Dodaj do ulubionych

Wiosenny powrót do formy!

15.03.07, 12:02
Zapraszam do klubu majowych grubasów!

Od wczoraj herbatka slim figura krok 1. i brzuszki dwa razy dziennie po 30.
Muszę koniecznie zrzucić ten sflaczały balonik i pozbyć się tłustawych
boczków.

Jeszcze tylko wizyta u fryzjera i znowu wiosna będzie piękna!
Obserwuj wątek
    • kropka1005 Re: Wiosenny powrót do formy! 15.03.07, 12:32
      a niehc tam, dołączę się do tych brzuszkówsmileod dziś wieczórsmile
    • agakapcia Re: Wiosenny powrót do formy! 15.03.07, 21:00
      o jeju dziewczyny podziwiam...
      to może za mnie porobicie te brzuszki... hi..hi..
      ja jestem tak wypompowana po 4godzinnym spacerze z wózkiem że
      na brzuszki naprawdę nie mam siły choć przydało by się zrzucić z 10kg..

dziś na pocieszenie wtryniłam prawie całą czekoladę..
      o i taka to ze mną robota... nie dość że leniuch to jeszcze łakomczuch..
      smile

pozdrawiam aga
    • szprotka6 Re: Wiosenny powrót do formy! 15.03.07, 21:23
      Oj-widzę ze wątek dla mniesmile Od wczoraj zaczęlam 13-dniową dietę metaboliczną.
      Generalnie pół roku po porodzie nie miałam do siebie większych zastrzeżń,ale
      teraz po zimie i leczeniu braku sił słodyczamiwink nadszedł czas na drastyczne
      krokiwink A moja przyjaciółka stosowala tą dietę też po ciaży i pamietam, ze jej
      efekty były calkiem calkiem...Mam nadzieję, że najtrudniejsze 2 dni mam juz za
      sobą...Ale na ćwiczenia to juz brak mi i sił i czasu, może jak skonczę diete..
      pozdraiwam!
      • zebra51 Re: Wiosenny powrót do formy! 15.03.07, 21:35
        Ja już po serii brzuszków i nad gorącą herbatką nr 1 siedzę smile))

Szprotka, napisz coś więcej o tej diecie!
        • szprotka6 Re: Wiosenny powrót do formy! 15.03.07, 21:49
          ok, Zeberko-dieta-jak piszą nie ejst typowo odchudzajaca,a polega na
          zwiększeniu przemiany materii w organizmie, jest tak zaprojektowana, ze ten
          zwiększony metabolizm utrzymuje sie przez rok-dwa lata, dzięki czemu można
          utrzymać osiągnięte rezultaty dłuzej.Trwa 13 dni i nie wolno jej stosować
          dłuzej, stosowana krócej nie daje efektów. Nie powinno się jej powtorzyć przed
          upływem roku,najlepiej 2 lat. Ponoć można z tak ustawionym metabolizmem stracić
          do 20 kg-jeśli ktos ma taką nadwagę. Znam 2 osoby , które ja stosowaly-jedna
          straciła 3 kg, a druga 5.I faktycznie, gdy je obserwuję, utrzymują ten stan.
          Dla mnie 2 pierwsze dni to mordownia-byłam slaba i spiąca-ale tez pracuję na
          1,5 etatu i chwilowo jestem sama w domu z synkiem, wiec nie narzekam na brak-
          zajęć.Po prostu nie miałam sił. Ale jutro mam nadzieję nie bedzie już tak
          źle.No i stwierdziłam,że albo teraz albo znów to odłożę na niewidomo kiedy-bo
          do świąt już niedaleko, a trudno w swięta robić dietę.Pod koniec kwietnia
          roczek mojego synka-więc tez mało czasu....smile
          • september_77 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 08:31
            Czy to 13-dniowa dieta oparta na jajkach, kurczaku i sałacie?
          • ssierzp Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 09:03
            Hej, jakas super dieta, bo ja mam bardyo slaby metabolizm ))ale czy to nie jest
            przypadkiem kopenhaska_bo brzmi identzcznie.na czym polega jesli mozecie troche
            rozjasnic i czy przy karmieniu piersia tylko w nocy co prawda mozna ja
            stosowac.dzieki za pomoc.wytrwalosci
    • ania175 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 09:04
      Ja też zaczynam tyle ze od poniedziałku: dieta i 6 Weidera.
      Chciałabym zrzucić 5 kg, choć w moim przypadku juz nawet 2 pomogą.
      No i oczywiscie fryzjer, ale to po wypłacie.
      Pozdrawiam.
      • zebra51 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 09:11
        Wiecie co? Ja to nie mam pojęcia o dietach sad Poprostu staram się (oj smile
        staram, staram!) mniej jeść. Muszę poszukać, może znajdę jakąś dietę w sam raz
        dla mnie.

A na razie kolejna porcja herbatki i kolejne 30 brzuchów! Mam zapał i mocne
        postanowienie zrzucenia tych paru kilosów.
        • kropka1005 pewnie mówicie o diecie 16.03.07, 09:21
          kopenhaskiej...forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11182 tez ją znam i też
          ją stosowałamsmile
          • zebra51 Dzięki Kropka! 16.03.07, 09:41
            za link!
          • september_77 Re: pewnie mówicie o diecie 16.03.07, 09:43
            No właśnie tak pytałam o te jajka, kurczaka i sałatę, bo obawiam się, że chodzi
            o tą dietę. Stosowałam 2 razy, fakt chudnie się, ale chwilowo, potem jest efekt
            jo-jo i osłabienie organizmu. Także przestrzegam! Nie da rady trwale schudnąć
            kilka lub nawet kilkanaście kilogramów w niecałe 2 tygodnie, to jest po prostu
            niemożliwe. Niestetysad((
            • nitka111 mdli mnie jak sobie o niej pomyślę 16.03.07, 10:18
              owszem schudłam 10 kg, ale w ciągu miesiąca "załatwiłam" sobie 15 na plus, moja
              siostra w ciągu tygodnia wróciła do wagi wyjściowej.
              Przez trzy lata nie mogłyśmy patrzeć na lubiane przez nas do tej pory: sałatę,
              brokuły. Poza tym ja herbaciara jestem i możliwość wypicia tylko 1 szklanki
              przez 13 dni to trochę dla mnie za mało.
              Ja natomiast polecam dietę księżycową smile

Ale ja wiosennie to:
              6 weidera i herbata yerba mate smile
    • szprotka6 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 19:32
      Dziekuję sierzep-nie znalam tej nazwy-ale faktycznie widzę, że to dieta
      kopenhadzka. Myslę, ze przy karmieniu nie powinnostosowac się zadnych diet.
      Dziś już dużo lepiej znosze ta dietę, licze na 1-2 kg spadku wagi.
      Zobaczymy...smile
      • szprotka6 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 19:33
        weidera 6???o czym piszecie??prosze o jkaies wyjaśnienia..smile
        • kropka1005 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 19:36
          6 weidera to cykl ćwiczeń na mięśnie bdzucha, żeby był efekt trening musi być
          wykonywany codziennie według planu(wstawię póżniej link).6 weidera rzeźbi
          brzuch.
        • kropka1005 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 19:38
          www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=176
          • szprotka6 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 20:13
            Dzieki kropka!Ale to chyba po diecie, bo teraz brak mi sił...
    • ania_34 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 20:28
      Ja też bym spróbowała diety, ale karmię i cały czas czuję wilczy głód.
      Poza tym straszny żarłok jestem - wczoraj Mateusz z tatusiem zrobili szaszłyki
      z kiełbaską, boczkiem, papryką, cukinią, bakłażanem i cebulką - edukacyjnie, bo
      dziecko poznaje warzywa - polecam książeczki "Obrazki dla maluchów" -
      modelinowe zwierzątka, warzywa i owoce (nawiasem mówiąc to książeczki niby
      Gabrysi, ale MAteusz stał się ich fanem)i wcięłam tych szaszłyków 4!
      • zebra51 Re: Wiosenny powrót do formy! 16.03.07, 21:14
        Ania34, Ty tu o szaszłykach nie praw i zamętu w głowach odchudzającym sie i na
        diecie nie siej! smile)))

Dziś na kolację herbatka i 30 brzuchów smile

I super, że wstawiłyście link do tej tajemniczo brzmiącej 6. W.
        • finka11 Re: Wiosenny powrót do formy! 17.03.07, 12:07
          Oj kobiety, ja mam wrażenie, że ciągle jestem na dieciesmile ale tylko w myślach,
          bo jak przyjdzie co do czego, to zawsze "wciągnę" jakieś ciastka, albo smażone
          jedzenie. Teraz staram się jeść mniej, ale za to bardzie wartościowo, warzywa
          itp. Ograniczyłam znacznie produkty pszenne i na razie w 2,5 tyg. zrzuciłam 2
          kg. Wcześniej robiłam brzuszki, około 300 tych płytkich, ale od świąt mi się nie
          chcesad Brzuch w tragicznym stanie, zresztą galaretowaty tyłek teżsad( Oj
          motywacjo przybywaj!!
          • ania_34 Re: Wiosenny powrót do formy! 17.03.07, 21:08
            O szaszłykach już nie będę smile(w tym wątku)
            Ale - Finka - co to płytkie brzuszki? Takie, że się pleców nie odrywa?
            Gdzieś to było, napiszcie - może choć takie dam radę...
            Bo też bym chciała, ale jak parę razy zrobiłam zwykłe brzuszki, to potem bolały
            mnie moje blizny po cc sad
            Tylko - 300 i dalej brzuch nie taki?!!!
            Mój też jest be, już marzę o jakimś spa, gdzie by mnie zrehabilitowali,
            wymasowali i ujędrnili.
            No, ale to niestety marzenia nierealne, nie wiem czemu tak mi to w głowie
            siedzi - pewnie lektura Twojego Stylu smile
            • zebra51 Re: Wiosenny powrót do formy! 19.03.07, 08:30
              Takie zabiegi w spa to super sprawa smile) Byłam w tym roku w Wiśle i zaliczyłam
              takie dwa rozpusty dla ciała smile)

Póki co kieszeń pusta i muszę się ratować domowymi sposobami, pochwalę się
              jednak, że od ubiegłego tygodnia 1,5 kg mniej!
              • ssierzp Re: Wiosenny powrót do formy! 19.03.07, 08:59
                zeberko GRATULUJE!!!jak ty to zrobiłaś???
                • zebra51 Re: Wiosenny powrót do formy! 20.03.07, 13:42
                  Stosuję dietę MŻ, czyli mniej żarcia wink Nie jem kolacji, ostatnie jedzonko ok
                  16.00, ograniczyłam słodycze do minimum, zamiast tego suszone owoce, pestki
                  dyni. No i brzuszki + herbatka slim figura!

Generalnie moją zmorą było podjadanie, a wieczorem aż wstyd się
                  przyznać...paluszki słone + piwo karmi.
                  • ssierzp Re: Wiosenny powrót do formy! 20.03.07, 17:00
                    czy istnieją jakieś wspomagacze, które można stosować przy karmieniu cycem?
                    np.taka herbatka?co prawda Młody tylko w nocy podjada jeszcze ale nie chcę go
                    przy okazji odchudzić, bo i tak do wielkoludkow nie należysmilepijam zielona
                    herbatę mam nadzieję, ze Julaskowi nie szkodzi?!orientujecie się?
    • kasia2705 DOLACZAM SIE!!! :) 20.03.07, 13:37
      Zostaly mi magiczne 3 kg i za chiny ludowe nie chca zniknac... dlatego dolaczam
      sie do Was!!!
      Od dzis
      bez kolacji (ostatni posilek o 16:30)
      brzuszki (8min abs bo 6 weidera za mocna na poczatek)
      zero slodyczy
      troche solarium smile na poprawe kolorku
      300ml soku warzywnego kazdego dnia (mam super sokowirowke, ktora do tej pory
      zbiera kurz...)

musze zrzucic te walki do konca kwietnia, bo 30. kwietnia bierzemy slub smile)

razem bedzie razniej

kasia

ps. a na kopenhaska nie pojde bo raz probowalam i nie polecam smile
      • finka11 Re: DOLACZAM SIE!!! :) 22.03.07, 12:03
        Po pierwsze gratuluję Zebrzesmile Moja słaba wola znowu mnie zawiodła, siedzę z
        chorym Tadziem w domu i dostaję nerwicy od tego wszystkiego, którą oczywiście
        zagryzam słodyczami i tłustym jedzeniem. Schudłam wcześniej 1,5 kg, ale w 4 dni
        to nadrobiłam. Muszę chyba się zapisać do jakiejś grupy wsparcia.
        Co do brzuszków, to te płytkie robi się odrywając od podłogi tylko głowę i
        barki, przy zgiętych nogach w kolanach, ale oczywiście teraz ich nie robię.
        Święta coraz bliżej, ciuchy za ciasne, ech szkoda gadać. Zaszalałam i kupiłam
        sobie na pocieszenie buty na Allegro, przynajmniej ten rozmiar mi się nie
        zmienił po ciąży.
        Ale co ja Wam tu truję, POWODZENIA!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka