Dodaj do ulubionych

nosidelko znowu:P

04.03.14, 09:06
Wiem ze o noszeniu juz bylo duzo, przejrzalam wyszukiwarke ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlam. Doczytalam, ze do noszenia niemowlaka to tylko chusta lub nosidelko ergonomiczne no ale wlasnie sporo osob preferuje chuste ale czy w praktyce ktoras nosila mlutkiego niemowlaka w nosidle ergonomicnym typu ergobaby z wkladka dla noworodkow? Nie chce nosic w chuscie, chce kupic nosidlo, na stronie sklepu internetoego przeczytalam, ze ergobaby z wkladka nadaje sie od urodzenia ale czy faktycznie tak jest? Czy ktos probowal ? I jak sie sprawdza? Na stronie sklepu sa zdjecia ale zawsze pokazuja dzieci juz troche podrosniete, nie ma zadnej fotki z malenstwem w nosidelku.
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 10:21
      Generalnie nie powinno się nosić w nosidle dziecka, które samo nie siada. Tyle ortodoksyjnej teorii.
      Możesz spojrzeć na nosidło marsupi, ono jest typowo dla maluszków. Zobacz też meitai, tylko w tym przypadku musi być dobrze dobrany rozmiar.
      Zdecydowanie najlepiej byloby, gdybyś miała szansę przymierzyć się z dzieckiem do takiego nosidła, ale wiem, że czasem jest to niemożliwe.
      • kr_ka_11 Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 11:05
        Tula ma tez wkladke do noszenia maluchów od 3,5 kg, ja powoli się przymierzam, bo z chustą się za bardzo nie zaprzyjaźniłam. Nie powinno się nosić w pozycji siedzącej, ale te wkładki wlaśnie powodują, że dzieć przyjmuje pozycję na ten etap prawidlową. Kusilo mnie też nosidło maxi cosi easia ale za mało opinii na jego temat, a i stacjonarnie nie ma gdzie przymierzyć, przynajmniej jeśli chodzi o Kraków.
    • murwa.kac Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 11:49
      nie nosilam i jestem zdania, ze noworodki to tylko w chuscie.
      wkladka w nosidlach to nic innego jak chwyt marketingowy.
      • murwa.kac Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 11:50
        tfu, nie tyle noworodka, co niesiedzacego.
    • eenyoo Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 12:04
      Nie nosiłabym nie siedzącego samodzielnie dziecka w nosidle, nawet jeśli miałoby wkładkę. Sama miałam problem z chustą - tzn. moje dziecko nie bardzo chciało być w nią motane. Odczekałam parę miesięcy i kiedy córka zaczęła siadać samodzielnie kupiłam Bondolino.
      Dobrze jest zajrzeć na to forum: forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
      • kr_ka_11 Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 13:05
        kurde a ja myslalam, ze jak firma produkuje nosidla ergonomiczne to i ta wkladka bedzie odpowiednia uncertain
        zatem przeproszę się z chustą poki co, tylko pytanie czy mloda również smile
    • anjaka1983 Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 17:46
      my mamy tulę, kupiliśmy razem z wkładką dla małych niemowlaków jak młody miał dwa miesiące, ale zdecydowanie oprotestował, i wcale się nie dziwię, bo sztywne toto, nieprzyjemne. wróciliśmy do samej tuli gdzieś ok szóstego miesiąca i od tego czasu aż po dziś dzień wielka miłość do nosidła.
      -
      https://www.suwaczki.com/tickers/atdci09kjgbdqbx5.png
    • kindddzia Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 21:46
      nosilam w manduce od okolo 4 miesiaca zycia. Nie wiedzialam wtedy, ze sie nie powinno jeszcze, a teoretycznie w instrukcji pozwalali na to. Teraz juz bym nie nosila, a na pewno nie noworodka.
      Nic sie niby nie stalo, ale to moze jeszcze wyjsc kiedys, wiec trzymam kciuki zeby nie.
      Ta wkladka, przynajmniej w manduce, to zwykle zmniejszenie rozmiaru nosidla. Niczego w sposobie siedzenie nie zmienia
    • aniaidaniel Re: nosidelko znowu:P 04.03.14, 22:45
      www.storchenwiege.pl/babycarrier.html
      Mam takie nosidełko. Zaczęłam w nim nosić 4 miesięczną córkę (wcześniej w chuście elastycznej). Zaleta, że można regulować odległość między kolankami i boki nosidła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka