kasiaa256 Re: Nosidelko 06.03.06, 11:08 o jakie nosidełko Ci chodzi? Takie zakładane na ramiona, w którym mozna nosić dziecko przed sobą? Czy takie samochodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Nosidelko 06.03.06, 11:24 baby bjorn jest naj naj naj ) red castle - jest albo super super albo beznadziejne zależy jak dziecię się na to zapatrzy no i.... mama która będzie go tam miała sama wsadzić - w baby bjorn jest to bardzo proste. Miałam oba (baby bjorn do tej pory) i polecam baby bjorn. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Nosidelko 06.03.06, 11:34 kika ma rcaje wyprobowalismy rowniez red castle i owszem jest bardzo fajnie szczegolnie mozliwosc noszenia dziecka na biodrze jest super, ale wlozenie dziecka do nosidla jest zdecydowanie trudzniejsze niz do babybjorna, oraz obciazenie jednego tylko ramienia jest takze bardziej wyczerpujace niz jak w baby bjornie dwoch naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa tylko babybjorn 06.03.06, 11:31 jesli chodzi Ci o nosidełko do noszenia maluszka to ja pare dni temu przerabialam ów temat(zdecydowalam sie na drogie nosidelko bowiem mialam do czynienia z tanim beznadziejnym dla nas womarem, oraz bebe confortem), takze polecam lekture tego watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=37589758&a=37825278 Minelo pare dni nosidełko juz wyprobowane w paru sytuacjach i zachwyt nad nim pozostal, nawet po trzech godzinach non stop noszenia(wycieczka po centrum handlowym), ramiona nie bola, a malej tez wygodnie bo nawet na chwile nie zaplakala. Poza tym co rowniez wazne dla mnie estetycznie to nosidelko tez jest super Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: tylko babybjorn 06.03.06, 11:35 tez polecam babybjorn. rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: tylko babybjorn 06.03.06, 11:54 A ja mialam bebe comfort i uzylam go...jeden raz. Polezalo dwa miesiace i sprzedalam na allegro. Jak dla mnie to sie w ogole nie sprawdzilo,moze dlatego, ze Michal jest duzy? A moze dlatego,ze na zakupach wole go wlozyc do lekkiego wozka chicco a po domu przenosze go tylko z miejsca na miejsce,wiec potrzeby uzycia "osprzetu" nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: tylko babybjorn 06.03.06, 14:31 u nas tak samo: mam nosiedlko Womaru, ale w zasadzie uzyte raz. Na zakupach swietnie sie jezdzi fotelikiem samochodowym na stelazu quinny a nosidelko to pomylka glownie dlatego, ze w nim jest opcja tylko taka, ze dziecko zwrocone twarza do "nosiciela" a nie do kierunku jazdy co moja mala baaardzo wkurza ale poza tym jest ok, latwo zakladane Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: tylko babybjorn 06.03.06, 14:24 Potwierdzam - babybjorn jest super. Uzywamy od pierwszego m-ca zycia Nico i to czasami po kilka godzin dziennie. Jest wygodne w noszeniu i bezproblemowo umieszcza sie dziecko w nim. Ma tylko wg mnie jedna wade tzn. jest bardzo waskie i dziecka ubranego w zimowe ciuchy w nie nie upchniesz. Aha, Nico wazy teraz 9kg i mam wrazenie, ze juz niedlugo go w nie nie upchne (teoretycznie jest do 12 kg) Mamy to nosidlo w wersji Active, czyli z dodatkowymi pasami z tylu. U nas wozek na zakupach w ogole sie nie sprawdza, bo maly od samego poczatku oprotestowuje mocno jakikolwiek wozek na czas dluzszy niz MAX 1 godz. P.S. Dzieki temu watkowi weszlam na strone babybjorn i znalazlam cos takiego. www.babybjorn.de/TemplatesWeb/ProductDetails.asp?ItemId=29 Uwazam, ze to moze byc super sprawa (przynajmniej dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: tylko... 06.03.06, 17:42 Tylko chusta Tzn. dokładnie rzecz biorąc - tzw. 'wrap' - jeden kawałek materiału do wiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
doominikaa Re: tylko... 06.03.06, 18:44 a ja mam chicco go. jest proste w obsłudze, przodem i tyłem do kierunku jazdy, wygodne i w ogóle ok. i chyba tańsze niz babybjorn ale to do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
evette Re: Nosidelko 07.03.06, 13:08 Witam! Ja mam nosidelko Bebe Confort-Isys i jestem zadowolona. Dziecko mozna w nim nosic przodem do matki i tylem. Ja tak nosze mala codziennie do cioci przed praca. Szybko i prosto sie zaklada, kosztowalo okolo 140 zl, przeznaczone dla dzieci do 10 kg.Ja jestem zadowolona. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś