Dodaj do ulubionych

mam MEGADOLA

12.06.06, 16:53
tak wielkiego jak drukowane litery.
nie mam pojecia jak ja sobie dam rade, dzis miala byla nie do zycia, nic jej
totalnie ni epasowalo, ani moja pomidorowka, ani kupna zupka, ani mleczko ani
soczek. jak juz jej chcialam dac zupke to tak mi reke odtracila ze cale
ubranko do prania. na dodtaek 3 razy sie przelala, nei wiem jakim cude, od
poczatku jest na tetrze i od czasu do czasu zdarzalo sie ze 1raz w dzien
ubranko bylo mokre. od rana (obudzila sie o 6) dopiero teraz zasnela a ja w
koncu moge cos zjesc i chwilke usiasc. byla tak marudna ze nic w domu nie
dalam rady zrobic, na spaer poszlam nieumalowana i niuczesana z nadzieja ze
ona zasnie i chwilke siade - hehe, plonne nadzieje.
jak ja dam rade z dwojka????????????
tak sie wpisalam, moze ktoras ma jakies doswiadczenai bo z dnia na dzien
jestem bardziej przerazona.
a tak na marginesie- Faslka chyba bedzie bardzo muzykalna bo ze natalka bardzo
trudno i dlugo zasypia to wciaz jej kolysanki spiewam, Fasolka pewnie na tym
korzystasmile
Obserwuj wątek
    • justin301 Re: mam MEGADOLA 12.06.06, 19:55
      O jej chodzisz na spacery umalowana? Ja to już nawet niezbyt dokladnie sie
      czeszę. dzis poszłam do sądu chyba bez użycia grzebienia. Malowałam się
      wczoraj, bo bylam na chrzcinachsmile
      nie martw się. Ja za niecały miesiąc będę miała na głowie mojego malca i
      dziecko mojej siostry - 4 i pół misiąca i tak przez miesiac. Ale będzie
      teściowa. Moze jakos damy radę. Ale sie martwię, bo to nie jest moje dziecko i
      baaardzo się boję!

no coż, chyba będziesz się musiała przerzucić na pampki i juz a z resztą chyba
      sobie poradzisz co? smile))
    • sdec Re: mam MEGADOLA 12.06.06, 19:59
      A czemu nie używasz pampersów? Sorry za to, że tak piszę, ale jakaś bzdura.
      Tylko nie czujcie się urażone.
      • hautnah Re: mam MEGADOLA 12.06.06, 20:04
        przypomnij sobie, jak to bylo, jak twoja pierwsza dzidzia sie urodzila... nie
        wiem jak ty, ale ja sobie tego wszystkiego tez nie potrafilam wyobrazic.

czlowiek zawsze sobie daje rade jak musi. na szczescie nie zawsze ma sie
        pechowe dniwink (jak dzis)
        • liniosek Re: mam MEGADOLA 12.06.06, 22:52
          wydaje mi sie ze bedziesz miec latwiej jak faktycznie przejdziesz juz na
          pampersy.W koncu dzidzia potrafi sobie porzadnie siknac i nie bedziesz tak
          czesto biegac i przewijac a co za tym idzie bezie mniej prania.Wydaje mi sie ze
          bedziesz miec teraz takie dni,w koncu ciaza daje odczucie
          zmeczenia,sennosci,rozdraznienie i inne zachowania,w koncu nastepuje zmiana
          hormonalna.
    • miodzio_k Re: mam MEGADOLA 12.06.06, 22:45
      Magalik to może ciążowa burza hormonów smile Poza tym są wzloty i upadki. To, że
      teraz mas doła znaczy, ża już niedługo będziesz miaław zlot. Głowa do góry.
      Będzie dobrze. Możesz na nas polegać. Wesprzemy cię zawsze duchowo i psychicznie.
      • magalik Re: mam MEGADOLA 13.06.06, 09:00
        oj, dzieki, dzieki,
        dzis juz lepiej bo wyspana jestem (mala w nocy tylko raz sie obudziala) i
        inaczej na swiat patrze. moze to faktycznie te hormony wstretne, choc w
        pierwszej ciazy jakies uspione byly.
        co do pampkow - wczoraj to byl wyjatkowy dzien ze sie tak posikala, bo teraz to
        srednio 3 pieluchy dziennie moczy. odkad nauczyla sie robic na nocniczek
        wysadzam ja co godzinke i po prostu siada i po 5 sek robi.
        jak jestem u rodzicow i uzywam pampersow to nie mam takiej motywacji by pilnowac
        i mala w zlanym pampersie siedzi, a w cieple dni to mocz przy tylku ani
        przyjemny ani zdrowy a co godz pampkas zmieniac nie bede. w dodatku jak juz sie
        zleje to w tetrze wiem, czxy to bylo przed chwila czy dawniej i wiem kiedy
        kolejny raz odsadzic. no i wczesniejsze pyt - dlaczego tetra skoro nie jest
        taniej? jak dostalam rozliczenie licznikow pod koniec roku i dodalam do tego
        proszek i porownalam ile wydaja dziewczyny uzywajace tylko pampkow to wyszlo mi
        50zl taniej na mies., teraz jak mniej prania to jeszcze wieksza oszczednosc
        pewnie. no i pampki chemia mi smierdza i juz, wiec pewnie przy tetrze zostane
        • sdec Re: mam MEGADOLA 13.06.06, 09:05
          Podziwiam Ciebie, moje uznanie, ja ani razu nie zakładałam tetry, chyba jescze
          tylko Polki mogą się tak poświęcać!
          • miodzio_k Re: mam MEGADOLA 13.06.06, 11:15
            teraz kiedy jest ciepło na dworze ja też zakłądam małej tetrę. Ja sama nie
            chciałbym siedzieć w kompresie z moczu. A co godzinę zmienieać pampka to bez
            sensu więc zakładam małej tetrę i pupka się częściej wietrzy i wogóle większy
            przewiew. No i co najważniejsze nie ma tej śmierdzącej chemii.
            • magalik do sdec 13.06.06, 11:22
              Wierz mi ze to zadne poswiecenie. roboty na prawde nie ma tak duzo jak to w
              gazetach rozpisuja. prasowalam tylko przez pierwszy miesiac, potem przez kolejny
              prasowalam juz po poskladaniu, oprocz tego ze wiecej czasu zajmuje ci to ze
              czasciej dziecko przewijasz to od 3 miesiaca co 2 dni 10min roboty wiecej niz
              przy pampkach
              • sdec tetra 13.06.06, 12:34
                Mnie to jakoś nie przekonuje, bez tego mam stosy prania, poza tym nigdy nie
                prasowałam żadnych ubranek, śpioszków, czy body, ani pieluch (mały miał refluks
                i 2 razy w tygodniu miałam pralkę pieluch do gotowania i to mi wystarczyło). A
                mi jakoś ani pampersy ani huggisy nie śmierdzą chemią, jak czasem mały siedzi
                bez pieluchy to w ciągu 30 minut siusia ze 2 razy, poza tym dość często
                zmieniam (dłużej niż 2 godz. w domu nie chodzi) pampki bo są cięzkie i widać,
                że już pełne. Każdy ma wybór, mi pampersy się sprawdzają i nie wyobrażam sobie
                życia bez nich. No ale chyba w podrózy lub na spacery to używacie pampersów?
                Nie wiem jak Wy, ale my jeździmy bardzo dużo i są to wyprawy po kilka godzin
                dziennie, więc bez pmków ciężko by było.
                • miodzio_k Re: tetra 13.06.06, 15:51
                  oczywiście na spacery i na noc ja zakłądam pampki ale w ciągu dnia tetra. Ja
                  zakładam tetrę jak jest tak gorąco jak dziś.
                  • magalik Re: tetra 13.06.06, 17:30
                    ja jak miodzio, na podroz tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka