Dodaj do ulubionych

Temperatura

27.09.06, 21:12
Wlasnie zmierzyliśmy- w pupie 38,8 kresek (czyli normalnie 38,3, dobrze liczę?). Nie mam pojęcia co to. Prawie caly dzień byliśmy na dworze. Dziecko bawiło sie, bylo zupełnie normalnie. Tyle, ze dzis nie bardzo miał ochote na jedzenie. Pił tylko mleko i soki. Bywało tak juz kiedyś, więc niespecjalnie tym brakiem apetytu się przejęłam. Dałam paracetamol. Zrobić cos jeszcze? Tydzien temu mieliśmy katar, ale właśnie sie skonczył.
Kurcze, rano dałam mu mleko zrobione jakieś 3 godziny wcześniej (chciał jeśc, ale skonczylo sie na wodzie). Z lenistwa dałam, zawsze wylewam ale nie chcialo mi sie, głupiej, iśc zrobic nowego. Może to od tego...
Obserwuj wątek
    • moniquev Re: Temperatura 27.09.06, 21:50
      a moze zeby? to chyba glowny temat dzisiajsmile
      • pati775 Re: Temperatura 27.09.06, 21:52
        dobrze liczysz jesli chodzi o mierzenie temperatury w dupsku
        jelsi bedzie sie utrzymywac powyzej 38 kresek zbijaj jesli bedzie ponizej 38
        organizm sam sobie poradzi
        obserwuj malucha dawaj duzo pic jak zobaczysz cos znow niepokojacego dzwon do
        lekarza
        • alfa36 Re: Temperatura 27.09.06, 23:06
          Na razie spi, temperatura chyba spadła.
          Nie wiem, może zęby. Ale nigdy przy zębach nic mu nie było. Tylko ostatnie kilka nocy budzi się 1-2 razy, choć wczesniej rzadko się to zdarzało. No i w nocy miał jakby sapkę, choć w dzień kataru już nie było.
          • alfa36 Re: Temperatura 27.09.06, 23:34
            Czy mleko zrobione kilka godzin wczesniej i nie podane od razu moze byc przyczyną jakiegoś zatrucia? Nie moge sobie wybaczyć, że nie zrobilam mu rano nowej porcji.
            • moniquev Re: Temperatura 27.09.06, 23:36
              ja tez czasem podaje tak mleko...najczesciej w nocy ..robie np o 24 jak sie
              klade, a ok 3 w nocy podaje(mleko caly czas w lodowce) robilam tak na wczasach
              bo nie bylo warunkow na nocne robienie mleka,nic stasiowi nie bylo i nie jestsmile
              STAS...
    • alfa36 Re: Temperatura 28.09.06, 10:21
      O 8.00, jak wstaliśmy, było 38, 6 w pupie. Podałam czopek. Teraz Jakub śpi, ale mam wrażenie, że temperatura wzrosła. Poza tym, żadnych innych objawow czaegokolwiek. Normalnie wypił mleko i zjadł serek z jagodami. Może był trochę bardziej spiący. W nocy obudzil się, bo byl głodny. Nie wiem, co robić. Jechać po poludniu do lekarza, czy poczekać do jutra?
    • alfa36 Re: Temperatura 28.09.06, 15:40
      U nas gorączka ciągle jest. Teraz 38,2 kreski (już odjęłam 5 kresek). dalam paracetamol (już 3 od wczoraj wieczorem). Zauważyliśmy delikatny katar, ale w sumie tylko jak sie rozpłakał. Czyżby cos sie rozwijało? Jak dlugo moge czekać z lekarzem? Boje sie, żebyśmy w przychodni czegos gorszego nie zlapali.
      • ania2425 Re: Temperatura 28.09.06, 16:18
        ja bym jednak pojechala do lekarza skoro temperatura nie daje sie zbic
        • alfa36 Re: Temperatura 28.09.06, 20:09
          Dziś nie pojechalismy. Wieczorem temperatura 37,9 kresek. Dziecko nadal pogodne, apetyt dopisuje. Gdybym nie zmierzyla temp. nigdy bym nie pomyslala, ze cos nie tak. Zastanawiam się, czy dac na noc czopek (dałam rano i w południe), czy moze nurofen, a może nic.
          • efka30 Re: Temperatura 28.09.06, 23:19
            Na noc dałabym czopa.Kuba ma 39 z chakiem drugi dzień.Ciężko zpędzic gorączkę,
            jak juz wzrośnie.Podaję mu wszystko, Nurofen,Panadol,Paracetamol w czopkach i
            Pyralgina w czopach/najlepiej działa/żeby nie doprowadzic do wstrząsu...
            Padam już na pysk....Podobno to jakies cholerstwo jelitowe, bo ma dzisiaj
            biegunkę...Ale wczoraj pomimo temperatury nie miał.Wczoraj wezwałam lekarza o
            21.000 jak miał temp. 39,9 i nie chciała spaść.
            Jeśli maluszek nie miał 3-dniówki to może być to...
            Kuba miał 2 tygodnie temu tez z temp. 396-39,8 a teraz cholera znowu...Chyba
            osiwieję...
            • alfa36 Re: Temperatura 28.09.06, 23:48
              3dniówki nie miał. Wogóle do zeszłego miesiąca nie chorował. Aż tu w sierpniu katar, we wrzesniu katar i ledwo się skonczył to nastała gorączka. Tuż przed przed pójsciem spac miał 37,8 kresek. Dostał nurofen. Jutro po poludniu jednak zaprowadzę go do lekarza. Obejrzalam dziasła, ale nic nie widzę (ale też za bardzo sie nie znam).
    • nestorka1 Re: Temperatura 29.09.06, 06:24
      Basia 1,5 tyg temu miała gorączkę 4 dni przeszła sama lekarz twierdził że zęby
      i infekcja (żaden ząb nie wyrósł). Jak u niej skończyła się gorączka to starszy
      syn zaczął gorączkować (infekcja gardła). Wczoraj poszedł do przedszkola.
      Wracamy razem do domu a tu mała rozpalona. Wieczorem miała 39,5. Wstałyśmy o 4
      bo temprratura znów urosła, a ma tylko lekki karar i pewnie gardło czerwone.

Nie sądzę by mleko mogło zaszkodzić najwyżej spowodowałoby jakieś rewelacje
      jelitowe a nie temperaturę. To tylko zbieg okoliczności.
      • alfa36 Jak się objawia 29.09.06, 10:06
        zapalenie ucha? Właśnie babcia zauwazyła, że jakub ma coś czerwone ucho. Dziś temp. 37,2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka