mwini 06.02.08, 16:49 Piszczie w temacie tak lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buns od 24.01 sama tak, 06.02.08, 17:03 ...a jak miała 8,5 miesiąca za rączki i po meblach Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 mwini, a Twoje?chodzi czy nie? 06.02.08, 20:12 A co to jakaś statystyka? Każde ma swoje tempo, duzo dzieci ma ONM lub WNM, po co porównywać? Niepotrzebnie moze jakaś mama się przejąć Odpowiedz Link Zgłoś
asiamuc Re:nie 06.02.08, 21:54 I będzie chodzić jak będzie na to gotowanie uczestniczymy w wyścigu... Odpowiedz Link Zgłoś
ominix Re: Kto chodzi a kto jeszcze nie??? 06.02.08, 21:41 Ja tez nie jestem zwolenniczka statystyk.Po co one?????Kazde dziecko rozwija sie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 nie 06.02.08, 22:19 a ja lubię statystyki i myślę, że nasze forumowe mamy są wystarczające mądre, żeby się nie przejmować, że dziecko jeszcze nie chodzi mi się nie spieszy i tak ledwie mogę go dogonić jak raczkuje ile sił w kończynach w jakieś zakazane miejsce pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mwini Przepraszam jeśli kogoś zdenerwowałam tym postem.. 07.02.08, 07:54 ale napisałam to z czystej ciekawości a nie dla prowadzenia statystyk! Przecież jeżeli ktoś nie ma ochoty brać udziału w "statystykach" to nie musi odpisywać! Mój syn chodzi przy meblach, sam nie. Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: nie 07.02.08, 09:44 tylko przy meblach, za rączki raczej nie prowadzę bo taka jakaś powyginana jest. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: trochę 07.02.08, 11:57 parę krokow a potem siada na pupie i bez przesady dziewczyny nie raz były tu takie wątki które już raczkuje, siedzi itp wiadomo, że jedno wczesenij drugie później i nie są to żadne wyścigi, moja córka nigdy nie była liderką ale jakoś mi to nie przeszkadzało zupelnie że inne maluchy juz coś robią a ona nie Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 chodzimy już od listopada, teraz już nawet biegamy 07.02.08, 13:43 cyprianek sztuke chodzenia opanował juz do perfekcji, nie wywala sie juz , jak go nikt nie popchnie (czyt. starszy brat ) włazi sam na łóżka, wersalki itp, roznosi wszystko po całym mieszkaniu, gania sie z bratem , przesuwa skrzynie z zabawkami po całym pokoju itp. itd OGÓLNIE UJMUJĄC U R W A N I E G Ł O W Y ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikaa25 Re: Kto chodzi a kto jeszcze nie??? 07.02.08, 13:55 chodzi, biega, tańczy- rozkoszny pączek Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula nie 07.02.08, 16:20 tylko przy meblach i z meblami Za to robi domowe porządki - bierze co się da i rozrzuca po całym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s NIE 09.02.08, 22:38 tylko, przy meblach i szczerze powiedziawszy nawet nie ma ochoty próbować inaczej. opanowała do perfekcji raczkowanie i tak jej dobrze. zarówno rehabilitant jak i neurolog mówi że ma jeszcze ok 3-4 m-cy na naukę wstawania bez podtrzymywania i rozpoczęcia chodzenia. obie Panie twierdzą że im dłużej będzie raczkować tym lepiej i szybciej będzie przyswajać kolejne etapu rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
malena72 Re: Kto chodzi a kto jeszcze nie??? 11.02.08, 20:51 sama nie,za rękę owszem Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama nie 11.02.08, 21:57 Do perfekcji opanowała chodzenie przy meblach i za ręce ale sama jeszcze nie chce. I pocieszył mnie ten watek bo już sie zaczynałam martwić, zwłaszcza ze jej siostra zaczęła chodzić jak miała 9m-cy (sama bez trzymania!) Odpowiedz Link Zgłoś
araszka26 Re: nie 12.02.08, 11:11 Laura jeszcze nie i 2 tygodnie temu skończyła roczek. Ja sie nie martwię zacznie to zacznie, nie ma co pankować trzeba się nacieszyć bo lada moment zacznie sie latanie po całym domu)) Odpowiedz Link Zgłoś