Dodaj do ulubionych

nowe mebelki

16.03.06, 14:00
witajcie
wczoraj skonczylismy z mezem skrecac nowe mebelki smile mam pytanie czym mam je
umyc aby tak intensywnie "nie pachniały " nowością ??
Obserwuj wątek
    • melinthe Re: nowe mebelki 16.03.06, 15:21
      elu, myślę, że przetrzyj je lekko wilgotną ściereczką. Ja do mebelków nie używałam żadnych środków - mebelki drewniane. Myślę, że to wystarczy. I tak muszą postać i się wywietrzyć, zapachu nie usuniesz, wietrz pokoik, a po tygodniu powinno być ok. Aha, ja wietrzyłam przy otwartych szufladach i drzwiach od szafy, bo zapach bejcy i drewna był naprawdę intensywny i wszystkie rzeczy Maluszka mogłyby nim przejść.
      pozdrsmile)))
    • lila_m Re: nowe mebelki 16.03.06, 15:41
      Myślę że przede wszystkim "zapach nowości" wywietrzeje. Ale umyj swoją drogą.
      Jakieś dwa tygodnie temu Mąż złożył kołyskę, zapaszek unosił się w pokoju przez
      tydzień, a gdzieś kiedyś czytałam że łóżeczko dla malucha powinno się
      przygotować nawet 3 miesiące do przodu, żeby spokojnie pozbyć się zapachu.

Lila
      • ela.f Re: nowe mebelki 19.03.06, 13:39
        dziekuje dziewczyny
        znalazlam na innym forum rozwiazanie z surowym mlekiem, krore nalalam do
        miseczek i zamknelam na noc w szafeczkach. Nie jestem pewna czy to to akurat
        pomogło, czy wietrzenie i mycie. Pewnie wszystko miało wpływ smile Oprócz mycia
        i mleka ciagle wietrze przy otwartych szufladach i drzwiczkach. \Mam tylko
        nadzieje, ze za misiac lub półtora - bo nie wiem kiedy Kubuś nas przywita- nie
        bedzie juz tego problemu
    • magdakur a co z malowaniem lakierem? 19.03.06, 22:38
      Czy orienujecie się, czy jest jakiś specjalny lakier, którym można bezpiecznie
      pomalować łóżeczko dla dziecka? Mam łóżeczko po starszej córce - niestety trochę
      obgryzione wink Chciałabym je przeszlifować i pomalować bezbarwnym lakierem, ale
      takim, aby nie zaszkodził, jeśli synek będzie miał podobne zamiłowanie do
      ostrzenia ząbków na drewnie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka