Dodaj do ulubionych

NUTRAMIGEN

20.03.07, 09:44

Obserwuj wątek
    • karlis76 Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 09:48
      za szybko enter ...
      czy któraś z Was (a na pewno takie są) podawała dziecku mleczko nutramigen a
      teraz zmieniła je na inne? podaje to mleko Mai cały czas i tak sobie myślimy
      czy nie zmienić mleczka ale na jakie? głównie do zmiany mleczka skłania mnie
      to , że ani budyń czy kaszka na nutramigenie Mai nie smakuje - inne kaszki
      gdzie nie musze dodawać nutramigenu wcina a te do, których musze dodać
      nutramigen nie chce wcale sad .
      Mleko samo w sobie lubi bo pije bez protestów. Jakie stosujecie mleczko? nadal
      nutramigen czy już zmieniłyście na inne mleczko?

z góry dziekuje za odp.
      pozdrawiamy
      Karolina i Maja
      img47.imageshack.us/my.php?image=s5001308bb1.jpg
      Maja
    • jonama Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 10:28

Pewnie nie ma jednej rady, ale wszystko zalezy z jakich względów było to
      mleczko podawane - jeżeli skaza białkowa potwierdzona to lepiej nie zmieniać,
      jeśli skaza prawdopodobnie to można spróbować jakies mleko HA. Jak dziecko
      alergiczne to nutramigen do roku na pewno albo i dłużej wszystko zależy od....
      • karlis76 Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 10:34
        mleko polecił nam pediatra ze względu na kolki - kolki dawno minęły a my dalej
        a Maja dalej je pije

pozdrawiamy
        Karolina i Maja
        • karolah2 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 07:52
          Moja mała również piła mleko nutramigen.Powodem równiez były kolki.One
          ustały,ale jakoś ciagle miałam obawy żeby jej zmienic na inne mleko.Zmieniłam w
          końcu jakies 4 miesiące temu na zwykły nan.Toleruje go bardzo dobrze.Dwa dni
          miała lekkie zaparcia,ale byłam na to przygotowana.Pozdrawiam serdeczniewink
          • karlis76 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 10:52
            też mi podpowiadano abym zmieniła na NAN (sama już nie wiem) - chyba przez
            nutramigen mała mało co chce jesc - najchętniej tylko ziemniaczki gotowane i
            marchewka a kaszki i kisiele oraz budyń jest beee ... najlepsze jest mleczko i
            mogła by tylko na nim żyć a to mnie martwi , że urośnie mi mały niejadek
            chociaż dobrze wygląda smile

pozdrawiamy
            Karolina i Maja
            • alla76 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 18:39
              spróbój zmienić na np. nan ale powoli tzn. pierwszy dzień 1 miarka nan a
              pozostałe nutramigen , drugi dzień 2 miarki nan itd.Tak nam poleciła
              lekarka.Będziesz mogła obserwować jak mała reaguje.My niestety jeszcze na
              nutramigenie i to chyba jeszcze długo bo Monisi wychodzi uczulenie po warzywach
              to co dopiero po innym mleku
              pozdrawiam Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka