karlis76 Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 09:48 za szybko enter ... czy któraś z Was (a na pewno takie są) podawała dziecku mleczko nutramigen a teraz zmieniła je na inne? podaje to mleko Mai cały czas i tak sobie myślimy czy nie zmienić mleczka ale na jakie? głównie do zmiany mleczka skłania mnie to , że ani budyń czy kaszka na nutramigenie Mai nie smakuje - inne kaszki gdzie nie musze dodawać nutramigenu wcina a te do, których musze dodać nutramigen nie chce wcale . Mleko samo w sobie lubi bo pije bez protestów. Jakie stosujecie mleczko? nadal nutramigen czy już zmieniłyście na inne mleczko? z góry dziekuje za odp. pozdrawiamy Karolina i Maja img47.imageshack.us/my.php?image=s5001308bb1.jpg Maja Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 10:28 Pewnie nie ma jednej rady, ale wszystko zalezy z jakich względów było to mleczko podawane - jeżeli skaza białkowa potwierdzona to lepiej nie zmieniać, jeśli skaza prawdopodobnie to można spróbować jakies mleko HA. Jak dziecko alergiczne to nutramigen do roku na pewno albo i dłużej wszystko zależy od.... Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 Re: NUTRAMIGEN 20.03.07, 10:34 mleko polecił nam pediatra ze względu na kolki - kolki dawno minęły a my dalej a Maja dalej je pije pozdrawiamy Karolina i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 07:52 Moja mała również piła mleko nutramigen.Powodem równiez były kolki.One ustały,ale jakoś ciagle miałam obawy żeby jej zmienic na inne mleko.Zmieniłam w końcu jakies 4 miesiące temu na zwykły nan.Toleruje go bardzo dobrze.Dwa dni miała lekkie zaparcia,ale byłam na to przygotowana.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 10:52 też mi podpowiadano abym zmieniła na NAN (sama już nie wiem) - chyba przez nutramigen mała mało co chce jesc - najchętniej tylko ziemniaczki gotowane i marchewka a kaszki i kisiele oraz budyń jest beee ... najlepsze jest mleczko i mogła by tylko na nim żyć a to mnie martwi , że urośnie mi mały niejadek chociaż dobrze wygląda pozdrawiamy Karolina i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
alla76 Re: NUTRAMIGEN 21.03.07, 18:39 spróbój zmienić na np. nan ale powoli tzn. pierwszy dzień 1 miarka nan a pozostałe nutramigen , drugi dzień 2 miarki nan itd.Tak nam poleciła lekarka.Będziesz mogła obserwować jak mała reaguje.My niestety jeszcze na nutramigenie i to chyba jeszcze długo bo Monisi wychodzi uczulenie po warzywach to co dopiero po innym mleku pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś