam, bo z tego co widziałam to nasza poprzednia forumowiczka kupiła je w Wrocławiu. A, i jeszcze ponoć są te Canpole w aptece w Galerii Kazimierz. Pozdrawiam Serdecznie i życzę powodzenia w poszukiwaniach. Renia i .... Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Renowa bardzo ci dziekuje:) 30.12.05, 22:23 Wiem gdzie jest ten sklep, na przeciw korony i nazywa sie Prenatal. Wybiore sie tam. Dziekuje jeszcze raz. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- NASZA PEREŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: tak. w Geant na hali 31.12.05, 10:30 Dokładnie tak. Ja dorwałam je wyłożone przy prześcieradełkach, kocykach do kąpieli, butelkach i innych akcesoriach dla maluchów. Właśnie na hali zakupowej, nie pasażu. No i we Wrocku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
apple_pie_76 Re: bielizna ciążowa? 31.12.05, 15:23 ja kupiłam sobie majtki Canpolu, genralnie jestem przyzwyczajona od wiekow do stringow wiec czuje sie jak w "gaciach" typu reformy. ALe pal sześć, wiecej jest upławów więc i stringi byłyby mało komfortowe. Jednak te gatki Canpolu są moim zdaniem słabe. Mają taką gumeczkę wokół nogi, taką wykończoną jakąś falbanką czy takimi oczkami. Wkurza mnie to strasznie. Wolę gładką gumkę. Mówię o tych majtkach za 8zł pod brzuch. Kupiłam w Smyku Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: bielizna ciążowa? 31.12.05, 15:32 Ja zakupiłam już dawno stanik Mamabel Triumph (u mnie kosztował60 zł)i jestem z niego zdowolona-jest rozciągliwy-rośnie ze mną od 2 miesiąca ciaży.I jak na stanik bez usztywnień i fiszbin(a wczesniej tylko takie nosilam)to nieźle trzyma biust.Co do majtek to używam na razie wszystkich biodrówek jakie mialam przed ciazą-póki co nadają sie jeszcze.Ale dzięki za rady!W późniejszym czasie sie pewnie przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: stringi a ciążowe uniformy ;-) 31.12.05, 17:18 Mi obecnie jest wszystko jedno, co ja noszę, byle byłoby wygodne dla malucha i dla mnie. No i przede wszystkim ciepłe. Też mam całą szufladę stringów, ale wrócę do nich po ciąży, jak doprowadzę ciało do porządku. Teraz fakt, wyglądamy trochę jak matrony w uniformach, ale inaczej przejawia się nasza kobiecość - pełne piersi, kobiece kształty. Mój mąż patrzy na mnie jak urzeczony, nie mówiąc o tym, jak lubi złapać za brzusia, bo wie, że jego maluch tam rośnie... Uniformy mu nie przeszkadzają. W Trumph-ie też mają gatki ciążowe, tyle, że kosztują koło 30-50 zł, nie pamietam. A mnie jakoś tak wkurzały, jak je przymierzałam (pisałam, że od początku ciąży szukałam majteczek, bo normalnych nie byłam w stanie zaakceptować). Może wtedy brzuch był wyczulony a jeszcze za mały. Te Triumph-owe gacie bowiem jakoś tak mi się marszczyły a gumki mnie ciągnęły i się opinały na biodrach. Te z Canpolu bardziej mi podeszły, bo są proste, najzwyklejsza, miła w dotyku bawełna. Proste gumki, które się nie wpinają. Nie mam pojęcia, czy poprują sie od razu czy nie, bo jeszcze ich nie prałam. Jednak, jeśli nawet to 10 zł jest do przeżycia, a chybaby mnie szlag trafił, gdybym wydała 50 zł i stało by się to samo. Widziałam też kapitalną bieliznę w sklepie ciążowym, też drogawą, ale wartą tej ceny, znacznie lepsza od Triumph'a, idealnie dopasowującą się do ciała. Niestety nie pamiętam nazwy. Jak się tam wybiorę to zapiszę i wam podam w przyszłości. Bo taka to mi się marzy, naprawdę - były majteczki, biustonosze i koszulka na ramiączkach, ala halka. Super!!! W kolorach białym i ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: stringi a ciążowe uniformy ;-) 01.01.06, 23:23 Mi majtki - noszę głównie stringi, i staniki sprzed ciąży nie przeszkadzają. Za to cierpiałam w normalnych rajstopach i kupiłam sobie grube, ciązowe w H&M, ale nadają się tylko pod spodnie i szybko gumka w pasie się rozciąga. Teraz mam Marilyn i są ok - ładny ścieg i lepsza jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: stringi a ciążowe uniformy ;-) 02.01.06, 10:34 Kupiłam sobie zwykłe majciochy na targu. Wyciate pod brzuchem, niziutkie. stringi są nie dla mnie Biust "znormalniał" wiec biustonosze noszę te zwykłe, sprzed ciąży. Najgorzej z rajstopami Albo chodzę w pończochach, a jak już super zimno to zakładam rajstopy "tyłkiem" do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: do zebry 02.01.06, 11:37 We wtorek ide do H&M i koniecznie muszę kupić, bo w pończochach ziiimnooooo Odpowiedz Link Zgłoś