szyman33 16.03.06, 09:47 w nocy i spania osobno??? to tak z ciekawosci....my tez musimy, ale Marynia jest mlodsza od wiekszosci z Waszych malenstw i troszke sie usprawiedliwiam tym wiem ze to nie dobrze, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasza71 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:13 dlaczego niedobrze???to kwestia wyboru, dla mnie karmienie piersia to chwile cudownej bliskosci z synkiem,dla których warto byc czasem niewyspana... wiem,ze starsze dziecko trudniej przekonac do rezygnacji z cycusia-corke karmiłam baaardzo długo,blisko 4 lata,i własciwie w nocy piers była potrzebna najbardziej.Jednak w sumie bez wiekszych awantur zrezygnowała z tej formy bliskosci- ale to ja musiałam byc w 100% przekonana,ze konczymy z karmieniem piersia. Filipa chce karmic przez półtora roku-dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:16 a, i w zwiazku z powyzszym Filip spi w łozeczku dostawionym do naszego łóźka,a w nocy zostaje juz z nami...zgadzam sie z opinia,ze człowiek najwczesniej ze wszystkich ssaków wypedza swoje małe ze wspólnego legowiska)..i...ja tak nie chcę,nie przeszkadza on ani mnie,ani mezowi. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik do sasza 16.03.06, 10:25 hehe, Sasza - w jednym czasie i niezaleznie napisalysmy o tym legowisku Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:24 wiesz, to chyba tak samo wychodzi jak juz zaczynasz wprowadzac nowe rzeczy - one powoli i stopniowo wypieraja piers co do karmien nocnych to ich zwiekszona ilosc (nawet do 5 potrafi w nocy dojsc, a tak do konca 4 miesiaca to gora 2 byly) tlumacze sobie tym ze: 1. Malej moze po prostu brakowac bliskosci piersi w dzien 2. ja tez czasami budze sie w nocy i cos bym przegryzla 3. musze sprobowac przeczekac przez chwilke kwilenie ktore slysze - w ktoryms poscie dziewczyny pisaly ze ich dzieci czasami sie wybudzaly na chwilke w nocy i zaraz same zasypialy a spanie oobno? podobno z ssakow tylko czlowiek wyrzuca mlode ze swojego legowiska ja na poczatku nie wyrzucalam i jak widzialam ze mala potrzebuje byc przy mnie to byla, teraz jak spi twardo to ja ją do jej lozeczka przenosze i juz nie musze spac tak czujnie i uwazac na nia - po prostu wygodniej sie spi Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:41 Cztery lata karmilas piersia? Dlugo strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia.woj Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:34 Nie wzięliśmy się i na razie nie zamierzamy.Dobrze nam razem spać, nikt nie cierpi, bo łóżko u nas wielkie, i dopóki będzie Malutek chciał to będzie sobie ciućkał. Mi to wcale nie przeszkadza, nie budzi się tak często w nocy. A do tego cieplutko nam i mozemy sobie dłuzej pospac bo jak się malunio zaczyna sie wiercic do dostaje cycusia i nawet sie nie wybudza.Dlatego będziemy jeszcze długo spać razem . Odpowiedz Link Zgłoś
olik128 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 10:42 Ja nie zamierzam narazie odstawić małej od piersi, chyba, że sama to uczyni. Wracam niedługo do pracy i nawet wtedy zamierzam karmić. Wiem, że w nocy malutka nie jest głodna, bo tylko się przytuli i dalej śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
roska11 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 11:57 ja od 2 tygodni zaczelam powoli eliminowac karmienia piersia.Kamilam ja w dzien tak:4 razy piers a raz obiadek,czyli wychodzlo ze karmie ja co 3 godziny.Zauwazylam,ze jedzenie co 3 godziny jest dla niej za czeste i wprowadzilam zmiany.Teraz je co 4 godziny i wyglada to tak:sniadanko piers,pozniej 13.30 obiadek,nastepnie 17.30 piers,21.30 kaszka.I od dzis chce to jedzonko o 17.30 zastapic kaszka bezmleczna a po tygodniu zastapic sniadanko mleczkiem modyfikowanym.Gorzej bedzie z nockami,bo mala budzi mi sie do 4 razy na cycusia,ale tylko aby go sobie pociumciac. Odpowiedz Link Zgłoś
alciafedo Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 12:14 ja tak zupelnie niechce jeszcze odzwyczaic tylko tak zeby Karol jadl wieczorem i rano no i w dzien raz lub dwa Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 13:06 My teżm śpimy razem we trójkę bo tak chcemy. Mam zamiar karmić aż córka się sam odstawi lub do 2-2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 15:41 Nie, nie wszystkie... dalej śpimy razem, dalej cyckamy w nocy, i uważam, że to bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 15:46 Ja wracam do pracy od kwietnia i planowalam ja zaczac odstawiac od piersi, ale odkad wprowadzilam kaszke (na mleko Bebilon Pepti) obiadki i owoce to widze, ze moja córcia sama sie idstawia od piersi, co z jednej strony mnie bardzo cieszy bo wkoncu bede mogla najesc sie nabialu(mala ma skaze bialkowa) i bede mogla spokonjie na weselu kolezanki w kwietniu cos drinknac. Natomiast z drugiej strony troszke powoli zaczynam miec takie dziwne uczucie...... troswzke mi zal.... ale taka kolej.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeska1 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 16.03.06, 17:16 Razem nie spaliśmy nigdy - Jagoda od zawsze sypia w swoim łóżku. Teraz właśnie jesteśmy na etapie odzwyczajania od nocnego cycania. I dobrze mi z tym. Z dnia na dzień jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zapominajka1 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 18.03.06, 10:35 Nie odzwyczajam od piersi i nie zamierzam. Odkąd zaczęłam pracować, mały dostaje 2 x dziennie inny posiłek niż moje mleko (raz zupka, raz owoce). Poza tymi posiłkami gdy jestem w pracy dostaje moje ściągnięte mleko, ale łyżeczką. Nie tylko dlatego, że nie akceptuje smoczka, ale także by nie przestał ssać piersi. Piersią karmię bez ograniczeń popołudniami i nocami. No i w trakcie pracy, wykorzystuję przerwę na karmienie i pędzę do mojego ssaka. Śpimy też razem i jest nam z tym i wygodnie i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 18.03.06, 14:17 Pomimo ze pracuje nie chce odzwyczajac od piersi,chciałabym minimum karmic rok,a maksimum poltora roku,zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
biba23 Re: czy Wszytkie wzięły się za odzwyczjanie od cy 18.03.06, 20:50 hej my też jeszcze nie odzwyczajamy a wręcz przeciwnie śpimy razem i w nocy to kilka razy się budzimy na cycusia ja zamierzam próbować odstawiać po wakacjach (ale wprowadzamy nowe posiłki więc ta liczba karmień w dzień spada, kaszek jeszcze nie jemy) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa nie 18.03.06, 21:14 ja tez nie odzwyczajam malej, bardzo lubie karmic piersia, pomimo tych nieprzespanych nocy - mala budzi sie przynajmniej 3 razy, ale i tak nie wyobrazam sobie jeszcze odtswienia malej, to chyba bedzie bardzo ciezkie emocjonalnie dla mnie przezycie, wciaz nie moge sie na nia napatrzec jak ona z taka ufnoscia i bezgraniczna miloscia w oczach wpatruje sie we mnie jak ja karmie, wzruszam sie nawet jak o tym mysle... acha mala od poczatku odkladam do lozeczka, Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: u nas samoistnie sie dzieje... 20.03.06, 10:44 jestem juz 2 tyg w pracy i maluch podjada i z butli i z cyca lekarka zalecała nie wprowadzac mleka modyfikowanego tylko zupka, deserek i kaszka bezmleczna jak jestem w pracy ale zycie pokazało inaczej Julas zupki nie tyka, deserek zje jak sie robi wkoło cyrk, kaszki bezmlecznej to nawet nie probowalam wiec pozostalo mleko modyfikowane no i mleko mi zanika, wiec malutki jak possie troche to zaraz jest glodny i trzeba podac butle... co do spania osobno, to z ciężkim sercem odkładam maluszka do łózeczka i śpi w nim biedactwo (hmm do jakiejś 3 nad ranem - później zabieram go do siebie )) ale nie myślcie że w nocy spi az do 3 co to to nie karmiony jest ok 23 i po tym budzi sie o 2-3 nad ranem i pozniej ze dwa razy do cyca... i tak sie zastanawiam, kiedy to sie wszystko jakoś unormuje Odpowiedz Link Zgłoś