Dodaj do ulubionych

połowinki

15.09.06, 20:51
Dziewczyny jak ten czas leci. Zanim się obejrzałyśmy doganiamy połowę ciąży. U mnie połówka stuknie w niedzielę, dziś 19 tyg i 5 dni ciąży( licze wg USG).Brzuszek ma 87 cm w obwodzie a na wadze +1 kg.Samopoczucie dopisuje. Druga połowa będzie już z górki. A jak wasze nastroje? Wpisujcie kiedy wasze "rocznice" Proponuje wznieść toast, soczkiem oczywiście, za ten przełomowy moment dla każdej z nas
Obserwuj wątek
    • koziolkowa11 Re: połowinki 15.09.06, 21:03
      my mamy połowinki jutro smile
      • dakota123 Re: połowinki 15.09.06, 21:05
        Ja połowę ciąży będę miała za sobą dokładnie za tydzień,nawet w kalendarzu sobie
        zapisałamwink)Ciekawe czy ta druga połowa przeleci nam szybciej??
        Pozdrawiam wszystkie które już za albo jeszcze przed połówką!!!
        • koziolkowa11 Re: połowinki 15.09.06, 21:12
          jeszcze sxzybciej??? bo mi jakos to pol tak smignelo....
    • marysiowamama kiedy połowa? 15.09.06, 21:29
      Czy połowa to początek 20tc czy pierwszy dzień 21tc? Bo jeśli liczyć że od
      pierwszego dnia 20tc to ja już połówkuję od poniedziałku, jeśli od końca 20tc
      to połowa będzie w ten poniedz.(18.09)Ale tak na logikę 40 :2=20 (pełne 20)
      U mnie prawie 30cm w pasie więcej, 3kg na plusie samopoczucie różnie(oj różnie!)
      Generalniej pierwszą ciąże przechodziłam lepiej (psychicznie i fizycznie).
      Ale nieważne faktycznie śmignęło, ale wydaje mi się że ta druga połowa nie
      śmignie tak szybko zwłaszcza tym które będą zmęczone i obolałe pod koniec,
      czego Wam i sobie nie życzę.
      • dakota123 Re: kiedy połowa? 15.09.06, 22:21
        Masz rację-skończone 20 tygodni to równo połowa,przynajmniej i mnie tak wychodzi
        "na chłopski rozum"wink))
        Pozdrawiam!!
      • annazmaria Re: kiedy połowa? 16.09.06, 19:44
        U nas też połowa za nami - w poniedziałek 18.09 zaczynamy 21 tydzień.
        Marysiowamama, wygląda na to że idziemy łeb w łeb - też masz termin na 8 lutego?
        Pozdrawiam serdecznie,
        Ania
        • marysiowamama łeb w łeb :) 17.09.06, 16:25
          annazmaria faktycznie idziemy łeb w łeb. Też 8 luty (Chociaż z USG wyliczyli
          31.01) Gdzie rodzisz może się spotkamy? Pozdrawiamsmile
          • annazmaria Re: łeb w łeb :) 17.09.06, 18:30
            ponieważ mieszkamy na Ursynowie, to wybór jest pomiedzy Madalińskiego a
            Wołoską - myślę, że jeśli życie za nas nie wybierze (wskazania do bardziej
            specjalistycznych klinik typu Karowa, IMiD) to spróbujemy podjąć decyzje po
            wizytach w obu szpitalach, no i spotkaniu ze znajomym lekarzem z M.
            A Ty?
            • marysiowamama Re: łeb w łeb :) 17.09.06, 19:14
              Ja moją Marysieńkę rodziłam właśnie na Wołoskiej, teraz zawiało mnie do Otwocka
              i czytam i słucham makabresek na temat tutejszego szpitala i coraz bardziej
              skłaniam się ku Międzylesiu (mąż ciągle jeszcze nie chce o tym słyszeć boi się
              odległości, a nie mamy autka).Międzylesie to pierwszy większy szpital od
              Otwocka i opinie ma całkiem, całkiem. Zobaczymy jak będzie z sąsiedzkim
              transportem. W końcu z pierwszym dzieckiem jechałam aż z Bielan na Wołoską...i
              udało się.
              Więc chyba się nie spotkamysad
              • annazmaria Re: łeb w łeb :) 17.09.06, 19:37
                szkoda... ale Międzylesie ma dobrą prasę, może dziecko 'da się dowieść' i nie
                będzie się pchało na świat w przysłowiowej taksówce?
                My ostatnio bardzo dużo jeździmy na trasie W-wa - Gdańsk gdzie pracuje mój mąż
                i mam nadzieje że jednak będziemy bliżej Warszawy smile w kluczowym momencie (ale
                w chwilach desperacji 'obstawiam' trójmiejskie porodówki - tak na wszelki
                wypadek.
                No ale do lutego jeszcze sporo moze się zmienić.
                Pozdrowienia dla prawego brzegu Wisly!
                • marysiowamama Re: łeb w łeb :) 17.09.06, 22:17
                  Powodzenia w planach i obstawianiach. Tylko niech Ci nie przyjdzie do głowy
                  rodzić na trasie W-wa - Gdańsksmile Pozdrawiamy!
    • niuta_s Re: czwartek -21-go 16.09.06, 21:18
      będzie połówka, zleciało...
      • marti_ka82 Re: czwartek -21-go 16.09.06, 21:22
        a u mnie już jutro smile chociaz powiem, że teraz mogłoby lecieć szybciej wink bo
        chcialabym juz luty smile i miec swoja malenka coreczke w ramionach smile no ale
        czekamy cierpliwie i mamy nadzieje, ze nadia sie nie bedzie zbytnio spieszyc smile
    • nekokoneko Re: połowinki 16.09.06, 23:05
      hm..u nas pierwszy dzien 21 tyg będzie 23.09smile (już za tydzień!!!) a równo za
      dwa tygodnie ślubsmile
    • novinka_78 połowinki >> 03.X 18.09.06, 11:59
      U mnie pierwszy dzień 21 tygodnia przypada dopiero 3 października.

Pozdrowionka.
      • marysiowamama DZISIAJ POŁOWA (18.09) 18.09.06, 12:21
        No to połowa za mną, teraz to będzie wyglądało wszystko troche inaczej
        (przygotowania, lekki strach nasilający się z czasem i coraz większe
        oczekiwanie)
        Jak minęła? Jestem gorszą bardziej nerwową matką dla mojej córeczki, żoną z
        którą pewnie trudno teraz wytrzymać bo wszystkiego się czepia, kobietą robiącą
        awantury w sklepie o byle co...Może ten okres ma być trudny nie tylko dla mnie
        (a duzo gozej znoszę tę ciążę niż poprzednią)
        Ale mam przebłyski kiedy jestem czuła, kochająca więc może jakoś ze mną
        wytrzymają do końca?
      • rengur Re: połowinki >> 03.X 18.09.06, 17:32
        A u mnie 8 październik, ale ten czas leci, dopiero skakałam z radości widząc 2
        kreseczki na teście smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka