Dodaj do ulubionych

dzieć mi się dusił w nocy :(((

13.04.07, 21:48
dzisiaj mi dziecia odsysali w szpitalu bo się dusił w nocy
ze strachu to mi ciśnienie skoczyło
więc go fridą traktowałam co pół godziny
taki ma wredny katar
co jest następstwem zapalenia gardła i oskrzeli po piękny wietrznym dniu -
chrzcinach
kurde nie wiem co mu na ten katar dać
żadne leki nie pomagają sad(((
a dzieć się męczy
Obserwuj wątek
    • aga_lub_marcin Re: dzieć mi się dusił w nocy :((( 13.04.07, 23:31
      O rany ,współczuje!! tez sie o swojego martwie ze ode mnie zalapie bo sie
      przeziebilam. Twoj dziec mial jakies obiawy wczesniej zanim mu nosek zawalilo?
      temperatura?
    • anntenka no jasne ze byly objawy... a bylo to tak: 14.04.07, 11:20
      podsumowujac
      najpierw bylu chrzciny i rozpalony kominek w knajpie i wiatr na dworze...
      potem byla temperatura 38,6
      zapalenie oskrzeli i gardla
      kaszel i cholerny katar
      antybiotyk augumentin
      goraczka spadla ale za to przyszla sraczka
      antybiotyk odstawiony, nifuroksazyd w zawiesinie na jego miejsce
      mlody pluje tym dalej niz widzi
      teraz od tej sraczki ma dupe tak odparzona ze nie wiem jak go chwytac zeby
      nie bolalo
      a dzisiaj od rana wysypka i łatki czerwone na skroniach
      i nie wiem czy to od pomidora bo zezarlam
      czy co
      i co ja mam z tym zrobic??
      i co jeszcze mlody zalapie i jakie beda tego skutki.
      wymiekam
      • bocianowa Re: no jasne ze byly objawy... a bylo to tak: 14.04.07, 13:21
        Sama odstawiłas antybiotyk, czy za namową lekarza?

Jak przy antybiotyku jest sraczka trzeba podawać Lacidofil powinno przejść. Moja
        córka dostawała na zapalenie oskrzeli antybiotyki w zastrzykach przez prawie dwa
        tygodnie, srała dalej niż widziała i jakoś przezyliśmy, nigdy nikt mi nie kazał
        przerywac kuracji antybiotykiem. Braliśmy lacidofil i jakoś się udało. Dosłownie
        dostawała zastrzyk i w tym momencie mnie obsrywała, ale cóż, trudno się mówi i
        zyje się dalej. I w ciągu dnia po kilka kropelek smecty, żeby się nie
        odwodniła(smecta jest obrzydliwa w smaku, ale jakoś po kropelce i sie jej wciskało).

Na katar proponuje kupić Otrivin extra care, jeśli nos jest zatkany, Można go
        używac dla dzieci od urodzenia. Zapytaj też lekarza o Eurespal. Mój synek jak
        miał miesiąc dostał na katar ten syrop i po 3 dniach po katazre ani sladu. Lek
        jest na recepte więc lekarz konieczny.
        Dużo kłaść na brzuszku, uprzednio wkroplić kilka kropelek soli fizjologicznej do
        noska. Mały leząc na brzuchu "wudmucha" część kataru, naprawde fajnie katar
        spływa w tej pozycji.
        Frida też jest bardzo pomocna, trzeba pamiętać tylko o soli fizjologicznej, dużo
        lepiej wtedy gluty schodzą i nie jest to wtedy takie nie przyjemne dla dziecka,
        bo sól rozrzedza gluty.

Na odparzoną dupe proponuję sudocrem na zmiane z maścią Alantan (w aptece
        kosztuje kilka złotych). Ja tak wyleczyłam nie raz odparzony tyłeczek. Kilka
        przewinięć Sudocrem, kilka Alantan. Do kąpieli wlewać zaparzony rumianek.
        Powinno pomóc.

Jeśli chodzi o wysypkę, i podejrzewasz pomidora, to nie jedz przez kilka dni,
        powinna wysypka zniknąć.

Głowa do góry i powodzenia, jeszcze wiele wyzwań przed nami matkami, którymi
        musimy podołać.

Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i zdrówka dla Was obojga smile
        • anntenka Re: no jasne ze byly objawy... a bylo to tak: 14.04.07, 23:06
          lekarka mi kazala odstawic antybiotyk bo maly osluchowo byl czysty juz i gardlo
          tez bylo blade
          mlody bral lakcid po dwie ampulki dziennie i co z tego jak sraka byla
          a na katar mamy jakies kropelki robione na recepte
          ehhh
          • my_cha1 Lek na srakę 15.04.07, 22:30
            to enterol (w saszetkach). Ja małemu podaję, bo jak nie, kupa może być co
            godzinę albo częściej. Dzięki temu robi 1-2 wielkie kupy dziennie i ew. kilka
            małych. A tak to popuszczał co chwilę.
            A jak wygląda ta pupa? Bo mój mały miał na pupie raczej ranę niż odparzenie (po
            moim antybiotyku) i w końcu udało się go wyleczyć żelem o nazwie curiosin (lek
            na rany - po prostu cudo!!!). No i staraj się dużo wietrzyć. Ja robiłam to tak,
            że przy karmieniu cycem małego rozbierałam do połowy, dawałam na podkład i na
            leżąco karmiłam, a w oddali leciał na pupę grzejnik z ciepłym (nie za gorącym)
            powietrzem. Dlatego przy karmieniu, bo mały wtedy spokojnie leżał i można mu
            było spokojnie przy dupci majstrować.
            Trzymaj się Aneta!!!
    • marysiowamama Re: dzieć mi się dusił w nocy :((( 14.04.07, 17:48
      A mówiłam nie chcić dziecismilesmile
      A tak na poważnie Wiesz pewnie że mamy za soba tydzien szpitala i zapalenie
      oskrzeli. I katar i zapalenie przyszło i odeszło w ciagu tygodnia. Bylismy pod
      stałą obserwacja lekarzy i tam mówili że kuracja przy tej chorobie to ok.10dni
      antybiotyku. Najgłupsza rzecz jaka mozna zrobic to go odstawić. Choroba moze
      wtedy wrócić. A srake mamy do dzisiaj ale to mniej ważne.
      A na katar kazali frida + sół fizjolog.. I tyle !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka