kali115 08.03.06, 10:46 idziemy dzis do przychodni z tym bo juz nie mam sily cale plecki ibrzusio wysypane i dotego swedzace Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 10:58 U nas dokladnie tak samo i tez bedziemy probowali dostac sie dzis do lekarza. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 11:02 powiedzmi czy u was ta wysypka to takie krostki z bialymi czupkami Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 11:28 Jak sie dzisiaj dokladnie przyjrzalam to zobaczylam, ze maja wlasnie tak jakby bialy srodek. A tak generalnie to sa to drobniutkie czerwone punkciki, ale za to w ogromnej ilosci i bardzo gesto. Nico ma zajete cale plecy, tyl glowy i troche brzucha. Aha, dodatkowo zauwazylam, ze na bokach zrobila mu sie bardzo sucha skora. no i nie wiem, czy to ma zwiazek z tym, ale juz od kilku dni ma temperature 37,5-38 (w pupie). Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 17:46 Hej dziewczyny i co z ta wysypką? Mam nadzieję, że lekarz Wam pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:05 bylismy u naszej pani doktor powiedziala ze toazs dala nam skierowanie do poradni dermatologicznej w centrum zdrowia dziecka .mały dostal skierowanie na badania moczi morfologia bo ona uwaza ze ma anemie Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:09 Moje dziecko ma cąły czas okropne uczulenie na buzi po balnemu. Mam recpetę na Ecolom - jak to co mam nie pomoże to w sobotę kupujemy Ecolom. Walczymy już tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:24 Nie, ja po prostu chciałam poprawić nieco chropowatą buzię mojego chłopczyka, który nie miał problemów i głupia wzięłam mu całą buzie wysmarowałam w piątek wieczorem i mu zafundowałam koszmar. A teraz siedzę ciągle coś cuduję, latam po lekarzach i płaczę jak wkładam głowę do łóżeczka do dziecka jak śpi - ta buzia jest moim chodzącym wyrzutem sumienia. Nigdzie nie ma najmniejszej kropeczki tylko ta buzia ....jakbym go poparzyła Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:00 Wlasnie wrocilismy od lekarza i niestety tez powazne podejrzenie AZS (( Dostalismy Elidel i jakis taki preparat na bazie oliwy z oliwek. Ale mysle, ze najpierw jeszcze poprobuje z Parfenac-iem. Mocz mamy w porzadku. Chociaz tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:15 Elocom - tak jest ze sterydem ale jakie mam wyjście jak moje dziecko wygląda od tygodnia jak poparzone a to co mamy nie bardzo pomaga - jestem zdecydowana na wszystko byle skończyć tę mękę. Odpowiedz Link Zgłoś
kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:24 y tego co wiem sterzdow nie stosuje sie na buyie Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Justynko 08.03.06, 20:11 Justynko to niekoniecznie od Balneum-Oskar moj ma ciagle na jednym policzku uczulenie,to moze byc totalny przypadek z tym balneum.Poprostu alergie umiejscowiła sie w jednym miejscu tak jak u nas Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk zobacz zdjecie 08.03.06, 20:13 czy tak to wyglada u was img481.imageshack.us/my.php?image=10004561cn.jpg to moj Oskarek,ale były stany o wiele gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 20:48 sterydu nie wolno dlugotrwale na buzie, bo moga porobic sie plamy ale jesli dziecko cierpi, to alergolog powiedziala, ze mozna 1-2 razy na dwa tygodnie (...) punktowo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 08.03.06, 22:28 chciałabym, zeby to tak u nas wyglądało - jest coś podobnego ale duuużo gorzej. Nic innego niż zwykle nie jadłam, nic mu raczej nie dawałam i taka kicha. Chyba że może kaszka z malinami ale już oczywiście nie daję i długo nie dam - ale zrobiło sie na tym policzku, który tak konkretnie wysmarowałam a teraz cały czas walczymy. z tym sterydem czekam do soboty - jak nie będzie widczonej poprawy to nie mam raczej innego wyjścia, bo jak już pisałam męczymy się prawie tydzień a ja kiedyś miałam okropne uczulenie takie, że chciałam umrzeć więc nie będę męczyć dziecka skoro ta maść może pomóc. Tym bardziej, że wcześniej nie miał takich problemwó i jest duże prawdopodobieństwo, ze byłoby to 1 lub2 krotne użycie i na tym mam nadzieję koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 09.03.06, 16:22 odpisałam ci justynko,niestety ze sterydem trzeba bardzo uwazac,ale czasami nie ma wyjscia i trzeba posmarowac.Z dwojga złego wole sporadycznie Elidel.Tak jak pisalam pamietaj ze nie zawsze jest to uczulenie od jedzenia czy kosmetykow czasami to grzyby ,plesnie kurz itp i mozemy mało co zrobic aby tego uniknac . Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 19:33 No poprawiało się, poprawiało a dzisiaj to tak aż skórka z policzka jakby schodziła. Kupiłam Elocom i niestety muszę go użyć - może to się w końcu skończy. Biedny musi się męczyć z tą piekącą buzią Smarujemy zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kali115 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 19:54 u nas wszystko mineło buzia tylko troche zaczerwieniona smaruje mascia cholesterolowa .idziemy w poniedziałek do dermatologa.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka 11.03.06, 20:19 Ja już posmarowała tym Elocomem. Chyba też w końcu będę musiała pójść do dermatologa jak nie przejdzie do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: u nas znow wysypka 11.03.06, 20:49 Justynko pamietaj jedno,po sterydzie ładnie zejdzie i w miare szybko,ale nie na długo(jesli oczywiscie to alergia nie jednorazowa),niestety smarowanie sterydem to tzw.błedne koło.smatuje sie 3 dni spokoj na 4-5 dzien znow wyskakuje uczulenie.stąd włąsnie przedawkowanie i potem białe plamy na ciele. Ale niestety czasami nie ma wyjsciaElocom to jeden z mocniejszych sterydow tak jak Cutivate. Justynko lekarz chyba raczej was nie ominie,no i masc cholesterolowa to koniecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 21:14 Jak możesz to wejdź na gadulca mój numer 8779828. Chciałam o tym cholerstwie pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś