Dodaj do ulubionych

prezent na chrzest?

10.07.06, 21:56
Dziewczyny co można kupić fajnego i oryginalnego na chrzest dla dziewczynki
(nie jesteśmy rodzicami chrzestnymi), może Wy (a raczej Wasze maluszki)
dostałyście coś co było strzałem w dziesiątkę?
Dzięki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • k_maja Re: prezent na chrzest? 10.07.06, 22:05
      mój maluszek dostanie od siostry duży zestaw książeczek - od takich dla
      noworodka aż po takie dla starszaka - uważam że genialny pomysł!... no, ale ja
      polonistka wink
      pozdrawiam kasia
      • moli75 Re: prezent na chrzest? 11.07.06, 21:15
        Bardzo bardzo podoba mi się pomysł z książeczkami. Jeśli ktoś mi się spyta co
        bym chciała dla Szymka z okazji chrztu, to podsunę właśnie ten pomysł. Teraz
        sama kompletuję mu dziecięcą literaturę i mam już sporą kolekcję, bo zaczęłam
        kupować jeszcze w ciąży. Co miesiąc po książce. Takie zboczenie polonistki smile
    • karolcia86 Re: prezent na chrzest? 10.07.06, 22:21
      Moje dziecko dostało biblię dla dzieci - właściwie dwie ale na szczęście inne,
      bardzo ładne. No ale z tym jest ryzyko że się zdublują.
    • babie_lato1 Re: prezent na chrzest? 11.07.06, 10:38
      Ja też w zeszłym roku kupiłam bratanicy męża na chrzest Biblię dla dzieci, czy
      raczej chyba takie opowiadania biblijne, już nie pamiętam. Dorzuciłam body, ale
      to tak przy okazji. W księgarniach katolickich jest duży wybór religijnych
      książeczek dla dzieci, niektóre bardzo ładne, rozkładane, ilustrowane itp.
    • topola4 Re: prezent na chrzest? 11.07.06, 10:50
      Bardzo podoba mi się pomysł z książeczkami. To coś zupełnie nowego.
    • gonia290 Re: prezent na chrzest? 11.07.06, 20:43
      Moja starsza córeczka dostała od chrzestnej w prezecie m.in.małą łyżeczkę (
      mówi się , że na szczęscie ) z wygrawerowanym bocianem stojącym na zegarze
      wskazującym godzinę narodzin a pod nim ( zegarem ) data urodzenia Misi,
      następnie od zegara ciągną się dwie strzałki wskazujące odpowiednio wagę i
      wzrost Michasi. Na odwrotnej stroniełyżeczki jest wygrawerowane dla kogo - od
      kogo i data chrztu. Bardzo mnie rozczulił ten prezent - oryginalny i od serca.
      Pozdrawiam.
      • karolah2 Re: prezent na chrzest? 10.08.06, 18:49
        jeszcze fajnym prezentem jest taki oryginalny album od narodzin do 5 lat.Moja
        mała go dostała,a ja ciągle coś w niego wklejam ,wpisujęsmile Na poczatek opisuje
        sie narodziny,chrzest,wkleja pamiatki ze szpitala,odp.do miesiąca, później roku
        pisze się co dziecko potrafi np.kiedy sie pierwszy raz usmiechnęłosmilejaki był
        pierwszy jego gość i jaki prezencik kupiłsmile kiedy jakie ząbki mu wyszłysmileja
        mam pamiątki ze szpitala(identyfikator,karta ciąży ,a nawet na początek
        wkleiłam test ciążowy),z wakacji,z chrzcin.Pierwsze skarpetki włożyłam
        Amelci,pępuszek,który odpadł po 5 dniachsmile itp.naprawdę sietna pamiątka!
        oglądałam w sklepie i wiem,ze ten akurat album kosztował 250zł.ale są
        mniejsze.Moj ma wymiary: 100 na 60cm.jest naprawdę wielki.Naprawdę polecam taki
        zakup nawet dla swoich maluszków.
    • bagietka77 Re: prezent na chrzest? 11.08.06, 14:37
      Ja w zeszłym roku kupiłam taki piękny album pluszowy FOTOSŁONKO ze strony
      www.fotoalbumy.com, wpisałam tam życzenia od siebie a potem w czasie przyjęcia
      prosiłam aby każdy napisał coś od siebie, dzieci rysowały specjalne rysunki.
      Myślę że po wklejeniu zdjęć z imprezy razem z tymi pamiątkowymi wpisami to
      będzie bardzo fajna pamiątka a albumy z tej strony www są prześliczne i na
      chrzest swojego synka też zamówię taki album.
      • editt7 Re: prezent na chrzest? 11.08.06, 21:06
        Weronika 5 lat temu dostala zloty lancuszek z medalikiem, nosi do tej pory
        okazjonalnie i bardzo jej sie podoba oraz zestw posrebrzanych sztuccow dla
        dziecka ktorych uzywa do jedzenia do tej pory. Natomiast Wiktor chrzczony 15
        lipca otrzymal zlota bransoletke na reke taka regulowana na ktorej
        wygrawerowano jego imie i date chrztu - tez fajnie....pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka