Dodaj do ulubionych

Spuchniete nogi!!!

10.04.06, 11:54
Czy wy tez tak puchniecie? Ja od paru dni nie poznaje swojego ciala. Nogi w
kostkach sa niebotycznie grube, dlonie tez niczego sobie a w sobote wieczorem
nawet buzia mi spuchla - tak ze ledwie otwieralam oczy. SZOK!!! A w dodatku
nie wiem czy mi sie uda dostac do lekarza przed swietami... Buu sad
Obserwuj wątek
    • floraservice Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 12:20
      Nie wiem na co Ty jeszcze czekasz dziewczyno!!! Ja juz dawno byłabym u jakiegos
      lekarza... i chyba najlepszym wyjsciem byłoby wybranie sie do szpitalnego
      ambulatorium, bo tylko tam maja mozliwosci takiego przebadania, jakie wyjasni
      dlaczego tak bardzo spuchłaś... A do normalnego gina też przeciez mogłabys
      pójść... to nie jest nic, co mogłoby czekać... pwoinien Cie przyjąć w trybie
      pilnym, nawet nez wczesniejszej rejestracji, i to nawet bez kolejki...
    • anja.t Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 15:12
      JA od tygodnia mam spuchnięte nogi. Ale się tym za bardzo nie przejmuję, bo w
      pierwszej ciązy tez tak miałam. Skontrolowałam tylko cisnienie, jest ok, więc
      dałam spokój z lekarzem. Po prostu znów woda mi się w organiźmie zatrzymuje.
      A ty może faktycznie idź, bo to róznie bywa.
      • ania_czarna Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 15:25
        Ja tez jestem spuchnieta, tylko bardziej dłonie!!Takie wielkie, ze szoksmile
        Cisnienie ok, białka w moczu nie mam- po prostu woda w organiźmie się zatrzymuje..
        Musimy teraz dużo leżec i mniej picsmile
        • anja.t Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 15:28
          no właśnie - mniej pić. Ciekawe jak to zrobić, bo ja piję jak smok wawelskisad
          • o_tuska Re: Asiu 10.04.06, 15:36
            Asiu sprawdż ciśnienie jeżeli nie przekracza 140/90 to nie jest źle

Takie stany mogą zwiastowac zatrucie ciążowe - czasem dobrze jest zrobić
            badania chyba moczu. Ja jednak sontaktowałabym sie z lekarzem jak nie Twoim to
            innym ginekologiem kobietko ty jesteś w ciąży a my beż kolejki smile
            uprzywilejowane
          • o_tuska Re: sposób na pragnienie 10.04.06, 15:38
            do wody mineralnej dodaj plaserek cytryny, unikaj słodkiego i pij powoli małymi
            łyczkami - ja moge tylko 1,5 l dziennie
    • asiaaa1 Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 16:20
      Dzis zanioslam mocz do badania a w czwartek do gina... mam nadzieje ze to nic
      strasznego. Najpierw slyszalam od lekarza ze mam pic co najmniej 1.5 - 2 litry
      dziennie a teraz jak najmniej? A przyznam ze teraz wiecznie chce mi sie pic. Na
      szczescie cisnienie mam w miare niskie. Pozdrawiam i dziekuje!
    • kapuhy_a asiaaaa 10.04.06, 16:34
      moja znajoma ciążówka kwietniowa tez ma problem z puchnięc iem...wyniki badan ma
      w miarę oki i lekarz na tą opuchliznę kazał jej przejśc na dietę
      surówkowo-owocową...do tego chudy twaróg i gotowane mięsko...na maxa
      ozyszczające i nie pozwalajace na magazynowanie płynów...dodatkowo z tą wodą
      ograniczył i kazał pić z cytryną...mało solić i słodzić...
      No ale trzeba zacząć od badan i się upewnić czy to zwykła ciążowa opuchlizna...
    • lila_m Re: Spuchniete nogi!!! 10.04.06, 17:14
      Ja mam wszystkie wyniki w porządku, ciśnienie 120/75, generalnie czuję się
      dobrze, ale stopy i trochę dłonie mam spuchnięte. Taki już urok ciąży. Moja
      mama i znajome z którymi rozmawiam też tak mają. Chodzę w wygodnych butach,
      nogi staram sie trzymać wyżej i jakoś to przetrzymam ... smile

Lila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka