Dodaj do ulubionych

zabawki do wózka

11.07.06, 07:49
Czy Wasze Maluchy mają w wózkach zawieszone zabawki?
Mój Paweł ciągle nie ... bo żadne mi się nie podobają... Te które dla dziecka
były "odpowiednie" a więc kontrastowo kolorowe są jakieś takie brzydkie, z
reguły plastikowe, kolorowe misie z kolei, które są w miarę fajne są
pastelowe ...
Do nosidełka czy do spacerówki już łatwiej, ale do gondoli trudno mi coś
ładnego znaleźć, a może nie powinnam się po prostu tym przejmować tylko
powiesić Młodemu kolorowe, plastikowe hipcie i stymulować Go w główkę smile)

pzdr, Lila
Obserwuj wątek
    • aneczkasw Re: zabawki do wózka 11.07.06, 08:18
      Hej,
      Mój Hubert ma właśnie powieszone zabawki do wózka plastikowe. Kupiłam z firmy
      canpol. Na początku nie zwracał uwagi na pomarańczowego misia, fioletowego
      ptaszka i czerwonego pieska, które dodatkowo grzechoczą, ale jak już zatrybił o
      co chodzi to się w czasie spaceru do nich uśmiecha, "rozmawia" z nimi, zaczyna
      je łapać.
      Pozdrawiam
      Ania
      Hubcio: www.bobasy.pl/?a=&u=3612&s=3f2006b5c32b33518843237c0b4e0387&
    • dido_dido Re: zabawki do wózka 11.07.06, 09:33
      Mnie też bardziej się podobają te pluszowe i nawet znalazłam kolorowe ale cóż
      skoro ich cena zaczyna się od 40 złotych. No i kupiłam piękne kolorowe i
      plastikowe za 16. Pomyślałm, że nawet łatwiej je będzie utrzymać w czystości gdy
      mały zacznie wkładać je do buzi lub dotykać uślinionymi łapkami.
      Ale na razie i tak Antek nie zwraca na nie uwagi.
      Iwona
    • topola4 Re: zabawki do wózka 11.07.06, 10:20
      My też nie mamy zabawek. W zasadzie mamy tylko prostą karuzelę, którą
      dostaliśmy w prezencie. Jakoś nie możemy nic kupić, bo albo nam się zabawki nie
      podobają, albo są okropnie drogie. Biedne dziecko, nawet grzechotki nie ma.
      Pocieszam się, że Malwinka jest średnio zainteresowana zabawkami i woli kontakt
      z nami i lusterkiem. No ale w końcu będziemy musieli jej coś kupić. Tak sobie
      teraz pomyślałam, że może takie kolorowe zabaweczki przekonałyby ją do wózka.
      Nie znosi go i wszelkie próby umieszczenia jej tam nawet na kilkanaście minut
      kończą się płaczem. Na spacer wychodzimy tylko wtedy,kiedy śpi, a i tak nie
      możemy liczyć na spokój dłużej niż przez godzinę.
      Dido_dido, masz rację z tym, że plastikowe zabawki są wygodniejsze, mimo że
      pewnie niezbyt atrakcyjne. Też bardzo chciałam kupić coś miękkiego, przyjemnego
      w dotyku, ale jak widzę u koleżanek, jak te zabawki lądują na ziemi, są ciągle
      ślinione i dotykane brudnymi łapkami to dochodzę do wniosku, że zwykłe
      plastikowe to lepszy wybór.

Pozdrawiam
      • k_maja Re: zabawki do wózka 11.07.06, 12:47
        polecam łuk morski tiny love - bardzo ładny, mmozna montować i do łóżeczka i do
        wózka. tylko dość drogi chyba - my mamy po siostrzenicy
        kasia
        • lila_m Re: zabawki do wózka 11.07.06, 18:52
          Tylko że taki łuk to raczej do fotelika samochodowego, leżaczka albo łóżeczka,
          w gondoli nie bardzo.
          A co do zabawek kolorowych i plastikowych, to Paweł dostał dwa tygodnie temu
          ponad karuzelę właśnie taką. Okropna, ale Mały jest nią po prostu zachwycony.
          Miśki kopie, macha do nich, gaworzy, śmieje etc. Aż cała kołyska się rusza.
          Może się jednak skuszę na coś kolorowego, plastikowego ... jutro rozpocznę
          ponowne poszukiwania ... smile

Lila
    • moli75 Re: zabawki do wózka 11.07.06, 21:27
      Ja zamontowałam w gondoli jedną grzechotkę, którą Szymek dostał w prezencie i
      bardzo mu się podoba. Szymek w trakcie spacerku rozmawia sobie z ptaszkami na
      grzechotce. Na razie nie kupię mu pałąka z zabawkami ani innej zawieszki, bo
      te, które mi się podobają są dla mnie za drogie.
      A oto zdjęcie poglądowe z wózkowymi towarzyszami spacerów Szymonka:
      img293.imageshack.us/my.php?image=00010530gr.jpg
      Szymonek img208.imageshack.us/my.php?image=szy9vp.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka