Dodaj do ulubionych

PORÓD W WODZIE NA KAROWEJ

30.01.06, 18:29
Cześć dziewczyny

Mam pytanie, czy na Karowej można rodzić w wodzie?
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z takiego porodu?
Jestem strasznym tchórzem, boję się bólu a dużo czytałam na temat porodu w
wodzie i podobno jest on dużo przyjemniejszy od ,,łózkowego,,.
Czekam na Wasze opinie i informacje.

Pozdrawiam
Justyna
Obserwuj wątek
    • anuska.pl Re: PORÓD W WODZIE NA KAROWEJ 30.01.06, 21:54
      Witaj,
      z tego co sie orientuję prawdziwy poród w wodzie jest mozliwy (w ok. W-wy)
      tylko w Wolominie. Tez tak sobie kiedys wykombinowalam, ale Wołomin troche za
      daleko, a poza tym teraz w wielu szpitalach (za dodatkowa opłata ) mozna
      polezec w wannie... Mozna tez wziac cieply prysznic, a to juz bez doplatsmile
      Pozdrawiam,
      Ania
      • justynapio Re: PORÓD W WODZIE NA KAROWEJ 01.02.06, 11:58
        Dzięki za info
        Słyszałam już o Wołominie ale cały czas łudzę się, ze na KArowej też można
        urodzić w wodzie. za 3 tyg idę do szkoły rodzenia na Karową więc tam na pewno
        uzskam informację.

Pozdrawiam Justyna
        • borysek8 Re: PORÓD W WODZIE NA KAROWEJ 01.02.06, 12:15
          Justynapio, ja tez wybieram sie do szkoly rodzenia na Karowa, napisz mi prosze
          od kiedy zaczynaja sie zajecia i ile kosztuja.
          dzieki smile
          • justynapio Do: borysek8 01.02.06, 12:30
            To świetnie!!
            Ja zaczynam 3 marca Pani położnej Grysiak. Koszt to 400 zł.
            Więcej dokładnych informacji jest na stronie szpitala www.szpitalkarowa.pl

Może się spotkamy smile

Na kiedy masz termin?
            • borysek8 Re: Do: borysek8 01.02.06, 12:50
              Ja mam termin na 26 maja (dzien matki smile. Nosze w brzuszku coreczke.
              Masz juz wybrana polozna ? Jak to zrobic? Zupelnie nic nie wiem sad Chyba tez
              zaczne od 3 marca , pewnie sie spotkamy smileNa kiedy masz termin?
            • borysek8 Re: Do: borysek8 01.02.06, 12:55
              Aha i tez bym bardzo chciala rodzic w wodzie. Moja kolezanka rodzila w zeszlym
              roku w maju synka w wodzie ale w szpitalu w Pucku (dla nas chyba za
              daleko).Bardzo dobrze wspomina ten porod, podobno duzo lzej i dla dziecka
              fajniej bo przechodzi z wody do wody smile Ale mysle ze na Karowej raczej nie ma
              takiej mozliwosci , znam dziewczyny kt tam rodzily i cos bym na ten temat
              slyszala.
              • justynapio Re: 01.02.06, 12:59
                Ja mam termin na 1 maja. Jeszcze nie wiem czy będę opłacać położną, bo
                słyszałam rózne opinie na ten temat...
                Do Pucka niestety jest daleko, ale będę się upierać przy porodzie w wodzie, a
                jeśli nie będzie możliwości to napewno nie urodzę na leżąco, więc może być mała
                rewolucja w szpitalu smile jestem strasznie uparta, zwłaszcza jeśli chodzi o bol.
                Dziwne z tym porodem w wodzie, bo Karowa to jeden z leszych szpitali i powinni
                mieć taką możliwość.
                • borysek8 Re: 01.02.06, 13:07
                  No wlasnie, tez jestem zdziwiona, tez myslalam ze tam moze sie da rodzic w
                  wodzie, albo chociaz w innej pozycji, a nie na tym "samolocie". Zobaczymy.
                  Moze jak tobie uda sie przeforsowac inny rodzaj rodzenia, to i moze mnie tez smile
                  Pozdrawiam serdecznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka