Dodaj do ulubionych

nasze ZAKUPY :):):)

• dziubasek_ona hehe :) samochodzik :P 19.11.06, 15:41
      Cześć!
      Ja dziś kupiłam mojemu synkowi Jego pierwszą furę big_grin
      Co prawda dopiero posłuży Mu jak będzie miał roczek, ale cena za jaką autko
      kupiłam była banalna, a mianowicie 1,25 + wysyłka. Samochodzik jest gumowy,
      autko po naciśnięciu piszczy, kierownica się obraca, a zmiana biegów to
      grzechotka smile

Oto porshe mojego syna:
      img176.imageshack.us/my.php?image=samochodzik1pa4.jpg
      img227.imageshack.us/my.php?image=samochodzik2rh2.jpg
      • marysiowamama Re: hehe :) samochodzik :P 20.11.06, 20:00
        Samochodzik jest przedni !!!
    • kamilka1979 Re: nasze ZAKUPY :):):) 20.11.06, 13:40

Właśnie wylicytowałam to wszystko za 14zł!!! Chyba się opłacało !!!!!

www.allegro.pl/item141929964__zestaw_spiszek_i_nie_tylko_62_.html
      • olazur Re: nasze ZAKUPY :):):) 20.11.06, 13:58
        rzeczywiście fajne zakupy.
      • marysiowamama Re: nasze ZAKUPY :):):) 20.11.06, 20:02
        Oj miałaś fuksa.Pewnie że się opłacało !!!
    • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.11.06, 12:03
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca82c65b1a5a7fe0.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff2eed114be41e4.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff2eed114be41e4.html
      Ubranka uplowane w ciucholandach,kombinezon z komisu,kocyk,rajstopki i
      skarpetki nowe.Brakuje mi jeszcze bluzeczeksmile
      • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.11.06, 12:06
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c32c237c43dd77af.html
        coś mi sie pomieszało
    • marysiowamama Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 26.11.06, 20:30
      Właśnie czegoś takiego szukałam, a tu jeszcze za taką cenę się trafiło. Mam
      tylko nadzieję że poczta przestanie strajkować przed naszymi porodami smile

www.allegro.pl/item143397148_spiwor_z_wesola_biedroneczka_vertbaudet_bcm.html
      • marti_ka82 słodki ten spiworek :) 27.11.06, 08:04
        na pewno będzie dobrze służył małej zosi? o ile dobrze pamietam smile mam pytanie
        czy bedziesz tylko go uzywala, czy jeszcze bedziesz przykrywac kocykiem? bo ja
        mysle, ze taki spoworek wystarczy wink ale ja pierwszy raz zostane mama wiec wole
        spytac... smile dziekuje za odp smile
        • marysiowamama odp.-śpiworek 28.11.06, 14:53
          Ja wogóle mam wątpliwości czy on mi sie przyda czy nie będzie Dzidzi w nim za
          goraco? Kupiłam tak na wszelki wypadek, ale przykrywać dodatkowo na pewno juz
          nie będę.
          Pierwsze dziecko urodziłam w lecie i nie mam praktyki w zimowym chowaniu
          maluszków.
          Preferujemy "ZIMNY CHÓW" co zaowocowało nam tym że Marysia prawie nie choruje,
          a od małego preferuje spanie BEZ PRZYKRYCIA. Poprostu w zimie ubieram ja
          cieplej do spania, a na kołderki i śpiworki reaguje szałem. Ale nie przejmuje
          sie tym. Po Marysi mam pościel której ani razu nie użyłam - najpierw było
          gorąco a potem ona nie chciała.
          • marti_ka82 ah tak dziekuje za odp :) 28.11.06, 17:27
            czyli wyjdzie w praniu wink ale ja raczej juz dodatkowo przykrywac nie bede... a
            do spania bede cieniej ubierac kiedy bedzie miala spac w spiworku smile zobaczymy
            jak to bedzie w praktyce smile
      • novinka_78 Re: Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 27.11.06, 10:49
        Ale śliczny smile)
        • olazur Re: Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 27.11.06, 11:06
          mój śpiworek niestety nie jest taki śliczny, ale też nie był drogi.

www.allegro.pl/item139114465_139114465.html
      • marysiowamama Re: Upolowałam śpiworek do łóżeczka :) 05.12.06, 13:34
        Właśnie przynieśli mi wylicytowany śpiworek. Jest PRZESUPER !!! wygląda jak
        nówka i jest przesłodki !!! Opłacało się !!!
    • novinka_78 AVENT butelka 125 ml >> NAJTAŃSZA 27.11.06, 18:51
      Może powinnam umieścić tą info w wątku o promocjach...

Kupiłam butelkę Avent 125 ml ze smoczkiem w Auchan za 11,98 zł, to najniższa
      cena jaką spotkałam i nie jest to promocja ale stała cena smile)

Pozdrowionka.
      • marysiowamama butelki itd 28.11.06, 14:59
        To faktycznie tanio.

Ale apeluję do dziewczyn które nie maja praktyki w mamusiowaniu. Jeśli nie
        planują powrotu do pracy, wyjazdów bez dziecka itd nie wydajcie pieniedzy na
        butelki, termosy butelkowe, sterylizatory itd.
        Ja byłam na poczatku tylko na cycu i ani razu nie przydał mi sie ten sprzęt,
        chociasz obdarowano mnie kilkoma rzeczami tego typu.
        A jak Marysia zaczęła pić soczki to z zalecaenia lek. był to od razu kubek(to
        samo odciągniete mleko)tak podobno zdrowiej. Dla cierpliwych zaleca się pojenie
        łyżeczką, podobno ucza tego w niektórych szpitalach.
        • stokroteczka79 Re: butelki itd 28.11.06, 15:03
          a jesli dziecko bedzie mialo kolke i trzeba bedzie mu podac herbatke koperkowa
          to co wtedy? przecież łyżeczką mu nie podam. Moja kolezanka karmi piersią cały
          czas ale bez butelki ktora przydla jej sie wlasnie na takie herbatki nie dała
          by rady. Ja kupie butelkę na 100%
          • marysiowamama Re: butelki itd 28.11.06, 15:13
            Otóż właśnie zalecają pojenie łyżeczką. Ja przyznam nie miałam do tego
            cierpliwości. A pierwsza butelkę miałam z ustnikiem a nie ze smoczkiem i to
            dopiero kiedy dziecku daje sie pić.
            Herbatek koperkowych nie podawałam na kolki, tylko sama piłam.
            Nie podawałam na początku nic do picia bo po tym jak moja Mała raz dostała pić
            z butelki nie chciała potem cyca, musiałam z nią walczyć. Jeśli chcesz
            ryzykować to oczywiście Twój wybór i dziecko.
            A na kolki są też inne sposoby, chociaż jeśli ktos przez to przeszedł wie że
            trzeba poprostu odczekac swoje i pomagać tylko dla uspokojenia własnego
            sumienia.
            A nawet jeśli ktoś koniecznie chce podawać herbatki to jednak polecam(bo tak
            mnie polecono-mam w rodzinie pediatrę)butelki lub kubki z odp.ustnikami.
            Smoczki niczemu dobraemu nie służą.
            • novinka_78 Re: butelki itd 29.11.06, 10:10
              Pierwszy raz przeczytałam tu o pojeniu łyżeczką ale rzeczywiście coś w tym może
              być smile Dziś znalazłam kubeczek do karmienia Medeli, któego opis potwierdza
              słowa marysiowejmamusi:

"Medela - Kubeczek do karmienia- Mama, która chce nadal efektywnie karmić
              piersią, a w wyjątkowych sytuacjach jest zmuszona podać dziecku odciągnięty
              pokarm lub coś innego, nie powinna nigdy korzystać z butelki ze smoczkiem tylko
              z kubeczka. Technika karmienia kubeczkiem jest trochę trudniejsza, ale nie
              zaburza naturalnego odruchu ssania u dziecka."

A to sam kubeczek KUBECZEK DO KARMIENIA MEDELA

Pozdrowionka.
              • rengur Re: butelki itd 29.11.06, 11:38
                Ja jednak skłaniałabym się do kupna choćby jednej butelki i ewentualnie
                jakiegoś mleka modyfikowanego - tak "w razie czego". Chodzi mi tu głównie o
                mamy które nie mieszkają w dużym mieście. Ja sama mieszkam na wsi i nie zawsze
                mam pod ręką samochód, a sytuacje są różne. Np. moja koleżanka - położna, która
                chciała jak najdłużej karmić wyłącznie piersią po ok 2 miesiącach dostała
                zapalenia piersi, czego konsekwencją był zastój pokarmu w obu piersiach i mąż w
                środku nocy biegł do apteki po mleko i butelkę, bo mały wrzeszczał z głodu (a
                ona z bólu)... Nie mówię tu o kupnie dodatkowych akcesoriów typu sterylizatory
                itp, ale sama butelka to chyba nie jest straszny wydatek i ja na pewno ją kupię.
        • novinka_78 Re: butelki itd 28.11.06, 15:22
          Ja buteleczkę kupiłam profilaktycznie do ewentualnych herbatek antykolkowych.
          Nie kupuję więcej tego typu sprzętów, tzn ani sterylizatora, ani podrzewacza
          ani termoopakowania itp
          • marti_ka82 Re: butelki itd 28.11.06, 17:31
            no ale teraz sa smoczki w ksztalcie przypominajace sutki i podobno wtedy nie ma
            problemu z karmieniem piersia i stosowaniem butelek... no ja zakupilam takie,
            poniewaz zamierzam w soboty na jakis czas zostawiac mała z tata... smile poza tym
            tak samo kupuje termoopoakowanie z podgrzewaczem w jednym takei do auta, no ale
            nas czekaja dalekie podroze smile to dlatego...
            • marysiowamama Re: butelki itd 29.11.06, 13:29
              Na stronach www.laktacja.pl/komitet.html znalazłam takie inf.na temat
              karmienia:

"Podawanie odciągniętego pokarmu

Karmienie butelką, niezależnie od rodzaju użytego smoczka, zaburza prawidłowy
              mechanizm ssania piersi, zwłaszcza gdy jest prowadzone w pierwszych tygodniach
              życia. W celu uniknięcia kłopotów z powodzeniem można podawać pokarm jedną z
              poniższych metod...

Dr Monika Żukowska –Rubik

Dr Magdalena Nehring - Gugulska "
              Dalej jest m.in. na temat karmienia łyżeczką.
              Mnie osobiście nie przekonują reklamy w stylu "unikalny smoczek przypominający
              kształtem pierś matki". Poczytałam sobie kiedyś wszystkie nagromadzone w domu
              ulotki i okazuje się że każda firma ma JEDYNĄ I NIEPOWTARZALNĄ oferte na rynku.
              A w długich podróżach idealnie sprawdza sie pierś. Sama to praktykowałam przy
              wielogodzinnych podróżach pociągiem.
              ps. A na wszelki wypadek oczywiscie nie zaszkodzi mieć butelkę.
              • marti_ka82 Re: butelki itd 29.11.06, 15:07
                ja jednak zostane przy butelkach... bo podroz pociagiem to co innego niz podroz
                samochodem, gdzie nie moge sobie ot tak wypiac dziecka z fotelika, a
                zatrzymymwanie sie co jakis czas i tak niewiele daje... bo jest meczace dla
                wszystkich... dla kierowcy czyli mojego meza, dla malej pewnie tez no i dla
                naszego psa... lyzeczka karmienia sobie nie wyobrazam... a slawna niania tracy
                hogg... uwaza, ze smoczki w ksztalcie sutka nie zakloca mechanizmu ssania i
                nie psowoduja problemow z podawaniem dziecku piersi... smile a tak na prawde
                wyjdzie wszystko w praktyce... ile lekarzy, autorow ksiazek na temat karmienia
                i pielegnacji niemowlat, ile poloznych itp tyle opini smile bylo tak i bedzie...
                jedni doradzaja to, inni tamto smile
                • stokroteczka79 Re: butelki itd 30.11.06, 11:40
                  dokładnie zgadzam się z Tobą marti_ko. Wczoraj byłam na wykładach w Fundacji
                  Rodzić po Ludzku i róniez poruszany był ten temat. To jest podobnie jak z
                  przyzwyczajeniem dziecka do spania z rodzicami. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi
                  co jest lepsze dla dziecka.
          • misia9944 Re: butelki itd 29.11.06, 15:19
            Ja tak samo jak novinka 1 butelka i narazie nic wiecej nie kupuje, zadnych
            podgrzewaczy itd. Chyba ze jak urodze i nie bede mogla karmic to kupie.
    • misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 30.11.06, 12:26
      My dzis z mezulkiem jedziemy po przewijak i kosmetyki dla dzidzi. O losie
      wyliczylam ze tak ok 400 zl mnie wyniesie ten zakup. Dobrze ze sobie tak
      rozkladamy te koszty. Ciesze sie juz niesamowicie kupimy pampersy, proszek tongue_out
      zawsze chcialam zeby ten dzien nadszedl smile !!!!
      • novinka_78 Re: nasze ZAKUPY :):):) 30.11.06, 15:39
        Misia a co masz na liście zakupowej, że taka kwota Ci wyszła?
        • misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.12.06, 10:22
          No na liscie mam:
          - 1 szt ten butelki Avent
          - smoczek
          -Pampersy Mini 3-6 kg
          -Pieluszki tetrowe 20szt musze kupic (flaneli mam 5szt)
          -Oliwke
          -Puder
          -Mydla
          -Proszek Jelp do koloru i do bialego
          -Szampon i plyn do kapieli Nivea Baby
          -Krem przeciw odparzenia (SUDOCREM juz mam)
          -Patyczki higieniczne
          -Przewijak
          - chce tez krem ale sie zastanawiam czy BAMBINO czy Nivea Baby
          nie wiem czy o czyms nie zapomnailam- to sie okaze w sklepie tongue_out
    • dziubasek_ona kolejne udane zakupy :) 01.12.06, 15:55
      Dziś wstałam wcześniej i poczłapałam z mamusią na ryncoka smile Szłam tam z myślą,
      że kupię synkowi czapeczkę niebieską z polarku, żeby pasowała do kombinezonu.
      Noo, a wróciłam do domu z:

- dużym 100% kocem akrylowym 150x200cm, super ciepły i milutki (nówka ostatnia
      sztuka i udało mi się go kupić za jedyne 30 zł, a normalnie kosztował 65zł)
      - prześlicznym, modnym niebieskim sweterkiem na zamek, firma TCM (nowy, za 2zł)
      - czapeczką niebieską na polarze (nowa za 1zł)
      - czapeczką białą z misiem, firma Lindex (dobra gatunkowo, używana, ale bardzo
      zadbana za 1zł)
      - majteczki, na tetrową pieluszkę, posiadają 6 zatrzasków, dzięki nim można
      sobie regulować szerokość w bioderkach. Dobrej firmy Mother - Ease (One Size),
      wyglądają jak nowe i kupiłam je za 1zł smile
      - śpiworek do spania zapinany na zamek, ładna kolorystyka (5zł)
      - obrazek ze słonikiem z podniesioną trąbą, powieszę go nad łózeczkiem (2zł)
      - plastikowa rybka z polarowymi płetwami i ogonkiem, po naciśnięciu płetwy
      ślicznie gra i słychać odgłos pluskającej się rybki w wodzie (1zł)
      - maskotkę żółtą gwiazdę z naszytą biedroneczką, powieszę ją na łózeczku albo na
      budce od wózka, mały będzie miał zainteresowanie wink

No i to by było na tyle. Uciekam na obiadek, miłego popołudnia dziewczyny!
      • marysiowamama dziubasek_ona... 02.12.06, 12:49
        A zdradzisz nam gdzie można zrobić takie zakupy ???
        • dziubasek_ona Re: dziubasek_ona... 02.12.06, 17:06
          Na rynku w Lubaniu (okolice Jeleniej Góry). Chyba nie ma żadnej lutówki z mojej
          okolicy.
          Pozdrawiam Was. Gosia.
    • misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 13.12.06, 17:59
      Ja dzis w sklepie kupilam posciel dla Mojego Dzieciatka taka sama znalazlam na
      allegro a wiec pokaze WAM oto link

www.allegro.pl/item148457863_feretti_posciel_5el_jungle_nowa_.html#photo
      i jeszcze przewujak kupilam w baranki takie slodkie
      • rengur Re: nasze ZAKUPY :):):) 13.12.06, 19:44
        Ja zrobiłam pierwszy "poważny" zakup takie właśnie łóżeczko, dziś przyszło i
        czeka na skręcenie:
        www.allegro.pl/item148379676_drewex_kuba_ii_teak_szuf_materac_posciel_.html
        Oprócz tego wczoraj kupiłam parę "drobiazgów" typu smoczek, butelka, gruszka
        do noska, nożyczki itp.
        Mam jeszcze 4 flanelowe pieluchy w śliczne kotki, kilka ubranek, kupuję głównie
        rozm. 62. Resztę mam dostać od siostry.
        No i oczywiście znów coś upolowałam na allegro smile polarowy dres + bawełniana
        bluzeczka - śliczne za 11 zł, już z przesyłką smile)
    • my_cha1 Re: nasze ZAKUPY :):):) 21.12.06, 23:09
      No to ja się pochwalę, bo nareszcie mam czym.

A zatem zakupliśmy:
      - wózek atlantic firmy baby design (szaro-czerwony), taki jak tu:
      www.allegro.pl/item150161419_baby_dreams_atlantic_8_gratisow_megamega_okazja_.html
      - fotelik dumbo tej samej firmy, o taki:
      www.allegro.pl/item149365050_fotelik_foteliki_baby_design_dumbo_7gratisow_w_wa.html
      - łóżeczko turystyczne (to do domku moich rodziców, gdzie zamierzemy spędzić
      znaczą częśc wiosny i lata):
      www.allegro.pl/item148864062_lozeczko_baby_dreams_dream_mega_gratisy_.html
      - do nas do domu łóżeczko Klupś - Radek VII z szufladą:
      www.allegro.pl/item148864062_lozeczko_baby_dreams_dream_mega_gratisy_.html
      - komodę z przewijakiem - fantazja (też firmy Klupś)

Linki które podałam wyżej służą do pokazania towaru - ja na tych aukcjach nie
      kupowałam, więc nie sugerujcie się, że tam jest np. najtaniej.

- no a poza tym kilka ciuszków dla Małego.
      Fajną sprawą wydają mi się rozpinane body firmy EWA; kupiłam je o tu:
      www.allegro.pl/item148480127_sliczne_body_rozpinane_kopertowo_62_ewa.html
      Uff, i to wszystko w przeciągu ostatniego tygodnia, więc zaszaleliśmy wink)))

• marysiowamama Upolowałam kombinezon :) 22.12.06, 12:49
      Na Allegro oczywiście (niezłe ceny można spotkać teraz przed Świętami,
      np.dzisiaj zapomniałam o obserwacji 3paku nowego body z UK które poszło za 1zł)
      To kupiłam za 5,50!!!
      www.allegro.pl/item150482228_kombinezon_firmy_mathercare_dla_niemowlat.html

--
      ♥ DZIDZIA ZOSIA

♥ MARYSIA
    • marysiowamama Allegro w Święta... 26.12.06, 10:59
      Pisałam już o tym że niezłe rzeczy można było upolować w czasie Świąt(wszyscy
      zamiast przy komp.na nieszczęście sprzedających przy stołach). Oto moje
      zdobycze:
      1) NOWY KOMBINEZON - 1ZŁ !!!
      www.allegro.pl/item152159071_nowy_kombinezon_0_3_m_ce_12m_cy_gwarancji_rozowy.html

2) 3X NOWE BODY - 5,50 !!!
      www.allegro.pl/item150829110_3_pack_nowych_niemieckich_body_50_56_super_okazja.html

3) NOWA BLUZIA - 1,25 !!!
      www.allegro.pl/item149124816_renatal_kapitalna_bluzeczka_tunika_na_66_nowa.html

4) KURTECZKA H&M - 1,25 !!!
      www.allegro.pl/item151122046_jeansowa_kurtka_h_m_rozmiar_56.html
      • olazur Re: Allegro w Święta... 26.12.06, 13:47
        rzeczywiscie niesamowite ceny
      • novinka_78 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 11:01
        Ale łupy smile nieźle, nieźle, tylko pozazdrościć wink)
        Mam prośbę: daj proszę znać jak tam mają się te bodziaki, bo też je
        obserwowałam ale przeczytałama u tej pani takie komentarze o nich
        www.allegro.pl/show_user.php?uid=4153274&type=fb_recvd_neu i ciekawa
        jestem jaka jest rzeczywiście ich jakość.

Pozdrowionka poświąteczne smile
        • marysiowamama Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 12:14
          Przyznam że nie doczytałam tych komentarzy, ale myślę że za 5,50 nie będzie to
          miało aż takiego znaczenia.
          A jak dotrą oczywiście dam znać !!!
          • novinka_78 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 13:06
            Dziękuję smile Chyba za 5,50 zł, to już się nie uda mi ich kupić sad teraz są coś
            ok 19 zł i dlatego chciałabym wiedzieć jak to z tą ich jakością jest, czy nie
            bardziej będzie mi się opłacało kupić np 7paczek z Early Days- tak swoją drogą,
            polecam bardzo jeśli któś ich nie zna- fajna gatunkowo bawełenka, ładne
            kolorki, trwałe i nie odkształcają się w praniu. Różne ceny na Allegro mają ale
            trafiają się też w na prawdę okazyjnych smile

Pozdrowionka.
            • dakota123 Re: Allegro w Święta... 27.12.06, 18:35
              A ja zaszalałam-z praktycznych rzeczy już prawie wszystko mam więc pozwoliłam
              sobie na pierdołkęwink)A że razem z Julką uwielbiamy Kubusia Puchatka to kupiłyśmy
              dla Szymka:
              www.allegro.pl/item151111947_disney_kubusiowe_cudenka_buciki_8_5_cm.html
              Wiem że żadna okazja ale oprzeć się nie mogłamwink)
              • misia9944 Re: Allegro w Święta... 28.12.06, 20:35
                Sliczne smile
    • dziubasek_ona nasze ZAKUPY :):):) 28.12.06, 19:35
      Ja dziś zrobiłam niesamowite zakupy, zobaczcie sami smile))

allegro.pl/item153309346_misie_ktore_swieca_znakomita_ozdoba_pokoju_.html

allegro.pl/item153611768__g30_dekoracja_na_sciane_farma_13_elementow.html
      • my_cha1 super ta dekoracja (farma)!!! 30.12.06, 22:27
        Bardzo na (tzn. mnie i M.) spodobała. Może też zapolujemy na coś takiego.
        A który wzór wybrałaś?
    • dziubasek_ona moje kolejne łupy :) 29.12.06, 10:10
      dziś znowu zaszalałam i kupiłam:

allegro.pl/item150913291_posciel_4el_135x100_baldachm_darland_nowe_wzory.html
      wzór nr 17 smile

allegro.pl/item152920092_przescieradlo_przescieradla_od_ss_140x70.html
      2 prześcieradła

allegro.pl/item152919101_stelaz_do_baldachimu_lub_moskitiery.htmlstelaż

Z tego co widzę dziewczyny chwalą pościel Darland, mam nadzieję, że i ja będę z
      niej zadowolona. Pzdr, Gosia.
      • misia9944 Dziubasek :D 29.12.06, 10:15
        chyba sobie tez łupne takie zwierzaczki do pokoiku tongue_out
        • dziubasek_ona Misia :D 29.12.06, 10:43
          Widziałam na grudniówkach kącik dla bobaska udekorowany takimi bajerami heh,
          bardzo mi się spodobał. Kolorowe - przyciąga wzrok maluszka smile
      • minka2403 Re: moje kolejne łupy :) 29.12.06, 15:34
        A Ty Dziubasku jaki desen wybralas?
        • dziubasek_ona Re: moje kolejne łupy :) 29.12.06, 19:54
          wybrałam wzór numer 1 smile
          • minka2403 Re: moje kolejne łupy :) 30.12.06, 15:51
            Bardzo ladny i delikatny.
    • novinka_78 Gwiazdkowy prezencik Alusi 29.12.06, 13:13
      Alusia dostała od nas (troszkę na przyszłość ale co tam) m.in zabaweczkę Tiny
      Love, o taką:

voila.pl/k15oh/index.php?get=1&f=1
      Jest bardzo kolorowa, ma szeleszczące, deliktanie pachnące płatki, grzechotkę,
      gumowy gryzaczek (motylek) i uchwyt do zawieszenia (np do maty, łóżeczka, wózka
      itp). Jest słodziutki smile

Ostatnie zakupy, to m.in:

- pledzik polarkowo/bawełniany, żółciutki, z jednej strony jednokolorowy
      polarek a z drugiej bawełenka w kolorowe obrazeczki, obszyty bawełnianą
      lamówką, były też inne kolorki

voila.pl/u89tg/index.php?get=1&f=1
      - pościel w pszczółki z darlandu

voila.pl/kb6j0/index.php?get=1&f=1
      Resztę muszę obfotografować smile

Pozdróweczki.
      • my_cha1 Novinka, a ten pledzik to gdzie kupiony? 29.12.06, 14:53
        Bo ja szukam czegoś takiego bawełniano-polarkowego.
        To wydaje się super. Jeśli możesz, to napisz proszę gdzie i za ile.
        Dzięki!!!
        • novinka_78 Re: Novinka, a ten pledzik to gdzie kupiony? 30.12.06, 09:12
          A pledzik na allegro zakupiony u 4baby, o tu:
          allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4776599
          Kosztował 24,50 zł.
          Jest na prawdę fajniutki i mam nadzieję, że się sprawdzi smile

Pozdrowionka.
          • my_cha1 Dzieki Novinka! 30.12.06, 22:21
            Ja chyba też sobie taki sprawię. Podoba mi się, że kocyk jest podszyty bawełną i
            wygląda na porzadnie odszyty. Szukałam i znalazłam w takim stylu jeszcze jeden,
            ale droższy, więc pewnie kupię ten sam co Ty wink)))

Usciski dla Ciebie i Maluszka
            • novinka_78 Re: Dzieki Novinka! 03.01.07, 22:13
              Jeśli piszesz o tym z H&M, to oglądałam go wcześniej w sklepie (ten z 4baby
              zresztą też) i on ma jedną stronę bawełnianą a drugą welurową a ten z 4baby
              polarkową. Te z 4baby możesz zobaczyć w Świecie Dziecka.

Pozdrówki.
      • minka2403 Re: Ja tez rozwazalam te pszczolki:) 29.12.06, 15:34
        Ostatecznie wybralam niebieskie baranki i zyrafki, bo musialam sie na cos
        zdecydowac, ale pszczoleczki sa miodziosmile))
        • novinka_78 Re: Ja tez rozwazalam te pszczolki:) 30.12.06, 09:14
          Ja też miałam kilka na oku smile Za duży wybór wink Zdecydowałam się na ten wzór, bo
          mój małżowinek wychowywał się i całe życie mieszkał praktycznie w pasiece więc
          tak dla sentymentu, hihi wink

Buziak.
    • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 17:02
      allegro.pl/item152590525_posciel_do_wozka_haftowana_z_termofrotty_4baby.html

Właśnie zakupiłam taką pościel do wózka-mam nadzieję ,że się przydasmile
      • misia9944 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 17:24
        Bardzo ladna ta posciel do wozka. Ja mam juz spiwor to mysle ze nie musze miec
        jeszcze poscieli? Mam kocyki tez smile
        • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 01.01.07, 19:05
          Ja nie mam spiworasad ,sama nie wiem czy mi jest ta pościel potrzebna ,przy
          Oskarku nie miałam.No ,ale tak mi się podobałasmile
    • marysiowamama koszula do szpitala 02.01.07, 12:00
      Właśnie zakupiłam:
      www.allegro.pl/item154283657_nowa_koszula_dla_karmiacej_vienetta_secret_s.html
      Widziałam ident.w innym sklepie internetowym po 39zł+koszt wysyłki, więc chyba
      nie jest źle.
      Wybrałam z bocianemsmile
    • olazur nie wszystko tanie na allegro 03.01.07, 10:56
      Trzeba uważać na ceny na allegro niektórych nowych produktów. Dziś kupowałam
      podkłady poporodowe Bella. Na allegro są w cenach ok. 3,70-4,20zł. Wczoraj w
      jednej aptece jak zobaczyłam po 4,20 to się ucieszyłam, że tak tanio, poniewaz
      doliczając koszt wysyłki na allegro wychodzi drożej. A dziś weszłam do
      pierwszej lepszej drogerii i były po 3,20 dokładnie te same.
      Podobnie było z ceratką z frotką pod materacyk. Na allegro widziałam za 19zł
      (plus koszty wysyłki) a ja kupiłam w sklepie dla dzieci w Poznaniu za 13zł
      identyczną ceratkę.
      Ale za to na allegro kupiłam tanio staniki do karmienia w różnych kolorach po
      10,50zł:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5927936
      albo chyba też okazyjnie gaziki:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2382295
      • niuta_s piżamka do karmienia 03.01.07, 11:20
        www.allegro.pl/show_item.php?item=153453841
        • my_cha1 Re: piżamka do karmienia 03.01.07, 11:57
          no, no - ta piżamka, to super wyglada!
          Na sam początek czy do szpitala, to chyba nie bardzo (ja się tam nie znam, ale
          podobno preferowane są koszule, żeby suszyć krocze), ale potem to chyba rewelka!
          Tylko ta cena... Ale może też sobie taką sprawię - mama koniecznie chce mi coś
          kupić, więc może to...
          Niuta - jak przyjdzie, to daj znać czy jakościowo też dobra i czy wygodna, oki?
          Dzięki!
          • niuta_s piżamka przyszła 07.01.07, 13:10
            jest dobrze uszyta - i jest raczej piżamką ciążową, ale to nie zmienia faktu że
            i tak w niej będę chodzić bo jest bardzo wygodna, trochę się poplątałam przy
            zakładaniu góry, ale po założeniu już było ok, a poza tym łatwy dostęp do cyców
            przy karmieniu smile)
            apropo szpitala to ja się raczej uprę - mam tylko jedna koszule i nie umiem w
            niej spać, więc nie będzie dyskusji, co wezme w tym śpię!
      • dakota123 olazur 03.01.07, 20:17
        Hej!!
        Kiedy kupiłaś te staniczki,dzoszły już??
        Ja właśnie dziś kupiłam identyczne u tego samego sprzedawcy i sie zastanawiam
        jakie są jakościowo!!
        Daj znać,dzięki!!
        • olazur Re: olazur 04.01.07, 08:18
          wysyłane do mnie będą dopiero za tydzień, ponieważ zapytałam o dostepność
          kolorów beżowego i czarnego w moim rozmiarze, bo nie było na aukcji, a za
          tydzień ma być nowa dostawa u sprzedawcy i być może coś będzie i wtedy wszystko
          wyśle jedna paczką. Ale z komentarzy wynika, że są dobrej jakości.
          No ale same musimy to zobaczyć i ocenić jak jest naprawdę.
          Daj znać jak dostaniesz paczkę.
          Ten sprzedawca fajne ma też bluzeczki i sweterki i to niedrogie, ale nam w tej
          chwili już nic nowego z ubrań na ostatnie chwile ciąży nie jest potrzebne.
          • dakota123 Re: olazur 04.01.07, 09:20
            ok,dzięki za odp.Jak tylko moje dojdą to dam Ci znać.A ubrania faktycznie ma
            fajne ale teraz to juz chyba zupełnie niepotrzebnewink)Pozdrawiam!
      • novinka_78 Re: nie wszystko tanie na allegro 03.01.07, 22:17
        oj tak popieram info o tym, że nie zawsze na all taniej sad

Jeśli chodzi o podkłady bella, to najtańsze są w leclercu > 2,89 zł
        i tak samo np woreczki Paklanki na All są średnio za 4,99 zł np w Auchan 3,60
        zł.

Pozdr.
        • olazur Re: nie wszystko tanie na allegro 04.01.07, 08:25
          No proszę jaka różnica. A na allegro dochodzi jeszcze koszt wysyłki.
          • donzab81 Re: do olazur 04.01.07, 10:26
            Jak ten staniczek bo zastanawiam się czy go nie kupić.
            • olazur Re: do olazur 04.01.07, 12:34
              Jak tylko go dostanę dam znać, ale to będzie za jakieś półtora tygodnia.
              Wczesniej pisałam dlaczego.
    • donzab81 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 07.01.07, 12:59
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efc2fe85de2ae247.html
      To nasz łup z przeceny mothercare-są takie słodkiesmile,że chciałm Wam je pokazaćsmile
      • marysiowamama Są przesłodkie !!! 07.01.07, 13:14
        Zdradzisz cenę ????????????????????? Please !!!!!!!!!!
        • 3aloczki Re: Są przesłodkie !!! 07.01.07, 15:05
          Buuuu dlaczego we Wrocławiu nie ma Mothercare!!! Ale chyba jest w Poznaniu,
          nieprawdaż?
          Ja wczoraj jeździłam z mamą po hurtowniach oglądając wózki i zakupiłam:
          1. Przewijak na łóżeczko w kolorze żółtym - mam fazę na ten kolor.
          2. Wanienkę pomarańczową (pod kolor łazienki i ścian w sypialni, a tak sobie
          zaszalałam)coś takiego, całkiem zwykła ale spora:
          www.allegro.pl/item155921034_wanienka_wanna_do_kapieli_dziecka_8_kolorow_w_wa.html
          3. Wkład do wanienki dla małego, o taki:
          www.allegro.pl/item155279340_foczka_fotelik_do_bezpiecznej_kapieli.html
          4. Stelarz pod wanienkę, coś w tym stylu:
          www.allegro.pl/item153121881_wanienka_stelaz.html tylko srebrny matowy,
          nie biały.
          5. Karuzelkę Canpolu:
          www.allegro.pl/item153490709_karuzela_pluszowa_z_pozytywka_canpol_gratis.html
          Dzisiaj natomiast zaszlałam w H&M i kupiłam:
          1. Spodenki szare takie jakby dresowe rozmiar 62
          2. Półścioszki w dwupaku białe i żółte w paseczki
          3. Dwupak body: niebieskie i brązowe
          4, Dwupak body: białe i żółte w paseczki do tych półśpioszków.
          A co!!! Niech mały ma!!!
          Jutro jadę na poszukiwania łóżeczka smile)
          Pozdrawiam
          • misia9944 do 3 aloczki 07.01.07, 16:40
            Ja mam bardzo duzo rzeczy w zoltym kolorze smile np wanienke, taki recznik z
            kapturkiem, rozek, w poscieli tez jest zółc taki oczywiscie delikatny zolty.
            Przescieradelka zolte hehe no bo jak sie nie zna plci to potem tak jest tongue_out a
            mysle ze to fajny kolor.
            Mam podobna karuzele smile sliczniutkie sa smile
            • 3aloczki Re: do 3 aloczki 07.01.07, 19:06
              Misiu, ja wiem, że będzie chłopak ale żółty jakoś wydaje mi się taki w razie
              czego neutralny i do tego niemowlaczek po prostu słodko w nim wygląda smile
              Prześcieradła też kupiłam żółte i tylko jedno błękitne.
              No właśnie, przed chwilą kupiłam 3 na Allegro smile Od tego samego sprzedawcy do
              ochraniacz. Do tego udało mi się przez przypadek kupić ochraniacz z takim samym
              wzorem w misie jak przewijak smile Jeszcze jest taka pościel ale teraz mi nie
              będzie potrzebna więc na razie nie kupuję.
              Pozdrawiamy
        • marganda Re: Są przesłodkie !!! 08.01.07, 04:56
          Sa slodkie, ale lekarze, przynajmniej w Stanach, odradzaja uzywania bucikow do
          czasu, gdy dziecko zacznie chodzic, bo deformuja stopke.
      • novinka_78 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 08.01.07, 10:13
        Absolutnie słodziutkie!!!
        smile)
        • donzab81 Re: ja chcę się tylko pochwailć:) 08.01.07, 11:09
          No przecenione z 49 zł na 25 zł -wiem ,że to i tak drogo ,ale były takie
          słodziutkie.Zresztą mothercare ma ceny wow-tylko z przecen coś można
          kupić.Fajne ceny miały też body ,ale my już mamy kupione.
    • olazur Wyprzedaż w Tesco 08.01.07, 15:03
      Oto co dzisiaj kupiłam w Tesco.
      buciki 3-6m: 4zł
      voila.pl/tsvbj/?6
      bluzeczka: 2zł
      spodenki dresowe:2,50zł
      voila.pl/tsvbj/?4
      bluza: 3,80zł
      spodenki dresowe: 3,00zł
      voila.pl/tsvbj/?3
      bluzeczka: 1zł
      spodenki welurowe: 5zł
      voila.pl/tsvbj/?2
      dwupak, dwie bluzeczki: 7zł
      voila.pl/tsvbj/?1
      Kupiłam też biustonosz do karmienia za 14,90zł (przeceniony z 49,90zł)

Były też body za 2 i 3zł i wiele innych rzeczy, ale nie miałam juz siły dłużej
      wybierać.

Byłam też w sklepie PEPCO:
      bluza polarowa: 7,90zł
      bluzeczka: 4,90zł
      voila.pl/tsvbj/?5
    • dragonflyyy Re: nasze ZAKUPY :):):) 08.01.07, 23:58
      Zaczynam zabierać sie ostro za zakupowanie wczoraj wypuściłam sie w miasto i
      znalazłam dla mojej kluski parę rzeczy:
      voila.pl/xy17g/?1 H&M
      voila.pl/e3bag/?1 H&M
      voila.pl/a8dux/?1
      voila.pl/1z8kr/?1 pumpkin patch
      voila.pl/kg1lk/?1 pumpkin patch
      voila.pl/1vg30/?1
      voila.pl/anhwj/?1 pumpkin patch
      Jutro znowu chyba sobie połażę

• marysiowamama Przepiekne !!! 09.01.07, 11:44
        Ja też tak chce, a przez to moje leżenie nie mam nawet jak kupić łóżeczka w
        pobliskim sklepiesad(
        • dragonflyyy Re: Przepiekne !!! 09.01.07, 12:33
          oj współczuję Ci ja nie mogę chwili uleżeć - tak mnie nosi ;p mateusz włancza
          mi filmy to wtedy sie nie ruszam - tylko czasami jęczę bo zaczynaja mnie plecy
          boleć wink
      • aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 11:56
        Nie wiem czy to godne chwalenia... kupiłam ostatnio 43 ciuszki za 86 zł.W tym
        sporo firmowek disney,h&m,gap,marc&spenser,george wszystko wyglada jak
        nówki,Biel jest BIAŁA, materiał nie powyciągany nie zmechacony,w rozmiarach 0-3
        i 3-6 . Trafiłam na promocje w ciucholandzie 2 zł od sztuki.Jestem bardzo
        zadowolona,chociaż wczesniej mowilam sobie ze moj pierworodny bedzie mial same
        nowkismile ale teraz pomyslalam sobie ze za te pieniadze moge mu kupic cos
        innego,a z ciuszkow i tak moment wyrosnie, zreszta za TAKIE gatunkowo w
        normalnym sklepie musialabym zaplacic majatek i nie byloby mnie i tak stac.
        Mam cyfrówke ale nie opanowalam jeszcze wstawiania zdięć do netu az serio
        żałujesmile
        • aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:25
          z pozostałych rzeczymamy z allegro:
          wanienkę aukcja.onet.pl/show_item.php?item=152943148

łóżeczko (jeszcze nie złożone) aukcja.onet.pl/show_item.php?
          item=153669779

śpiworek aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153189358

pościelx3 wybralismy aukcja.onet.pl/show_item.php?item=151888728
          pościel wypełnienie aukcja.onet.pl/show_item.php?item=151888738
          ochraniacz do łóżeczka aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153714869
          dywanikdo pokoiku W5 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=156036642
          no i narazie tyle
          • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:34
            Wanienka jest bomba-nie widziałam takiejsmile
            A pościel w jaki wzoreK?
            Apropo ubranek to moja mała ma wiekszosć uzywanych z allegro i lumpkasmile
          • dragonflyyy Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:36
            wanienka świetna
            • aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 12:56
              pościel w kotki,w misie i owieczki,i ta ostatnia pomarańczowa.
              Wanienka jest rzeczywiście super,ale moglaby byc trochę większa,wpraniu sie
              okaże,ale wydaje mi sie że takie wieksze dziecko to bedzie ciezko w niej umyc,
              ale na sam poczatek dla takich jak ja strachliwych mamus powina byc oksmile
              • dragonflyyy Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 19:28
                jak bedzie wieksze, to bedzie pływać w dużej wannie ;p
    • niuta_s Re: nasze ZAKUPY :):):) 09.01.07, 13:54
      moje ostatnie już chyba zakupy ciuszkowe przed porodem:
      wyprawa do Mothercare
      body: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db7225321616bd30.html
      pajace: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06cd0ba8d2d65ba7.html

a to wypatrzyłam za 10,90 w Carfurze, no i nie mogłam się oprzeć:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fa7be5740ade2be.html
      • dakota123 olazur 09.01.07, 18:28
        Przyszły moje staniki które kupowałyśmy u tego samego sprzedawcy.Wyglądają
        ok,materiał dość gruby,zobaczymy jak sprawdzą się w praktyce,czy np.nie
        porozciągaja sie w praniu.Ty dalej czekasz??
        • olazur Re: olazur 09.01.07, 19:22
          Tak, ja jeszcze czekam, poniewaz w piątek ten sprzedawca wystawi nowe staniki,
          a chciałabym kupić jeszcze jeden, moze beda w moim rozmiarze. Tak wiec pewnie w
          poniedzialek beda wysłane. Tak sie zastanawiam, ile sztuk takich staników
          byłoby nam potrzebne mając na uwadze, że często mogą sie moczyć i brudzić od
          mleka.
          • dakota123 Re: olazur 09.01.07, 19:40
            Ja mam w sumie 3 (jeden miałam porządny przy starszej córce więc nic mu sie nie
            stało przy częstym jednak praniu) i myślę że to wystarczy.W razie gdyby jednak
            okazało się za mało to zawsze można dokupic w trakcie karmienia.
            Pzdrwink)
            • rengur Re: 10.01.07, 09:58
              Mąż mnie zmusił do dokończenia zakupów... Już od miesiąca oglądam pościel i w
              zasadzie problemem jest tylko wzór, ale z tym jakoś sobie poradzę. Nie wiem
              natomiast co z becikiem/rożkiem. Na allegro nie znalazłam takiego, który by mi
              w 100% odpowiadał smile Chciałabym usztywniany, wiązany i w miarę jednokolorowy
              (lub z delikatnym wzorem). Z takich jedynie są z polaru bądź frotki, ale nie
              wiem czy dziecku nie będzie w tym za gorąco? Przecież w domu jest ciepło, a na
              wyjście to ma kombinezon + ewentualnie kocyk. Zresztą dziecko ma się urodzić ok
              20 lutego, a wtedy podobno ma być już wiosna wink Pomóżcie!!!
              • rengur Re: Pościel z allegro 10.01.07, 11:42
                I jeszcze jedno - widzę że kilka z Was zamówiło na allegro pościel. Dostała już
                któraś z Was? Jak jest z jej jakością? Myślałam o pościeli "Darland" lub "Mamo
                Tato"
                • minka2403 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 12:18
                  Ja kupilam w Darlandzie i jestem naprawde zadowolona. Solidne szycie (bez
                  jakichs postrzepionych nitek), ladne kolory, dobrej jakosci bawelna (poszewki na
                  kolderke i podusie - wiadomo ze nie na teraz, tylko na przyszlosc - maja
                  suwaczki zamiast guzikow, bardzo mi sie to podoba, bo jak dziecko wieksze, to
                  czasem mogloby miec ochote na pozarciesmile jakiegos poluzowanego guzikasmileUwazam
                  tez, ze fajna rzecza sa przescieradla z falbana. Mam lozeczko z szuflada (jak
                  pewnie wiele z nas) i ta falbana pozwala zakryc przestrzen miedzy "podloga"
                  lozeczka a szuflada.
                • dziubasek_ona Darland 10.01.07, 12:52
                  Jestem zadowolona z tej pościeli. Widać, że sprzedającemu zależy na kliencie -
                  za małą dopłatą został uszyty ochraniacz o wymiarach jakich potrzebowałam -
                  takiej opcji nie oferują inni allegrowicze. Dużym plusem jest też to, że pościel
                  zapinana jest na suwaczek. Kolorystyka na piątkę smile
                • novinka_78 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:20
                  Wydaje mi się, że to był dobry zakup smile Powłoczki i ochraniacz są dobrze
                  uszyte, materiał wygląda na solidny, kolorki ładne, na plus jak dla mnie też
                  suwaczki zamiast guzików. Pościel i ochraniacz wyprałam już i nic się z nimi
                  nie stało, nic się nie posiepało i ochraniacz nie zdeformował się, tak więc
                  chyba śmiało mogę polecić pościel z Darlandu. Dodatkowo przesyłka była
                  błyskawiczna- zapłaciłam w piątek koło południa a rano następnego dnia miałam
                  już pościel u siebie smile i bardzo sympatyczny kontakt @.
                  Kupowałam u tego sprzedawcy: allegro.pl/show_user_auctions.php?
                  uid=390624 i żałuję, że wtedy nie zamówiłam też pieluszek tetrowych, może
                  byłyby lepszej jakości niż te, które kupiłam tu:
                  allegro.pl/item149433927_pieluchy_tetrowe_70x80_bardzo_bardzo_grubeeeeeee
                  ee.html (bardzo grube to one na pewno nie są i po pierwszym praniu tak bardzo
                  się posiepały, że nie wiem czy nie napisać o tym do sprzedawcy).
                  • novinka_78 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:25
                    ehh, linki mi się nie wkleiły sad
                    Jeszcze raz:
                    to sprzedawca, u którego kupiłam pościel (i wkłąd do niej):

tiny.pl/w94s
                    a to pieluszki, których nie mogę niestety polecić sad

tiny.pl/w948
                    Pozdrawiam cieplutko.
                    • 3aloczki Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:47
                      Ja jeszcze raz o pieluszkach tetrowych. Jakiś czas temu kupiłam takie:
                      www.allegro.pl/item148700721_piekne_pieluszki_tetrowe_pieluchy_kolorowe_zestaw.html
                      Mam ich trzy komplety po 6 sztuk czyli 18. I naprawdę mogę je polecić, są bardzo
                      starnnie uszyte, nic się nie sprzępi, z bardzo grubej i mięsistej bawełny -
                      pooglądąłam sobie pieluszki dostępne w sklepach i hurtowniach i naprawdę nigdzie
                      lepszych nie znalazłam. A poza tym są kolorowe, co mi bardzo odpowiada smile
                      Gorąco polecam, kilku sprzedawców je wystawia:
                      www.allegro.pl/item153489628_galiano_pieluszki_tetrowe_drukowane_zestaw_6_szt.html
                      www.allegro.pl/item154491293_super_pieluszki_tetrowe_z_nadrukiem_najtaniej_.htmlPozdrawiam
                • my_cha1 Re: Pościel z allegro 10.01.07, 13:42
                  Ja kupiłam od mamo-tato, bo mi wzór się spodobał i pasuje do naszej sypialni.
                  Też jest na suwaczki. Co do jakości, to trudno mi ocenić, bo szczerze mówiąc nie
                  macałam innych pościeli, ale wydaje mi się trochę szorstka. Zobaczymy po praniu.
                  Odszycie na 4. Czytałam natomiast dużo dobrych opinii o Darlandzie, więc jeśli
                  tam Ci wzorek będzie odpowiadał, to może lepiej tam - bo jest chwalony i to nie
                  tylko w tym wątku.
                  • rengur Re: Pościel z allegro 10.01.07, 14:45
                    No to troszkę się zdenerwowałam. W Darlandzie nie mogłam się na nic zdecydować,
                    więc kupiłam z Mamo to ja (misie na niebieskim tle), a tu taka opinia sad i
                    prześcieradło do tego też kupiłam. No, ale trudno może nie będzie tak źle...
    • dragonflyyy wypuściłam sie w miasto.... 10.01.07, 19:30
      i przytargałam kolejne ciuszki dla naszej klusk:
      voila.pl/1935j/?1 new look
      voila.pl/6zuay/?1 disney
      voila.pl/89133/?1 disney
      voila.pl/sqv8s/?1 H&M
      voila.pl/soa9t/?1 H&M
      Strasznie sie boje, że zaczne rodzić i nic nie bede miała....
    • novinka_78 zaszalałam ;) 11.01.07, 18:07
      Chyba wszystko dla siebie i Alusi już mam więc zaczęłam oglądać się za
      wyposażeniem dodatkowym smile i wyszperałam matę Hauck-Disney. Zdecydowałam się na
      jej zakup ze względu na podpinane boczki, które mam nadzieję będą powstrzymywać
      moje potworki (dwa psiaki) przed lizaniem Aluśki.

A oto nasz mata:
      tiny.pl/wwjm
      Póki co kupiłam, zapłaciłam i czekam na kuriera.

Pozdrowionka.
      • dakota123 novinka!! 11.01.07, 20:04
        Mata boska,moja Julka,która od lat jest wierną fanką Kubusia,stwierdziła że
        Szymek też MUSI taką mieć więc proszę napisz gdzie ją kupiłaś i jaka jest cena.
        Z góry dzięki,pozdrowionkawink)
        • novinka_78 Re: novinka!! 12.01.07, 15:44
          A proszę bardzo smile mata zakupiona na Allegro za 129 zł- myślę, że to jeszcze
          nie taka tragiczna kwota porównując z matami np tiny love

A to link do aukcji:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=155410889
          Pozdrowionka cieplutkie smile)
          • dakota123 wielkie dzięki!!! 12.01.07, 16:40
            Może podsunę pomysł na taki prezent komuś z licznej rodzinki odwiedzającej
            maluszka po narodzinachwink))
            Dzięki i pozdrowionkawink)
      • 3aloczki Re: zaszalałam ;) 12.01.07, 16:49
        Novinka - mata rewelacja! Chyba też się na nią skuszę smile)) U mnie ochrony mały
        będzie potrzebował od Kota więc się przyda.
        Mam jeszcze upatrzony leżaczek Fischer Price ale moi koledzy i koleżanki z pracy
        kazali mi się określić co bym chciała więc chyba o niego ich poproszę smile
        O takie cudo:
        www.allegro.pl/item153906654_fisher_price_lezaczek_bujaczek_wibracje_express.html
        • novinka_78 Re: zaszalałam ;) 12.01.07, 17:52
          3aloczki- dokładnie ten sam leżaczek mam upatrzony smile)
          A propos maty, to widziałam gdzieś, że po podpięciu boczków mata może być
          wstawiona do łóżeczka lub kojca- też dobra sprawa smile

Pozdrowionka.
        • my_cha1 leżaczek-bujaczek Fisher Price 12.01.07, 22:45
          Dziewczyny czy któraś widziała leżaczek "na żywo" albo jeszcze lepiej - używała.
          Czy on faktycznie nadaje się od urodzenia do 18 kg???
          I czy jest wart swojej ceny?
          Bo powiem szczerze, że kusi....
    • niuta_s chusta 11.01.07, 18:41
      www.chusta.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=17&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=29
      oprócz tej, kupiłam materiał i druga uszyje mi mama
    • je pościel 12.01.07, 14:33
      właśnie dziś kupiłam Darland (2 komplety). Mam o tyle dobrze, że byłam na
      miejscu u producenta, obejrzałam wzory i wybrałam. Do tego wziełam wypełnienia
      (kołdra i poduszka) oraz prześcieradła. Jestem b zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka