Dodaj do ulubionych

Karmienie w nocy - jaka pozycja?

26.03.07, 16:17
Dziewczyny jaka pozycja do karmienia sie u Was najlepiej sprawdza w nocy? Ja
do tej pory karmiłam na siedzaco, nie śpiąc. Ale od dwóch dni spróbowałam
karmić leżąc. No i ta pozycja jest bardzo wygodna i dla mnie i dla Jasia - na
tyle wygodna, ze oboje zasypiamy. No i właściwie w tym jest ból. Bo śpiąc nie
jestem w stanie stwierdzić ile Jaś zjada i kiedy zasypia. A zjada chyba za
mało bo budzi sie za poltorej godz i znowu chce jesc. Ale tego tez nie jestem
pewna, bo może po prostu potrzebuje czesciej jesc.... wczesniej jadł co trzy
godz i z różnych powodów wolalabym żeby tak zostało. A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • polka_80 Re: Karmienie w nocy - jaka pozycja? 26.03.07, 16:48
      u mnie identycznie niemal, też karmiłam Jasia na siedząco, a od 2 dni na leżąco
      karmię i mam te same wątpliwości co Ty, poza tym nie wiem co robić z odbijaniem
      skoro oboje zasypiamy, nie wiem czy dobrze robię nie podnosząc go do odbicia.. hm
      • thaigirl do polka_80 26.03.07, 17:11
        ja sie o odbijanie jakos nie martwie, bo Jas tez lezy na boku wiec jakby co to
        mu sie po prostu uleje. Ale nie wiem czy to prawda, moj małż twierdzi, że jak
        dziecko je śpiąc to nie łyka powietrza. Coś w tym musi jednak być bo ile razy
        Jasinka zasnął jedząc i chcieliśmy go odbić - nigdy mu się nie odbiło, ale też
        nie ulało. O to się akurat nie boję - tylko nie wiem ile Jasinka je....
        • princessa1 Re: do polka_80 26.03.07, 17:36
          Ja karmię siedząc na fotelu, patrzę też na zegarek mniej więcej ile wisi przy
          cycku, potem biorę do odbicia, czasem sie odbije a czasem nie i kładę spowrotem
          do łóżeczka -i jak uśnie ja zasypiam w pół minuty...
          • dakota123 Re: do polka_80 26.03.07, 17:44
            My od początku tylko na śpiocha!Nigdy Szymka w nocy nie podnoszę do odbicia bo
            zawsze zasypia jedząc więc go tarmosić nie będę. A ulać się mu w nocy też nigdy
            nie ulało.
            A co do tego ile zje - póki będzie Ci dobrze przybierać na wadze to nie ma się
            czym martwić!Pokarm "nocny" jest treściwszy więc wystarczy mniejsza porcja a
            dziecko i tak sie naje.
            Pzdr.
            • dziegielek Re: na śpiocha 26.03.07, 18:22
              Tylko na śpiocha. Co za wygoda, tylko zmieniam cyca
              i zaraz w czasie karmienia zasypiam razem z Ulą
    • my_cha1 Re: Karmienie w nocy - jaka pozycja? 26.03.07, 18:45
      Ja też na leżąco, bo tak mi wygodniej. Ale staram się nie usnąć, by potem synka
      odbić i położyć do łóżeczka. Staram się też kontrolować czas, żeby nie karmić
      więcej niż 15-20 min. Synkowi z reguły się odbija i trochę ulewa. Niestety.
      Czasem przysnę i wtedy śpimy w trójeczkę.
    • ulakoszula Re: Karmienie w nocy - jaka pozycja? 26.03.07, 19:19
      Tylko na leżąco. I niestety też zaobserwowałam taką zależność: jak zasnę, Zosia je mniej i budzi sie znów za godzinę lub półtorej i przez to gorzej śpię. 2 razy obudziłam się z bolesną malinką przy brodawce - ssała mnie przez sen "gdzie popadnie" a ja nic nie czułam. I do tego boję się że ją przygniotę!
      • princessa1 Re: Karmienie w nocy - jaka pozycja? 26.03.07, 21:44
        Ja właśnie wolę na siedząco, bo widze ile zje, jak zasnie podnosze do odbicia i
        sie wybudza, znow je chwilę i jak porzadnie poje to mam spokoj na parę godzin,
        w tej chwili je okolo 21, potem 3lub 4 i rano 7-8 wiec w zasadzie w nocy wstaję
        raz, a na leżaco się jakoś boję, chyba nie mam wprawy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka