olazur 25.02.07, 18:51 Czy laktatorem elektrycznym ściąga się pokarm szybciej niż ręcznym? Dziś ściągałam pokarm ręcznym i ściągnięcie 60ml zajęło mi ponad pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bocianowa Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 25.02.07, 21:19 podobno elektrycznym idzie jak "burza". Osobiście elektrycznego nie używałam, ale siostra moja używała kilku i miedzy innymi elektrycznego i mówi, że jest dużo szybszy i wygodniejszy. Ja ściągam ręcznym Aventu i również ok pół godzinki, tak do 45 min zajmuje mi ściągnięcie 60 ml, nie wiem od czego to zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 26.02.07, 02:03 Ja kupiłam sobie ręczny Aventu .. elektryczne drogawe Nie wiem jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Laktator ręczny 26.02.07, 08:43 ja ma aventu i swietnie mi sie sprawdza. w 15 min ściągam z obu piersi. a poza tym elektrycznym nie mozesz ustawić siły ssania a w recznym to ty decydujesz jak mocno "ciągnie". mnie czest bolą brodawki, wiec czasami tylko delikatnie "ciągnę" a czasami mogę mocno i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
mardika Re: Laktator ręczny 26.02.07, 10:02 zdecydowanie polecam elektryczny, wygodniejszy i szybciej ściąga pokarm, używałam na poczatku ręcznego Aventu ale trwało długo i na szczęcie miałam okazję pożyczyć od znajomej laktator elektryczny o niebo wygodniej. Na elektrycznym jest możliwość regulacji mocy zasysania, także jeśli bolą brodawki można ustwić sobie siłę ssania Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 polecam elektryczny 26.02.07, 11:54 Polecam Medela mini elektric. Uratowal mi piersi jak mala nie umiala jeszcze dobrze ssac. Dobrze miec pod reka laktator w takiej sytuacji, bo jak sie szybko pokarmu nie odciagnie, to mozna dostac zapalenia piersi. Jestem bardzo zadowolona z tego laktatora. Recznego nie uzywalam, wiec nie moge porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 ja za ręcznym:-) 26.02.07, 17:21 używałam obydwu. Elektryczny hałasuje, nie mogę dobrze regulowac siły ssania, a jeśli chodzi o czas, u mnie identycznie. ściągam 125 ml nawet w 15 min. może nawet ręcznym szybciej. Używałam elektrycznego Medeli i ręcznego Avantu. Kupiłam sobie Avantu za 50 zł od znajomej i jest super wg mnie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin elektryczny zdecydowanie 26.02.07, 17:41 w 3 dobie mialam nawał i zastój pokarmu.Chciałam uzyć reczny laktator który wczesniej kupilismy,meczylismy sie we dwoje ponad 4 godziny,cycki zmasakrowane a polecialo ledwo co mleczka.Marcin wyporzyczyl z bielanskiego szpitala elektryczny i poszlo jak burza. Polecamelektryczny.5 minut i zdojone. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 26.02.07, 17:51 Ja uzywam elektrycznego laktatora Medela Pump in Style, jest super. Mozna ustawic i predkosc i sile ssania. Seanse nie zajmuja dluzej niz 10-15 min, w dodatku odciaga sie z obu piersi w tym samym czasie. Jedynym minusem jest cena. Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 27.02.07, 09:53 Polecam z czystym sumieniem laktator MEDELA ELECTRIC PLUS, taka niebieska skrcynka , która mozna wypozyczyc np w kiosku w szpitalu na Żelaznej za 5 zł doba.Dzieki temu laktatorowi mam pokarm. Wychodząc ze szpitala ściągalam max 10 ml. Teraz po tygodniu nawet 60 ml w 10 minut. Jezeli dziewczyny jestescie z innych miast to koszt wypozyczenia jest o wiele tańszy. W poprzedniej ciąży zalatwilismy ten sam laktator w Białymstoku za 3 zł za dobę. Odpowiedz Link Zgłoś