aj-a 25.09.07, 21:05 Misiek od trzech dni buntuje się przeciwko kaszce z butelki którą dostawał na noc i chce z łyżeczki albo czasem tylko cycusia(ale wtedy częściej wstaje w nocy) soczek i herbatke z butelki tak ale mleczko albo kaszkę to nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aj-a Re: BUNT!!! 25.09.07, 21:06 ciekawe czy to przez zęby, które mu idą czy mu tak już zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
karina.82 Re: BUNT!!! 25.09.07, 21:31 Ja mam pytanko. Jak Ty rozpoznaejsz ten bunt? Czasem czytam, że dzieci czegos nie chca, nie lubia. I juz nie wiem czy ja mam takiego wszystko jedzacego dzieciaczka czy nie rozpoznaje, ze czegos nie chce. Czasami marudzi w trakcie jedzenia ale potrafie Go wtedy jakas zabawka przekupic . Moze powinnam mu pozwolic powybrzydzac i bardziej sie mu przygladac. Powiedz mi jak Twoje dziecko daje ci do zrozumieniania, ze nie chce tej kaszki! Odpowiedz Link Zgłoś
aj-a Re: BUNT!!! 25.09.07, 22:11 po prostu albo w ogóle buziolka nie chce otworzyć a jak uda się mu ten smoczek wcisnąć to go wypluwa i zaczyna płakać, a z łyżeczki to buziolka odwraca zaciska "zęby" i nie daje sie niczym przekupić za nic nie otworzy, pozdrawiam. Myślę że jak twój maluszek czegoś nie będzie chciał jeść to na pewno da ci znać o tym tak że zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
karina.82 Re: BUNT!!! 25.09.07, 22:20 No mam nadzieje, bo nie chce mu na sile nic wpychac! Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: BUNT!!! 26.09.07, 08:41 To być może ząbki. U nas było tak - 2-3 dni niejedzenia mleczka z butelki i 1 ząbek, potem przerwa i powtórka (Ania ma już 2). Łyżeczką wtedy chętnie jadła, herbatkę piła z butelki, odmawiała tylko mleka czy kaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
80kicia Re: BUNT!!! 27.09.07, 12:34 A ja uważam, że dzieciaczki bardzo dobrze robią nie chcąc pić kaszki z butelki, ze względu na ząbki i późniejszą pruchnię butelkową, ja swojej małej daję kaszkę tylko łyżeczką, fakt,że nie wieczorem a na drugie śniadanie alejak zmienię jej porę podawania kaszki na wieczór to też będę to robić łyżeczką i jak tylko przestanie traktować kubeczek niekapek jako fajną grzechotkę i zacznie go używać zgodnie z przeznaczeniem to mleko będę jej podawać właśnie przez kubek. Odpowiedz Link Zgłoś
aj-a Re: BUNT!!! 27.09.07, 18:24 no wiesz w teorii to dobrze wygląda ale wieczorem to moje maleństwo jest zmęczone i nie ma siły zjeść tyle tej kaszki żeby mu wystarczyło, przynajmniej Misiu. W dzień Misiek też kaszkę i zupkę dostaje łyżeczką. Odpowiedz Link Zgłoś