Dodaj do ulubionych

Jedziemy do Egiptu!

19.10.06, 09:58
Całą naszą czwórką na tydzień. Nie chodzi mi o to, żeby się pochwalić, ale
wiem, że niektórzy byli na takim wyjedźcie (Tunezja, Egipt). Czy trzeba
zabrać coś szczególnego? Chodzi mi o rzeczy dla malucha i lekarstwa? A może
czegoś nie wzięłyście a trzeba było?
Cieszę się na ten wyjazd, choć to tylko tydzień.
Obserwuj wątek
    • malina.majka Re: Jedziemy do Egiptu! 19.10.06, 10:13
      Hejka,widziam na forum Egipt,ze szukalas roznych informacjismile My bylismy we
      wrzesniu na 2tyg w Sharmie.Nie wiem,gdzie sie wybieracie,ale jesli w okolice
      Naama Bay to moge doradzic z zakupami itp. A tak ogolnie to wzialam dla mlodej
      pieluchy,chusteczki i jedzenie. Kilka dni przed powrotem robila kupke 4 razy
      dziennie,wiec sie balam ze cos jej zaszkodzilo (woda z basenu albo brudne lapki
      bo wszedzie lazila na czworaka) ale okazalo sie,ze zadne leki na biegunki nie
      pomagaja a ona sie czula ok,wiec wszyscy postawili na zeby (wrocilismy z jednym
      nowym). W Sharme mozna wszystko dla dziecka kupic w dosc tanim
      markecie.Lekarstwa mielismy,ale na "zemste faraona" polskie nie pomagaly (ja
      4dnia umieralam dobe,20 razy wymiotowalam i w koncu przyszedl lekarz,dal mi
      zastrzyk i ichne leki)Pozniej do konca bylo ok,ogolnie super wakacje,a jak masz
      jakies konkretne pytania to moze jeszcze bede mogla pomoc.Zycze udanego wyjazdu!
      • sdec Re: Jedziemy do Egiptu! 19.10.06, 10:28
        Jedziemy do Tropicana Grand Oasis - Shark's Bay. Też zamierzam wziąść słoiczki
        i pieluchy swoje. A w jakim hotelu byłaś (z all)? Mała jadła posiłki z wami - u
        nas będzie musiał, bo same słoiczki mu nie wystarczą, a mleka w ogóle nie pije.
        GDzie robiłaś zakpy i przede wszystkim co dawałaś do picia? Na pewno wodę
        mineralną, ale czy ją przegotowywałać, czy braliście z Polski?
        • sdec Re: Jedziemy do Egiptu! 19.10.06, 10:44
          Czy jeździliście na jakieś wycieczki?
        • malina.majka Re: Jedziemy do Egiptu! 19.10.06, 10:52
          Mielismy HB,mloda w ogole nie chciala w takim upale jesc,ale jest caly czas na
          cycu,wiec oprocz sloiczka,dwoch dziennie,jadla cyca i
          chlebek,biszkopty,chrupki.Wode kupowalismy na miekscu,mineralna w
          szesciopakach,starczalo na 2dni (jeszcze ja w tej wodzie mylismy).Pila taka z
          butelki albo rozrobiona z soczkiem.Nie jadla z nami (no moze raz czy dwa
          kawalek nalesnika czy sera) ale nie ryzykowalam,bo to nigdy nic nie wiadomo,a
          wiesz jak dzieci choruja to z wakacji nici. Ja mialam na kazdy dzien po 3 male
          sloiczki i jeszcze wroclismy z paroma. Zakupy robilismy w markecie,gdzie na
          produktach byly ceny,bo wszedzie indziej bez cen i krzycza takie sumy ze
          szok=trzeba sie targowac,a jak znalezlisy ten market to tylko tam
          chodzilismy.Moge tylko doradzic zeby na dzien dobry kupic ich lek na zemste.
          Nazywa sie STREPTOQUIN,mozna go tez dostac dla dzieci w plynie,wez strzykawke w
          razie czego zeby podawac,bo to nie jest za dobre i ja musialam z mloda
          walczycwink Antinal nie jest wcale taki dobry jak o nim pisza,sprawdzilam na
          wlasnej skorze plus kilka innych osob,a po rozmowie z lekarzem w aptece wzielam
          ten drugi.Wez takze takie saszetki z proszkiem do rozcienczenia z woda na
          odwodnienie,w kazdej aptece dostaniesz i sa koniecznie jak sie zachoruje.
          Oczywiscie mam nadzieje,ze nic Wam nie bedzie,ale przezorny zawsze
          ubezpieczonysmile Pozdrawiam.
          • malina.majka Re: Jedziemy do Egiptu! 19.10.06, 10:57
            Z powodu mlodej i wysokich temperatur (o 19 bylo 35st) nie jezdzilismy,raczej
            chodzilo nam o wypoczynek stacjonarny. Bylismy tylko na rejsie lodzia ze
            szkalnym dnem,polecam!!! Rezydentka miala w ofercie za 25$ za osobe,ale na
            miescie jak sie spotka "naganiacza" z ichnych agencji,to warto skorzystac,my
            zaplacilismy za 3os dorosle lacznie 20$ (mloda za darmo)big_grin Na wycieczki do
            Kairu itd chcemy sie wybrac jak mloda bedzie starsza i bedzie mogla zostac z
            dziadkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka