Dodaj do ulubionych

Ile podajecie witaminki D3 ?

05.05.07, 22:15
Moja pediatra ciągle zaleca dawać 2 krople D3(Devikap) dziennie + witaminy
Kinder Biovital żel 2*1/2 łyżeczki

Ciemiączko już małej zarosło, teraz coraz to cieplejsze, słoneczne dni.. a ta
moja lekarka ciągle przy swoim..

Ciekawa jestem jakie u Was zalecenia, ile wit D3 podajecie maluszkom??
Obserwuj wątek
    • anet77 Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 05.05.07, 22:47
      No my tez ciagle przy 2 kropelkach dziennie jesteśmy ale ja nie narzekam, bo
      swego czasu mielismy problem z twardnieciem kosci glówki i wtedy była dawka 14
      kropelek dziennie.
    • ania_34 Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 08:54
      My teraz 1 kroplę, ale przez zimę 3 (devikapu - 500 jednostek 1 kropla).
      Innych witamin nie dostaje - pediatra twierdzi, że nie trzeba. Wcześniej
      próbowałam cebionu, bo jednak w kwestii witamin pediatrzy mają różne zdania, a
      Gabrysia mało przybiera, ale po każdej próbie były duże zmiany skórne i dałam
      spokój.
      • xixx Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 10:21
        A my teraz jak jest słońce dajemy jedną kroplę raz na 2-3 dni, zimą jedna kropla
        codziennie. Dodam, że Julek pije mleko modyfikowane w którym jest takze witamina
        D. Wkurza mnie to, że co lekarz to inna opinia, dodatkowo nadmiar witaminy D
        jest bardzo nieciekawy w skutkach dlatego irytuje mnie brak jednoznaczności w
        zaleceniach lekarzy.
        • magadan1 Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 11:50
          A ja odkąd przestałam karmić piersią nie podaję wogóle (zalecenie lekarza).Dowiedzcie się jeszcze w innych źródłach bo nadmiar jest bardzo niewskazany
    • gosika78 Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 18:22
      Ja nie podaję wcale.
    • ineessa Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 21:05
      ja młodszej wit.D podaję od wielkiego przypadku (więc można powiedzieć, że
      wcale), pomimo że pediatra kazała jej podawać. A nie podaję ponieważ boję się
      że tak jak u starszej przedawkuję (a podawałam wg zaleceń lekarza) Jak narazie
      nie zauważyłam żeby było z nią coś nie tak, a ciemiączko i tak już ma prawie
      zarośnięte.
    • beatat114 Re: Ile podajecie witaminki D3 ? 06.05.07, 21:31
      Ja podaję jedna kroplę dziennie - zalecenie pediatry, a w miesiące słoneczne
      znaczy od maja do sierpnia włącznie nie podawać mamy wcale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka