Dodaj do ulubionych

służbowy wyjazd

22.02.06, 19:32
Dostałam dzisiaj propozycję wyjazdu służbowego do Irlandii. Delegacja bardzo
atrakcyjna, termin dość krótki, bo zaledwie 5 dni bym tam była. No właśnie
tylko 5 dni czy aż 5 dni, bo moja Ola ciągle na piersi. Nie mam pojęcia co
mam zrobić. Szef nie może mnie zmusić, ale byłoby dobrze jakbym pojechała. W
innej sytuacji wcale nie wahałabym się. Wyjazd jest 15 marca, a dzień
wcześniej Ola skończy 6 miesięcy. Może któraś z mam była już w podobnej
sytuacji, może ze starszymi dziećmi?? Kobity poradźcie mi coś bo zwariuję.
Obserwuj wątek
    • melena2 Re: służbowy wyjazd 22.02.06, 20:29
      Może odciągnij mleko i zamroź? Ja wyjadę, jak mała będzie miała 8 m-cy, już
      napiersi nei jest, ale wyjazd 2 tygodniowy i moja mama panikuje, że olaboga! jak
      ona sobie da radę z malutką! I ja też panikuję, bo przeczytałam o "kryzysie
      ósmego miesiąca". Kurczę sad miałam Cię pocieszyć....sorry.
      • justin301 Re: służbowy wyjazd 22.02.06, 20:34
        Ja bym chyba pojechała, tylko bymspróbowała odciagnąć mleko i zamrozić. Ja w
        tej chwili mam w domu zapas, który starczyłby gdzieś na 2 dni więc jak masz
        jeszcze troche czasu to możesz zacząć robić zapasy. A jak wyjedziesz to
        weźmiesz ze sobą laktator, zeby nie zgubić mleka a za diety kupisz coś super
        małej. Tam zresztą są ta
        • justin301 Re: służbowy wyjazd 22.02.06, 20:34
          takie piękne rzeczy dla dzieci. W sumie to masz fajnie. Ja sama chętnie
          pojechałabym z pracy do frankfurtu ale mnie już w pracy raczej nie chcąsad
          • ninjo Re: służbowy wyjazd 22.02.06, 21:09
            no wlasnie ja jade do Frankfurtu na szkolenie na 4 dni na poczatku kwietnia.
            Mala bedzie miala 7 miesiecy, jest na butelce.
            Boje sie tez troche, ale jeszcze nie tak bardzo, bo to jeszcze daleko...
            ale jakos to chyba bedzie, musi sad
      • kasiaa256 Re: służbowy wyjazd 22.02.06, 20:36
        nie będę ściągała, bo mała z butli woli bebiko, moje mleczko smakuje jej tylko
        prosto z piersi. Nie boję się, że mała będzie głodowała. Boję się raczej mojej
        i jej reakcji na rozłąkę. No i tego, że całkiem odzwyczai się od piersi.
    • sani14 Re: służbowy wyjazd 23.02.06, 09:48
      my mamy już za sobą 2 razy po 2 dni rozłąki też z powodu pracysad Mały miał 4,5
      miesiąca a ja byłam jeszcze na urlopie ale szefowa zaproponowała wyjazd na
      szkolenie... mogłam oczywiście odmówić ale jeśli myślę o awansie to muszę się
      szkolić no i pojechałamsad
      ja przeżywałam to strasznie a mój synek chyba wcale nie zauważył że mnie nie
      było bo babcia i tatuś dobrze się nim opiekowalismile
      jedyny minus tego wyjazdu to fakt że przestałam karmić piersią ale dlatego że i
      tak już coraz rzadziej karmiłam a mały wolał butelkę ale nie mogłam się
      zdecydować na odstawienie a tak przynajmniej sprawa sama się rozwiązała... ale
      sam wyjazd nie był przyczyną końca karmienia a jedynie powodem do podjęcia tej
      trudnej decyzji
      nie zastanawiaj się tylko jedź jeśli zostawisz dziecko pod dobrą opieką to nic
      mu nie będziesmile nasze maluchy nie mają jeszcze poczucia czasu więc nie wiedzą
      ile to 5 dnismile
      spakuj laktator, album ze zdjęciami i leć - miłej podróżysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka