Dodaj do ulubionych

menu 8-miesięczniaka

19.01.07, 20:51
ciekawa jestem jak wygląda dzienne menu waszych pociech. moj Mateuszek dostaje rano kaszkę tylko ze taką zadką z butelki, koło południa zupkę z butli albo jakies danie z słoiczka ,po południu deserek i wieczorem przed snem mleko z niewielką ilością kleiku. karmie piersią ale tak naprawdę ostatnio to już nie wiele bo w ciągu dnia on nie chce czasami jeszcze w nocy ale tez nie mozna nazwac tego karmieniem a chęcią przytulenia. dodam ze waży ok 10kg. za tydzien idziemy na bilans wiec dowiem się dokładnie
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: menu 8-miesięczniaka 19.01.07, 21:50
      U nas jest tak:
      rano kaszka leciutka z butelki ok. 150ml
      w południe zupka, najczęściej gotowana przeze mnie (dynia, ziemniak, buraczek,
      fasola, brokuł, kalafior, powoli wprowadzam marchew. ale zauwazyłam, że na
      razie jej nie trawi...)
      ok 16 porcja sinlaku - 7 łyżek
      ok 18 owoce (jabłko, banan, morele, brzoskwinie), czasem troszkę mleka, czasem
      robiny przeze mnie kisiel
      przed snem butla z kaszą ok 200ml

Waży 10kg
      • madziab83 Re: menu 8-miesięczniaka 19.01.07, 21:55
        u nas tak
        rano kaszka ze 180 ml mody, 6 miarek mleka i 3 miarek kaszki
        drugie sniadanie - owoce słoiczek 130g
        obiadek - robie sama - mięsko, warzywka różne, łyżeczka oliwy z oliwek co 2 dzien pół żółtka - 140-180ml
        podwieczorek soczek owocowy, albo koktajl ( 120 ml soku z 4 miarkami mleka)
        kolacja kaszka taka sam jak na śniadanie
        w międzyczasie cycuś 2-3 razy i w nocy 2razy

waga 8 kilo ( ur. 28 maj)
        • aga2512 Re: menu 8-miesięczniaka 19.01.07, 22:25
          mam pytanie jakie mleko dajecie do tych kaszek modyfikowane ( jak tak to jaki
          rodzaj) , czy dajecie kaszki mleczno ryżowe? ja też karmie piersią i lekarz
          mówił abym na razie nie dawała mleka modyfikowanego ale już sama nie wiem
          Madzia waży 8 kg
          Aga smile
          • zebra51 Re: menu 8-miesięczniaka 19.01.07, 22:28
            Jak jeszcze karmiłam piersią to kaszki robiłam na swoim mleku, teraz robię na
            bebilonie pepti. Kupuje tylko te bezmleczne - ryżowe. Tymek jest alergikiem.
    • rosieee77 Re: menu 8-miesięczniaka 19.01.07, 23:25
      Rano moje mleczko z cycusia, ok 11 deserek, obiadek ok 15 - słoiczek, wyrodna -
      wygodna - mama jestem, kaszka ok 150ml gęsta łyżeczką ok 18-19. W międzyczasie
      cycuś do spania ale to bardziej przytulanie niż jedzenie. Wieczorem i w nocy
      cycuś. Czasem chrupki kukurydziane.
      • cleo1976 Re: menu 8-miesięczniaka 20.01.07, 11:17
        o 10 kromeczka chlebka kukurydzianego z szyneczką i jakiś owoc, o 13.30-14
        obiadek-przeważnie gotuję sama około 200ml zjada, o 16.30-kisielek albo deser z
        jogurtem albo jak jest coś z naszego obiadu co się nadaje, o 19.30-20 kaszka
        mleczno-ryżowa 200ml gęstej łyżeczką, w nocy i nad ranem około 6 cyc.
        • emmilka chlebek 20.01.07, 16:13
          a w jakiej postaci ten chlebek - na kawałeczki kroisz?
          ile macie zabkow?
          • cleo1976 Re: chlebek 20.01.07, 16:51
            Chlebek kroję w małe kawałeczki, mamy 4 ząbki-dolne i górne jedynki. Ten
            chlebek to ostatnio hicior-Fil go uwielbia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka