oszenk 16.10.06, 19:42 Dziewczyny byłam dzisiaj u gina i okazało się, że mam zapalenie pęcherza, boli jak diabli. Czy któraś też miała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa1 Re: zapalenie pęcherza 16.10.06, 19:56 Ja ostatnio miałam jakieś bakterie w moczu, gin na razie nic nie zalecił, ale teraz jakoś piecze więc chyba na następnej wizycie coś dostanę wyszło z wyników? Odpowiedz Link Zgłoś
oszenk Re: zapalenie pęcherza 16.10.06, 20:07 Tak wyszło z wyników, a po drugie bolało mnie podbrzusze. Dostałam jakieś tabletki i to dużo, niestety. A Tak w ogóle to dowiedziałam się dzisiaj, że będziemy mieli synka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: zapalenie pęcherza 16.10.06, 20:21 Gratuluję synka!! A pęcherzem się nie przejmuj,po lekach powinno przejść raz,dwa!!Ja w 16 tc miałam stan zapalny dróg moczowych,też bolało mnie podbrzusze ale na szczęście obyło się bez antybiotyku.Brałam tylko furagin i urosept-pomogło.Pij dużo soku z żurawiny-on ma naturalne właściwości przeciwbakteryjne. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszenk Re: zapalenie pęcherza 16.10.06, 20:25 dzieki za rady, kurde dostałam już jakiś antybiotyk nawet, jakies globulki dopochwowe i cos tam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: tez bralam antybiotyk 16.10.06, 21:17 Nie martw sie, ja mialam zapalenie drog moczowych w 7 tc. Tez dostalam antybiotyk (w moim przypadku Curam, to jest penicylina i ta podobno jest nieszkodliwa dla kobiet w ciazy), do tego dopochwowo Nystatyne - to zabiezpieczenie antygrzybicze. Podejrzewam, ze Ty tez dostalas taka wlasnie oslone. Trzymaj sie, bierz leki, wygrzewaj pecherzyk i na pewno szybko Ci przejdzie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zerozdziwien Re: zapalenie pęcherza 17.10.06, 11:20 ja miałam już dwa razy i bakteria Streptococcus agalactiae leczyłam antybiotykiem Amotaks najpierw w 8 tyg i potem w 17tyg koniecznie trzeba to leczyć,bo zgraża dziecku przy porodzie lub porodem przedwczesnym ! co m-ąc robię posiew teraz Odpowiedz Link Zgłoś
skalunia79 Re: zapalenie pęcherza 18.10.06, 22:40 poproś lekarza o receptę na Monural, jest to jedna saszetka, działa od razu, niestety troszkę droga, ale z pewnością można w ciąży stosować... Odpowiedz Link Zgłoś