30.09.06, 16:49
Nasz pediatra kazał dziecku dawac multicebion. W lipcu sama przestałam Jakubowi dawac te witaminy, bo co nieco poczytalam i doszlam do wniosku, że jednak jeśli dziecko zdrowe, to jest to zbędne. Teraz jednak myślę: w sierpniu katar, we wrześniu katar, a teraz angina. Kiedy braliśmy ten multicebion, to nic Jakubowi nie było. Przypadek? Zbieg okoliczności? Co o tym sądziecie? Dajecie coś dzieciaczkom?
Obserwuj wątek
    • robin2510 Re: Witaminy 30.09.06, 18:12
      ja tez na wakacje zaprzestałam dawac witaminy, teraz od tygodnia podaję znowu
      ale nie codziennie tylko tak co 2-3 dzień. na razie jest ok i kinga nie
      choruje (odpukać)!
      • maretina Re: Witaminy 30.09.06, 18:51
        nic nigdy. sztuczne witaminy to zadne witaminy. podawanie ich ma sens tylko w
        razie stwierdzonych niedoborow.
        lepiej urozmaicic diete maluch.
        witaminy z warzyw i owocow i z innych pokarow w zupelnosci wystarczaja czlowiekowi.
        • hanna26 Re: Witaminy 30.09.06, 23:12
          Ja podaję tran na zmiane z ceruvitem (w składzie jest: Wit. C, rutozyd, wapń i
          echinacea) obu moim dziewczynkom. Jak na razie sprawdza się rewelacyjnie, obie
          zdrowe, mimo dopiero co zaczętego przedszkola.
          • efka30 Re: Witaminy 30.09.06, 23:39
            Nie podawalam i nie podaję.Do tej pory Kuba był zdrowy.
    • sdomitrz Re: Witaminy 01.10.06, 10:03
      Cebion Multi ale tylko teraz, gdy Mała jest trochę przeziębiona.
      • alza73 Re: Witaminy 01.10.06, 13:54
        My przestaliśmy dawać przed wakacjami, a teraz Pani Doktor powiedziała, że jak
        się przestawło dawać witaminę d3 to nie powinno się do tego wracać i kazała
        przejść na kinderbiowital, lub multisanostol. Wczoraj kupiłam i zobaczymy.
        Odpukać Michaś do tej pory ani razu nie chorował.
        • robin2510 Re: Witaminy 01.10.06, 16:53
          ps. moja kinga zbytnio nie przepada za surowymi owocami czy warzywami więc
          sztuczne witaminy od czasu do czasu nie zaszkodzą, w sumie to nie mam wyjścia
          zmuszać jej przecież nie będę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka