Dodaj do ulubionych

Okropne "katarzycho"!!! Pomocy!

28.04.07, 21:49
cześć!Jest już ta godzina a moja Mała nadal nie śpi!Zawsze o 20.00 drzemała już aż miło do samego rana a dziś nic.Co próbuję Ją położyć to dusi się od tego cholernego kataru i wstaje bo nie może oddychać.Katarek męczy Ją od wtorku,ale teraz jest coraz gorszy.Ściągam fridą,nawadniam solą morską i podaję nasivin.W pokoju pali się też kominek z olejkiem eukaliptusowym żeby się łatwiej oddychało,a dziśdodałam jeszcze pod łóżeczko rozgnieciony czosnek.Co radzicie Dziewczyny?Iść do lekarza?Gorączki nie ma i ogólnie w ciągu dnia jest bardzo pogodna i kataru też tak nie ma jak w nocy.Są jeszcze jakieś sposoby aby Jej ulżyć?Tak mi szkoda jak miauczy tak próbując usnąć.Poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • beatat114 Re: Okropne "katarzycho"!!! Pomocy! 28.04.07, 21:58
      Można jeszcze posmarować maścią majerankową pod nosem i np. oilbas na pieluchę
      kilka kropel do inhalacji i powiesić przy łóżeczku. Pomaga też jak łóżeczko od
      strony głowy jest trochę wyżej, to wtedy katar nie spływa do gardła i lepiej
      się dziecku śpi. Poza tym odciągać , odciągać i odciągać katar czyli sól
      fizjologiczna i frida. Też to przeszłam, im dłużej się katar ciągnął, tym
      gorzej Emilka go znosiła i były problemy ze spaniem w nocy. Było kilka ciężkich
      nocy.... Jak katar się nasili, możesz iść do lekarza niech sprawdzi czy jest
      wszystko ok
    • kwiatuszekm Re: Okropne "katarzycho"!!! Pomocy! 30.04.07, 10:08
      Mojej Zuzi pomagaja inhalacje,mamy specjalny inhalator,ale mozesz zrobic nad
      miska z woda,albo zapytaj moze maja w przychodni inhalator.
      • magadan1 Re: Okropne "katarzycho"!!! Pomocy! 30.04.07, 14:04
        a gdzie mogę kupić taki inhalator?
        • cleo1976 Re: Okropne "katarzycho"!!! Pomocy! 30.04.07, 14:55
          My mamy taki inhalator (nebulizator) i jest super, najprostsze inhalacje można
          zrobić z soli fizjologicznej - pomagają super. POlecam
          www.allegro.pl/item187956333_tani_nebulizator_inhalator_mebby_dla_dzieci_.html
        • lucjama inhalator w sklepie medycznym 02.05.07, 08:02
          Duży wybór inhalatorów (nebulizatorów) masz w sklepie medycznym
          novamed.pl/sklep/?category=151 te najdroższe to można używać na baterie
          lub z wtyczką do gniazdka samochodowego. Model Pro jest bardzo szybki więc
          inhalacja trwa bardzo krótko i jest bardziej efektywna. Dla takiego przypadku
          jak twój odpowiedni będzie model inhalatora Mebby Nebulbaby
          novamed.pl/sklep/?product=111, nebulizator ma kształt zabawki i dzieciaki
          nie boją się inhalacji.
    • kwiatuszekm Re: Okropne "katarzycho"!!! Pomocy! 01.05.07, 09:48
      My kupilismy inhalator w sklepie medycznym.Popytaj tez w aptekach,ale pewnie
      bedzie drożej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka