dziubasek_ona hehe :) samochodzik :P 19.11.06, 15:41 Cześć! Ja dziś kupiłam mojemu synkowi Jego pierwszą furę Co prawda dopiero posłuży Mu jak będzie miał roczek, ale cena za jaką autko kupiłam była banalna, a mianowicie 1,25 + wysyłka. Samochodzik jest gumowy, autko po naciśnięciu piszczy, kierownica się obraca, a zmiana biegów to grzechotka Oto porshe mojego syna: img176.imageshack.us/my.php?image=samochodzik1pa4.jpg img227.imageshack.us/my.php?image=samochodzik2rh2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: hehe :) samochodzik :P 20.11.06, 20:00 Samochodzik jest przedni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: nasze ZAKUPY :):):) 20.11.06, 13:40 Właśnie wylicytowałam to wszystko za 14zł!!! Chyba się opłacało !!!!! www.allegro.pl/item141929964__zestaw_spiszek_i_nie_tylko_62_.html Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: nasze ZAKUPY :):):) 20.11.06, 20:02 Oj miałaś fuksa.Pewnie że się opłacało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.11.06, 12:03 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca82c65b1a5a7fe0.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff2eed114be41e4.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff2eed114be41e4.html Ubranka uplowane w ciucholandach,kombinezon z komisu,kocyk,rajstopki i skarpetki nowe.Brakuje mi jeszcze bluzeczek Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.11.06, 12:06 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c32c237c43dd77af.html coś mi sie pomieszało Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 26.11.06, 20:30 Właśnie czegoś takiego szukałam, a tu jeszcze za taką cenę się trafiło. Mam tylko nadzieję że poczta przestanie strajkować przed naszymi porodami www.allegro.pl/item143397148_spiwor_z_wesola_biedroneczka_vertbaudet_bcm.html Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 słodki ten spiworek :) 27.11.06, 08:04 na pewno będzie dobrze służył małej zosi? o ile dobrze pamietam mam pytanie czy bedziesz tylko go uzywala, czy jeszcze bedziesz przykrywac kocykiem? bo ja mysle, ze taki spoworek wystarczy ale ja pierwszy raz zostane mama wiec wole spytac... dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama odp.-śpiworek 28.11.06, 14:53 Ja wogóle mam wątpliwości czy on mi sie przyda czy nie będzie Dzidzi w nim za goraco? Kupiłam tak na wszelki wypadek, ale przykrywać dodatkowo na pewno juz nie będę. Pierwsze dziecko urodziłam w lecie i nie mam praktyki w zimowym chowaniu maluszków. Preferujemy "ZIMNY CHÓW" co zaowocowało nam tym że Marysia prawie nie choruje, a od małego preferuje spanie BEZ PRZYKRYCIA. Poprostu w zimie ubieram ja cieplej do spania, a na kołderki i śpiworki reaguje szałem. Ale nie przejmuje sie tym. Po Marysi mam pościel której ani razu nie użyłam - najpierw było gorąco a potem ona nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 ah tak dziekuje za odp :) 28.11.06, 17:27 czyli wyjdzie w praniu ale ja raczej juz dodatkowo przykrywac nie bede... a do spania bede cieniej ubierac kiedy bedzie miala spac w spiworku zobaczymy jak to bedzie w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 27.11.06, 11:06 mój śpiworek niestety nie jest taki śliczny, ale też nie był drogi. www.allegro.pl/item139114465_139114465.html Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 05.12.06, 13:34 Właśnie przynieśli mi wylicytowany śpiworek. Jest PRZESUPER !!! wygląda jak nówka i jest przesłodki !!! Opłacało się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 AVENT butelka 125 ml >> NAJTAŃSZA 27.11.06, 18:51 Może powinnam umieścić tą info w wątku o promocjach... Kupiłam butelkę Avent 125 ml ze smoczkiem w Auchan za 11,98 zł, to najniższa cena jaką spotkałam i nie jest to promocja ale stała cena ) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama butelki itd 28.11.06, 14:59 To faktycznie tanio. Ale apeluję do dziewczyn które nie maja praktyki w mamusiowaniu. Jeśli nie planują powrotu do pracy, wyjazdów bez dziecka itd nie wydajcie pieniedzy na butelki, termosy butelkowe, sterylizatory itd. Ja byłam na poczatku tylko na cycu i ani razu nie przydał mi sie ten sprzęt, chociasz obdarowano mnie kilkoma rzeczami tego typu. A jak Marysia zaczęła pić soczki to z zalecaenia lek. był to od razu kubek(to samo odciągniete mleko)tak podobno zdrowiej. Dla cierpliwych zaleca się pojenie łyżeczką, podobno ucza tego w niektórych szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka79 Re: butelki itd 28.11.06, 15:03 a jesli dziecko bedzie mialo kolke i trzeba bedzie mu podac herbatke koperkowa to co wtedy? przecież łyżeczką mu nie podam. Moja kolezanka karmi piersią cały czas ale bez butelki ktora przydla jej sie wlasnie na takie herbatki nie dała by rady. Ja kupie butelkę na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: butelki itd 28.11.06, 15:13 Otóż właśnie zalecają pojenie łyżeczką. Ja przyznam nie miałam do tego cierpliwości. A pierwsza butelkę miałam z ustnikiem a nie ze smoczkiem i to dopiero kiedy dziecku daje sie pić. Herbatek koperkowych nie podawałam na kolki, tylko sama piłam. Nie podawałam na początku nic do picia bo po tym jak moja Mała raz dostała pić z butelki nie chciała potem cyca, musiałam z nią walczyć. Jeśli chcesz ryzykować to oczywiście Twój wybór i dziecko. A na kolki są też inne sposoby, chociaż jeśli ktos przez to przeszedł wie że trzeba poprostu odczekac swoje i pomagać tylko dla uspokojenia własnego sumienia. A nawet jeśli ktoś koniecznie chce podawać herbatki to jednak polecam(bo tak mnie polecono-mam w rodzinie pediatrę)butelki lub kubki z odp.ustnikami. Smoczki niczemu dobraemu nie służą. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: butelki itd 29.11.06, 10:10 Pierwszy raz przeczytałam tu o pojeniu łyżeczką ale rzeczywiście coś w tym może być Dziś znalazłam kubeczek do karmienia Medeli, któego opis potwierdza słowa marysiowejmamusi: "Medela - Kubeczek do karmienia- Mama, która chce nadal efektywnie karmić piersią, a w wyjątkowych sytuacjach jest zmuszona podać dziecku odciągnięty pokarm lub coś innego, nie powinna nigdy korzystać z butelki ze smoczkiem tylko z kubeczka. Technika karmienia kubeczkiem jest trochę trudniejsza, ale nie zaburza naturalnego odruchu ssania u dziecka." A to sam kubeczek KUBECZEK DO KARMIENIA MEDELA Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: butelki itd 29.11.06, 11:38 Ja jednak skłaniałabym się do kupna choćby jednej butelki i ewentualnie jakiegoś mleka modyfikowanego - tak "w razie czego". Chodzi mi tu głównie o mamy które nie mieszkają w dużym mieście. Ja sama mieszkam na wsi i nie zawsze mam pod ręką samochód, a sytuacje są różne. Np. moja koleżanka - położna, która chciała jak najdłużej karmić wyłącznie piersią po ok 2 miesiącach dostała zapalenia piersi, czego konsekwencją był zastój pokarmu w obu piersiach i mąż w środku nocy biegł do apteki po mleko i butelkę, bo mały wrzeszczał z głodu (a ona z bólu)... Nie mówię tu o kupnie dodatkowych akcesoriów typu sterylizatory itp, ale sama butelka to chyba nie jest straszny wydatek i ja na pewno ją kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: butelki itd 28.11.06, 15:22 Ja buteleczkę kupiłam profilaktycznie do ewentualnych herbatek antykolkowych. Nie kupuję więcej tego typu sprzętów, tzn ani sterylizatora, ani podrzewacza ani termoopakowania itp Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: butelki itd 28.11.06, 17:31 no ale teraz sa smoczki w ksztalcie przypominajace sutki i podobno wtedy nie ma problemu z karmieniem piersia i stosowaniem butelek... no ja zakupilam takie, poniewaz zamierzam w soboty na jakis czas zostawiac mała z tata... poza tym tak samo kupuje termoopoakowanie z podgrzewaczem w jednym takei do auta, no ale nas czekaja dalekie podroze to dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: butelki itd 29.11.06, 13:29 Na stronach www.laktacja.pl/komitet.html znalazłam takie inf.na temat karmienia: "Podawanie odciągniętego pokarmu Karmienie butelką, niezależnie od rodzaju użytego smoczka, zaburza prawidłowy mechanizm ssania piersi, zwłaszcza gdy jest prowadzone w pierwszych tygodniach życia. W celu uniknięcia kłopotów z powodzeniem można podawać pokarm jedną z poniższych metod... Dr Monika Żukowska –Rubik Dr Magdalena Nehring - Gugulska " Dalej jest m.in. na temat karmienia łyżeczką. Mnie osobiście nie przekonują reklamy w stylu "unikalny smoczek przypominający kształtem pierś matki". Poczytałam sobie kiedyś wszystkie nagromadzone w domu ulotki i okazuje się że każda firma ma JEDYNĄ I NIEPOWTARZALNĄ oferte na rynku. A w długich podróżach idealnie sprawdza sie pierś. Sama to praktykowałam przy wielogodzinnych podróżach pociągiem. ps. A na wszelki wypadek oczywiscie nie zaszkodzi mieć butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: butelki itd 29.11.06, 15:07 ja jednak zostane przy butelkach... bo podroz pociagiem to co innego niz podroz samochodem, gdzie nie moge sobie ot tak wypiac dziecka z fotelika, a zatrzymymwanie sie co jakis czas i tak niewiele daje... bo jest meczace dla wszystkich... dla kierowcy czyli mojego meza, dla malej pewnie tez no i dla naszego psa... lyzeczka karmienia sobie nie wyobrazam... a slawna niania tracy hogg... uwaza, ze smoczki w ksztalcie sutka nie zakloca mechanizmu ssania i nie psowoduja problemow z podawaniem dziecku piersi... a tak na prawde wyjdzie wszystko w praktyce... ile lekarzy, autorow ksiazek na temat karmienia i pielegnacji niemowlat, ile poloznych itp tyle opini bylo tak i bedzie... jedni doradzaja to, inni tamto Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka79 Re: butelki itd 30.11.06, 11:40 dokładnie zgadzam się z Tobą marti_ko. Wczoraj byłam na wykładach w Fundacji Rodzić po Ludzku i róniez poruszany był ten temat. To jest podobnie jak z przyzwyczajeniem dziecka do spania z rodzicami. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi co jest lepsze dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: butelki itd 29.11.06, 15:19 Ja tak samo jak novinka 1 butelka i narazie nic wiecej nie kupuje, zadnych podgrzewaczy itd. Chyba ze jak urodze i nie bede mogla karmic to kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 30.11.06, 12:26 My dzis z mezulkiem jedziemy po przewijak i kosmetyki dla dzidzi. O losie wyliczylam ze tak ok 400 zl mnie wyniesie ten zakup. Dobrze ze sobie tak rozkladamy te koszty. Ciesze sie juz niesamowicie kupimy pampersy, proszek zawsze chcialam zeby ten dzien nadszedl !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: nasze ZAKUPY :):):) 30.11.06, 15:39 Misia a co masz na liście zakupowej, że taka kwota Ci wyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.12.06, 10:22 No na liscie mam: - 1 szt ten butelki Avent - smoczek -Pampersy Mini 3-6 kg -Pieluszki tetrowe 20szt musze kupic (flaneli mam 5szt) -Oliwke -Puder -Mydla -Proszek Jelp do koloru i do bialego -Szampon i plyn do kapieli Nivea Baby -Krem przeciw odparzenia (SUDOCREM juz mam) -Patyczki higieniczne -Przewijak - chce tez krem ale sie zastanawiam czy BAMBINO czy Nivea Baby nie wiem czy o czyms nie zapomnailam- to sie okaze w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona kolejne udane zakupy :) 01.12.06, 15:55 Dziś wstałam wcześniej i poczłapałam z mamusią na ryncoka Szłam tam z myślą, że kupię synkowi czapeczkę niebieską z polarku, żeby pasowała do kombinezonu. Noo, a wróciłam do domu z: - dużym 100% kocem akrylowym 150x200cm, super ciepły i milutki (nówka ostatnia sztuka i udało mi się go kupić za jedyne 30 zł, a normalnie kosztował 65zł) - prześlicznym, modnym niebieskim sweterkiem na zamek, firma TCM (nowy, za 2zł) - czapeczką niebieską na polarze (nowa za 1zł) - czapeczką białą z misiem, firma Lindex (dobra gatunkowo, używana, ale bardzo zadbana za 1zł) - majteczki, na tetrową pieluszkę, posiadają 6 zatrzasków, dzięki nim można sobie regulować szerokość w bioderkach. Dobrej firmy Mother - Ease (One Size), wyglądają jak nowe i kupiłam je za 1zł - śpiworek do spania zapinany na zamek, ładna kolorystyka (5zł) - obrazek ze słonikiem z podniesioną trąbą, powieszę go nad łózeczkiem (2zł) - plastikowa rybka z polarowymi płetwami i ogonkiem, po naciśnięciu płetwy ślicznie gra i słychać odgłos pluskającej się rybki w wodzie (1zł) - maskotkę żółtą gwiazdę z naszytą biedroneczką, powieszę ją na łózeczku albo na budce od wózka, mały będzie miał zainteresowanie No i to by było na tyle. Uciekam na obiadek, miłego popołudnia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama dziubasek_ona... 02.12.06, 12:49 A zdradzisz nam gdzie można zrobić takie zakupy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: dziubasek_ona... 02.12.06, 17:06 Na rynku w Lubaniu (okolice Jeleniej Góry). Chyba nie ma żadnej lutówki z mojej okolicy. Pozdrawiam Was. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 13.12.06, 17:59 Ja dzis w sklepie kupilam posciel dla Mojego Dzieciatka taka sama znalazlam na allegro a wiec pokaze WAM oto link www.allegro.pl/item148457863_feretti_posciel_5el_jungle_nowa_.html#photo i jeszcze przewujak kupilam w baranki takie slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: nasze ZAKUPY :):):) 13.12.06, 19:44 Ja zrobiłam pierwszy "poważny" zakup takie właśnie łóżeczko, dziś przyszło i czeka na skręcenie: www.allegro.pl/item148379676_drewex_kuba_ii_teak_szuf_materac_posciel_.html Oprócz tego wczoraj kupiłam parę "drobiazgów" typu smoczek, butelka, gruszka do noska, nożyczki itp. Mam jeszcze 4 flanelowe pieluchy w śliczne kotki, kilka ubranek, kupuję głównie rozm. 62. Resztę mam dostać od siostry. No i oczywiście znów coś upolowałam na allegro polarowy dres + bawełniana bluzeczka - śliczne za 11 zł, już z przesyłką ) Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.12.06, 23:09 No to ja się pochwalę, bo nareszcie mam czym. A zatem zakupliśmy: - wózek atlantic firmy baby design (szaro-czerwony), taki jak tu: www.allegro.pl/item150161419_baby_dreams_atlantic_8_gratisow_megamega_okazja_.html - fotelik dumbo tej samej firmy, o taki: www.allegro.pl/item149365050_fotelik_foteliki_baby_design_dumbo_7gratisow_w_wa.html - łóżeczko turystyczne (to do domku moich rodziców, gdzie zamierzemy spędzić znaczą częśc wiosny i lata): www.allegro.pl/item148864062_lozeczko_baby_dreams_dream_mega_gratisy_.html - do nas do domu łóżeczko Klupś - Radek VII z szufladą: www.allegro.pl/item148864062_lozeczko_baby_dreams_dream_mega_gratisy_.html - komodę z przewijakiem - fantazja (też firmy Klupś) Linki które podałam wyżej służą do pokazania towaru - ja na tych aukcjach nie kupowałam, więc nie sugerujcie się, że tam jest np. najtaniej. - no a poza tym kilka ciuszków dla Małego. Fajną sprawą wydają mi się rozpinane body firmy EWA; kupiłam je o tu: www.allegro.pl/item148480127_sliczne_body_rozpinane_kopertowo_62_ewa.html Uff, i to wszystko w przeciągu ostatniego tygodnia, więc zaszaleliśmy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Upolowałam kombinezon :) 22.12.06, 12:49 Na Allegro oczywiście (niezłe ceny można spotkać teraz przed Świętami, np.dzisiaj zapomniałam o obserwacji 3paku nowego body z UK które poszło za 1zł) To kupiłam za 5,50!!! www.allegro.pl/item150482228_kombinezon_firmy_mathercare_dla_niemowlat.html -- ♥ DZIDZIA ZOSIA ♥ MARYSIA Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Allegro w Święta... 26.12.06, 10:59 Pisałam już o tym że niezłe rzeczy można było upolować w czasie Świąt(wszyscy zamiast przy komp.na nieszczęście sprzedających przy stołach). Oto moje zdobycze: 1) NOWY KOMBINEZON - 1ZŁ !!! www.allegro.pl/item152159071_nowy_kombinezon_0_3_m_ce_12m_cy_gwarancji_rozowy.html 2) 3X NOWE BODY - 5,50 !!! www.allegro.pl/item150829110_3_pack_nowych_niemieckich_body_50_56_super_okazja.html 3) NOWA BLUZIA - 1,25 !!! www.allegro.pl/item149124816_renatal_kapitalna_bluzeczka_tunika_na_66_nowa.html 4) KURTECZKA H&M - 1,25 !!! www.allegro.pl/item151122046_jeansowa_kurtka_h_m_rozmiar_56.html Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 11:01 Ale łupy nieźle, nieźle, tylko pozazdrościć ) Mam prośbę: daj proszę znać jak tam mają się te bodziaki, bo też je obserwowałam ale przeczytałama u tej pani takie komentarze o nich www.allegro.pl/show_user.php?uid=4153274&type=fb_recvd_neu i ciekawa jestem jaka jest rzeczywiście ich jakość. Pozdrowionka poświąteczne Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 12:14 Przyznam że nie doczytałam tych komentarzy, ale myślę że za 5,50 nie będzie to miało aż takiego znaczenia. A jak dotrą oczywiście dam znać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 13:06 Dziękuję Chyba za 5,50 zł, to już się nie uda mi ich kupić teraz są coś ok 19 zł i dlatego chciałabym wiedzieć jak to z tą ich jakością jest, czy nie bardziej będzie mi się opłacało kupić np 7paczek z Early Days- tak swoją drogą, polecam bardzo jeśli któś ich nie zna- fajna gatunkowo bawełenka, ładne kolorki, trwałe i nie odkształcają się w praniu. Różne ceny na Allegro mają ale trafiają się też w na prawdę okazyjnych Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 18:35 A ja zaszalałam-z praktycznych rzeczy już prawie wszystko mam więc pozwoliłam sobie na pierdołkę)A że razem z Julką uwielbiamy Kubusia Puchatka to kupiłyśmy dla Szymka: www.allegro.pl/item151111947_disney_kubusiowe_cudenka_buciki_8_5_cm.html Wiem że żadna okazja ale oprzeć się nie mogłam) Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona nasze ZAKUPY :):):) 28.12.06, 19:35 Ja dziś zrobiłam niesamowite zakupy, zobaczcie sami )) allegro.pl/item153309346_misie_ktore_swieca_znakomita_ozdoba_pokoju_.html allegro.pl/item153611768__g30_dekoracja_na_sciane_farma_13_elementow.html Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 super ta dekoracja (farma)!!! 30.12.06, 22:27 Bardzo na (tzn. mnie i M.) spodobała. Może też zapolujemy na coś takiego. A który wzór wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona moje kolejne łupy :) 29.12.06, 10:10 dziś znowu zaszalałam i kupiłam: allegro.pl/item150913291_posciel_4el_135x100_baldachm_darland_nowe_wzory.html wzór nr 17 allegro.pl/item152920092_przescieradlo_przescieradla_od_ss_140x70.html 2 prześcieradła allegro.pl/item152919101_stelaz_do_baldachimu_lub_moskitiery.htmlstelaż Z tego co widzę dziewczyny chwalą pościel Darland, mam nadzieję, że i ja będę z niej zadowolona. Pzdr, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dziubasek :D 29.12.06, 10:15 chyba sobie tez łupne takie zwierzaczki do pokoiku Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Misia :D 29.12.06, 10:43 Widziałam na grudniówkach kącik dla bobaska udekorowany takimi bajerami heh, bardzo mi się spodobał. Kolorowe - przyciąga wzrok maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: moje kolejne łupy :) 29.12.06, 15:34 A Ty Dziubasku jaki desen wybralas? Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Gwiazdkowy prezencik Alusi 29.12.06, 13:13 Alusia dostała od nas (troszkę na przyszłość ale co tam) m.in zabaweczkę Tiny Love, o taką: voila.pl/k15oh/index.php?get=1&f=1 Jest bardzo kolorowa, ma szeleszczące, deliktanie pachnące płatki, grzechotkę, gumowy gryzaczek (motylek) i uchwyt do zawieszenia (np do maty, łóżeczka, wózka itp). Jest słodziutki Ostatnie zakupy, to m.in: - pledzik polarkowo/bawełniany, żółciutki, z jednej strony jednokolorowy polarek a z drugiej bawełenka w kolorowe obrazeczki, obszyty bawełnianą lamówką, były też inne kolorki voila.pl/u89tg/index.php?get=1&f=1 - pościel w pszczółki z darlandu voila.pl/kb6j0/index.php?get=1&f=1 Resztę muszę obfotografować Pozdróweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Novinka, a ten pledzik to gdzie kupiony? 29.12.06, 14:53 Bo ja szukam czegoś takiego bawełniano-polarkowego. To wydaje się super. Jeśli możesz, to napisz proszę gdzie i za ile. Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Novinka, a ten pledzik to gdzie kupiony? 30.12.06, 09:12 A pledzik na allegro zakupiony u 4baby, o tu: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4776599 Kosztował 24,50 zł. Jest na prawdę fajniutki i mam nadzieję, że się sprawdzi Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Dzieki Novinka! 30.12.06, 22:21 Ja chyba też sobie taki sprawię. Podoba mi się, że kocyk jest podszyty bawełną i wygląda na porzadnie odszyty. Szukałam i znalazłam w takim stylu jeszcze jeden, ale droższy, więc pewnie kupię ten sam co Ty ))) Usciski dla Ciebie i Maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Dzieki Novinka! 03.01.07, 22:13 Jeśli piszesz o tym z H&M, to oglądałam go wcześniej w sklepie (ten z 4baby zresztą też) i on ma jedną stronę bawełnianą a drugą welurową a ten z 4baby polarkową. Te z 4baby możesz zobaczyć w Świecie Dziecka. Pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Ja tez rozwazalam te pszczolki:) 29.12.06, 15:34 Ostatecznie wybralam niebieskie baranki i zyrafki, bo musialam sie na cos zdecydowac, ale pszczoleczki sa miodzio)) Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Ja tez rozwazalam te pszczolki:) 30.12.06, 09:14 Ja też miałam kilka na oku Za duży wybór Zdecydowałam się na ten wzór, bo mój małżowinek wychowywał się i całe życie mieszkał praktycznie w pasiece więc tak dla sentymentu, hihi Buziak. Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 17:02 allegro.pl/item152590525_posciel_do_wozka_haftowana_z_termofrotty_4baby.html Właśnie zakupiłam taką pościel do wózka-mam nadzieję ,że się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 17:24 Bardzo ladna ta posciel do wozka. Ja mam juz spiwor to mysle ze nie musze miec jeszcze poscieli? Mam kocyki tez Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 19:05 Ja nie mam spiwora ,sama nie wiem czy mi jest ta pościel potrzebna ,przy Oskarku nie miałam.No ,ale tak mi się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama koszula do szpitala 02.01.07, 12:00 Właśnie zakupiłam: www.allegro.pl/item154283657_nowa_koszula_dla_karmiacej_vienetta_secret_s.html Widziałam ident.w innym sklepie internetowym po 39zł+koszt wysyłki, więc chyba nie jest źle. Wybrałam z bocianem Odpowiedz Link Zgłoś
olazur nie wszystko tanie na allegro 03.01.07, 10:56 Trzeba uważać na ceny na allegro niektórych nowych produktów. Dziś kupowałam podkłady poporodowe Bella. Na allegro są w cenach ok. 3,70-4,20zł. Wczoraj w jednej aptece jak zobaczyłam po 4,20 to się ucieszyłam, że tak tanio, poniewaz doliczając koszt wysyłki na allegro wychodzi drożej. A dziś weszłam do pierwszej lepszej drogerii i były po 3,20 dokładnie te same. Podobnie było z ceratką z frotką pod materacyk. Na allegro widziałam za 19zł (plus koszty wysyłki) a ja kupiłam w sklepie dla dzieci w Poznaniu za 13zł identyczną ceratkę. Ale za to na allegro kupiłam tanio staniki do karmienia w różnych kolorach po 10,50zł: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5927936 albo chyba też okazyjnie gaziki: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2382295 Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s piżamka do karmienia 03.01.07, 11:20 www.allegro.pl/show_item.php?item=153453841 Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: piżamka do karmienia 03.01.07, 11:57 no, no - ta piżamka, to super wyglada! Na sam początek czy do szpitala, to chyba nie bardzo (ja się tam nie znam, ale podobno preferowane są koszule, żeby suszyć krocze), ale potem to chyba rewelka! Tylko ta cena... Ale może też sobie taką sprawię - mama koniecznie chce mi coś kupić, więc może to... Niuta - jak przyjdzie, to daj znać czy jakościowo też dobra i czy wygodna, oki? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s piżamka przyszła 07.01.07, 13:10 jest dobrze uszyta - i jest raczej piżamką ciążową, ale to nie zmienia faktu że i tak w niej będę chodzić bo jest bardzo wygodna, trochę się poplątałam przy zakładaniu góry, ale po założeniu już było ok, a poza tym łatwy dostęp do cyców przy karmieniu ) apropo szpitala to ja się raczej uprę - mam tylko jedna koszule i nie umiem w niej spać, więc nie będzie dyskusji, co wezme w tym śpię! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 olazur 03.01.07, 20:17 Hej!! Kiedy kupiłaś te staniczki,dzoszły już?? Ja właśnie dziś kupiłam identyczne u tego samego sprzedawcy i sie zastanawiam jakie są jakościowo!! Daj znać,dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: olazur 04.01.07, 08:18 wysyłane do mnie będą dopiero za tydzień, ponieważ zapytałam o dostepność kolorów beżowego i czarnego w moim rozmiarze, bo nie było na aukcji, a za tydzień ma być nowa dostawa u sprzedawcy i być może coś będzie i wtedy wszystko wyśle jedna paczką. Ale z komentarzy wynika, że są dobrej jakości. No ale same musimy to zobaczyć i ocenić jak jest naprawdę. Daj znać jak dostaniesz paczkę. Ten sprzedawca fajne ma też bluzeczki i sweterki i to niedrogie, ale nam w tej chwili już nic nowego z ubrań na ostatnie chwile ciąży nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: olazur 04.01.07, 09:20 ok,dzięki za odp.Jak tylko moje dojdą to dam Ci znać.A ubrania faktycznie ma fajne ale teraz to juz chyba zupełnie niepotrzebne)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: nie wszystko tanie na allegro 03.01.07, 22:17 oj tak popieram info o tym, że nie zawsze na all taniej Jeśli chodzi o podkłady bella, to najtańsze są w leclercu > 2,89 zł i tak samo np woreczki Paklanki na All są średnio za 4,99 zł np w Auchan 3,60 zł. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: nie wszystko tanie na allegro 04.01.07, 08:25 No proszę jaka różnica. A na allegro dochodzi jeszcze koszt wysyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: do olazur 04.01.07, 10:26 Jak ten staniczek bo zastanawiam się czy go nie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: do olazur 04.01.07, 12:34 Jak tylko go dostanę dam znać, ale to będzie za jakieś półtora tygodnia. Wczesniej pisałam dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 07.01.07, 12:59 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efc2fe85de2ae247.html To nasz łup z przeceny mothercare-są takie słodkie,że chciałm Wam je pokazać Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Są przesłodkie !!! 07.01.07, 13:14 Zdradzisz cenę ????????????????????? Please !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: Są przesłodkie !!! 07.01.07, 15:05 Buuuu dlaczego we Wrocławiu nie ma Mothercare!!! Ale chyba jest w Poznaniu, nieprawdaż? Ja wczoraj jeździłam z mamą po hurtowniach oglądając wózki i zakupiłam: 1. Przewijak na łóżeczko w kolorze żółtym - mam fazę na ten kolor. 2. Wanienkę pomarańczową (pod kolor łazienki i ścian w sypialni, a tak sobie zaszalałam)coś takiego, całkiem zwykła ale spora: www.allegro.pl/item155921034_wanienka_wanna_do_kapieli_dziecka_8_kolorow_w_wa.html 3. Wkład do wanienki dla małego, o taki: www.allegro.pl/item155279340_foczka_fotelik_do_bezpiecznej_kapieli.html 4. Stelarz pod wanienkę, coś w tym stylu: www.allegro.pl/item153121881_wanienka_stelaz.html tylko srebrny matowy, nie biały. 5. Karuzelkę Canpolu: www.allegro.pl/item153490709_karuzela_pluszowa_z_pozytywka_canpol_gratis.html Dzisiaj natomiast zaszlałam w H&M i kupiłam: 1. Spodenki szare takie jakby dresowe rozmiar 62 2. Półścioszki w dwupaku białe i żółte w paseczki 3. Dwupak body: niebieskie i brązowe 4, Dwupak body: białe i żółte w paseczki do tych półśpioszków. A co!!! Niech mały ma!!! Jutro jadę na poszukiwania łóżeczka ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do 3 aloczki 07.01.07, 16:40 Ja mam bardzo duzo rzeczy w zoltym kolorze np wanienke, taki recznik z kapturkiem, rozek, w poscieli tez jest zółc taki oczywiscie delikatny zolty. Przescieradelka zolte hehe no bo jak sie nie zna plci to potem tak jest a mysle ze to fajny kolor. Mam podobna karuzele sliczniutkie sa Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: do 3 aloczki 07.01.07, 19:06 Misiu, ja wiem, że będzie chłopak ale żółty jakoś wydaje mi się taki w razie czego neutralny i do tego niemowlaczek po prostu słodko w nim wygląda Prześcieradła też kupiłam żółte i tylko jedno błękitne. No właśnie, przed chwilą kupiłam 3 na Allegro Od tego samego sprzedawcy do ochraniacz. Do tego udało mi się przez przypadek kupić ochraniacz z takim samym wzorem w misie jak przewijak Jeszcze jest taka pościel ale teraz mi nie będzie potrzebna więc na razie nie kupuję. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Są przesłodkie !!! 08.01.07, 04:56 Sa slodkie, ale lekarze, przynajmniej w Stanach, odradzaja uzywania bucikow do czasu, gdy dziecko zacznie chodzic, bo deformuja stopke. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 08.01.07, 10:13 Absolutnie słodziutkie!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 08.01.07, 11:09 No przecenione z 49 zł na 25 zł -wiem ,że to i tak drogo ,ale były takie słodziutkie.Zresztą mothercare ma ceny wow-tylko z przecen coś można kupić.Fajne ceny miały też body ,ale my już mamy kupione. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Wyprzedaż w Tesco 08.01.07, 15:03 Oto co dzisiaj kupiłam w Tesco. buciki 3-6m: 4zł voila.pl/tsvbj/?6 bluzeczka: 2zł spodenki dresowe:2,50zł voila.pl/tsvbj/?4 bluza: 3,80zł spodenki dresowe: 3,00zł voila.pl/tsvbj/?3 bluzeczka: 1zł spodenki welurowe: 5zł voila.pl/tsvbj/?2 dwupak, dwie bluzeczki: 7zł voila.pl/tsvbj/?1 Kupiłam też biustonosz do karmienia za 14,90zł (przeceniony z 49,90zł) Były też body za 2 i 3zł i wiele innych rzeczy, ale nie miałam juz siły dłużej wybierać. Byłam też w sklepie PEPCO: bluza polarowa: 7,90zł bluzeczka: 4,90zł voila.pl/tsvbj/?5 Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: nasze ZAKUPY :):):) 08.01.07, 23:58 Zaczynam zabierać sie ostro za zakupowanie wczoraj wypuściłam sie w miasto i znalazłam dla mojej kluski parę rzeczy: voila.pl/xy17g/?1 H&M voila.pl/e3bag/?1 H&M voila.pl/a8dux/?1 voila.pl/1z8kr/?1 pumpkin patch voila.pl/kg1lk/?1 pumpkin patch voila.pl/1vg30/?1 voila.pl/anhwj/?1 pumpkin patch Jutro znowu chyba sobie połażę Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Przepiekne !!! 09.01.07, 11:44 Ja też tak chce, a przez to moje leżenie nie mam nawet jak kupić łóżeczka w pobliskim sklepie( Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: Przepiekne !!! 09.01.07, 12:33 oj współczuję Ci ja nie mogę chwili uleżeć - tak mnie nosi ;p mateusz włancza mi filmy to wtedy sie nie ruszam - tylko czasami jęczę bo zaczynaja mnie plecy boleć Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 11:56 Nie wiem czy to godne chwalenia... kupiłam ostatnio 43 ciuszki za 86 zł.W tym sporo firmowek disney,h&m,gap,marc&spenser,george wszystko wyglada jak nówki,Biel jest BIAŁA, materiał nie powyciągany nie zmechacony,w rozmiarach 0-3 i 3-6 . Trafiłam na promocje w ciucholandzie 2 zł od sztuki.Jestem bardzo zadowolona,chociaż wczesniej mowilam sobie ze moj pierworodny bedzie mial same nowki ale teraz pomyslalam sobie ze za te pieniadze moge mu kupic cos innego,a z ciuszkow i tak moment wyrosnie, zreszta za TAKIE gatunkowo w normalnym sklepie musialabym zaplacic majatek i nie byloby mnie i tak stac. Mam cyfrówke ale nie opanowalam jeszcze wstawiania zdięć do netu az serio żałuje Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:25 z pozostałych rzeczymamy z allegro: wanienkę aukcja.onet.pl/show_item.php?item=152943148 łóżeczko (jeszcze nie złożone) aukcja.onet.pl/show_item.php? item=153669779 śpiworek aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153189358 pościelx3 wybralismy aukcja.onet.pl/show_item.php?item=151888728 pościel wypełnienie aukcja.onet.pl/show_item.php?item=151888738 ochraniacz do łóżeczka aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153714869 dywanikdo pokoiku W5 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=156036642 no i narazie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:34 Wanienka jest bomba-nie widziałam takiej A pościel w jaki wzoreK? Apropo ubranek to moja mała ma wiekszosć uzywanych z allegro i lumpka Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:56 pościel w kotki,w misie i owieczki,i ta ostatnia pomarańczowa. Wanienka jest rzeczywiście super,ale moglaby byc trochę większa,wpraniu sie okaże,ale wydaje mi sie że takie wieksze dziecko to bedzie ciezko w niej umyc, ale na sam poczatek dla takich jak ja strachliwych mamus powina byc ok Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 19:28 jak bedzie wieksze, to bedzie pływać w dużej wannie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 13:54 moje ostatnie już chyba zakupy ciuszkowe przed porodem: wyprawa do Mothercare body: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db7225321616bd30.html pajace: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06cd0ba8d2d65ba7.html a to wypatrzyłam za 10,90 w Carfurze, no i nie mogłam się oprzeć: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fa7be5740ade2be.html Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 olazur 09.01.07, 18:28 Przyszły moje staniki które kupowałyśmy u tego samego sprzedawcy.Wyglądają ok,materiał dość gruby,zobaczymy jak sprawdzą się w praktyce,czy np.nie porozciągaja sie w praniu.Ty dalej czekasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: olazur 09.01.07, 19:22 Tak, ja jeszcze czekam, poniewaz w piątek ten sprzedawca wystawi nowe staniki, a chciałabym kupić jeszcze jeden, moze beda w moim rozmiarze. Tak wiec pewnie w poniedzialek beda wysłane. Tak sie zastanawiam, ile sztuk takich staników byłoby nam potrzebne mając na uwadze, że często mogą sie moczyć i brudzić od mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: olazur 09.01.07, 19:40 Ja mam w sumie 3 (jeden miałam porządny przy starszej córce więc nic mu sie nie stało przy częstym jednak praniu) i myślę że to wystarczy.W razie gdyby jednak okazało się za mało to zawsze można dokupic w trakcie karmienia. Pzdr) Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: 10.01.07, 09:58 Mąż mnie zmusił do dokończenia zakupów... Już od miesiąca oglądam pościel i w zasadzie problemem jest tylko wzór, ale z tym jakoś sobie poradzę. Nie wiem natomiast co z becikiem/rożkiem. Na allegro nie znalazłam takiego, który by mi w 100% odpowiadał Chciałabym usztywniany, wiązany i w miarę jednokolorowy (lub z delikatnym wzorem). Z takich jedynie są z polaru bądź frotki, ale nie wiem czy dziecku nie będzie w tym za gorąco? Przecież w domu jest ciepło, a na wyjście to ma kombinezon + ewentualnie kocyk. Zresztą dziecko ma się urodzić ok 20 lutego, a wtedy podobno ma być już wiosna Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Pościel z allegro 10.01.07, 11:42 I jeszcze jedno - widzę że kilka z Was zamówiło na allegro pościel. Dostała już któraś z Was? Jak jest z jej jakością? Myślałam o pościeli "Darland" lub "Mamo Tato" Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 12:18 Ja kupilam w Darlandzie i jestem naprawde zadowolona. Solidne szycie (bez jakichs postrzepionych nitek), ladne kolory, dobrej jakosci bawelna (poszewki na kolderke i podusie - wiadomo ze nie na teraz, tylko na przyszlosc - maja suwaczki zamiast guzikow, bardzo mi sie to podoba, bo jak dziecko wieksze, to czasem mogloby miec ochote na pozarcie jakiegos poluzowanego guzikaUwazam tez, ze fajna rzecza sa przescieradla z falbana. Mam lozeczko z szuflada (jak pewnie wiele z nas) i ta falbana pozwala zakryc przestrzen miedzy "podloga" lozeczka a szuflada. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Darland 10.01.07, 12:52 Jestem zadowolona z tej pościeli. Widać, że sprzedającemu zależy na kliencie - za małą dopłatą został uszyty ochraniacz o wymiarach jakich potrzebowałam - takiej opcji nie oferują inni allegrowicze. Dużym plusem jest też to, że pościel zapinana jest na suwaczek. Kolorystyka na piątkę Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:20 Wydaje mi się, że to był dobry zakup Powłoczki i ochraniacz są dobrze uszyte, materiał wygląda na solidny, kolorki ładne, na plus jak dla mnie też suwaczki zamiast guzików. Pościel i ochraniacz wyprałam już i nic się z nimi nie stało, nic się nie posiepało i ochraniacz nie zdeformował się, tak więc chyba śmiało mogę polecić pościel z Darlandu. Dodatkowo przesyłka była błyskawiczna- zapłaciłam w piątek koło południa a rano następnego dnia miałam już pościel u siebie i bardzo sympatyczny kontakt @. Kupowałam u tego sprzedawcy: allegro.pl/show_user_auctions.php? uid=390624 i żałuję, że wtedy nie zamówiłam też pieluszek tetrowych, może byłyby lepszej jakości niż te, które kupiłam tu: allegro.pl/item149433927_pieluchy_tetrowe_70x80_bardzo_bardzo_grubeeeeeee ee.html (bardzo grube to one na pewno nie są i po pierwszym praniu tak bardzo się posiepały, że nie wiem czy nie napisać o tym do sprzedawcy). Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:25 ehh, linki mi się nie wkleiły Jeszcze raz: to sprzedawca, u którego kupiłam pościel (i wkłąd do niej): tiny.pl/w94s a to pieluszki, których nie mogę niestety polecić tiny.pl/w948 Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:47 Ja jeszcze raz o pieluszkach tetrowych. Jakiś czas temu kupiłam takie: www.allegro.pl/item148700721_piekne_pieluszki_tetrowe_pieluchy_kolorowe_zestaw.html Mam ich trzy komplety po 6 sztuk czyli 18. I naprawdę mogę je polecić, są bardzo starnnie uszyte, nic się nie sprzępi, z bardzo grubej i mięsistej bawełny - pooglądąłam sobie pieluszki dostępne w sklepach i hurtowniach i naprawdę nigdzie lepszych nie znalazłam. A poza tym są kolorowe, co mi bardzo odpowiada Gorąco polecam, kilku sprzedawców je wystawia: www.allegro.pl/item153489628_galiano_pieluszki_tetrowe_drukowane_zestaw_6_szt.html www.allegro.pl/item154491293_super_pieluszki_tetrowe_z_nadrukiem_najtaniej_.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:42 Ja kupiłam od mamo-tato, bo mi wzór się spodobał i pasuje do naszej sypialni. Też jest na suwaczki. Co do jakości, to trudno mi ocenić, bo szczerze mówiąc nie macałam innych pościeli, ale wydaje mi się trochę szorstka. Zobaczymy po praniu. Odszycie na 4. Czytałam natomiast dużo dobrych opinii o Darlandzie, więc jeśli tam Ci wzorek będzie odpowiadał, to może lepiej tam - bo jest chwalony i to nie tylko w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Pościel z allegro 10.01.07, 14:45 No to troszkę się zdenerwowałam. W Darlandzie nie mogłam się na nic zdecydować, więc kupiłam z Mamo to ja (misie na niebieskim tle), a tu taka opinia i prześcieradło do tego też kupiłam. No, ale trudno może nie będzie tak źle... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy wypuściłam sie w miasto.... 10.01.07, 19:30 i przytargałam kolejne ciuszki dla naszej klusk: voila.pl/1935j/?1 new look voila.pl/6zuay/?1 disney voila.pl/89133/?1 disney voila.pl/sqv8s/?1 H&M voila.pl/soa9t/?1 H&M Strasznie sie boje, że zaczne rodzić i nic nie bede miała.... Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 zaszalałam ;) 11.01.07, 18:07 Chyba wszystko dla siebie i Alusi już mam więc zaczęłam oglądać się za wyposażeniem dodatkowym i wyszperałam matę Hauck-Disney. Zdecydowałam się na jej zakup ze względu na podpinane boczki, które mam nadzieję będą powstrzymywać moje potworki (dwa psiaki) przed lizaniem Aluśki. A oto nasz mata: tiny.pl/wwjm Póki co kupiłam, zapłaciłam i czekam na kuriera. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 novinka!! 11.01.07, 20:04 Mata boska,moja Julka,która od lat jest wierną fanką Kubusia,stwierdziła że Szymek też MUSI taką mieć więc proszę napisz gdzie ją kupiłaś i jaka jest cena. Z góry dzięki,pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: novinka!! 12.01.07, 15:44 A proszę bardzo mata zakupiona na Allegro za 129 zł- myślę, że to jeszcze nie taka tragiczna kwota porównując z matami np tiny love A to link do aukcji: www.allegro.pl/show_item.php?item=155410889 Pozdrowionka cieplutkie ) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 wielkie dzięki!!! 12.01.07, 16:40 Może podsunę pomysł na taki prezent komuś z licznej rodzinki odwiedzającej maluszka po narodzinach)) Dzięki i pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: zaszalałam ;) 12.01.07, 16:49 Novinka - mata rewelacja! Chyba też się na nią skuszę )) U mnie ochrony mały będzie potrzebował od Kota więc się przyda. Mam jeszcze upatrzony leżaczek Fischer Price ale moi koledzy i koleżanki z pracy kazali mi się określić co bym chciała więc chyba o niego ich poproszę O takie cudo: www.allegro.pl/item153906654_fisher_price_lezaczek_bujaczek_wibracje_express.html Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: zaszalałam ;) 12.01.07, 17:52 3aloczki- dokładnie ten sam leżaczek mam upatrzony ) A propos maty, to widziałam gdzieś, że po podpięciu boczków mata może być wstawiona do łóżeczka lub kojca- też dobra sprawa Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 leżaczek-bujaczek Fisher Price 12.01.07, 22:45 Dziewczyny czy któraś widziała leżaczek "na żywo" albo jeszcze lepiej - używała. Czy on faktycznie nadaje się od urodzenia do 18 kg??? I czy jest wart swojej ceny? Bo powiem szczerze, że kusi.... Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s chusta 11.01.07, 18:41 www.chusta.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=17&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=29 oprócz tej, kupiłam materiał i druga uszyje mi mama Odpowiedz Link Zgłoś
je pościel 12.01.07, 14:33 właśnie dziś kupiłam Darland (2 komplety). Mam o tyle dobrze, że byłam na miejscu u producenta, obejrzałam wzory i wybrałam. Do tego wziełam wypełnienia (kołdra i poduszka) oraz prześcieradła. Jestem b zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś