olensia 15.05.08, 14:53 Zrobilyscie juz jakies zakupy dla dzieciaczkow? Ja chyba powoli zaczne juz kupowac rzeczy dla malenstwa. Boje sie co bedzie pozniej, bo wiadomo ze im blizej konca tym ciezej. No i te upaly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iw80 Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 15:12 no właśnie dobre pytanie. ja jeszcze nic nie kupowałam, bo wydawało mi się trochę za wcześnie. ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy może nie rozpocząć, bo potem może być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 15:18 Ja przyznam sie szczerze nie mam kompletnie nic.Poniewaz nie wirzylam,ze marzenie odnosnie trzeciego Malenstwa sie zisci,to ciuszki i akcesoria po corciach wydalam.Z jednej strony martwie sie kupowanie wszystkiego od podstaw,ale z drugiej wlasnie mnie to cieszy (przewrotnosc ciezarnej)Sama jeszcze nie wiem kiedy zaczne kompletowac te roznosci,ale na razie chyba poczekam na usg(za 12 dni),bo po cichu licze na to,ze moze uda sie podejrzec plec Maluszka.Oczywiscie i tak trzeba byc przygotowanym na obydwie opcje,bo pomylki sie zdarzaja,ale jakos tak sobie do tego polowkowego dalam czas.Troche oczywiscie sie martwie,zeby nie zostac z zakupami na sam koniec(na wakacje lece do Polski),ale zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
tonia_1 Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 15:51 Ja nie, ale niewiele rzeczy potrzebuje, wiekszosc mam po pierwszym synku. Glownie trzeba bedzie zaopatrzyc sie w kosmetyki, pampersy, etc. Ciuszki tez skompletowane na spolke z kolezanka, z ktora mamy dzieci w odstepie paru miesiecy; teraz drugie tez z taka przerwa, ze wymiana ciuszkow bedzie mozliwa (przynajmniej przez pierwszy rok). Tak ze finansowo drugie malenstwo, przynajmniej na poczatku, nie bedzie nas prawie nic kosztowac (biorac pod uwage, ze otrzymamy becikowe). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 16:33 Ja powoli zaczynam kupowac bo nie mam nic. na razie kupilam kilka body bo nie moglam sie oprzec) Niby sie wydaje, ze jeszcze duzo czasu a pozniej minie blysjkawicznie, a nie lubie tak w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 16:36 ja na początku ciąży tak byłam "podjarana", że z radości kupiłam kilka ślicznych ciuszków o uniwersalnej barwie (błękit, beż). Ale od tamtej pory nic więcej, czekam aż się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka. Mam nadzieję, że będę już wiedziała na początku lipca, kiedy ruszą wyprzedaże. Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 19:06 nie lubię kupować na ostatnią chwilę, ale niestety muszę wszystko zostawić dopiero na sierpień, bo w czerwcu rusza u nas remont, więc wszystko by się zakurzyło ale powoli robię listę, i nie mogę się doczekać tych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
magdus_m Re: Zakupy dla maluszka 15.05.08, 19:47 a ja chyba nadgorliwa jestem, teraz juz mam prawie wszystkie ciuszki na pierwsze 3 miesiące-body, śpioszki, dresiki, kaftaniki, czapeczki, pajaca polarowego uff, rożek, prześcieradełka, kocyk najpierw kupowałam kolory neutralne, ale jak się dowiedziałam, że córcia to opanować się nie moglam i już mam kilka sukieneczekTeraz niestety w sklepach coraz mniej ciepłych ubranek, bo letnia kolekcja a nasze bobasy to już ceplutko trzeba będzie ubieracWyszlam z założenia ze zrobie teraz zakupy, bo latem może byc różnie zwłaszcza z dużym brzuchem.Na potem zostawiłam tylko wózek chociaż też już wybrany i akcesoria, ale to raczej przez allegro Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 07:27 a ja nie mam nic...i mam zamiar dopiero w czasie wakacji, bo teraz ucze się do obrony, która jest w połowie czerwca, potem jadę na urlop no więc zostaje wolny sieprień....hm a wtedy mam mały remoncik. To trzecie dziecko ale po 7 latach przerwy-więc nie mam kompletnie nic. Łóżeczko dostaniemy, i jakieś ciuszki a resztę z wielką radością kupię sama. Juz na allegro ogłądąłam śliczne kocyki, pościele i śpiworki do wózeczka. Pozdorwionka i miłego piąteczku życzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 07:54 też się boję upałów i tego, że potem może być ciężko, no i M. w wakacje ma nawał pracy. chce w czerwcu kupić wszystko, tylko kosmetyki zostawię na wrzesień. wózek już zamówiłam teraz szukam łóżeczka a może jakieś porady doświadczonych mam co warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 08:04 jedno jest pewne! Ja na pewno kupię elektroniczny termometr do ucha - moja młodsza córcia często chorowała i pamiętam do dzisiaj jak mierzyłam jej temp. zwykłym termometrem ile to trwa i w ogóle....tak więc jeśli jest ktoś kto nie ma ( mam nadzieję, ze nie ja jedna hi hi hi) to polecam! cena od 100zł w górę.....ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 09:42 właśnie kurier dzwonił i dziś dostanę wózek i fotelik Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 09:55 Nie kupuje, nie chce mi się chodzic po sklepach, w sumie mam prawie wszystko, synek ma 2 latka, zostaje tylko wózek i kosmetyki, ale nie bedę duzo kupowała, bo pamiętam, ze przy adasiu uzywałam tylko oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 11:18 u nas róznica między dzieciakami bedzie rok i siedem miesięcy, więc niektóre rzeczy będą wspólne, kosmetyków uzywamy od urodzenia tych samych, więc nie muszę specjalnie dla małego kupować.wanienke, fotelik, spacerówkę mam. Kupiłam już laktator, dresiki, parę sztuk body, ręcznik z kapturkiem, gabkę do wanienki. Ale u nas od sierpnia rusza budowa domu więc późnej nie będzie czasu chodzic po sklepach i muszę się szybko z zakupami uwinąć Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 11:57 po licznych spacerach po sklepach i długich rozważaniach zdecydowaliśmy się na jedo bartatina classic w komplecie gondola (80cm), spacerówka, fotelik. do tego dokupiłam folie p/deszczową, adapter, moskitierę i śpiworek w sumie wyszło 1330zł, acha koła pompowane, wahacze (stwierdziłam, że paski będą za miękkie w spacerówce). www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=483 mam nadzieję, że się sprawdzi - moja mama się trochę podśmiewa, bo teraz to takie dylematy z wózkami, a kiedyś był jeden model i też się dzieci chowały Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 11:14 *Kasiu, a jaki wozek kupiliscie?? Pochwal sie My wozek kupimy pewnie na samym koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 20:44 Ja na razie staram się nie kupować za dużo, w każdym razie jeśli chodzi o ciuszki, bo niebawem mam dostać śliczną wyprawkę od przyjaciółki po jej rocznym synku. Tylko mojej mamy nie jestem w stanie powstrzymać, bo wpadła w istny szał zakupowy! Trzeba ją za rękę trzymać jak się wchodzi do sklepu dziecięcego, bo by wykupiła połowę, a potem żyła o chlebie i wodzie! Ale nie od razu mi się przyznaje do tego co kupiła, tylko wyjmuje co jakiś czas po kilka rzeczy z szafy Ja sama kupiłam dosłownie kilka drobiazgów z ubranek. Poza tym mamy już kołyskę, termometr kąpielowy, ręczniczek, becik do zawijania i trochę pieluszek w zapasie, bo trafiły się w korzystnej cenie. Staram się jak na razie nabierać orientacji, ale jak znajdę coś ciekawego, to nie wzbraniam się przed zakupem, żeby wszystkiego na koniec nie zostawiać. Możliwe, że ja już wtedy siły mieć nie będę, a jakoś nie jestem przekonana co do zdawania się na samodzielny wybór mojego męża.. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jojobacincin Re: Zakupy dla maluszka 16.05.08, 22:10 a ja jeszcze nic nie kupiłam. Powoli planuję co i jak, ale to powoli. Pierwszym zakupem będzie pewnie chusta, bo chcemy ją jeszcze z Kamiśką wykorzystać w wakacje. Po młodej mam łóżeczko, przewijak, laktator, wózki właściwie też, ale zdecydowałam się zainwestować w lżejszy model. Z całą resztą poczekam jeszcze ze dwa miesiace. Do tego czasu może kluch ujawni się, czy będzie synem czy corką Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Zakupy dla maluszka 17.05.08, 07:48 a jak się używa tych chust? Właściwie, to jak wyglądają i dlaczego są takie wygodne, że używa ich sporo forumowiczek? wiem, że hanti jest chyba najbardziej zorientowana. może mi ktoś wytłumaczyć co i jak? bo ja jestem laik ;P Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama troche o chustach :) 17.05.08, 08:00 ja nie kupuje nic, bo gratów mam po pierwszym co niemiara No może chustę nową kupię bo to frajda wielka jak się chust używa? kupujesz lub szyjesz kawał materiału o długości ok 5 metrów, odpowiedni wiążesz (wiązań jest sporo do wyboru) i już - dziecko masz blisko siebie a ręce wolne To naprawdę wciąga. W mojej galerii są foty mnie z zachustowanym Antkiem. A do dziewczyn z okolic Katoiwic - jakby któraś była zainteresowana zeby pooglądać o co chodzi, to w kazdą 3cią sobotę miesiąca spotykają się tutejsze chstomaniaczki w Ikei lub Parku chorzowskim. Dziś np o 10.00 jeszcze ikea bo pogoda niepewna. Można przyjść, pomacać szmaty, potrenować wiązania W innych miastach też są takie spotkania Podaję link do wątku o spotkaniach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=73363217&v=2&s=0 A to link do chustowego forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 i jeszcze strona na której jest mnóstwo informacji jak nosić, w czym, jak wiązać, itp. www.chustomania.pl/ Polecam dziewczyny, bo noszenie maluszków (i starszakó też to ogromna frajda Odpowiedz Link Zgłoś
bazialive Re: Zakupy dla maluszka 17.05.08, 07:40 My juz zakupiliśmy łóżeczko - materacyk, przewijak,mamy juz wybrany wózek.reszte zakupimy w lipcu - nigdy nie wiadomo jak będę sie czuła w 3 trymestrze .Nie chcę wszystkim na koniec obarczyć męża. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: Zakupy dla maluszka 17.05.08, 20:03 ja jeszce nie zaczęłam no i na razie nie zamierzam , zacznę zakupy gdzieś za miesiąc na razie pracuje koncze szkołe i nie mam na nic czasu-) ale mam już upatrzony wózek, łóżeczko i wanienkę a za miesięc rozpocznę zakupy))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ikana Re: Zakupy dla maluszka 18.05.08, 23:53 Dziewczyny jak przeczytałam ten wątek, od razu zabrałam się za zakupy na allegro heh...śliczne o wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
slodka79 Re: Zakupy dla maluszka 20.05.08, 23:03 Ja mam sporo po mojej córci i bede miała po bliźniakach mojej siostry. Ale i tak strasznie mnie korci aby cos kupić. Kilka fatałaszków juz nabyłam. Co by mój cięciunio miał co ubrać)) Odpowiedz Link Zgłoś