Dodaj do ulubionych

u nas znow wysypka

08.03.06, 10:46
idziemy dzis do przychodni z tym bo juz nie mam sily cale plecki ibrzusio
wysypane i dotego swedzace
Obserwuj wątek
    • doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 10:58
      U nas dokladnie tak samo i tez bedziemy probowali dostac sie dzis do lekarza.
      Pozdrawiam
      D.
      • kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 11:02
        powiedzmi czy u was ta wysypka to takie krostki z bialymi czupkami
        • doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 11:28
          Jak sie dzisiaj dokladnie przyjrzalam to zobaczylam, ze maja wlasnie tak jakby
          bialy srodek. A tak generalnie to sa to drobniutkie czerwone punkciki, ale za
          to w ogromnej ilosci i bardzo gesto. Nico ma zajete cale plecy, tyl glowy i
          troche brzucha.
          Aha, dodatkowo zauwazylam, ze na bokach zrobila mu sie bardzo sucha skora. no i
          nie wiem, czy to ma zwiazek z tym, ale juz od kilku dni ma temperature 37,5-38
          (w pupie).
          • kuncwotek Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 17:46
            Hej dziewczyny i co z ta wysypką? Mam nadzieję, że lekarz Wam pomógłwink
    • kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:05
      bylismy u naszej pani doktor powiedziala ze toazs dala nam skierowanie do
      poradni dermatologicznej w centrum zdrowia dziecka .mały dostal skierowanie na
      badania moczi morfologia bo ona uwaza ze ma anemie
      • justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:09
        Moje dziecko ma cąły czas okropne uczulenie na buzi po balnemu. Mam recpetę na
        Ecolom - jak to co mam nie pomoże to w sobotę kupujemy Ecolom. Walczymy już
        tydzieńsad.
        • kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:13
          a cos nowego wprowadzasz
          • justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:24
            Nie, ja po prostu chciałam poprawić nieco chropowatą buzię mojego chłopczyka,
            który nie miał problemów i głupia wzięłam mu całą buzie wysmarowałam w piątek
            wieczorem i mu zafundowałam koszmar. A teraz siedzę ciągle coś cuduję, latam po
            lekarzach i płaczę jak wkładam głowę do łóżeczka do dziecka jak śpi - ta buzia
            jest moim chodzącym wyrzutem sumienia. Nigdzie nie ma najmniejszej kropeczki
            tylko ta buzia ....jakbym go poparzyłasad
        • kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 18:34
          a czy to nie jest masc sterydowa
          • doso1 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:00
            Wlasnie wrocilismy od lekarza i niestety tez powazne podejrzenie AZS sad((
            Dostalismy Elidel i jakis taki preparat na bazie oliwy z oliwek. Ale mysle, ze
            najpierw jeszcze poprobuje z Parfenac-iem.
            Mocz mamy w porzadku. Chociaz tyle.
            • justin301 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:15
              Elocom - tak jest ze sterydem ale jakie mam wyjście jak moje dziecko wygląda od
              tygodnia jak poparzone a to co mamy nie bardzo pomaga - jestem zdecydowana na
              wszystko byle skończyć tę mękę.
              • kali115 Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 19:24
                y tego co wiem sterzdow nie stosuje sie na buyie
                • aniapatryk Justynko 08.03.06, 20:11
                  Justynko to niekoniecznie od Balneum-Oskar moj ma ciagle na jednym policzku
                  uczulenie,to moze byc totalny przypadek z tym balneum.Poprostu alergie
                  umiejscowiła sie w jednym miejscu tak jak u nas
                • aniapatryk zobacz zdjecie 08.03.06, 20:13
                  czy tak to wyglada u was
                  img481.imageshack.us/my.php?image=10004561cn.jpg
                  to moj Oskarek,ale były stany o wiele gorsze
    • gosiik Re: u nas znow wysypka 08.03.06, 20:48
      sterydu nie wolno dlugotrwale na buzie, bo moga porobic sie plamy
      ale jesli dziecko cierpi, to alergolog powiedziala, ze mozna 1-2 razy na dwa
      tygodnie (...) punktowo
      pozdrawiam
      • justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 08.03.06, 22:28
        chciałabym, zeby to tak u nas wyglądało - jest coś podobnego ale duuużo gorzej.
        Nic innego niż zwykle nie jadłam, nic mu raczej nie dawałam i taka kicha. Chyba
        że może kaszka z malinami ale już oczywiście nie daję i długo nie dam - ale
        zrobiło sie na tym policzku, który tak konkretnie wysmarowałam a teraz cały
        czas walczymy.
        z tym sterydem czekam do soboty - jak nie będzie widczonej poprawy to nie mam
        raczej innego wyjścia, bo jak już pisałam męczymy się prawie tydzień a ja
        kiedyś miałam okropne uczulenie takie, że chciałam umrzeć więc nie będę męczyć
        dziecka skoro ta maść może pomóc. Tym bardziej, że wcześniej nie miał takich
        problemwó i jest duże prawdopodobieństwo, ze byłoby to 1 lub2 krotne użycie i
        na tym mam nadzieję koniec.
        • aniapatryk Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 09.03.06, 16:22
          odpisałam ci justynko,niestety ze sterydem trzeba bardzo uwazac,ale czasami nie
          ma wyjscia i trzeba posmarowac.Z dwojga złego wole sporadycznie Elidel.Tak jak
          pisalam pamietaj ze nie zawsze jest to uczulenie od jedzenia czy kosmetykow
          czasami to grzyby ,plesnie kurz itp i mozemy mało co zrobic aby tego uniknac sad.
          • justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 19:33
            No poprawiało się, poprawiało a dzisiaj to tak aż skórka z policzka jakby
            schodziła. Kupiłam Elocom i niestety muszę go użyć - może to się w końcu
            skończy. Biedny musi się męczyć z tą piekącą buziąsad Smarujemy zaraz.
            • kali115 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 19:54
              u nas wszystko mineło buzia tylko troche zaczerwieniona smaruje mascia
              cholesterolowa .idziemy w poniedziałek do dermatologa.pozdrawiam
              • justin301 Re: u nas znow wysypka 11.03.06, 20:19
                Ja już posmarowała tym Elocomem. Chyba też w końcu będę musiała pójść do
                dermatologa jak nie przejdzie do poniedziałku.
                • aniapatryk Re: u nas znow wysypka 11.03.06, 20:49
                  Justynko pamietaj jedno,po sterydzie ładnie zejdzie i w miare szybko,ale nie na
                  długo(jesli oczywiscie to alergia nie jednorazowa),niestety smarowanie sterydem
                  to tzw.błedne koło.smatuje sie 3 dni spokoj na 4-5 dzien znow wyskakuje
                  uczulenie.stąd włąsnie przedawkowanie i potem białe plamy na ciele.
                  Ale niestety czasami nie ma wyjsciaElocom to jeden z mocniejszych sterydow tak
                  jak Cutivate.
                  Justynko lekarz chyba raczej was nie ominie,no i masc cholesterolowa to koniecznosc
                  • justin301 Re: u nas znow wysypka do aniapatryk 11.03.06, 21:14
                    Jak możesz to wejdź na gadulca mój numer 8779828. Chciałam o tym cholerstwie
                    pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka