Dodaj do ulubionych

Laktator ręczny czy elektryczny?

25.02.07, 18:51
Czy laktatorem elektrycznym ściąga się pokarm szybciej niż ręcznym? Dziś
ściągałam pokarm ręcznym i ściągnięcie 60ml zajęło mi ponad pół godziny.
Obserwuj wątek
    • bocianowa Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 25.02.07, 21:19
      podobno elektrycznym idzie jak "burza". Osobiście elektrycznego nie używałam,
      ale siostra moja używała kilku i miedzy innymi elektrycznego i mówi, że jest
      dużo szybszy i wygodniejszy.
      Ja ściągam ręcznym Aventu i również ok pół godzinki, tak do 45 min zajmuje mi
      ściągnięcie 60 ml, nie wiem od czego to zależy.
      • dragonflyyy Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 26.02.07, 02:03
        Ja kupiłam sobie ręczny Aventu .. elektryczne drogawe uncertain Nie wiem jak to będzie
        • nhania Laktator ręczny 26.02.07, 08:43
          ja ma aventu i swietnie mi sie sprawdza. w 15 min ściągam z obu piersi. a poza
          tym elektrycznym nie mozesz ustawić siły ssania a w recznym to ty decydujesz jak
          mocno "ciągnie". mnie czest bolą brodawki, wiec czasami tylko delikatnie
          "ciągnę" a czasami mogę mocno i szybko.
          • mardika Re: Laktator ręczny 26.02.07, 10:02
            zdecydowanie polecam elektryczny, wygodniejszy i szybciej ściąga pokarm,
            używałam na poczatku ręcznego Aventu ale trwało długo i na szczęcie miałam
            okazję pożyczyć od znajomej laktator elektryczny o niebo wygodniej. Na
            elektrycznym jest możliwość regulacji mocy zasysania, także jeśli bolą brodawki
            można ustwić sobie siłę ssania
    • ola33333 polecam elektryczny 26.02.07, 11:54
      Polecam Medela mini elektric.
      Uratowal mi piersi jak mala nie umiala jeszcze dobrze ssac.
      Dobrze miec pod reka laktator w takiej sytuacji, bo jak sie szybko pokarmu nie
      odciagnie, to mozna dostac zapalenia piersi.
      Jestem bardzo zadowolona z tego laktatora.
      Recznego nie uzywalam, wiec nie moge porownac.
      • niunka24 ja za ręcznym:-) 26.02.07, 17:21
        używałam obydwu. Elektryczny hałasuje, nie mogę dobrze regulowac siły ssania, a
        jeśli chodzi o czas, u mnie identycznie. ściągam 125 ml nawet w 15 min.
        może nawet ręcznym szybciej.
        Używałam elektrycznego Medeli i ręcznego Avantu. Kupiłam sobie Avantu za 50 zł
        od znajomej i jest super wg mnie.
        Pozdrawiam,
        • niunka24 Re: ja za ręcznym:-) 26.02.07, 17:21
          Aventu, nie?smile
          • aga_lub_marcin elektryczny zdecydowanie 26.02.07, 17:41
            w 3 dobie mialam nawał i zastój pokarmu.Chciałam uzyć reczny laktator który
            wczesniej kupilismy,meczylismy sie we dwoje ponad 4 godziny,cycki zmasakrowane
            a polecialo ledwo co mleczka.Marcin wyporzyczyl z bielanskiego szpitala
            elektryczny i poszlo jak burza. Polecamelektryczny.5 minut i zdojone.
    • reninka72 Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 26.02.07, 17:51
      Ja uzywam elektrycznego laktatora Medela Pump in Style, jest super. Mozna
      ustawic i predkosc i sile ssania. Seanse nie zajmuja dluzej niz 10-15 min, w
      dodatku odciaga sie z obu piersi w tym samym czasie. Jedynym minusem jest cena.
      • jniedz Re: Laktator ręczny czy elektryczny? 27.02.07, 09:53
        Polecam z czystym sumieniem laktator MEDELA ELECTRIC PLUS, taka niebieska
        skrcynka , która mozna wypozyczyc np w kiosku w szpitalu na Żelaznej za 5 zł
        doba.Dzieki temu laktatorowi mam pokarm. Wychodząc ze szpitala ściągalam max 10
        ml. Teraz po tygodniu nawet 60 ml w 10 minut. Jezeli dziewczyny jestescie z
        innych miast to koszt wypozyczenia jest o wiele tańszy. W poprzedniej ciąży
        zalatwilismy ten sam laktator w Białymstoku za 3 zł za dobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka