niebieskaewka 24.07.07, 22:38 no i doczekalam sie. Kupilam blender za cale 89 ziko. Dziewczyny to super sprawa- a jaka oszczednosc czasu i kasy No i zapodalam danie marchew-ziemniak-pietrucha.Zrobione w 30 sekundow! Zezarte w kolejne 3 minutachy. Jestem pod wrazeniem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buska_77 Re: od dzis blenderuje! 24.07.07, 23:03 A powiedz mi kochana,gdzie kupjesz warzywa? Normalnie na bazarku czy masz jakies ekologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaewka Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 07:29 poki co w marcpolu,ale na dzialeczce pod wawa juz nam rosna. A tak na marginesie-nie wierze w to aby w sloiczkach byly tylko ekologiczne.Na pewno skupuja tez takie warzywka ,ktore rosna przy ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
buns Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 08:26 hej, my za ok. miesiąc (jak Aga skończy 6 miesięcy) wprowadzamy nowe pokarmy, też chcę je sama robić. mam pytanie - czy dodajesz masełka/oliwy? czy solisz? ja chciałam od marchewki bez dodatków zacząć, potem ziemniak, potem owoce. dużo znajomych jednak dodaje sól i oliwę lub masło. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
vaisala Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 09:56 ja wczoraj pierwszy raz dałam jej marchew ziemniak i pietruszkę,ale rozgnatałam widelcem! zjadła nawet z 4 łyżeczki,nie dodawałam na razie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 10:01 ja nie sole ostanio zaczelam dodawac troche masla Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 pfi!! ja juz dawno :))) 25.07.07, 10:00 tylko gowniarz gardzi warzywami ale juz wyczailam, ze chodzi o seler/pietruszke zostaja ziemniaki i marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 10:40 Ja już od kilku tygodni, z blenderem to suuuper szybko idzie ) Ja daję marchew, ziemniak, pietruszkę - z ogródka do tego łyżeczkę masła i trochę kleiku ryżowego. Nie solę i nie daję żadnych innych przypraw. Mała wsuwa aż się jej uszy trzęsą! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona blender - super sprawa 25.07.07, 12:49 Ja już długo blenderuję zupki, owoce Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaewka do buns 25.07.07, 19:34 zawsze dodaje maselko lub oliwe z oliwek,ale to na sam koniec. Taka zupke-krem podaje 2 razy (w dniu gotowania i next day) Odpowiedz Link Zgłoś
aminka70 Re: od dzis blenderuje! 25.07.07, 21:18 Ja również blenderuje od pewnego czasu. Dawałam już młodemu, jabłko, jabłko z marchewką, potem sam ziemniak z masełkiem, zupkę z marchewki i ziemniaka, potem + pietruszka, + por. 2 razy skonsumował zupkę z kurczakiem (ten kurak ze słoika). Dawałam również do takiej zupki jabłko, smakuje nawet o dziwo. Zjada ze smakiem a i owszem, ale jednak on głównie cycowy jest. Płacze jak mu w porze cyca chcę dać coś innego. Nie napieram zbytnio bo dopiero się wprawia, daje cyca ile chce, ale już walczę o każdą kroplę. A tak odnośnie przypraw, to przeczytałam że nie powinno się podawać soli, pieprzu do ukończenia 1rż, jedynie naturalne typu koperek, cebulka itp. Po pierwsze dziecko ma 4x więcej kupek smakowych niż dorosły, po drugie nerki sobie z tym nie radzą, po 3 dopóki jest na cycu dostaje wystarczająco soli od matki. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaewka a czy ktoras z Was zmiksowala juz miesko 25.07.07, 22:43 dodam,ze interesuje mnie samodzielne przygotowanie.Jesli tak prosze o info jakie miesko (kurak,cielecina...)i jak to gotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 ja do swoich zupek dodaje mieso ze słoiczka 25.07.07, 23:03 gerber ma chyba takie, juz zmielone, z indyka sama nie probowalam ale ugotowalabym osobno tylko w wodzie, potem pokroila w kawalki i siup do miksowania kuraka nie dawaj, raczej indyk/cielecina/ królik Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona filet z indyka 26.07.07, 09:23 ja pokroiłam filet z indyka, ugotowałam, zmiksowałam i dodałam do zupki Maks zajada aż Mu się "ucha" trzęsą a najlepsze mięsko dla naszych dzieci to indyk, królik, jagnięcina i kurczak Odpowiedz Link Zgłoś