Dodaj do ulubionych

Kaszka a kleik

08.04.06, 20:25
Przeszukałam moją miescinę i niestety nie znalazłam kaszki kukurydzianej (mamy zaparcia i tylko tę jemy). Są natomiast kleiki. Ale na kleiku napisano, że rozpuścic na talerzu i dlatego zastanawiam sie, czy da to jeśc się z butelki. A czy te kleiki też wycofują?
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: Kaszka a kleik 08.04.06, 22:20
      My mamy kleik ryżowy i pewnie, że można podawac z mleczkiem w butli. Tylko
      dzurka musi być troszkę więkasza. Ja głownie kleiku dodaje do zupek.
    • wandalina Re: Kaszka a kleik 09.04.06, 09:42
      Dla mnie kliek nie roznil sie od kaszki wcale. Jadlysmy kleik tak samo z
      butelki.Jesli chodzi o kleik Nestle, to slyszlalam, ze wycofuja ze sprzedazy,
      wiec moze warto kupic wiecej. U mnie juz od dawna go nie ma, dlatego uzywam
      innyyc kaszek kukurydzianych.
      • alfa36 wandalina 09.04.06, 11:58
        Innych kasze. Tzn jakich?
        • sdomitrz Re: wandalina 09.04.06, 14:07
          są takie kaszki błyskawiczne kukurydziane, bez gotowania. Ja kupiłam w dziale
          zdrowej żywności w markecie. Moja była firmy Polgrunt, ale Wandalina pisała, że
          na rybku są kaszki także innych firm...
    • patoga Re: Kaszka a kleik 09.04.06, 22:42
      Ja daję kleik z butli. Jest ok.
    • wandalina Re: Kaszka a kleik 10.04.06, 14:29
      JA kupiłam kaszkę firmy "ViVI", ale myslę, że można spokojnie sprobowac i
      innyhc, które sa bez gotowania.
      • alfa36 Re: Kaszka a kleik 10.04.06, 21:21
        Ja znalazłam jeszcze w sklepie jedna paczkę kaszki bobovity, kupiłam też kleik (na później jakby miało go tez zabraknąć). mam nadzieję, że kleik będzie smakował. Pozdrawiam. mama jakuba
        • anetkacperek Re: Kaszka a kleik 10.04.06, 22:33
          Mój synuś też po kaszkach ryżowych ma zaparcia, kaszki kukurydziane przestały
          być produkowane już jesienią. Taką odpowiedz dostałam od firmy bobovity-pisałam
          do nich e-mail. Spotkałam w sklepie kleik kukurydziany ale czy można go
          przygotowywać na wodzie,wiecie drogie mamy??? Proszę o odpowiedż,pozdrawiam
          • mizia30 Re: Kaszka a kleik 11.04.06, 17:02
            kleik nestle przyrzadzalam na wodzie i dodawalam do niego owoce z sloika ,wiec
            mozna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka