evaeller 12.04.08, 17:17 W którym miejscu brzuszka czujecie najczęściej ruchy?. Pytam bo wczoraj poczułam coś dziwnego ale wyżej nad pępkiem, rzeczywiście jakby motyl trzepotał skrzydłami, powtarzające się, i w tym samym miejscu takie pukanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olensia Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 12.04.08, 17:28 Kazdy pewnie odczuwa w innym miejscu. Ja odczuwam w roznych miejscach bardziej na lini pepka i pod nim. Ale to moze byc to bo ja tez czuje pukanie Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 12.04.08, 19:02 Wiem tylko tyle, że obecnie dno macicy (czyli na odwrót jej góra) sięga zdecydowanie poniżej pępka, więc raczej to niemożliwe, by czuć ruchy powyżej pępka, czy na jego linii, bo tam nawet nie sięga macica. Ja czuję niziutko, tak w połowie między pępkiem a spojeniem łonowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanti wysokość dna macicy 13.04.08, 07:42 macica osiąga wysokość pępka ok 20 tyg ciąży, wić na razie to nie możliwe żebyś czuła ruchy powyżej pępka. Ja czuję dziecia troszkę powyżej spojenia łonowego Odpowiedz Link Zgłoś
tonia_1 Re: wysokość dna macicy 13.04.08, 11:40 Jak juz pisaly dziewczyny, macica zaczyna siegac do pepka dopiero kolo 20 tygodnia, wiec jesli czujesz cos powyzej pepka, to sa to albo ruchy jelit, albo czujesz tetnienie aorty (sprawdz sobie, czy te "ruchy" nie sa zgodne z Twoim tetnem). Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: wysokość dna macicy 13.04.08, 13:40 ja czuję ruchy tuz nad spojeniem lonowym najczęściej z prawej strony, nad pępkiem to troszkę chyba za wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
aszanya1 Ja też :) 18.04.08, 22:12 szczególnie jak mnie tam pasek spodni przycisnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 14.04.08, 12:55 jesli na tym etapie czujecie cos w okolicy pepka albo powyzej niego, to z cala pewnoscia nie sa to ruchy malenstwa. macica jest teraz duzo duzo nizej Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 19.04.08, 04:06 No u mnie te pukania w okolicy pepka to wiem ze to nie to, ale ja odczuwam ruchy bardzo nisko brzucha, zdecydowanie ponizej pepka. Te pukania od pepka w zwyz to pewie moj kochany zoladek daje mi znac o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
aniusiak2008 Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 19.04.08, 13:44 Dziewczyny skończyłam dziś 12 tydzień ciąży.Nie mogę sie doczekać kiedy poczuję pierwsze ruchy mojego maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: Do dziewczyn, które czują ruchy maluszka 21.04.08, 23:06 hej dziewczynki ja tez cos czuje ale nisko pod pępkiem ale tylko jak przyloze tam reke najczesciej rano i wieczorem jak jeszcze jestem w lozkulub juz fajne uczucie pierwsze co poczul dzidzie tatus bo sie ciagle przytula do brzyszka a raz marudzilam nad ranem ze mnie boli przytulil sie i spytal czy to ja tam ruszam mowie ze nie i nie wiem o czym mowisz wiec z dumom sobie odpowiedzial ze to dzidzia sie rusza a jak sie nierusza to mowi ze spi) Odpowiedz Link Zgłoś