ela.f 16.03.06, 14:00 witajcie wczoraj skonczylismy z mezem skrecac nowe mebelki mam pytanie czym mam je umyc aby tak intensywnie "nie pachniały " nowością ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinthe Re: nowe mebelki 16.03.06, 15:21 elu, myślę, że przetrzyj je lekko wilgotną ściereczką. Ja do mebelków nie używałam żadnych środków - mebelki drewniane. Myślę, że to wystarczy. I tak muszą postać i się wywietrzyć, zapachu nie usuniesz, wietrz pokoik, a po tygodniu powinno być ok. Aha, ja wietrzyłam przy otwartych szufladach i drzwiach od szafy, bo zapach bejcy i drewna był naprawdę intensywny i wszystkie rzeczy Maluszka mogłyby nim przejść. pozdr))) Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: nowe mebelki 16.03.06, 15:41 Myślę że przede wszystkim "zapach nowości" wywietrzeje. Ale umyj swoją drogą. Jakieś dwa tygodnie temu Mąż złożył kołyskę, zapaszek unosił się w pokoju przez tydzień, a gdzieś kiedyś czytałam że łóżeczko dla malucha powinno się przygotować nawet 3 miesiące do przodu, żeby spokojnie pozbyć się zapachu. Lila Odpowiedz Link Zgłoś
ela.f Re: nowe mebelki 19.03.06, 13:39 dziekuje dziewczyny znalazlam na innym forum rozwiazanie z surowym mlekiem, krore nalalam do miseczek i zamknelam na noc w szafeczkach. Nie jestem pewna czy to to akurat pomogło, czy wietrzenie i mycie. Pewnie wszystko miało wpływ Oprócz mycia i mleka ciagle wietrze przy otwartych szufladach i drzwiczkach. \Mam tylko nadzieje, ze za misiac lub półtora - bo nie wiem kiedy Kubuś nas przywita- nie bedzie juz tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
magdakur a co z malowaniem lakierem? 19.03.06, 22:38 Czy orienujecie się, czy jest jakiś specjalny lakier, którym można bezpiecznie pomalować łóżeczko dla dziecka? Mam łóżeczko po starszej córce - niestety trochę obgryzione Chciałabym je przeszlifować i pomalować bezbarwnym lakierem, ale takim, aby nie zaszkodził, jeśli synek będzie miał podobne zamiłowanie do ostrzenia ząbków na drewnie Odpowiedz Link Zgłoś